Vraag aan de vegetariërs onder ons..,

Discussie in 'De lounge' gestart door Sukke, 23 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Ik zit net schuimpjes te eten en keek toevallig even naar de ingrediënten. Nou zit daar varkensgelatine in!!!!!!:$ *brrrrr*

    Nou heb ik daar zelf eigenlijk nooit bij stil gestaan, ik eet gewoon geen vlees, geen soep van vlees bouillon en ook geen kant en klaar soep waar bijv kippeneiwit in zit!

    Nu moet je dus ook al op andere producten gaan letten!
    Of ga ik, wanneer ik daar ook op ga letten meer de veganistische kant op?

    Hoe doen jullie dit?
     
  2. Yummy

    Yummy Fanatiek lid

    7 jan 2011
    4.571
    8
    38
    Brabant
    Ben je al lang vegetarier en wist je dit niet? Dit is toch algemeen bekend dacht ik?

    Vriendinnen van mij die vegetarisch zijn letten hier inderdaad ook op (voor zover mogelijk). Het zijn behoorlijk veel producten waar toch op de een of andere manier dierlijke resten in zetten..

    Of je de veganistische kant op gaat hangt af van hoe ver je deze lijn doortrekt? Veganisme is natuurlijk je geheel onttrekken aan het gebruik van dierlijke producten. Dat gaat mijn inziens veel verder dan alleen het "niet eten" van vlees en andere dierlijke resten.
     
  3. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Haha, ja! Al meer dan 10 jaar!!!!!!:$:)

    Ik wist het echt niet en heb er nooit bij stil gestaan!
     
  4. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Zal ik dan ook maar niet vertellen dat de meeste kaas volgens de strenge vegetariërs ook niet vegetarisch is? Heb familielid dat behoorlijk streng in de vegetarische leer is ;)

    Vegetariër zijn heeft voor mij vooral te maken met het niet eten van levende wezens of onderdelen daarvan, terwijl een veganist niets dierlijks wil eten: geen eieren, melk, etc. Terwijl een dier voor de laatste twee voorbeelden niet hoeft te sterven. Dus wat mij betreft ben je nog steeds vegetariër, hooguit een strenge/strikte vegetariër :D ;)
     
  5. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    eet je wel eens spekkies, wine gums of mona pudding...? Moet je daar het etiket eens van lezen...
     
  6. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Ik ben het niet maar een vriendin van me wel.

    Het schuimlaagje op je koffie van koffie pads is ook varkenvet!
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Kippeneiwit wordt ei mee bedoeld, eet je dat ook niet?
    Varkensgelatine is zeker yuch, dat eet ik als niet zijnde vegetariër ook niet!
     
  8. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Dat wist ik idd, stremsel is dat toch?
     
  9. Kyra73

    Kyra73 Niet meer actief

    OK, weer wat nieuws geleerd en dat terwijl ik al bijna 20 jaar vegetarisch eet. (Dat van kaas wist ik trouwens wel, maar de vegetarische kaas die ik ooit geproefd heb was nou niet echt lekker).

    Ik heb voor mezelf de regel dat ik alleen geen vlees, vis en kip eet. Ik ga niet op alle etiketten kijken, want anders kun je bijna helemaal niets meer eten.

    Maar jij moet doen waar jij je goed bij voelt.
     
  10. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Dat heeft ooit iemand tegen me gezeg maar dat geloofde ik soort niet! Brrr!

    Spek en Mona pudding eet ik nooit! Wine gums eigenlijk ook niet maar toevallig van de week had manlief die gehaald toen we in de sauna waren!

    Ow, kippeneiwit is gewoon ei? Ik voel me nu echt wel een beetje dom! Haha, ik dacht dus het eiwit van een kip! Waarom zetten ze dan niet gewoon ei neer!!!!
     
  11. jupke

    jupke Niet meer actief

    Ikzelf ben ook vegetariër.
    En eet dan dus ook geen snoep, soep (tenzij zelf gemaakt natuurlijk), kant en klare taart, en nog veel meer. Ik kijk altijd goed op de verpakking voordat ik iets eet.

    Mijn zoontje eet wel vlees, maar strikt halal.

    Als je het echt 'goed' wil doen moet je veel laten. Maar in mijn ogen wel de moeite waard.
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Er bestaat al jarenlang kaas met plantaardig stremsel. Héérlijke kaas, zou niet anders meer willen!

    Kaas met stremsel afkomstig uit de lebmaag van een kalf gruwel ik van.
     
  13. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Dit zit ook in bavarois,en in bavarois taarten..
    Maarruh,dat laagje schuim op de koffie,is dat echt vet??
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nee, da's een broodje aap.;)
     
  15. meintje

    meintje Fanatiek lid

    9 jul 2008
    2.610
    928
    113
    Eet al 10 jaar vegetarisch (in de zin van geen producten afkomstig van een dier dat dan voor mij gestorven is), maar dat van die kaas is voor mij nieuw...
    Als ik jullie nu goed bergijp is stremsel een dierlijk product afkomstig uit de lebmaag van een kalf?!? Kan iemand me daar 100%zeker uitsluitsel van geven, want dan haal ik dus wel een streep door de kaas (terwijl ik heel graag kaas eet...)

    Is het niet ook zo dat er iets aan de hand is met met nam,e de rode m&m's? Dit heb ik enkel gehoord, dus geen idee of dat op waarheid gebaseerd is.
     
  16. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Pffff gelukkig,ik ga zo heerlijk genieten van mijn bakje Senseo!!
     
  17. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    Nou die Vriendin van mij is heel streng en drinkt echt geen koffie pads koffie!
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    google even op stremsel. en je kan dus ook kiezen voor biologische kaas met plantaardig stremsel.

    De kleurstof in roze koeken, net zoals die van bijvoorbeel rode M&M's, wordt bereid uit luizen. De Cochenilleluis (Dactylopius coccus) is afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico en wordt gekweekt om zijn karmijnrode kleurstof.
    De luis is als parasiet te vinden op de schijven van Opuntia. Het pigment wordt vooral uit de eitjes en in mindere mate uit het bloed van de schildluis gewonnen.
    Kort voordat de luizen eitjes leggen, worden ze handmatig van de cactus afgeschept. Vervolgens worden de luizen gedood. De kleurstof wordt verkregen nadat ze gedroogd, gemalen en gefilterd zijn. De kleurvastheid wordt verkregen door toevoegingen van tin of aluin.
    De cochenilleluis wordt in grote hoeveelheden van de cactus afgeschept. De luizen worden geplet en het vocht wordt gemengd met andere stoffen.
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Dom van d'r.
     
  20. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Straks durf/wil ik niks meer eten!
     

Deel Deze Pagina