Nierstenen/galstenen en in de achtbaan gaan

Discussie in 'De lounge' gestart door ariel3, 10 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Hoi iedereen,

    Ik ben bijna 26 jaar en heb in beiden nieren 1 niersteen en mijn galblaas zit vol met galstenen... Ik heb dagelijks pijn, maar omdat ik borstvoeding geef en wil blijven geven slik ik daar geen medicatie tegen. Het is te doen maar prettig is anders natuurlijk. Ik ben wel onder behandeling bij een uroloog en zal binnenkort wel horen hoe het verder gaat. Maar ik heb 4 kinderen en mijn oudste van 6,5 jaar gaat binnenkort mee met het buurtcentrum naar Europa park. Ouders mochten ook mee en ik dacht dat dat wel een mooie kans is om eens alleen wat te ondernemen met de oudste. Dus heb ik me ook ingeschreven om mee te gaan.
    Maar hij wil dus ook heel graag in de achtbaan en ik vraag me af of het verstandig is in mijn situatie om hem te begeleiden tijdens die rit?
    Niet dat dadelijk een steentje verkeerd terecht komt en ik pijnaanvallen krijg en hun dagje pretpark verknal. Maar is de kans groter dat zo'n steentje verkeerd terecht komt als je in de achtbaan stapt?
     
  2. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.534
    731
    113
    Euh ik zou er niet aan beginnen. En als je het al wel doet toch medicatie of oefeningen (zoals ik had) meenemen om de pijn te onderdrukken mocht het opzetten.
    Persoonlijk zou ik wel mee gaan maar niet ergens in gaan ... ik kon de pijn op het laatst echt niet meer aan ... maar ja dat ben ik!
     
  3. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Bedankt voor je reactie. Ik heb geen medicijnen of oefeningen er tegen. Af en toe is het me even te veel en neem ik 1 of 2 paracetamols. Ik heb door die stenen eigenlijk een constante pijn die ik de hele dag voel. Het zijn (nog) geen pijnaanvallen die ineens op komen zetten waar de meeste mensen last van hebben. Waarschijnlijk had jij dan pijnaanvallen waardoor je zo'n pijn had? Want deze pijn is echt te verdragen, alleen wel heel vervelend. Maar ik ben een beetje bang om zo'n heftige pijnaanval uit te lokken vandaar mijn vraag. Qua pijn zou het geen probleem zijn overal in te gaan, want zoveel pijn heb ik niet, maar ja vergroot ik de kans op die manier dat zo'n steentje verkeerd terecht komt vraag ik me af? Want dan zal ik wel echt pijn hebben..
     
  4. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.534
    731
    113
    Ik had soms pijn aanvallen. Wat mij werd geadviseerd is niet te springen want dan kon dus het steentje in mijn nieren anders schieten. En als dat was om aan een deur te gaan hangen en mezelf zo lang mogelijk maken zodat de steen wat ruimte kreeg om te draaien. Dat hielp bij mij erg goed. Hoe groot zijn je stenen? Zijn het kleintjes of een grote?
     
  5. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Bedankt in ieder geval voor de tip! :) Ik weet uit mijn hoofd niet precies hoe groot ze zijn. Maar de steen die in mijn linkernier zit zou te groot zijn om te bewegen en te groot om uit zichzelf naar buiten te komen dacht mijn uroloog. Ik heb ook weinig pijn aan die nier. Maar in mijn rechternier zit een kleiner steentje en die bezorgt me dus die dagelijkse pijn. Dat steentje is pas deze week opgemerkt tijdens een tweede röntgenfoto en het duurt nog wel 2 weken voordat ik met die röntgenfoto terecht kan bij mijn uroloog om te kijken hoe het verder moet. Dat zou wel balen zijn als ik dan ook het 'niet springen advies' krijg...Echt zielig voor mijn zoontje :( Heeft hij mama eens een dagje helemaal voor zichzelf, moet hij dan nog alleen in alle attracties :$
     
  6. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Heb van 't weekend ook in 't ziekenhuis gelegen met wat een niersteen bleek te zijn. Ik vond het echt erg pijnlijk dus als ik jou was, zou ik toch proberen geen dingen te doen die het uitlokken. Mij is gezegd dat de meeste mensen met stenen er aanleg voor hebben (kun je niks aan doen) en/of te veel vlees/vis/ei/zout/thee gebruiken. Woensdag ga ik bij de diëtiste dan ook advies krijgen om volledig vegetarisch te gaan eten op een gezonde manier. Ik ben al geen grote vleeseter dus ga het niet missen, kaas en thee daarentegen wel denk ik (drink ook al geen koffie/bier/wijn/frisdrank/(choco)melk dus ja).
     
  7. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Eigenwijs als ik ben, ben ik gisteren ondanks regelmatige nierpijn toch in een aantal snel draaiende attracties geweest in een ander pretpark (Plopsa Coo) Ik had helemaal nergens last van. Maar ik heb ook nog niet zo'n vergevorderde klachten als de meeste mensen met nierstenen hebben. Ik heb voor het bezoekje aan Europa park nog een afspraak bij mijn uroloog en zal hem dus nog wel om advies vragen, maar ik denk dat ik het gokje waag en gewoon (bijna) overal in zal gaan. Misschien ga ik alleen niet in attracties die over de kop gaan, afhankelijk van wat mijn uroloog zegt. Ik denk dat het bij mij inderdaad met aanleg te maken heeft, omdat mijn vader ook nierstenen heeft gehad. Maar ik drink ook echt veel te weinig. Ik heb niet vaak dorst en denk er daarom niet vaak genoeg aan om toch te drinken. Ik geef ook nog eens borstvoeding, dus niet zo handig van me. Ik hou het nu wel goed in de gaten en dwing mezelf om 1,5-2 liter water per dag te drinken.
     
  8. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Met nierstenen moet je min. 3 l. water per dag drinken, erg veel. Ook voor mij moeilijk maar mits erop letten lukt het wel. En je weet waarom je het doet. :)
     
  9. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.534
    731
    113
    Apart waarom zou je 3 liter moeten drinken? Heb die tip nooit meegekregen van mijn arts.
     
  10. ariel3

    ariel3 Actief lid

    27 mrt 2009
    477
    0
    0
    Frankrijk
    Ik heb die tip ook nooit meegekregen.
    Woon jij wel in Nederland of omstreken Silinde?
    Ik vond het acuut vegetariër willen worden vanwege nierstenen namelijk ook wel apart.
     

Deel Deze Pagina