Dyson stofzuiger kopen, ervaringen, tips?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mammadoe, 12 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mammadoe

    Mammadoe Fanatiek lid

    3 jun 2011
    2.169
    0
    0
    Amsterdam
    Onze stofzuiger heeft geen zuigkracht meer, en met 2 katten in huis en een baby op komst, zat ik dus te denken aan een Dyson.
    Heeft er iemand ervaring met een Dyson? Zo ja, welke en waarom zou ik die wel of niet moeten kopen.
    Ik heb zelf vooral interesse in de DC20-animal.
    Ik vind de Dyson ball DC37 animal turbine helemaal fantastisch, maar die kost me 479,- euro, dus dacht het ff niet :$

    Benieuwd naar jullie ervaringen en eventueel tips waar ze een goede aanbieding hebben.
     
  2. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Wij hebben een DC29. Ben er tevreden over wat stofzuigen betreft (erg krachtig, geen zakken nodig) maar meer nadelen vind ik: de aanschafprijs (al kochten wij hem bij de Makro in de aanbieding, toch bijna 300 euro), het geluid (veel luider dan bv een Miele), snoerlengte: erg kort (of wij hebben een te groot huis haha) en de wendbaarheid, hij is nogal stroef in draaien, vaak een nadeel, dan nog de steel, die is gemaakt om met 1 arm/hand te gebruiken ipv met 2 handen, vind ik even wennen en niet altijd handig.
    Het was mijn man die hem persé wilde hebben maar wie stofzuigt hier altijd: IK :x en ik zeg dus: nee dank je, geef mij maar een Bosch of een Miele. Maar wij hebben geen huisdieren, in dat geval kun je ivm verharen misschien beter een Dyson kopen ja. Maar heb je geen huisdieren, zou ik hem persoonlijk nooit aanschaffen.
     
  3. SeaShell

    SeaShell Niet meer actief

    Wij hebben ook 2 dyson animal pro stofzuigers en een kruimeldief. Werkt ideaal! Alleen de stangen zijn zooo kort dat iemand van 2 meter zich er een hernia aan zuigt, maar hoorde wel dat je er verlengstukken voor kon kopen. Ik wil iig niks anders meer
     
  4. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Wij hebben de Dyson DC29 incl. roteerborstel (geen idee hoe dat ding heet:D) Ideaal.. boven hebben we zwarte vloerbedekking en een hond met korte zwart en witte haren.. Ben die borstel dus ook wel nodig.. Werkt ook perfect, krijg alle hondenharen boven er prima mee uit. Met de gewone stofzuigermond ben ik eeuwen bezig boven..
    Ben er heel tevreden mee.. We hebben m 3.5 jaar geleden gekregen van mn schoonmoeder toen we ons huis hadden gekocht..
    Snoer is precies goed en naar mijn idee niet te kort.. Kan de woonkamer, (aparte grote) keuken en het washok zuigen en hoewel we niet klein wonen, ook niet onwijs groot..
    Mocht dit ding ooit kapot gaan, kopen we zeker een Dyson weer..
     
  5. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Hier ook een Dyson, en ik wil nooit meer wat anders. Wij hebben 'm aangeschaft bij de Sligro in de aanbieding, en OK hij is wat prijzig, maar ik heb geen gezeik meer met zakken.

    Overigens heb ik geen Animal versie hoor, en wij hebben een hond. Een gewone Dyson voldoet net zo goed in mijn bescheiden optiek.
     
  6. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    Hier ook een dyson dc "nog iets" (type weet ik niet meer, hebben hem nu een jaar of 9 denk ik)
    Hier nooit meer iets anders!
     
  7. Baylee

    Baylee Fanatiek lid

    21 jan 2008
    2.417
    0
    36
    Hier ook een Dyson dc20 stowaway! En ik heb 5 katten en hij werkt perfect vind die animal een heel stuk duurder dan de gewone en ze werken ook als een trein!
    Ik wil nooit geen andere meer !
     
  8. Momof3

    Momof3 Fanatiek lid

    5 dec 2011
    3.421
    0
    0
    Full time huismama
    Thuis
    Wij hebben een een zakloze zuiger van philips maar schoonouders en schoonzus+ aanhang zweren bij de dyson.
    Schoonpa noemt het zelfs niet eens meer stofzuigen maar dysoneren hahahahaha
     
  9. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Wij hebben ook een Dyson (type weet ik niet precies), maar als hij kapot gaat, koop ik direct weer een Dyson! Ik ben er echt super tevreden over. Ze zijn ook best regelmatig bij Makro/Sligro in de aanbieding, dan zijn ze ook vaak goed afgeprijsd!
     
  10. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Wij hebben deze ook (incl kruimeldief :)) en wil niets anders meer ondanks de hoeveelheid herrie die hij maakt. Echt een superstofzuiger als je een kat hebt!
     
  11. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Offtopic, van de zomer had ik ergens zo'n ventilator van Dyson zien staan, die zijn echt té gaaf! Maar helaas hangt er ook een flink prijskaartje aan.. ;)
     
  12. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    Wij hebben een Dyson D19 allergy. Gaat al bijna 5 jaar mee en bevalt prima!
     
  13. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
    Ik heb twee Dysons, eentje gekregen van mijn opa voor ons trouwen en toen we een paar jaar later de mogelijkheid had er redelijk voordelig nog een aan te schaffen heb ik geen moment getwijfeld. De oudste gebruik ik nu boven en de nieuwste beneden. Ik vind ze echt perfect. Heb geen idee wat voor type eigenlijk.
     
  14. kvinna

    kvinna Niet meer actief

    Wij hebben er een gehad, erg ontevreden over. Over het snoer rijden ging heel moeilijk, om niet te zeggen k*t, als je de stang platlegde om onder een kast of zo te zuigen stak er iets heel hoogs uit, het snoer rolde al snel niet meer op, de losse onderdelen gingen snel kapot, het grote mondstuk raakte los en uiteindelijk ging de motor kapot. Hij hing dus op het laatst van duct tape aan elkaar, slechte kwaliteit voor die prijs. Het hondenmondstuk werkte wel goed. Service binnen de garantietermijn was ook erg goed, daarbuiten kun je losse onderdelen kopen, maar we wilden er niet nog meer geld aan uitgeven, want hij zoog echt lastig.
    Was wel een van de eerdere modellen, trouwens, zo'n tien jaar geleden aangeschaft.
     
  15. Mammadoe

    Mammadoe Fanatiek lid

    3 jun 2011
    2.169
    0
    0
    Amsterdam
    Nou we hebben de knoop doorgehakt en besloten een Dyson DC37 Animal Turbine te bestellen via een webshop (toch €100,- goedkoper dan in de winke). Bedankt voor al jullie hulp. Hopelijk bevalt ie ons goed en kunnen we daar de komende jaren alle kattenharen, baggerpootjes en kruimels van de kinderen heerlijk mee opzuigen :D
     
  16. sneeuw

    sneeuw Fanatiek lid

    29 okt 2010
    1.671
    0
    0
    NULL
    NULL

    Haha, wat herkenbaar dit. Mijn man wilde er ook perse eentje en heeft m zo goed als nooit in de handen! Ik vind m ook veel meer lawaai maken, ondanks dat de nieuwste het iets minder schijnen te doen. Ik vind het snoer ook kort en bij spinnetjes in de hoekjes, kom ik er niet makkelijk bij ivm een uitstekend stukje voor op de stang. Wel makkelijk en goedkoop is het niet meer hoeven aanschaffen van de zakken, maar of ik m weer zou kopen weet ik eigenlijk niet.
     
  17. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Hier ook een dyson allergy voor parket ofzo... ik ben er echt heel blij mee. Goede zuigkracht, hoef niet 2x over hetzelfde stukje heen om het helemaal schoon te krijgen bv. Moest ik bij de miele wel altijd.
     
  18. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    En... Hoe bevalt ie?
     
  19. Mammadoe

    Mammadoe Fanatiek lid

    3 jun 2011
    2.169
    0
    0
    Amsterdam
    Hihi :D Heb hem gisteravond besteld, dus hij komt dan morgen pas binnen jammer genoeg.....De vloer kan echt wel een zuigbeurt gebruiken! Maar ja, dan hebben we morgen echt eer van ons werk ;)
    Het erge is, was vannacht zelfs onrustig omdat ik zo benieuwd was naar dat ding! (Ook wel omdat ik hoopte dat ik zou bevallen....:p)
     
  20. Angellove90

    Angellove90 Bekend lid

    2 mrt 2011
    731
    0
    0
    Student Vastgoed & Makelaardij
    Noord-Brabant
    Hihi, ik was iets te ongeduldig. Ik hoor wel vaker in m'n omgeving, of ze zijn helemaal weg van een Dyson, of ze vinden het helemaal niets. Had nog even gekeken, en ik heb de DC19.

    Hoop dat je er net zoveel plezier van gaat krijgen als wij ervan hebben. Maar nu eerst nog een nachtje lekker slapen. :D
     

Deel Deze Pagina