Iemand ervaring met Hello Fresh??

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaVanNuNog2, 2 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaVanNuNog2

    MamaVanNuNog2 Bekend lid

    19 jun 2014
    540
    1
    0
    Zit erover te denken om eens zo'n box te bestellen. Ze adverteren op de site met dat ze niet duurder zijn dan een supermarkt en dat de gerechten makkelijk te bereiden zijn. Lijkt me wel lekker niet zo na te hoeven denken iedere avond over wat te eten en dan ook nog eens gevarieerd en bovenal gezond (want dät geloof ik wel)
    Maar zijn er hier dus mensen die hier ervaring mee hebben en is het waar wát ze zeggen??
     
  2. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.830
    164
    63
    Ik heb geen ervaring met Hello Fresh. Heb het wel overwogen om eens zo'n box te proberen, maar ik vind het veel te duur.

    Als ik een box voor 5 maaltijden wil voor 3 personen (2volw +2 kids), ben ik 69 euro kwijt.

    Als ik boodschappen doe heb ik voor minder dan 69 euro eten voor 7 dagen, inclusief brood, beleg, fruit, toiletpapier etc. Dus het feit dat ik alleen voor avondeten voor 5 dagen al net zo veel kwijt zou zijn als voor alle boodschappen voor een hele week bij de Jumbo, is voor mij reden om er van af te zien.

    Ik maak gewoon een weekmenu (of plan soms een paar weken vooruit), en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje. En we eten dan gezond (veel groenten) en gevarieerd (rijst, pasta, aardappelen, hartige taarten, zowel met vlees als vegetarisch).
     
  3. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ja wij doen het en zijn erg tevreden.

    Ik vind het best prijzig hoor: wij doen het voor 3 dagen en dat is 39 euro. Nu maakt dat voor ons niet uit want we doen dan wel minder weekboodschappen dus qua weekkosten aan boodschappen komen we wel gelijk uit.

    Wat ik er fijn aan vindt is dat ik niet hoef na te denken wat wij eten, ik gevarieerd eet (vis vlees en vega) en dat ik ook eens dingen eet die we anders nooit eten.

    Tot nu toe nog niets gegeten wat we niet lekker vonden. Maar wij zijn wel makkelijke eters.

    Ik vind wel af en toe de porties klein. Ik en mijn man zijn geen grote eters dus voor ons is het prima en anders nemen we nog wat fruit na maar ik ken mannen die al bijna het dubbele eten wat ik als avondeten op eet en dan is het te weinig. Bij ons eet ook nog eens ons baby-dreumesje mee maar die eet nog niet zoveel. Maar goed voor ons is het over het algemeen ruim voldoende maar ik hoor van vriendinnen met mannen die grote eters zijn dat ze daar tegen aan lopen en dat die dus zeker hun baby/dreumes niet mee kunnen laten eten.

    Het maken ervan vind ik gewoon leuk om te doen. Al ben je wel zo een half uur bezig hoor omdat alles vers is moet je alles wel snijden etc. Maar het is lekker en elke keer weer een feestje. Ook bezorging en klantenservice is netjes. Ja wij zijn fan!
     
  4. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    Wij doen het nu 1,5 maand en nemen de box van 2 personen af. En eten daar met 2 volwassene en 2 kindjes van.
    Zijn wel vreemde dingen soms, maar meestal is het heerlijk!
    Er zit wel meer tijd in vaak dan de normale maaltijden die de meeste zouden eten. Alle groenten moet je snijden enz.
     
  5. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Hebben het geprobeerd een box voor 5 personen voor ons 5. Opzich wel goed maar veel apparte dingen die voor kinderen niet altijd geschikt zijn. Dan zetten we de box een week uit.

    Daarbij vond ik het vrij duur. Ik ga nu wekelijks naar de groentenman bij ons in het buitengebied gewoon vanaf de boerderij lekker vers en altijd goed ik heb daar voor 12,50 voor de hele week groente en fruit voor 6 personen.
    We hebben ook een vlees boerderij waar ik tegenwoordig vlees haal daar ben ik voor 20 euro klaar.
    Dan haal ik nog 6 broden a 1,89
    Broodbelegen de Rest boodschappen geef ik nog 30 euro aan uit en dan heb ik voor 75 euro alle boodschappen in huis voor een hele week dat red ik met hellofresh niet
     
  6. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Ja wij doen het ongeveer om de week... En wij vinden het super. En in de weken dat wij hello fresh hebben geef ik minder uit in de supermarkt.

    Wij doen 5 dagen voor 2 personen dat is in verhouding goedkoper dan voor 3 dagen.
     
  7. MamaVanNuNog2

    MamaVanNuNog2 Bekend lid

    19 jun 2014
    540
    1
    0
    Dus dit...
    Lekker makkelijk om gevarieerd te eten zonder al te veel nadenken vooraf

    Maaaarrrr mijn man is dus wel een hele grote eter. Ben dan dus wel bang dat het te weinig zwl zijn voor hem. Denk zelf aan de box van 3 dagen voor 3 personen. Onze 2 oudsten eten nog niet zoveel en het liefst toch aardappels groente en vlees dus dat zou ik dan de andere dagen maken.

    Misschien maar gewoon een keertje proberen dus. Kijken hoe de porties bevallen en of het niet veel duurder uitvalt. Een ster in goedkoop boodschappen doen ben ik toch niet dus ik verwacht niet dat ik heel veel verschil merk omdat ik gewoon in de supermarkt minder eten koop.
    Heel verschikkelijk waarschijnlijk maar ik vind het gewoon teveel werk km van te voren zelf op zoek te gwan naar recepten en dan alle producten apart te kopen. Daar heb i gewoon de tijd niet voor met 3 kindjes en mijn werk ernaast. ;) gemak dient de mense zeggen we dan maar :D
     
  8. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Ik heb twee jaar geleden hello fresh een paar maanden geprobeerd. Ik vond het uiteindelijk geen succes. Een paar dingen op een rijtje:

    - je moet thuis zijn met bezorgen, anders geven ze het aan de buren en die gaan echt jouw boodschappen niet uitpakken om de juiste dingen in de koelkast te leggen.
    - de verhoudingen kloppen niet. Dus dan zit je bijvoorbeeld met 300 g rode kool en 100 g champignons p.p.
    - van de drie maaltijden was er altijd een Aziatisch, wat automatisch inhield dat je een saus ging maken van sojasaus, rode peper, gember en knoflook, wat van mij niet elke week hoeft.
    - wij hadden vaak veel te veel, waardoor we iedere week drie maaltijden twee dagen aten of we moesten veel weggooien.
    - de kooktijd is minimaal een half uur.
    - je betaalt zeker meer dan bij de supermarkt.
    - het vlees was vaak bijzonder (verse worst, vlees met bot) en daar hou ik niet zo van.
     
  9. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Wij hebben de HF nu bijna een jaar en zijn zeker tevreden.

    Wat het bezorgen betreft: je kan zelf een dag kiezen en een tijdsvak. De bezorger is (hier in ieder geval) altijd op tijd en indien we er een keer niet zijn, dan wordt de doos bij de buren geleverd.

    Als we een keertje niet tevreden zijn over de inhoud, dan zetten we de box voor de daaropvolgende week op pauze. Als de inhoud weer zint, dan zetten we hem gewoon weer 'aan'.

    Het snijden e.d. is het grootste deel van het 'werk', maar meestal doe ik verspreid over de dag even iets fijnhakken. Dat scheelt savonds weer en zo heb je alsnog binnen 10 minuten het avondeten in elkaar geflanst.

    Het is gevarieerd, gezond en het allerbelangrijkste: we hebben lang niet zo vaak ruzie over wat we in hemelsnaam gaan eten van de week. Ideaal!
     
  10. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Het bezorgen kun je nu een tijdvak aangeven en de dag van tevoren krijg je dan een sms hoelaat ze komen. Hij is in principe altijd op tijd bij ons.

    Verhoudingen heb ik hier nog niet meegemaakt dus misschien ook aangepast.

    Aziatisch elke week is ook niet meer.

    Ik kijk trouwens elke week wat erin zit en als het echt niks is voor ons dan zet ik hem een weekje op pauze. Of als ik een week heb waarin het niet uitkomt. Dus dat scheelt wel ts, je kunt nog een beetje invloed uitoefenen of je het wel of niet neemt.

    Als je trouwens echt zelf wil kiezen kun je ook eens kijken naar MarleySpoon!

    Oh ja en vergeet de eerste keer niet een kortingscode te gebruiken. Zijn er zat ;)
     
  11. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
    Dan denk ik dat er intussen veel is veranderd ;)
     
  12. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ja denk ik ook! Ik heb het 2 jaar geleden ooit eens gedaan en toen weer gestopt. Nu vinden we het wel wat. Of wij zijn veranderd haha
     

Deel Deze Pagina