Curly girl methode voor mooiere krullen

Discussie in 'De lounge' gestart door Amethist, 8 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Is er hier iemand die volgens deze methode haar haren doet? Zo ja, welke producten gebuik je? En natuurlijk de hamvraag....vind je dat het echt verschil maakt?
     
  2. bloem82

    bloem82 VIP lid

    5 sep 2007
    11.189
    601
    113
    Ik heb het een tijdje geprobeerd maar weet niet meer of het gewerkt heeft.

    Vond het moeilijk de juiste produkten te vinden want de gel van l'oreal was veranderd van samenstelling geloof ik waardoor je die al niet meer kon gebruiken. Wil wel een nieuwe poging doen als je de juiste produkten weet?

    Wat ook heel goed voor je krullen is om het te laten knippen dmv de curlsys methode, dit werkte super voor mn haar maar omdat ik een half uur moest rijden hiervoor heb ik het bij 1x gelaten.
     
  3. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ja, die producten zoeken is wel een beetje een gedoe'tje idd.

    Hm, die knipmethode ken ik niet echt, wel de term eens voorbij horen komen. Ik ga even googlen.
     
  4. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Niemand verder?

    Ter info, dit dus...

    Voordatje kunt beginnen met onderstaande is het belangrijk om je haar voor de laatste maal te wassen met een shampoo die wel een sulfaat bevat, maar geen siliconen of minerale oliën. Dit verwijdert alle siliconen die nu in je haar zitten, maar voegt geen nieuwe toe. Een soort schone lei dus. Overigens is deze shampoo ook handig als je naar de kapper bent geweest en ze hebben je kapsel vol gesmeerd met siliconen! 'Nivea Beauty Care Pure souplesse beschadigd haar zonder glans' is een goede shampoo daarvoor.

    De essentie; Gebruik geen sulfaten, siliconen (alles wat eindigt op –cone, -xane en –conol, de enorm ingewikkelde ingrediënten die je tegenkomt en eindigen op –none zijn conserveermiddelen en ok), alcohol en minerale oliën in je haar. Sulfaten (Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES) voornamelijk) zijn zogenaamde surfactants. Deze werken door een barrière te leggen tussen het vuil en water, waardoor je het makkelijk uit je haar kunt spoelen. Zij leggen dezelfde barrière ook rond huideigen vet/olie waardoor ook dit makkelijk uit je haar spoelt..Krullend haar is echter van nature droog en zeer delicaat, waardoor het extra uitdroogt wanneer je de huideigen oliën van je haar af stript. SLS en SLES zijn dusdanig goed in hun werk, dat je haar en hoofdhuid uiteindelijk uitgedroogd raakt, met alle gevolgen van dien (droog, pluizig, krulloos haar en een jeukende hoofdhuid die schilfert). Daarnaast verspreidt het huidvet wat je hoofdhuid voor je haar maakt, zich niet makkelijk door het haar. Krullen, zwaartekracht, weinig borstelen, ik weet niet wat de precieze oorzaak is, alleen dat steilharigen er geen last van lijken te hebben.

    Sulfaten vind je in shampoo, dus gebruik je een lichte conditioner om je haar te wassen. Je gebruikt meer conditioner dan je normaal doet met shampoo, omdat het wat lastig verdeelt over je hoofdhuid.

    Stappen:
    Masseer je hoofdhuid goed met je vingertoppen, zo komt alles los wat je kwijt wilt hebben.Goed uitspoelen en daarna je haar conditionen zoals je normaal doet, maar dus zonder de siliconen.

    Conditioner op de lengten van je haar smeren, niet op je hoofdhuid. Eventueel kam je nu je haar met een grove kam. Weer uitwassen.

    Uit de douche smeer je een leave-in conditioner in je zeiknatte haar (of je pakt een klein beetje van de was-conditioner en smeer je dat door je haar, voor de arme mensen onder ons).

    Vervolgens kneed je wat water met je handen uit je haar; hang je hoofd voorover en ‘schep’ je haar bij de punten op en beweeg je handen naar je hoofd. Ben je bijna boven, dan knijp je. Scrunchen heet dit.Eventueel kun je wat meer water uit je haar krijgen door heel voorzichtig met een handdoek te scrunchen of met een oud t-shirt (dat laatste is beter).

    Om af te maken scrunch je een gel door je haar. Ik gebruik 2 tot 3 flinke dotten (ter grootte van een 1-euromunt) voor mijn schouderlange haar. Nu leg je ook je scheiding een beetje goed.Eventueel föhn je je haar met een diffuser, maar dan wel op de koudste stand. De beste manier; plaats de diffuser onder de punten van je haar (UIT!), laat je haar in de kom vallen en beweeg de kom naar je hoofdhuid. Zet hem dan pas áán! Ben je klaar of wil je naar een andere plek, dan zet je eerst de föhn uit, daarna haal je hem pas uit je haar.Je föhnt je haar niet helemaal gortdroog, maar je laat altijd wat vocht achter om natuurlijk op te laten drogen.Is je haar droog, dan heb je een schitterende bos, keiharde, gel-krullen. Maar je wilt zachte, beweeglijke krullen, dus ga weer voorover staan en scrunch je haar tot het niet meer kraakt. Dat kraken is de gel die kraakt, niet je haar, of je moet stiekem toch nog steeds sulfaten gebruiken…
     
  5. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.738
    803
    113
    oh ik wil ook wel weten welke producten hiervoor goed te gebruiken zijn....
    heb vanmorgen na het dochen mijn haar wel toen het nog nat was in de creme gezet en toen ondersteboven een tshirt om mijn hoofd geknoopt en het zo verder laten drogen. heb het er net afgehaald en heb zeker meer krul, vooral dichter op mijn hoofdhuid. omdat het wat zwaarder is zakken de krullen altijd wat uit zeg maar. meer krul onderin dus, nu wat hoger ook.:D even kijken hoe het de rest van de dag gaat overleven.
     
  6. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Ik ga er ook aan beginnen!
    Ben nu dus op zoek naar producten die ik wel kan gebruiken, ik denk trouwens dat ik wel shampoo ga gebruiken, maar zonder sulfaten. Organic merken hebben dat vaak wel. Deze week maar eens uitgebreid shoppen!
     
  7. MinnieMe

    MinnieMe Fanatiek lid

    17 apr 2011
    1.724
    0
    0
    Noord-Brabant
    Dit doe ik altijd, maar dan met de krullen lijn van Andrelon. Wss niet de goede producten, maar t werkt perfect. Alleen de conditioner, dan op nat haar de crème, en voor t föne de mouse. Evt als laatste de spray met de rest op laten drogen, en klaar...
     
  8. TempusFugit

    TempusFugit Niet meer actief

    Ik heb het gedaan maar het was me echt teveel werk en de producten die toen oké waren, veranderden opeens waardoor er wél siliconen en sulfaten in zaten. Destijds waren de producten van Palmolive heel goed hierin, en de mousse van Nivea maar die waren dus veranderd.. Toen ben ik er ook meteen mee gestopt, ik had geen zin om opnieuw het hele proces te doorlopen omdat je in het begin even heel vet haar krijgt door de andere producten..

    Het werkte ontzettend goed. Mijn haar was dood van het blonderen (van zwart naar blond.. ga maar na) en alle krullen waren eruit. Door deze methode is het weer helemaal in orde gekomen met mijn haar :)
     
  9. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Het idee is dat siliconen een laagje om je haar leggen, waardoor het er tijdelijk goed uitziet. Maar door dat laagje droogt je haar uit, waardoor je nog meer siliconen 'nodig' hebt. Shampoos met sulfaten heb je nodig om de siliconen eruit te wassen, maar die wassen ook al je natuurlijke olieen eruit, en daar wordt je haar ook droger van.

    Als je tevreden bent met je haar, moet je vooral niks veranderen! Alleen als je niet zo blij bent, zoals ik, dan is het leuk om eens verder te kijken.

    Mijn haar was een poos heel mooi, maar wordt nu weer steeds droger. Ik ben nu aan het kijken welke producten ik kan kopen. Die ook nog betaalbaar zijn... Iemand tips?
     
  10. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    oh ik ben ook wel benieuwd hiernaar... echter is mijn haar wel erg kort nu! Vind het niet mooi zitten en ben dus op zoek naar een goede shampoo... ga eens rondkijken!
     
  11. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    iemand tips welke shampoo en conditioner je kunt gebruiken? (heb wel info gevonden maar kan niet alles aan op mijn werk!)
     
  12. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik ga zo straks in mijn lunchpauze (als het tenminste droog blijft) eens langs de Kruidvat ofzo om te kijken wat ik mee zal nemen.
     
  13. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Mijn haren zijn vaak echt dramatisch, dus ik wil het echt gaan proberen. Ik heb zo veel pluis en zo weinig slag/krul. Om te huilen is het ;).
     
  14. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Ik vind net deze blogpost: The Curly Girl Method | Unique Style
    Zij gebruikt daar hema en garnier conditioners, die zal ik eens opzoeken deze week. Maar ik denk dat ik het eerst met milde shampoo (lo-poo) ga proberen, is wat minder rigoureus dan helemaal zonder!
    Bij de tuinen hebben ze veel biologisch spul, vaak zonder sulfaten enzo.

    Toevoeging: via bovenstaande link kwam ik hier, bijna onderaan vind je een lijst met 'toegestane' producten (volgens de CG methode dan). Handig!
     
  15. shadowcat76

    shadowcat76 Niet meer actief

    Ik ga ook meedoen :). Mijn krullenhaar is ook om te huilen, zo droog en pluizig. Ben daarnet naar aanleiding van dit topic eens gaan shoppen, heeft me even aardig wat tijd gekost maar hoop dat ik goede producten heb gevonden. Zal zo eens een foto maken van hoe m'n haar nu is en hoe het na behandeling is. Heb de Dr. Organic lavendelshampoo van de Tuinen, de basic conditioner van de Hema als lichte was conditioner, van Garnier krachtgevende cremespoeling Nutri Repair 3 voor droog en beschadigd haar als leave-in (is eigenlijk geen leave-in maar ok) en de gel extra sterk van de Hema.

    Ik heb deze producten :

    Bekijk bijlage 291779
     
  16. shadowcat76

    shadowcat76 Niet meer actief

    Kruidvat kon ik niet slagen, alle shampoos waarvan ik de verpakking heb gelezen (en dat zijn er heel wat!) bevatten sulfaten. De enige die ik dus sulfaatvrij heb kunnen vinden is de tuinenshampoo.

    Wat ik dus begrepen heb is dit wat er niet in mag zitten in je producten:

    - siliconen
    - sulfaten
    - alcohol
    - minerale olie

    de conditioners die ik heb zijn helaas niet alcoholvrij maar de overige producten zitten er, voor zover ik kon bepalen met al die namen, niet in.

    Zal ook vanavond eens kijken of ik een lijstje kan vinden en plaatsen met namen waar je op moet letten :).
     
  17. shadowcat76

    shadowcat76 Niet meer actief

    Sowieso van de tuinen de Dr. Organic lijn, deze is helaas wel redelijk aan de prijs (8-9 euro voor een fles). Verder ben ik ook nog aan 't zoeken :).

    En nu ga ik douchen, m'n haar rommelvrij maken!
     
  18. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Ik ga geen shampoo meer gebruiken. Wassen met een sulfaathoudende shampoo, maar zonder silliconen heb ik al gedaan, dus nu op jacht naar conditioners en gel zonder al dat.

    Hier een ge-update lijst met producten:

    Wasconditioner:
    - Action Aloe Vera Line Conditioner (Action)
    - Action Olive Line Conditioner (Action)
    - Avalon Lavender conditioner
    - Byphasse Conditioner appel/tijm
    - Cien oranje conditioner gekleurd haar (Lidl)
    - Curl Junkie Daily Fix Cleansing Conditioner (internet)
    - Enliven (De Tuinen)
    - Henna Cure & Care Neutral conditioner
    - Kruidvat huismerk cremespoeling (oranje)
    - Kruidvat huismerk Hair Repair Conditioner
    - L’oreal Elvive Volume Collageen verstevigende cremespoeling (paarse fles)
    - Neutral conditioner (o.a. Jumbo)
    - Qhemet Biologics Cocoa Tree Detangling Ghee (internet)
    - Schwarzkopf cremespoeling rozenglans
    - Schwarzkopf cremespoeling perzik
    - Schwarzkopf cremespoeling hydracare
    - Sunsilk Conditioner krullend en golvend haar
    - Sunsilk Conditioner voor gevoelige hoofdhuid

    Zware conditioner:
    - As I Am Coconut Cowash Cleansing Conditioner (internet)
    - Bee Mine Bee Lovely Moisturizing Daily Conditioner (ook een leave-in conditioner) (internet)
    - Bee Mine Avocado Cream Balanced Conditioner (internet)
    - Bee Mine BEE.U.Ti. FUL Moisturizing Deep Conditioner (internet)
    - Curl Junkie Curl Assurance Smoothing Daily Hair Conditioner (internet)
    - Curl Junkie Hibiscus & Banana Deep Fix Moisturizing Conditioner (ook een leave-in conditioner) (internet)
    - Curl Junkie Beauticurls Argan & Olive Oil Daily Hair Conditioner (internet)
    - Curl Junkie Beauticurls Strengthening Conditioner (internet)
    - Etos huismerk conditioner
    - EO Keratin Conditioner Coconut & Hibiscus (internet (iherb.com))
    - EO Volumizing Conditioner Rosemary & Mint (internet (iherb.com))
    - Freeman Papaya and Lime (De Tuinen)
    - Garnier Fructis Oil Repair
    - Garnier Fructis triple nutrition oil-repair
    - Hairveda Moist Condition 24.7 (internet)
    - Hairveda Moist Condition Pro (internet)
    - HairVeda Acai Berry Phyto (ook een leave-in conditioner) (internet)
    - Hairveda SitriNillah Deep Masque (internet)
    - HairVeda Methi Sativa System (internet)
    - Inecto Pure Coconot Oil Conditioner (witte fles) (o.a. Kruidvat en Jumbo)
    - Jane Carter Solution Nutrient Replenishing Conditioner (internet)
    - Kinky Curly Knot Today (ook een leave-in conditioner) (internet)
    - Kneipp Kamille Conditioner
    - L’oreal Elvive Nutrigloss haarmasker voor lang haar (roze potje)
    - L’oreal Elvive Hydra Krul haarmaskter (zeegroen potje)
    - L’oreal Elvive Volume Non-Stop (witte fles)
    - L’oreal Elvive wit met paarse fles/tube, verdere naam onbekend
    - L'Oreal EverCreme Cleansing Conditioner
    - MopTop Daily Conditioner (internet)
    - Oyin Handmade Honey Hemp Conditioner (internet)
    - Qhemet Biologics Amla & Olive Heavy Cream (stimuleert haargroei) (kan haar verdonkeren) (kan ook gebruikt worden als nachtelijke diepe conditioner en als leave-in conditioner) (internet)
    - Qhemet Biologics Moringa Tree Conditioning Ghee (stimuleert haargroei) (kan haar verdonkeren) (ook te gebruiken als leave-in conditioner en styling product) (internet)
    - Suave Tropical coconut (internet)
    - Ultra Doux cremespoeling met kamille (Belgie/Frankrijk)
    - Ultra Doux cremespoeling met plantaardige melk (Belgie/Frankrijk)
    - Wella Kruidenbalsem
    - Yes to Carrots (De Tuinen)
    - Yes to Cucumbers (De Tuinen)



    Leave-in conditioner:
    - Alles dat je kunt gebruiken als was- of zware conditioner
    - Bee Mine Bee Hold Curly Butter (ook een styling product) (internet)
    - Bee Mine Bee Lovely Moisturizing Daily Conditioner (ook een zware conditioner) (internet)
    - Bee Mine Bee Loved Hair & Scalp Moisturizer (internet)
    - Curl Junkie BeautiCurls Leave-In Conditioner (internet)
    - Curl Junkie Hibiscus & Banana Deep Fix Moisturizing Conditioner (ook een zware conditioner) (internet)
    - Cush Cosmetics Moisturize Me Leave-in Conditioner (internet)
    - Giovanni (internet)
    - HairVeda Whipped Cream Ends Hydration (ook een styling product) (internet)
    - HairVeda Acai Berry Phyto (ook een zware conditioner) (internet)
    - Jane Carter Solution Revitalizing Leave-in Conditioner (internet)
    - Kinky Curly Knot Today (ook een zware conditioner) (internet)
    - Kruidvat huismerk cremevoeding (witte fles)
    - Oyin Handmade HairDew (internet)
    - Qhemet Biologics Burdock Root Butter Cream (kan ook als verzachtende hoofdhuid creme gebruikt worden) (internet)
    - Qhemet Biologics Amla & Olive Heavy Cream (stimuleert haargroei) (kan haar verdonkeren) (kan ook gebruikt worden als nachtelijke diepe conditioner en als zware conditioner) (internet)
    - Qhemet Biologics Moringa Tree Conditioning Ghee (stimuleert haargroei) (kan haar verdonkeren) (ook te gebruiken als zware conditioner en styling product) (internet)

    Gel:
    - Biosilk Rock Hard Gelee (internet)
    - Curl Junkie Pattern Pusha - Hair Styling Gel (internet)
    - Curl Junkie Curl Assurance Aloe Fix Styling Gel (internet)
    - Garnier Fructis Endurance 24-hours
    - Jane Carter Solution Natural Hold Spray Gel (internet)
    - Kinky Curly Curling Custard (sterke hold) (internet)
    - Kiss My Face OHC Upper Management styling gel, grapefruit (lichte hold) (internet (iherb.com))
    - L’oreal Studioline MineralFX Invisi’ gel Strong
    - L’oreal Studioline MineralFX Invisi’ gel Extra Strong
    - Moptop anti-frizz gel (internet)
    - New Wave Invisible Hold gel
    - New Wave strong control styling gel
    - Nivea Hydra Balance Gel
    - Qhemet Biologics Honeybush Tea Soft Hold Gel (internet)
     
  19. fenneke80

    fenneke80 Niet meer actief

    Heb zojuist schwarzkopf en garnier conditioners besteld (1e was, 2e zwaar) en l'oreal gel. Met andere producten, olie, spray, butter, wacht ik even totdat ik beter weet wat ik nodig heb.

    Houden we elkaar hier op de hoogte?
     
  20. sapje

    sapje Fanatiek lid

    6 sep 2009
    1.037
    0
    0
    NULL
    NULL
    hoi dames ik gebruik de producten van mixed chicks als ik mijn bos met krullen weer eens wil hebben, heb daar een shampo en leave in conditioner van en een haarmasker, op zich bevallen die producten me wel maar zijn erg prijzig , misschien dat ik het ook met de bovenstaande producten eens ga proberen
     

Deel Deze Pagina