Regressietherapie

Discussie in 'De lounge' gestart door Jusi, 18 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Iemand hier ervaring mee?
    Om even heel beknopt mijn verhaal te vertellen:
    Ik had via mijn collega het telefoonnummer van een paranormale man. Zij heeft heel veel aan die man gehad toen ze maar niet zwanger werd. Uiteindelijk heeft die man haar geholpen rustig te worden, en is ze dus zwanger geworden.
    Nou, klinkt perfect toch?
    Dat wilde ik dus ook!

    Dus ik samen met mijn man en zoontje er naartoe, maar toen kwamen er toch best wel heftige dingen uit mijn jeugd naar boven.
    En nee, die heb ik nog helemaal niet verwerkt. Ook kon hij zien dat ik mijn laatste miskraam nog niet verwerkt heb.
    Door deze ervaringen blokkeer ik onbewust zelf een zwangerschap, en om die blokkade weg te halen, wil die man regressietherapie met me doen. Nu heb ik al zitten googlen, maar nu wil ik eigenlijk graag ervaringen lezen van anderen. Iemand hier die zijn verhaal met me wil delen? Ik ga er tenminste vanuit dat er nog wel meer mensen zijn die dit gedaan hebben.
     
  2. mutsie79

    mutsie79 Fanatiek lid

    6 sep 2007
    2.567
    221
    63
    Ik heb er ook ervaring mee en het heeft mij veel inzichten gegeven in mijn (huidige) leven en vooral ook berusting. Ik kan dingen nu meer accepteren zoals ze zijn en het meer over me heen laten komen, je kan je ertegen verzetten, maar je krijgt wat je toekomt......
    In dit leven ervaar ik situaties en gevoelens die in 3 vorige levens van mij een ''thema'' waren, maar nu ervaar ik het allemaal in 1 leven, best heftig, maar heel fijn dat ik het nu kan plaatsen, vandaar die berusting.
    Ik ben zelf in regressie geweest en het is heel mooi, de beelden voor je ogen verschijnen gewoon, je verzint het echt niet. Er vallen nu ook dingen op hun plaats voor mijn gevoel, heel fijn.

    Zelf ben ik altijd al geinteresseerd geweest in deze materie evenals astrologie.
    Ik wil zelf ook graag gaan leren voor regressie/reincarnatie therapeute om zo mensen handvaten en inzichten te kunnen geven in dit leven. Met astrologie als ondersteuning. Zo mooi!

    En inderdaad hoeft een regressie sessie niet altijd naar een vorig leven terug te voeren, het kan ook naar een eerdere periode in dit leven gaan. Maar mensen hebben heel vaak nog karma van vorige levens mee die in dit leven nog doorwerkt, waardoor je er ''last'' van kan hebben en regressie kan dan veel inzichten geven.
     
  3. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    11.946
    6.040
    113
    Happyland
    Poeh, ik vind het best een gevaarlijke uitspraak van die therapeut.
    Onbewust zou het dus je eigen schuld zijn dat je niet zwanger raakt?
    Ik vind dit best ver gaan hoor.
    Ik bedoel dit overigens niet aanvallend bedoeld hoor.
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Ik vind het eerlijk gezegd ook nogal een boute uitspraak van die therapeut. Ik denk ook dat je naast onderzoeken of regressietherapie iets voor je is ook moet kijken of deze therapeut jouw vertrouwen waard is. Welke opleidingen heeft hij gehad, heeft hij zich aangesloten bij beroepsverenigingen, wat zijn de claims die hij doet en hoe ver gaan die (zegt hij bijvoorbeeld dat je na succesvolle regressietherapie geen ivf meer nodig zult hebben, dan zou ik daar zeker mijn vraagtekens bij zetten).
     
  5. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Nou zo zal hij het echt niet bedoeld hebben hoor! Zo letterlijk. En het is niet zo dat ze alles serieus nemen wat ie zegt. Er zitten inderdaad wel dingen bij waarvan we denken, het zal wel meevallen.

    Maar verder is ie echt wel betrouwbaar, hij is ook aangesloten bij een beroepsvereniging. En hij is al wat ouder, een rot in het vak. ;)
    Ik denk wel dat ik er veel aan ga hebben.
     
  6. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Oh die college van mij is ook zwanger geraakt mbv IVF. Hij bedoelde dan ook meer dat je geen rust in je lijf hebt waardoor de zwangerschap mislukt denk ik.
     
  7. Violet32

    Violet32 Bekend lid

    4 feb 2009
    677
    0
    0
    Ik vind zijn uitspraak dat je zelf onbewust een nieuwe zwangerschap tegenhoudt wel logisch ( heb min of meer hetzelfde meegemaakt)
    En het is natuurlijk niet je eigen schuld en dat zegt hij toch ook niet.
    Maar je moet er alleen mee doorgaan als deze persoon goed voelt.

    Ik heb geen echte regressie therapie gehad maar mij zijn gewoon dingen verteld waardoor ik nu veel rustiger en vooral gelukkig in het leven sta.
     
  8. beautevil

    beautevil Fanatiek lid

    23 dec 2011
    2.156
    1
    38
    in het oosten !!
    Klopt, dit heb ik ook gehad!
    Onbewust kan je door eerdere trauma's dingen blokkeren. Ik blokkeerde zwanger worden door mn angst om een slechte moeder te worden.
    Na een gesprek met een paranormale man die me handvaten heeft gegeven ben ik met die angst en meerdere dingen aan de slag gegaan.

    Toen ik weer wat rustiger werd en voor een controle naar de huisarts ging bleek ik zwanger te zijn. ;)
     
  9. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Ik vind het altijd zo'n makkelijke uitweg van therapeuten om dit soort uitspraken te doen of er op te insinueren. Het valt niet te controleren en doordat ze zeggen dat het onbewust is kan het ook nog gebeuren zonder dat je het zelf door hebt. Ik blijf het een behoorlijk heftige uitspraak vinden dat je blijkbaar door je emotionele gesteldheid een zwangerschap zou kunnen tegenhouden of een miskraam kunnen veroorzaken.
     
  10. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Heel eerlijk.... ik vertrouw dit soort therapieen voor geen meter. Je kan makkelijk dramatische uitspraken doen (je houdt je eigen zwangerschap tegen) en er wordt geen betrouwbaar onderzoek gedaan naar de effecten (positief of negatief) van dit soort behandelingen.

    Therapeut is helaas geen beschermde titel, iedereen mag zich zo noemen. Ik kan me voorstellen dat hij een snaar bij je raakt, het gaat immers over dingen die je zwaar op het hart liggen, maar sommige mensen zijn erg goed in "cold reading" (google het maar eens). Het lijkt alsof hij je helemaal door heeft en in je hart kan kijken, ik heb er zo mijn twijfels bij.

    Dat je emotionele gesteldheid je zwangerschappen tegenhoudt geloof ik niet. Dan zouden bijvoorbeeld meisjes die getraumatiseerd zijn in hun jeugd (al dan niet seksueel) zich geen zorgen hoeven te maken over zangerschappen. Het tegenovergestelde blijkt, deze meisje hebben een groter risico op ongewenste zwangerschappen.

    Ik snap je iemand nodig hebt die je door deze moeilijke periode heen helpt. Ik hoop vooral dat je geen kwakzalver getroffen hebt.

    (Ik weet dat dit berichtje misschien hard over komt, zo bedoel ik het niet. Ik maak me oprecht zorgen over je.)
     
  11. mutsie79

    mutsie79 Fanatiek lid

    6 sep 2007
    2.567
    221
    63
    Regressie heeft niet met cold reading te maken.
    Als je in regressie gaat wordt je in een (lichte) trance gebracht en vertel je zelf wat je ervaart. Daarna evalueer je dit met de therapeut.
    Je kan het zien als maatschappelijk werk maar da met een spirituele invalshoek.
    En dat er heftige dingen uit haar jeugd naar boven kwamen kan toch ook komen omdat ze er tijdens het intakegesprek op zijn gestuit. Hij zal ook wel gericht vragen hebben gesteld om dingen duidelijk te krijgen, zodat hij van een intake gesprek een behandelplan kan maken.

    Het heeft niet met helderziendheid te maken of een reading geven! Regressie is iemand in trance brengen met een bepaalde techniek en zo de persoon zelf de ervaringen/herinneringen te laten meemaken uit het verleden. Dit kan dit leven zijn, maar ook wel een svorige levens omdat mensen vaak karma nog meedragen wat niet verwerkt is en daar kunnen ze in dit leven ''last'van ondervinden.
    Als je dan na de regressie het gesprek verder hebt met de therapeut, evalueer je de hele regressie en komen er vanzelf puzzelstukjes...het is iets heel moois en verhelderend.
    Vaak kan je daarna de dingen waar je in dit leven tegenaanloopt beter plaatsen en er beter mee omgaan, waardoor er berusting komt.

    ik hoop dat deze uitleg een beetje duidelijk is.;)
     
  12. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    #12 zilvervosje, 19 jul 2012
    Laatst bewerkt: 19 jul 2012
    Je uitleg is duidelijk, ik weet wat regressietherapie is.

    Ik heb ooit een lezing bijgewoond van Elizabeth Loftus, een psycholoog en vooraanstaand onderzoeker. Op http://faculty.washington.edu/eloftus/Articles/AmerPsychAward+ArticlePDF03%20(2).pdf staat een stukje dat mijn kritiek (en dat van vele anderen) onderbouwt:

    "She has also investigated the issue of the"accuracy of memories formed in childhood and the possibility of recovery later in life of memories of traumatic events that had apparently been repressed. She has devoted
    much research effort to the possibility that recovered memories may be false
    —false memories that in some cases are due to therapeutic treatments designed to help patients dredge up memory. She has done scores of studies that show not only that memories can be distorted by suggestive influences but also that entirely false memories can be
    planted in people
    ’s minds. She has succeeded in planting false memories of getting lost for an extended time as a child, facing a threat to one’s life as a child, witnessing demonic possession as a child, seeing wounded animals as part of a traumatic bombing, and more."


    Dit proces kan wel degelijk te maken hebben met cold reading, zowel als een manier om vertrouwen bij de client op te wekken in het eerste contact als om de "herinneringen" van de client te laten aansluiten bij haar belevingswereld. Alles wat we weten over de werking van het geheugen spreekt regressietherapie tegen. Vandaar mijn bezorgdheid om TS. Bovendien vind ik de uitleg van de therapeut over dat zij zelf een zwangerschap tegenhoudt slecht onderbouwd, medisch ongeloofwaardig en schadelijk.
     
  13. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Juist in trance ben je onwijs vatbaar voor allerlei (zelfs heel subtiele) suggesties. Ik wil niet zeggen dat regressietherapie onzin is, maar je moet er wel erg voorzichtig mee doen vooral als therapeut.

    Cold reading heeft overigens niets met paranormaliteit oid te maken maar meer met 'oplichting'. Het is het lezen van iemands emoties als bepaalde dingen worden gezegd en dan suggesties doen verkleed als waarheid.

    Ben ook bekend met Loftus en het onderzoek wat zij heeft gedaan heeft echt schokkende resultaten. Je bent zo onwijs vatbaar voor valse herinneringen, het zo makkelijk om iemand op dat punt te beinvloeden.
     
  14. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Mijn bedoeling was in ieder geval geen discussie over de betrouwbaarheid van regressietherapie en de man waar ik dit ga doen. Deze man staat heel goed bekend om wat hij doet en hij licht me ook niet op. De behandelingen worden ook volledig vergoed. Meer hierover aub in een ander topic als jullie verder willen gaan met discussie.

    Zit trouwens op mijn telefoon, typt niet echt handig...
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Wat de reden ook is, dat maakt niet uit. Je onderkent zelf al dat er dingen zijn in je verleden, die je niet verwerkt hebt.

    Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van deze man (er zitten nu eenmaal veel charlatans bij!), dan kun je ook een reguliere therapie doen. Ik weet even niet hoe het heet, maar ik heb iets gehoord met piepjes? Schijnt ook heel goed te werken en daarvan worden (in elk geval de eerste zoveel) sessies bij de meeste verzekeraars wel vergoed. Dat kun je natuurlijk ook altijd proberen!

    Wat je kunt doen bij die man, is kijken of hij van tevoren kan aangeven hoeveel sessies er nodig zijn en hoeveel geld het kost. Om te voorkomen dat je blijft betalen. Kun je ook heel aannemelijk maken, namelijk door te zeggen dat je er geld voor apart moet leggen en eerst thuis even moet puzzelen hoeveel er beschikbaar is.

    Succes ermee!
     
  16. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Ik twijfel niet over zijn betrouwbaarheid, weet niet hoe je daar op komt?? Ik heb juist een heel goed gevoel bij deze man. Het enige wat ik wilde weten was of iemand hier ervaring mee had.
     

Deel Deze Pagina