Ik zit net schuimpjes te eten en keek toevallig even naar de ingrediënten. Nou zit daar varkensgelatine in!!!!!! *brrrrr* Nou heb ik daar zelf eigenlijk nooit bij stil gestaan, ik eet gewoon geen vlees, geen soep van vlees bouillon en ook geen kant en klaar soep waar bijv kippeneiwit in zit! Nu moet je dus ook al op andere producten gaan letten! Of ga ik, wanneer ik daar ook op ga letten meer de veganistische kant op? Hoe doen jullie dit?
Ben je al lang vegetarier en wist je dit niet? Dit is toch algemeen bekend dacht ik? Vriendinnen van mij die vegetarisch zijn letten hier inderdaad ook op (voor zover mogelijk). Het zijn behoorlijk veel producten waar toch op de een of andere manier dierlijke resten in zetten.. Of je de veganistische kant op gaat hangt af van hoe ver je deze lijn doortrekt? Veganisme is natuurlijk je geheel onttrekken aan het gebruik van dierlijke producten. Dat gaat mijn inziens veel verder dan alleen het "niet eten" van vlees en andere dierlijke resten.
Zal ik dan ook maar niet vertellen dat de meeste kaas volgens de strenge vegetariërs ook niet vegetarisch is? Heb familielid dat behoorlijk streng in de vegetarische leer is Vegetariër zijn heeft voor mij vooral te maken met het niet eten van levende wezens of onderdelen daarvan, terwijl een veganist niets dierlijks wil eten: geen eieren, melk, etc. Terwijl een dier voor de laatste twee voorbeelden niet hoeft te sterven. Dus wat mij betreft ben je nog steeds vegetariër, hooguit een strenge/strikte vegetariër
Ik ben het niet maar een vriendin van me wel. Het schuimlaagje op je koffie van koffie pads is ook varkenvet!
Kippeneiwit wordt ei mee bedoeld, eet je dat ook niet? Varkensgelatine is zeker yuch, dat eet ik als niet zijnde vegetariër ook niet!
OK, weer wat nieuws geleerd en dat terwijl ik al bijna 20 jaar vegetarisch eet. (Dat van kaas wist ik trouwens wel, maar de vegetarische kaas die ik ooit geproefd heb was nou niet echt lekker). Ik heb voor mezelf de regel dat ik alleen geen vlees, vis en kip eet. Ik ga niet op alle etiketten kijken, want anders kun je bijna helemaal niets meer eten. Maar jij moet doen waar jij je goed bij voelt.
Dat heeft ooit iemand tegen me gezeg maar dat geloofde ik soort niet! Brrr! Spek en Mona pudding eet ik nooit! Wine gums eigenlijk ook niet maar toevallig van de week had manlief die gehaald toen we in de sauna waren! Ow, kippeneiwit is gewoon ei? Ik voel me nu echt wel een beetje dom! Haha, ik dacht dus het eiwit van een kip! Waarom zetten ze dan niet gewoon ei neer!!!!
Ikzelf ben ook vegetariër. En eet dan dus ook geen snoep, soep (tenzij zelf gemaakt natuurlijk), kant en klare taart, en nog veel meer. Ik kijk altijd goed op de verpakking voordat ik iets eet. Mijn zoontje eet wel vlees, maar strikt halal. Als je het echt 'goed' wil doen moet je veel laten. Maar in mijn ogen wel de moeite waard.
Er bestaat al jarenlang kaas met plantaardig stremsel. Héérlijke kaas, zou niet anders meer willen! Kaas met stremsel afkomstig uit de lebmaag van een kalf gruwel ik van.
Dit zit ook in bavarois,en in bavarois taarten.. Maarruh,dat laagje schuim op de koffie,is dat echt vet??
Eet al 10 jaar vegetarisch (in de zin van geen producten afkomstig van een dier dat dan voor mij gestorven is), maar dat van die kaas is voor mij nieuw... Als ik jullie nu goed bergijp is stremsel een dierlijk product afkomstig uit de lebmaag van een kalf?!? Kan iemand me daar 100%zeker uitsluitsel van geven, want dan haal ik dus wel een streep door de kaas (terwijl ik heel graag kaas eet...) Is het niet ook zo dat er iets aan de hand is met met nam,e de rode m&m's? Dit heb ik enkel gehoord, dus geen idee of dat op waarheid gebaseerd is.
google even op stremsel. en je kan dus ook kiezen voor biologische kaas met plantaardig stremsel. De kleurstof in roze koeken, net zoals die van bijvoorbeel rode M&M's, wordt bereid uit luizen. De Cochenilleluis (Dactylopius coccus) is afkomstig uit Zuid-Amerika en Mexico en wordt gekweekt om zijn karmijnrode kleurstof. De luis is als parasiet te vinden op de schijven van Opuntia. Het pigment wordt vooral uit de eitjes en in mindere mate uit het bloed van de schildluis gewonnen. Kort voordat de luizen eitjes leggen, worden ze handmatig van de cactus afgeschept. Vervolgens worden de luizen gedood. De kleurstof wordt verkregen nadat ze gedroogd, gemalen en gefilterd zijn. De kleurvastheid wordt verkregen door toevoegingen van tin of aluin. De cochenilleluis wordt in grote hoeveelheden van de cactus afgeschept. De luizen worden geplet en het vocht wordt gemengd met andere stoffen.