Hoe 'streng' of 'losjes' zijn jullie met rauw ei? Eten jullie een spiegelei waar het eigeel nog vloeibaar van is? En als het eiwit nog wat 'drillerig' is, opeten of niet? En bij muffinbeslag of zoiets, waar rauw ei in zit: likken jullie dan de kom uit? Zo ja, mogen de kinderen dan ook meesnoepen? Ik ben geloof ik niet zo heel voorzichtig met rauw ei (eet al het bovenstaande ), maar misschien is dat dom van me... Hoor graag hoe anderen met rauw ei omgaan!
Ik ben er niet zo moeilijk mee Ei dat verhit is, is volgens mij sowieso veilig. Het hoeft niet gestold te zijn, om veilig te zijn, maar het moet boven een bepaalde temp geweest zijn. En beslag... ja, dat vind ik dus gewoon hartstikke lekker En ja, de kinderen snoepen dan ook mee. Heb wel voor mijn stiefzoon eerder vaak zelf suikervrije chocolademousse gemaakt, en dat is met rauw ei, en dan kocht ik gepasteuriseerd eigeel en eiwit daarvoor. Maar dan was het dus zoveel qua hoeveelheid die ze nuttigden, dat ik daar wel rekening mee hield
Ik ben er eigenlijk vies van als ik erover nadenk, maar ik doe het wel. Ik eet spiegeleieren en ik maak ook weleens tiramisu met rauwe eieren ( dan koop ik wel nieuwe eieren uit de supermarkt).
Ik vind een spiegeleitje op z'n tijd heerlijk.. Sowieso moet het eiwit altijd wit zijn dus niet meer drillerig.. Mn zoontje krijgt alleen nog maar geklutste eitjes die goed doorgebakken zijn. Als ik muffins bak koop ik meestal waar je alleen water of boter moet toevoegen en snoepen we heerlijk van het beslag... Dus daar zitten geen rauw eieren in ..
Ik ben er bij mezelf niet zo moeilijk mee, ik eet inderdaad een spiegelei waarvan het eigeel nog vloeibaar is en als ik beslag heb met rauw ei lik ik gerust de kom uit. Het enige is dat ik dat dus niet aan mijn zoon geef. Ik weet niet, ik vind dat niet zo'n prettig idee omdat je er toch wel ziek van zou kunnen worden.
nergens voorzichig mee. ik wil wel dat het wit gestolt is anders vind ik het niet lekker, maar niet bang ervoor. geel mag lekker nat zijn nog haha
1) koop een vers biologisch ei (minste kans op salmonella) 2) een gezonde volwassene tackelt salmonella Ben je zwanger, kind, bejaard of ziek en heb je een ei dat je niet vertrouwt (horeca bijv.) eet het dan niet rauw!
Nu in de zwangerschap ben ik er wel voorzichtig mee , maar anders is het eigeel lekker zacht , van snot eitjes houd ik niet dus het eiwit is altijd wel gaar zeg maar, @ aatje25 ? de muffins bak je toch op zoveel graden ? waarom zou je die niet met "rauwe " eieren maken. vind ze dan toch 100 keer lekkerder dan met zon kant en klaar pak gewoon geen beslag likken dan
@doowspenniej: aatje25 wil van het beslag snoepen, dat is VOOR het bakken In die kant-en-klare pakken hoef je vaak geen ei toe te voegen...
Fijn om jullie reacties te lezen, ik dacht dat ik een 'viezerd' was die het niet nauw genoeg nam met de algemeen aanvaarde hygiènenormen Vanaf welke leeftijd zou je met kinderen minder voorzichtig hoeven te worden? Zogelukkig, zou jij je kleuter beslag-met-rauw-ei laten snoepen?
Ik ben hier niet super voorzichtig. Sowieso altijd echte bio eieren, vers van mijn schoonvader zijn kippen. In mijn zwangerschap ook niet extra op gelet, ik bakte toen iedere dag een cake, alleen om van het beslag te snoepen was mijn enige craving
Ik eet zelf rustig een zachtgekookt ei of een spiegelei met druipende dooier. Ik lik ook heeeeeel graag de beslagkom uit als ik cake ga bakken. Mijn kinderen mogen het van mij nog niet. Een salmonellabesmetting zal bij hun heel wat harder aankomen dan bij mij. Die beslagkom uitlikken doe ik alleen als zij me niet bezig zien. Anders spoel ik de kom gewoon af. Toen ik zwanger was deed ik het niet. Ik koop trouwens altijd biologische of vrije uitloop eieren. Maar ook die kunnen salmonella meedragen, toch?
Een spiegel eitje of een zacht gekookt eitje heerlijk. Niet dat witte snot. En het beslag doe ik ook graag in mijn mond vind dat zo lekker. De kinderen willen het zelf niet zo op deze manier. En Lat die zou woest zijn als hij half gekookt of een half doorbakken eitje zou krijgen. Dat kan hij maar niet begrijpen dat ik een half rauw eitje eet.
Haha, dat is een goeie vraag! Met mijn zoontje ben ik erg voorzichtig me gardes aflikken, want hij was erg allergisch voor ei! Godenzijdank kan hij nu cake en pannenkoek eten! Ik vind 4 wel een mooie leeftijd, dan ben je wel zo ongeveer klaar voor alles. Heb ik het over een gezond kind hè!
Mijn eiertjes bak ik voorzichtig aan beide kanten zodat er wel wat eigeel wat dikker is maar dat er ook nog wat uit komt en de eiwit niet meer flubberig is.. Op toast heeeeeeerlijk! Om bacterien te doden moet je het simpelweg doorhitten tot boven de 73? 80 gaden ofzo en dan zit je wel goed..