Bruiloft plannen (en kleine kinderen): overdag of toch ook een avondprogramma?

Discussie in 'De lounge' gestart door sunshineS1976, 16 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Hallo,

    Ik wil even wat meningen/ ideeën verzamelen :)
    Half 2014 gaan we eindelijk trouwen.
    We gaan binnenkort een mogelijke locatie bekijken en bespreken.
    We zijn alleen heel erg aan het dubben wat we voor programma willen.
    Gaan we voor het "standaard" : 's middags trouwen, daarna naar de locatie, 's avonds diner en aansluitend een feest tot een uurtje of 24.00?
    Zonder kindje zou ik er zeker voor kiezen. Maar nu hebben we een klein meisje (dan 1,5jr) wat toch echt elke avond om 19u op bed ligt en waarbij de tijd rekken erg weinig zin heeft nu.

    Wat moeten we met haar als wij om 19.30 een receptie hebben enz enz? Iedereen die we kennen en dus mogelijk oppas is natuurlijk bij ons aanwezig. Ook wil ik haar niet zomaar ergens onderbrengen eigenlijk.

    Maar wat dan? Omwille van haar (en veel andere kinderen die er ook zullen zijn) een ochtend en een middagprogramma?
    's Ochtends trouwen, daarna een lunch en 's middags de receptie en een soort van klein feestje waarbij alles om 17u eindigt ofzo? Klinkt niet erg gezellig, al wordt het zo gezellig als dat je het maakt natuurlijk. Het gebeurt volgens mij niet zo vaak toch op die manier?

    Ik vind het echt erg lastig... wat zouden jullie doen of hebben jullie gedaan?
     
  2. Minerva

    Minerva Niet meer actief

    Wij hebben ook een kleine(dan ruim een half jaar oud) en die zal er overdag wel bij zijn, maar die gaat rond etenstijd naar de gastouder. We hadden al zaken vastgezet voordat ik wist dat ik zwanger was :D We trouwen aan het einde van de middag en ik denk dat ik aan opa en oma vraag of ze tot die tijd even willen oppassen ofzo...

    Tja, lastig! Ik denk dat je moet doen waar je je goed bij voelt. Is er geen betrouwbare oppascentrale in de buurt die je kunt inschakelen? Dan zorg je dat de kleine alleen bij de ceremonie aanwezig is bijvoorbeeld. Of misschien iemand anders die weliswaar niet komt, maar die je wel genoeg vertrouwt om op te passen (dat zouden wij hebben bij vrienden van mijn ouders)?
     
  3. jufkrisje

    jufkrisje Fanatiek lid

    15 mrt 2009
    2.566
    31
    48
    Hier getrouwd toen onze kleine bijna 15 mndn was..

    hebben met tijdsplanning rekening gehouden met de slaapjes eerder.. al is dat natuurlijk natte vinger werk maar bij ons kwam het precies uit...

    Waren rond 6 uur op dochter en ik..

    8.15 is zij weer gaan slapen tot half 10..
    10 uur ophalen door papa..
    11 uur trouwen gemeente
    aansluitend foto's gemaakt met de kleine.. een aantal en daarna bewust dl naar bed laten brengen.. zal rond 12.15/12.30 uur geweest zijn..
    14.00 uur trouwen kerk..
    15.45 taart eten en eten met daggasten... dl lekker gespeeld met oppaskindje (2.5 jaar)
    19.00 uur dochter naar huis laten brengen en oppas haar op normale tijd naar bed laten brengen.. waren bang dat ze anders helemaal overstuur zou kunnen zijn na zo'n indrukwekkende dag en dan ook nog laat naar bed .. tevens bij het feest/receptie zouden alle gasten haar waarschijnlijk even aanhalen of begroeten.. fijn als 150 gasten dat doen :D

    Hoop dst je hier wat aan hebt... 1 tip! Goede oppas oid voor die dag die de kleine in de gaten houdt en zoet houdt.. kleine deed beide ceremonies van bijna een ujr het super goed :) mede door haar hulp
     
  4. Annie24

    Annie24 Fanatiek lid

    2 sep 2009
    2.035
    110
    63
    Zuid-Holland
    Heb je sowieso al aan iemand gevraagd of er iemand op wil passen?
    Wie weet is er iemand die best het avondfeest over wil slaan.

    Hier in de omgeving gaan de ouders/schoonouders dan vaak met het kindje naar huis.
     
  5. jufkrisje

    jufkrisje Fanatiek lid

    15 mrt 2009
    2.566
    31
    48
    Hier in eigen bed laten slapen trouwens.. vonden het fijn de volgende dag met 3en op te starten en na te genieten :)
     
  6. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Onze dochter van 3 en ons zoontje van toen nog net geen jaar zijn met een oppasnaar huis gegaan rond een uur of 20.30
    En hebben wij gefeest tot een uuurtje of 1 maar ja het is net wat je wilt.. Ons zoontje heeft tussendoor ook geslapen in campingbedje
     
  7. Monique1985

    Monique1985 Fanatiek lid

    7 okt 2013
    1.472
    113
    63
    Almere
    Ik heb 4 kinderen dan.. De oudste zal dan 7.5 jaar dan nog 1 van 3.5 jaar dan nog 1 nog net geen 2 jaar en een baby van 1.5 maand ongeveer of jonger.. Wij maken op onze trouwlocatie een extra kinder kamertje waar due van bijna 2 en de baby kunnen slapen met baby foon waar ik mee zal gaan lopen.. Ik hou ze er liever bij vooral de baby.. En daarbij hebben wij geen oppas die zijn allemaal aanwezig.. Om 13:00 uur trouwen we (weet ff nietherl programma uit me hoofd.. En om 24:00 uur is het feest afgelopen.. De jongste in de wagenbak en de 2 jarige boef in camping bedje.. Wel ga ik rekening houden met de voedingen van de baby .. Niet dat hij/zij onder de huwlijks plechtigheid gaat huilen omdat hij/zij de borst wil haha :) er is een heel programma met pauzes waardoor me kindjes kunnen slapen .. Er komen sowieso veel kindjes ..
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wij hadden eerst ook bedacht om alles overdag te doen. Maar toch nog aangepast. Nu hadden wij een locatie waar ook slaapkamers waren, alle kindjes die er waren konden dus overdag slapen en 's nachts de ouders ook. Wij hadden 2 oppassen (meisje die van het kdv kende en een studiegenoot van haar) die de kinderen vermaakten en de babyfoons in de gaten hielden.
    Wij trouwden om 16:00 trouwens, na het middagslaapje van Lisa (destijds op de dag precies 1,5 jaar :))
     
  9. Partyrocker

    Partyrocker Niet meer actief

    Zoon was 2 en die is van smorgens tot savonds meegegaan.
    Tot 01.00 dus. Uiteindelijk viel hij in slaap in de buggy.
    En dat had hij overdag ook gedaan.
     
  10. cc93

    cc93 Bekend lid

    10 okt 2010
    996
    2
    18
    Dochter was 18mnd en is na het eten met haar nichtje en neefje (kindjes van mijn zus)mee naar huis gegaan. Die moesten ook naar bed en daar paste de "andere" oma (schoonma van mijn zus) op. Mijn dochter kent die oma van hun verder niet, dus mijn zus heeft haar in bed gelegd en is toen weer naar het feest gegaan.
    Ze was zo moe van de hele dag dat ze gelukkig verder ook niet wakker is geweest. En mocht ze toch wakker zijn geworden en evt overstuur vanwege de voor haar vreemde konden we altijd snel bij haar zijn. Feestlocatie was in de buurt.
     
  11. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Mijn zusje had twee meiden van het kinderdagverblijf geregeld die de hele dag voor hun twee zoontjes (3 & bijna 2 jaar) en overige kinderen van de daggasten hebben gezorgd. Was heerlijk! Wij hebben dus ook gewoon van het eten kunnen genieten terwijl onze zoon met de andere kindjes friet met kipnuggets kreeg.. Die twee meiden hebben hun kinderen ook op bed gelegd (bij de feestlocatie, de rest van de kinderen werd wel opgehaald door oppassen) en toen ze eenmaal sliepen zijn ze gegaan (zijn kindjes die zeldzaam wakker worden als ze eenmaal slapen). Dus kon er gewoon gefeest worden 's avonds!!
     

Deel Deze Pagina