Pril zwanger en hevige menstruatiekrampen

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Faith83, 1 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Ik ben net 5 weken zwanger en heb de laatste 2 dagen heel veel last van krampen, soms doet het zo'n pijn dat ik er helemaal naar van wordt. Het voelt als menstruatiepijn maar dan heel hevig. Een aantal dagen voor mijn NOD had ik dit ook in iets lichtere mate. De week erna weer bijna niet, alleen lichte zeurkrampjes. Maar nu ben ik vannacht een paar keer wakker geworden van de pijn en vanmiddag ook weer een paar keer. Ben een beetje bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap :( ofzo. Is dit normaal?

    11 jaar geleden, voordat ik aan de pil begon was de menstruatiepijn ook altijd heeeeel heftig. Met de pil was het maar een beetje pijnlijk en nu ik gestopt ben en meteen zwanger ben is het weer zo pijnlijk. Misschien dat dit met elkaar verband houdt?
     
  2. rianne19

    rianne19 Fanatiek lid

    15 apr 2008
    1.366
    0
    36
    Purchaser
    Zuid-Holland
    Ik weet niet of het verband met elkaar houd maar ik weet wel dat ik ook zulke erge menstruatiekrampen had toen ik net zwanger was. Dan zat ik soms 's nachts op het toilet helemaal voorovergebogen van de pijn. Als je je zorgen maakt bel je gewoon even naar je verloskundige en leg je haar uit wat je precies voelt. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor haar.
     
  3. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    Hey meid! Dit had ik ook bij de eerste!
    Zulke krampen dat ik gewoon echt niet meer op mn benen kon staan.
    Ik heb toen de vk gebeld en die dacht een BBZ.
    Bij controle bleek dit gelukkig niet zo te zijn.
    Ik had gewoon heel erg last van de groei van mn baarmoeder.

    Als je het niet vertrouwd gewoon bellen hoor!
    Dan kunnen ze de bbz in elk geval uitsluiten.
     
  4. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Bedankt voor jullie reacties!
    Stelt me wel iets gerust :). Ik denk er wel over om toch voor de zekerheid even te bellen. Hoe onderzoeken ze dat? Met een inwendige echo? Ben namelijk pas 5 weken dus via uitwendige echo zal lastig zijn denk ik. Als is BBZ kan uitsluiten zal me dat heel erg geruststellen!
     
  5. mams87

    mams87 Actief lid

    1 mrt 2010
    278
    0
    0
    aan zee. NH
    Zelfde hier!
    Heel veel kramp gehad bij mn eerste!
    t is ook niet niks natuurlijk wat je lichaam allemaal doormaakt nu, toen de kramp bij mij over was (na de 7e week) was ik juist ongerust omdat ik niets meer voelde...

    hopelijk gaat t bij jou ook helemaal rustig over..;)
     
  6. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Heb écht verschrikkelijke pijnaanvallen gehad de afgelopen dagen.
    Verloskundige gebeld en die zei dat het heel normaal is maar dat je e niks tegen kunt doen helaas.

    Uiteindelijk volgende dag toch maar langs de 1e hulp gegaan, wist me gewoon geen raad meer, pijn was ondraaglijk en paracetamol hielp niet.
    Bij de gynaecoloog terecht gekomen en deze heeft bloed afgenomen en een inwendige echo gemaakt. Was nog niet veel te zien een klein wit stipje maar iig geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
    Dat is wel een hele opluchting! :)
    Hij zegt dat het niet normaal is om zoveel pijn te hebben maar denkt dat het m'n darmen zijn omdat ik ook niet heel makkelijk naar de wc kan. Let nu volop op m'n eten en hoop dat het beter wordt.

    Gister en vannacht minder krampaanvallen en minder heftig. Maar vandaag weer een behoorlijke gehad. Word er zo gek van!! :(
    Ik maak me toch zorgen en kan er zo niet echt van genieten.
    Op de momenten dat ik geen kramp heb voel ik me prima, niks aan de hand. Krampen lijken op te komen na eten en plassen en soms zomaar uit het niets.

    Een warme kruik helpt wel of een warme douche, maar ja daar heb ik gedurende de dag op m'n werk niks aan. Paracetamol helpt ook niet.
    Heeft iemand verder nog tips???
     
  7. vosje2000

    vosje2000 Fanatiek lid

    28 mei 2007
    3.777
    1
    0
    Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
    Nee helaas niet.. Ik herken het echt helemaal wat je omschrijft, maar ik heb toen ook niks er tegen kunnen doen.. Veel rust nemen..

    Troost je dat het niet lang meer duurt!
    Ik heb er in totaal 3 weken ofzo last van gehad.
     
  8. Rosanna04

    Rosanna04 Bekend lid

    22 jan 2008
    518
    0
    16
    Randstad
    Hoi Faith,

    het lijkt wel alsof ik je verhaal geschreven heb, heel erg herkenbaar. Ook ik heb zulke pijnen gehad dat ik dacht, dit is erger dan weeen en als het zo moet, dan hoef ik niet meer zo nodig.
    De verloskundige heb ik ook gebeld met 5 weken en zij zegt dat het idd heel erg veel pijn kan doen. Met de eerste heb ik dit nooit gehad, nu met de tweede zwangerschap wel. Het hoogtepunt van de pijnen heb ik achter de rug, ben nu 7w en 4 d (banner klopt niet helemaal). Nog maar 1x per 4 dagen wat pijn, maar niet meer zo als in het prille begin.
    Wat ik deed buiten paracetamol en een kruik, was buik-ademen, diep inademen onderin de buik en dan langzaam weer uitblazen.
    Succes en maak je niet al teveel zorgen!
     
  9. isabella1980

    isabella1980 Actief lid

    16 nov 2009
    270
    0
    16
    Geen ervaringen met hevige krampen tijden de zwangerschap, maar wel sowieso met darmkrampen. Wat bij mij helpt als de krampen er zijn:

    - knoop van de broek los doen al het enigszins kan (lange trui erboven dragen) scheelt echt veel als er niets in de darmen drukt.
    - even proberen te liggen (bijv. op de wc als die groot genoeg is), darmen even helemaal strekken, als dat niet kan even gaan staan op lopen, bij mij verergeren de krampen juist door te zitten
    - windjes laten gaan en niet inhouden (wel even geschikt plekje voor zoeken natuurlijk)
    - hele dag door wat kleins eten, niet teveel in een keer, maar ook niet teveel honger krijgen ( en dit helpt straks ook weer tegen de misselijkheid).
    - rustig door ademen

    Hoop dat je er wat aan hebt, veel succes met de krampen en hopelijk kun je dan een beetje gaan genieten van je zwangerchap!!
     
  10. Sassie85

    Sassie85 Actief lid

    1 aug 2007
    371
    0
    0
    Telefoniste
    Rotterdam
    Faith ook ik heb deze problemen gehad eet vezelrijk eten,groente en fruit, bruinbrood en heel veel drinken...vooral thee en gewoon lauw warm water... suc-6
     
  11. Chahida

    Chahida Bekend lid

    7 dec 2005
    524
    0
    16
    Verwegistan
    Meid ik wil je verder niet bang maken ofzo, maare wat je beschrijft heb ik gehad tijdens de zwangerschap en ik bleek galstenen te hebben, en kreeg van die pijnaanvallen niet normaal.
    Ik kreeg die aanvallen het ergst als ik ook maar iets vettigs at of koolsoorten had gegeten enz
     
  12. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Hoi hoi,

    Jullie reacties stellen me wel gerust! :)
    De pijn verschilt per dag. Gister had ik een hele slechte dag, erg veel pijnaanvallen. Gisteravond erg misselijk en overgegeven voor het eerst. Nu vannacht en vanmorgen voelde ik me kiplekker! Alleen al de hele dag een hele vieze smaak in m'n mond. M'n borsten lijken iets minder pijnlijk.
    Einde van de ochtend weer buikkramp maar leek meer van m'n darmen af te komen, ben namelijk wel 5 keer naar de wc geweest, diarree. Nadat ik de laatste keer ging had ik bij het afvegen een paar bloedspoortjes in m'n afscheiding zitten. Niet veel hoor maar toch schrok ik er een beetje van :$.

    Ze zeggen altijd bloedverlies is niet erg behalve als je er buikpijn bij hebt. Nou die buikpijn heb ik dus al 2 weken maar nog niet eerder bloed gehad.
    Misschien stel ik me vreselijk aan maar ben nu zo bang dat het niet goed gaat. Heb geen pijn meer gehad, alleen een ander soort vreemd gevoel in m'n onderbuik en voel me verder oke.

    Om die krampen maak ik me druk maar nu zijn ze even weg en heb ik een beetje bloed en maak ik me daar weer druk om! :(

    Stel dat het een miskraam zou worden, zou je dan snel en veel helderrood bloedverlies krijgen of kan dat ook uitblijven?
     
  13. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    @faith, ik heb dat in janurai ook gehad....begon met een ongi gevoel rond NOD....bij mij werden ze niet echt erger, maar ik had een slecht gevoel erbij....heb bloed laten prikken en daaruit bleek dat het een MK ging worden....heb 4-5 dagen moeten wachten op het eerste bloedverlies, en heb toen uiteindelijk echt weeen gehad, voor mijn gevoel....

    nu heb ik nergens last van en een heel posi gevoel.

    ik duim voor je!
     
  14. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Ben alweer wat gerust gesteld, krampen zijn er weer maar gelukkig veel minder hevig. Daarbij erg misselijk en zo nu en dan overgeven.
    Tis ook nooit goed he, eerst klaag ik over de pijn en als ik niks meer voel ben ik ook bezorgd ;).
    Typisch zwangerschapskwaal zullen we maar zeggen :D.
     
  15. wendy2010

    wendy2010 Fanatiek lid

    25 jan 2010
    4.155
    0
    0
    fulltime mama
    Goes (ZE)
    goh wat ben ik blij met dit topic

    @ faith: hoop dat het allemaal goed blijft gaan!

    moet eerlijk zeggen; gisterenavond en vanochtend heb ik ook even mnstru pijn gehad en was bang voor weer een MK maar nu lees ik dat je ook zulke pijn kunt hebben bij een goede zwangerschap, ,,, dat stelt mij ook gelijk gerust..
     
  16. Berretje27

    Berretje27 Fanatiek lid

    30 nov 2009
    1.769
    0
    0
    Sales
    ZuidHolland
    ook hier met vlagen zeer hevige menstruatiekrampen,..maar vanmorgen nog eens getest en toch echt zwanger...denk elke keer dat de ongi toch door komt zetten....Gelukkig komt het meer voor, en ben ik weer wat gerust gesteld!

    Geniet er maar van meiden ;)

    Groetjesss
     
  17. wendy2010

    wendy2010 Fanatiek lid

    25 jan 2010
    4.155
    0
    0
    fulltime mama
    Goes (ZE)
    jij ook berretje!!!
    hopelijk blijft het bij ons allen goed gaan nu!
     
  18. Faith83

    Faith83 Lid

    13 jan 2010
    95
    1
    0
    Hoi Wendy,

    Lees dat jij een MK hebt gehad met 7 weken. Wat rot voor je meis! Maar nu weer zwanger, goed zeg!

    Toen had je ook krampen?? En hoe en wanneer wist je dan dat het en MK was??
     
  19. Pindakoek

    Pindakoek Fanatiek lid

    11 feb 2010
    3.502
    0
    36
    Almere
    Ik heb precies hetzelfde als jullie alleen twijfel ik nu heel erg of ik zwanger ben of niet..heb testjes in mijn fotoalbum en veel mensen zeggen dat ik zwanger ben, alleen heb ik vandaag weer een test gedaan en die gaf negatief aan..:( Ik heb echt met vlagen stevige pijn bij mijn rechterliesstreek..helemaal na het eten/in de avond heb ik er last van. Soms word het iets minder maar je voelt het wel. Ik ben bang dat ik straks niet zwanger ben maar dat er iets ergs aan de hand is...wat denken jullie?
     

Deel Deze Pagina