Allergisch voor cavia.. en nu?

Discussie in 'De lounge' gestart door medj1983, 13 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.167
    495
    83
    Hoi allemaal,

    Ik heb al 3 jaar een hele lieve cavia.
    Alleen ik ben er erg allergisch voor, het is eigenlijk steeds erger geworden. Ik kan hem max 5 minuten op schoot houden en dan moet ik hem niet teveel knuffelen, anders nies ik me kapot. Mijn man kan er ook niet goed tegen en ziet hem al sinds we samenwonen liever gaan. Nu ben ik op het punt dat mijn cavia beter verdient en een lief baasje nodig heeft die hem wel flink kan knuffelen, dat vindt ie eenmaal erg fijn. Maar hebben jullie ideeen wat ik het beste kan doen? Marktplaats / dierenwinkel?? Ik heb Facebook geprobeerd, maar helaas wil niemand van mijn kennissen hem overnemen..
     
  2. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    De gemiddelde leeftijd van een Cavia is 3 tot 5 jaar, de kans is groot als je hem nu gaat herplaatsen hij overlijdt van de stress.
    Kan me goed voorstellen dat niemand hem wil hebben aangezien hij al ouder is voor kinderen is het ook niet leuk als ze zich eraan hechten en het overlijdt dan zo snel.
    Je hebt het 3 jaar volgehouden kun je dat nog niet eventjes doen totdat het diertje van ouderdom overlijdt?
     
  3. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Hier zelfde probleem, ik word ook hoe langer hoe meer allergisch voor de cavia en ben aan het wachten tot de laatste overlijdt (eigenlijk erg, maar ja, hier ook niemand die ik er een plezier mee doe).

    P.S.: De meeste van mijn cavia's werden 4 in het verleden, maar heb er 1tje gehad die wel 6 was en de laatste is helaas voor haar ook goed op weg om de oudste ooit te worden, ik had geschat dat ze er vorig jaar al niet meer zou zijn qua leeftijd.
     
  4. guus

    guus Fanatiek lid

    20 mrt 2012
    2.083
    0
    0
    in het koude noorden
    pillen in nemen?? je hebt toch van die allergie pillen??? ik heb mijn cavias amper op schoot, alleen om ze naar de ren te brengen en ze na te kijken, maar om te knuffelen eigenlijk nooit, misschien optie gewoon afentoe een aai in de kooi te geven?
     
  5. lievekindjes

    lievekindjes Niet meer actief

    hoi
    ikzelf heb ook 5 cavia,s ,ik ben er ook al jaren allergisch voor. ik ben er voor getest in ziekenhuis ,ik krijg rode bultjes op mijn armen en moet ook niezen,maar ik heb er soms maar heel veel last van.
    ze staan ook gewoon naast mijn bank,misschien ben immuum geworden.is het een mannetje of een vrouwtje?
    groetjes
     
  6. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Waar kom je vandaan?
     
  7. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Drieka, 3 jaar is nog niet heel erg oud voor een cavia, helemaal niet oud eigenlijk. Heb meerdere cavia's gehad die zes jaar of ouder werden. Volgens mij ligt de gemiddelde leeftijd op een jaar of 5, niet op 3...

    Bij het zoeken naar een nieuw huisje zou ik wel kijken of hij/zij bij soortgenoten terecht komt. Dus niet alleen, cavia's zijn echte groepsdieren namelijk.

    Mocht je zelf geen nieuw huisje kunnen vinden, dan kan je hem altijd nog naar het asiel brengen. In Amersfoort zit iig een asiel van de dierenbescherming dat knaagdieren opvangt. Er zijn er vast nog meer.
     
  8. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Kijk anders of ze niet terecht kunnen op een zorg boerderij. Daar worden ze goed verzorgd en veel geknuffeld.
     
  9. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Ik schrijf toch ook 3 tot 5 jaar, ik heb het voor de zekerheid nog eventjes opgezocht op internet en daar staat ook gemiddeld 3 tot 5 jaar en met uitschieters naar 7 maar dan zijn ze echt stokoud.
    Het is gewoon moeilijk als ze niet meer jong zijn want de meeste mensen beginnen daar dan niet aan helaas.
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Toen ik heel allergisch bleek voor mijn konijnen kon ik ze naar een kinderboerderij brengen.

    Het wordt meestal alleen maar erger de allergie. Het begint met niesen maar daarbij kunnen ook luchtweg problemen komen en ernstige huiduitslag. Dat laaste had ik. Ik zat onder de plekken over mijn gezicht, rug en armen. Tot ontstekingen aan toe.
    Ik wist niet dat ik allergisch was eerst. Dus na de test was ik heel verbaasd. Konijnen waren nog geen middag weg en ik knapte helemaal op. Ik voelde me namelijk ook nog eens heel erg moe.
     
  11. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hmm dan heb ik vaak uitschieters te pakken blijkbaar. Behalve pasgeleden dan :( Een caaf van 4 jaar moeten in laten slapen ivm een hersenbloeding :(. Maar ook daarvan zei mijn dierenarts dat een hersenbloeding bij 4 jaar best jong is.

    Een volwassen cavia kwijtraken is helaas zeker lastiger dan een jonkie. Zonde... want zo blijft de fok doorgaan omdat dierenwinkels die jonkies wel kwijtraken. Terwijl genoeg volwassenen ook een nieuw huisje zoeken, maar die dus moeilijk vinden. Een volwassen caaf is minstens net zo leuk als een jonkie!
     
  12. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Misschien is het trouwens een idee om je op een caviaforum aan te melden? Daar zit ergens vast wel een cavialiefhebber die een plekje over heeft.
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik knuffel ook niet meer, vanwege jeuk, en ze staan niet meer in de woonkamer. Als je twee cavia's hebt zijn ze minder alleen en hoef je minder te knuffelen. 't Zijn echt mijn lievelingshuisdiertjes hoor!
    Overigens, onze oudste wordt deze maand 7,5!

    Er zijn in het land meerdere knaagdierenasiels mocht je haar toch weg willen doen.
     
  14. liefsvanmama

    liefsvanmama Niet meer actief

    Ze worden 5-8 jaar oud. Via een caviaopvang kunnen ze vaak bemiddelen. Zit ie alleen??
     
  15. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Dat is wel een groot verschil met 3-5!

    Heb het ooit wel opgezocht maar wist het niet meer precies. Behalve dat de meeste van mijn cavia's toch wel ouder dan 5 worden...

    Hhm ga er nu ff op googlen...
     
  16. Snaud

    Snaud Actief lid

    17 nov 2012
    432
    0
    16
    NULL
    NULL
    Hhm van wat ik lees worden veel cavia's in gevangenschap idd maar een jaar of 3 of 4. Maar dat is o.a. te wijten aan dat ze weinig groenvoer en of hooi, weinig vitamine c en slechte brokken (=veel suikers) binnenkrijgen. Van wat ik lees begint een cavia pas bejaard te worden bij een jaar of 5, en zijn ze stokoud bij een jaar of 8. Een cavia van 5 is dus nog zeker niet hoogbejaard. En een caaf van 4 is nog gewoon volwassen.
     
  17. Gerdatje

    Gerdatje Fanatiek lid

    27 apr 2012
    1.920
    0
    0
    100% Mama
    Achterhoek
    Ik denk dat een caviaopvang ook niet echt staat te springen nu.
    Die zitten nu vanwege dag vakantie al prop vol.

    Wij hebben trouwens 2 cavia`s uit de cavia opvang gehaald. 1 is erg waarschijnlijk 2, en de andere denken ze 1. Maar zeker weten we niet.

    Hoop dat je een goed huisje voor ze vind.
     
  18. liefsvanmama

    liefsvanmama Niet meer actief

    Kijk eens op De Grote Cavia
    Voor tips, leeftijdverwachting, opvangadressen, en het feit dat een cavia nóóit alleen mag zitten
     
  19. medj1983

    medj1983 Fanatiek lid

    12 jun 2012
    3.167
    495
    83
    Bedankt voor jullie reacties! Het is een mannetje en ik woon in de buurt van Stadskanaal (Groningen).Pillen kan ik helaas niet innemen, omdat ik zwanger ben :D Hij is alleen, daarom vind ik het ook zielig, maar ga er niet nog 1 bij nemen ;) .. Ik ga inderdaad even bij die site van De Grote Cavia kijken, wie weet.. Ik voel me ook wel schuldig om hem weg te doen, heb liever dat alle dieren bij ons thuis sterven.. ook omdat ik zeker weet dat wij ze goed verzorgen.
     
  20. MamaPeetje

    MamaPeetje Niet meer actief

    Eh ik had er eentje van 7 jaar...!
     

Deel Deze Pagina