Avondmisselijkheid?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Drieka, 31 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ik voel me de ochtenden en middagen prima maar rond deze tijd begin ik me misselijk en duizelig te voelen.

    Ik weet dat misselijkheid de hele dag en avond kan voorkomen maar hebben meer vrouwen dat, dat ze alleen de avonden misselijk zijn?

    Heb het niet tot braken toe maar wel veel boeren en echt een misselijk gevoel in de maag, duizelig en ik word echt heel erg jankerig, voel me dan gewoon echt niet mezelf.
     
  2. Hope1992

    Hope1992 Actief lid

    30 jun 2014
    215
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ja ik heb dat ook, meestal rond deze tijd en tot ik in slaap val. Heel vervelend
     
  3. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik ben ook vooral 's avonds misselijk, in de vorige zwangerschappen ook. In de ergste weken was het trouwens de hele dag door. Dat begint nu weer weg te trekken, godzijdank.
     
  4. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Oh dan ben ik niet de enige, het is ook erg vervelend!
     
  5. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Pfff de hele dag door moet ik al helemaal niet aan denken! Ik vind de avonden al vervelend, was gisterenavond voor de eerste keer en nu vanavond weer. Vanaf zondag heeft mijn man vakantie en wil dan toch niet steeds misselijk zijn.
     
  6. pippeke

    pippeke Niet meer actief

    Ik zou het juist andersom willen! Ochtend en middag mens zijn, dan kan je nov eens wat doen. En savonds een zombie (gewoon naar bed). Hier is het denk ik andersom. Ik begin nu mezelf een beetje mens te voelen. En heel even niet misselijk. Maar over een uur moet ik al weer in mn bed liggen anders kan ik morgen mn bed niet uit. Dus weinig avond over zo..
    Nou ja, nog even doorbikkelen! In onze buik is een heel druk proces aan de gang!
     
  7. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Mmm dat is dan ook bagger! Kun je inderdaad helemaal niks en ja, we moeten inderdaad gewoon even doorbijten.
     
  8. Brabomama

    Brabomama Fanatiek lid

    14 sep 2011
    1.316
    0
    0
    Drieka, heel herkenbaar hoor! Ik ben ook de hele dag door licht misselijk en soms wat duizelig. Ook het boeren en het jankerige herken ik helaas.

    Maar zoals pippeke al zegt: er gebeurt een hele hoop in onze buiken, dus het is voor een goed doel...en als het goed is gaat het inderdaad vanzelf over!
     
  9. Drieka

    Drieka Niet meer actief


    Ja het is zeker voor een goed doel maar toch niet allemaal zo geweldig haha. Dacht dat als we zwanger zouden zijn we 9 maanden op een roze wolk zouden drijven, doen we ook wel maar door die misselijkheid en jankerigheid is het toch wat minder haha.
     
  10. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    8 jul 2014
    2.089
    2.095
    113
    Vrouw
    Brabant
    ik heb het ook.. heel de dag wel een beetje weeig gevoel maar in de avond wordt het erger en tegen de tijd dat ik op bed ga liggen is het zo erg dat ik 9 vd 10x boven de pot eindig voordat ik kan slapen ;)
     
  11. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik hoef niet te spugen. Maar ik heb ook nogal last van angst voor overgeven (serieus, dat bestaat, heet emetofobie). Ik slik emesafene om het randje eraf te halen. Je wordt niet minder misselijk, maar het werkt wel tegen het braken of zoals bij mij tegen de braakneigingen waar het angstzweet me van uitbreekt.

    Maar goed. Enter 2e trimester vandaag! Voel me stukken beter. Het voelt eindeloos vervelend tussen week 7-11, maar het gaat meestal echt voorbij. Al zijn er helaas mensen die het de hele zwangerschap mogen hebben...

    Bij mijn tweede zwangerschap duurde het ook tot 20 weken, ik denk dat het nu eerder goed gaat gelukkig.
     
  12. Knoopster

    Knoopster Bekend lid

    24 dec 2013
    543
    28
    28
    NULL
    NULL
    ja hoor, ik had ook standaard na het avond eten of wat later dat ik misselijk werdt.
    Verder in de ochtend en overdag nergens last van.
     
  13. Bollen

    Bollen Fanatiek lid

    22 jul 2013
    1.422
    7
    38
    NULL
    NULL
    Ik had dat in het begin ook heel erg! 's morgens en 's middags helemaal niets aan de hand en zo na het avondeten begon ik te spugen en lag ik als een vaatdoek op de bank!
     
  14. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Nou lijkt wel alsof meer mensen in de avond misselijk zijn dan in de ochtend haha. Ik heb overdag ook niet echt ergens last van en meestal juist heel erg honger, geef er niet echt aan toe en ben ook nog geen gram bijgekomen.

    Heb ook altijd honger als we gaan eten en dan een uurtje na het eten dan voel ik me wat misselijk worden, heb gelukkig nog niet hoeven braken en hoop dat dat ook uitblijft maar wel breekt me het zweet dan geregeld uit.

    Ik hoop toch dat ik een van de vrouwen wordt die nauwelijks misselijkheid gaat ervaren want ik vind misselijk zijn het ergste wat er is maar dat zal voor de meeste vrouwen wel gelden haha.
     
  15. eltigra

    eltigra Actief lid

    22 jun 2012
    263
    0
    0
    Wachten tot meneertje besluit om geboren te worden
    s Hertogenbosch
    Afgelopen nacht flink gespuugd en iedere avond, nacht en ochtend wakker met misselijkheid. Net na t opstaan nergens meer last van... Bij mij is t ook omgedraaid blijkbaar..
     
  16. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Vanavond weer zo ontzettend misselijk, nog net niet hoeven spugen.

    Ik merk dat een waterijsje wel helpt maar dat is iets voor een half uurtje en dan begint het weer, bouillon helpt ook maar is ook tijdelijk.

    Iemand nog andere tips? Heb wel gelezen van die Sea Bands maar geloof normaal niet in dat spirituele gedoe allemaal, hebben mensen daar echt goede ervaringen mee?
     
  17. Purplebee

    Purplebee Actief lid

    4 dec 2013
    455
    1
    16
    NULL
    NULL
    Ik heb sinds de vijfde week van m'n zwangerschap last van misselijkheid zonder overgeven. Omdat ik moeite had met zwanger worden en ik goede verhalen hoorde over acupunctuur, heb ik een paar behandelingen gehad om de IUI behandelingen te ondersteunen.

    Toen ik zo misselijk was (ook vooral savonds!) heb ik bij de acupuncturist tips en trucs gekregen, ze heeft me behandeld en ik krijg kleine pleisters met hele kleine naaldjes mee voor op m'n pols. Die naaldjes hebben hetzelfde effect als de sea bands, alleen werken die op basis van acupressuur (druk uitoefenen op de plek op je pols). Als je ze goed gebruikt, kunnen ze wat van de misselijkheid wegnemen. Maar mijn ervaring is dat de misselijkheid nooit helemaal weg gaat, wat je ook doet.

    Mijn verloskundige adviseerde me om niks te slikken zo lang ik niet hoef te braken. Zelfs geen homeopathische middelen... Hier op het forum lees ik ook vaak dat medicijnen alleen helpen tegen het braken.

    Bij mij helpt het eten van kleine beetjes het best. Geen avondeten, maar een boterham of beschuit. Yoghurt gaat bij mij ook goed of vanillevla. Ik ben erachter gekomen dat zoetige dingen soms juist wel helpen (af en toe een mini twix of snicker) maar van zoet fruit moet ik niks hebben. Rijpe bananen en appels gaan naar de buren ;)

    Veel sterkte!
     
  18. Junyor

    Junyor Fanatiek lid

    18 nov 2010
    1.111
    0
    36
    Een broertje of zusje voor ons kleine meisje is ze
    Twente
    Hoi hoi,

    Hier ook in de avond erg misselijk. Sta s morgens wel met een misselijk gevoel op maar dat trekt met een half uurtje ook wel weer weg.

    Ik werk 40 uur en merk dat ik echt om de 2 uur iets moet eten.

    Tegen 16.30 begin in echt giga misselijk te worden. Gelukkig nog niet aan het spugen, maar hik er wel tegen aan. En avond eten gaat echt in etapes.

    Eet overdag en s avonds wel heel veel fruit, appels, bananen, bosperzikken en druiven.
     
  19. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Ja hier ook vooral savonds en snachts misselijk.
    Word er meerdere keren wakker van.
    Sochtens en overdag is het met vlagen en kan het me echt overvallen.
    Merk als ik op tijd eet dit beter gaat. Meestal probeer ik nu iets te eten voordat ik ga slapen. Rijstewafel ofzo..
     
  20. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Ja het is zeker niet prettig. Ik merk ook dat als ik iets eet, het meestal wel weer wat gaat.

    Vandaag heb ik er ook overdag wat last van maar als ik eventjes een koekje eet of iets anders zoets dan trekt de misselijkheid wel wat weg.

    Ik weet dat ik niet moet klagen want er zijn vrouwen die vrijwel de hele tijd liggen te braken of boven de wc hangen maar ik vind die misselijkheid het ergste van alle zwangerschapskwaaltjes momenteel! Het beperkt je zo in alles wat je wilt doen.

    Mijn man heeft eindelijk vakantie en juist nu begint de misselijkheid de kop op te steken pfff. Hopelijk duurt het geen weken of maanden!
     

Deel Deze Pagina