bij m,n zoontje zijn de e-nummers te hoog en met name dan in de conserveringsmiddelen maar hoe kom ik daar achter wanneer dit in het eten aanwezig is, niet op alle produkten staan e-codes. op google gaat het dan om de nummers 200 t/m 252 en er staan wel hele benamingen achter maar verder kom ik er even niet mee, begrijp dat conserveringsmiddelen is voor het langer houdbaar maken voor het produkt maar dan zou het toch in alles zitten? of houd het gewoon in dat hij zo biologisch/vers moet eten? wie heeft hier ervaring mee of kan me opweg helpen?
mijn ervaring is dat als je het E-nummer E621 probeert te ontwijken je de meeste andere slechte E nummers ook al kwijt bent. en je zegt het zelf al, als je verse producten eet heb je nauwelijks met E nummers te maken. Is er een speciale reden dat je E nummers wilt verminderen? en waarom die tussen de 200 en 252?
thx voor de info ja daar is een reden voor, 200 en 252 duiden op google sites op conserveringsmiddelen daarom. wat houd nr 621 dan in?
Wij hebben een boekje: wat zit er in uw eten. kost 8euro geloof ik bij de boekhandel, en zeer handig. Worden alle e-nummers in behandeld.maar daar staan ook de gewone namen in, zodat je dat op kan zoeken op het etiket. Niet op elk etiket staat een E nummer maar de officiele naam. Niet in alle producten zitten conserveringsmiddelen, uiteraard is vers wel het beste.maar dat hoeft echt niet.gewoon een lijstje maken van de enummers/en de namen van de conserveringsmiddelen die je absoluut niet wilt kopen en meenemen naar de winkel. En daar gewoon alle etiketten bekijken, de eerste tijd is het lastig, kan dit, mag dat en alle etiketten bekijk je, maar op een gegeven moment weet je welke producten wel en niet kunnen.
bedoel je dan dat er staat bevat conserveringsmiddelen? Bijvoorbeeld: kaliumsorbaat, weet je dan wat er bedoelt word nee, is een conserveringsmiddel, ze zetten dus de echte naam erop in plaats van een e nummer. Hopenlijk is mijn uitleg een beetje duidelijk, ik ben niet zo`n kampioen in dingen uitleggen op papier. nee ga ook niet alles aanpassen maar wat hij het meest overdag neemt wel en minderen in suiker Kijk je wel uit met zoetstoffen, deze zitten in veel producten als suiker vervanger en zijn nog slechter dan suiker. hebben jullie ook een reden voor dat je er op let dan, op de e-nummers??? Veel enummers zijn heel slecht voor je, mijn vriend verdiepte zich er al in en ik heb uit verveling een keer een van zijn boeken gelezen.En zo ben ik er een beetje in verdiept geraakt.Sommige e-nummers kunnen miskramen veroorzaken, of je baarmoeder misvormen, zijn ernstig kankerverwekkend, of gemaakt van het bloed van insecten. En vooral de dingen die miskramen kunnen veroorzaken of slecht zijn voor je baarmoeder, bloeddoorstroming enz en overige dingen die ik het belangrijkste vind, ik zorg dat ik die niet/zo min mogenlijk eet. Mijn belangrijkste reden om e-nummers zoveel mogenlijk te vermijden? Zie mijn onderschrift.
Ik heb een heel handig kaartjem met alle E-nummers erop. De gele zijn niet heel erg schadelijk, de oranje liever vermijden en de rode zeer zeker mijden!! Werkt super!
Misschien heb je hier iets aan? http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/310377-koken-bakken-braden-eten-zonder-e-nummers-12.html
- Dieetproducten of spullen voor diabetici zou ik echt niet aan een klein kind geven!! Die bevatten veel meer rotzooi dan die suiker die je wilt ontwijken. daarnaast missen dieetproducten (dus alles waar halfvol of light voor staat) essentiele vetten die een kind nodig heeft voor zijn groei; - zoveel mogelijk vers kopen, of van de biologische merken. Bijvoorbeeld Zonnanatura of bij de bio-supermarkt; - alle pot- en bliketen vermijden als je geen conserveringsmiddelen niet wilt gebruiken.
nee ga ook niet alles aanpassen maar wat hij het meest overdag neemt wel en minderen in suiker Kijk je wel uit met zoetstoffen, deze zitten in veel producten als suiker vervanger en zijn nog slechter dan suiker. euh heb je een voorbeeld heb nu bv ranja zonder suiker voor diabetici en pure appelsap en appels en fruittella gekocht Zoetstoffen: aspartaam, accesulfaam en ......(ben de naam even kwijt) E951-E952 en E953 dat zijn de meest gebruikte. het beste kan je even op de verpakking kijken, natuurwinkels verkopen heel veel eten/drinken zonder Enummers.daar kan je vast goed winkelen. ik wel in elk geval
E 621 werkt in op het zenuwstelsel van jou en van je ongeboren kindje. Bij ons zorgt het ervoor dat je meer wilt eten van het product waar het in zit. vooral de chinese keuken staat bekend om dit E nummer maar het zit inmiddels in veeeeel meer producten. Bij mensen met MS zorgt het voor een verergering van de klachten. Op de E nummer lijst is dit E nummer dan ook rood gekleurd.
wat erg he...ik snap niet dat zoiets goedgekeurd is.... Schrik daar echt van! Met Chinese keuken bedoel je denk de pakjes?
Denk dat ze het Chinese afhaaleten (Indonesisch) bedoeld, daar zit het inderdaad altijd in. Mijn moeder was vroeger allergisch voor smaakversterkers en we aten dan ook nooit afhaal-Chinees . Nu kan ze er overigens wel weer tegen. Maar wij aten vroeger dus altijd zonder smaakversterkers en dat kan prima als je maar niet teveel kant- en klaar pakjes wil gebruiken (die overigens toch niet lekker zijn ).
Ja, maar ik vind het zo lastig om er overzicht in te krijgen welke kruiden ik dan als basis moet hebben en wat ik waar mee kruiden moet om het toch lekker smaakvol te krijgen, zonder dat het echt (te) uitgebreid wordt. Doe altijd wel mijn best het gezond te houden, maar dat betkend hier vaak simpele Hollandse pot.
Ja, in de chinese keuken wordt e-621 heel vaak gebruikt, mijn moeder kon er ook nooit tegen. Het wordt daar ook wel ve-tsin genoemd geloof ik.
Even een rare vraag; hoe weet je dat zijn E-nummers te hoog zijn dan? Is dat in het bloed te zien of?? Dat wil ik wel eens weten. Wij zijn ook wel bewust bezig met dit soort dingen, maar hoe kom je er dan achter?