Lust helemaal niks!

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Nooitgedacht81, 18 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nooitgedacht81

    Nooitgedacht81 Nieuw lid

    18 nov 2014
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pff wat een ellende. Nu op 9 weken en ik lust met de dag minder. Eerste was het dat de pasta afviel, toen steeds minder vlees met toename van misselijkheid, daarna kwam het brood en de groentes..
    Er bleef toen over: alles met blader deeg, frietjes en paprika chips. Zelf chocola krijg ik amper naar binnen!
    Alleen de gedachte al maakt me ziek..

    Nu.. bladerdeeg bah.. chips jak.. zelfs van frietjes word ik ellendig.. Ik weet van gekkigheid niet wat ik moet eten. Ik maak heel de dag bouillon maar krijg het telkens maar half weg.. Verder krijg ik amper iets door mn strot. Aan de vitaminepillen zit ik wel! Lijkt me nu wel nodig..
    Iemand nog tips?
     
  2. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Maak je er niet te druk om. Hier ook de eerste maanden erg weinig gegeten en alles gaat gewoon goed. De verloskundige hier vertelde dat de baby pakt wat hij/zij nodig heeft en dat je er hooguit zelf wat last van kunt hebben (slapjes, duizelig). Vitaminepillen is wel een goed idee natuurlijk.

    Ik dronk elke dag 2 glazen vruchtensap voor vitamientjes en at gewoon waar ik trek in had. Maakte niet uit of het gezond was of niet ;)

    Nog steeds eet ik weinig tot geen vlees (max 2 keer per week), terwijl ik eigenlijk wel een carnivoor ben ;) . Ben wel weer wat groentes gaan eten, maar ook koolhydraten hoef ik eigenlijk niet zo.
    Misschien kun je ipv bouillon een kopje echte soep nemen? Goed gevuld met groentes? Al eet je maar een halve kom, dan heb je toch weer wat binnen.
     
  3. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    0
    0
    geen zorgen, je kindje pakt wat het nodig heeft.
    Bij mijn vorige zwangerschap zo gespuugd, 7kf afgevallen en hield niets binnen. Na 3 maanden niet meer hoeven spugen maar totaal geen zin in eten!

    Bouillon met beschuit was favoriet.

    Blijf wel goed drinken, het eten komt wel weer (maar kan ff duren ;))
     
  4. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    13 apr 2014
    713
    0
    0
    er komt een periode dat je eetlust weer terug komt , ik heb het af en aan dat ik plots niets meer lust.. vooral begin periode was een ramp alleen patat en frikandel gingen erin.

    probeer te zoeken wat je nog enigszins smaakt al is het een appel , eet super kleine hapjes en soepjes

    maak je er voor de rest niet druk om de baby neemt alles van je af wat die nodig heeft
     
  5. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Hier hetzelfde.. ook in combinatie met veel spugen. Je kindje pakt wat hij/zij nodig heeft. Denk alleen goed om jezelf en probeer genoeg te drinken. Succes!
     
  6. Gember

    Gember Niet meer actief

    Hier ook al last van... :) Groente, bah! Terwijl ik normaal gesproken heel gezond eet. Vlees vind ik al helemaal goor nu...
     
  7. Drieka

    Drieka Niet meer actief

    Je smaak kan heel erg veranderen tijdens de zwangerschap.

    Ik ben echt een fan van chips, chocolade, vette hap, alles wat ongezond is :D

    De eerste 12 weken moest ik er niet aan denken brrrr, wilde alleen mar yoghurt, fruit, sapjes e.d. Iets wat ik normaal vrijwel nooit eet :D

    Na die 12 weken was het weer omgekeerd en nu eet ik weer gewoon alles wat ik voorheen ook deed eten en heb nog wel eens cravings maar toch wel met mate gelukkig.
     
  8. prulletje2

    prulletje2 Fanatiek lid

    20 mei 2014
    4.047
    2.039
    113
    Hier ook last van het 'niks lusten'. Ik ben pas 6 weken en ook al 2kg afgevallen. Maar ik heb wel vaak honger en voel me erg slap en energieloos als ik niks eet. Toch krijg ik niks door mijn keel. Dan maak ik iets klaar, maar als het dan klaar is heb ik er toch weer geen zin in. Dan eet ik een paar hapjes en de rest gaat weg. Ben ook benieuwd hoe lang dit nog aanhoudt. Het weinige eten vind ik nog niet zo erg, maar het feit dat ik er zo moe en energieloos van word is echt heel lastig, vooral ook met werk enzo. Zou daar niet iets voor zijn, voor meer energie? Ik zit ook aan de vitaminepillen.
     
  9. Maantje80

    Maantje80 Fanatiek lid

    9 okt 2014
    1.213
    1
    0
    Drenthe
    Zo herkenbaar.
    Mijn man doet tegenwoordig de boodschappen omdat ik daarvoor te ziek ben. Dan belt hij me op in de supermarkt om te vragen wat hij voor mij mee kan nemen. Hoewel ik normaal een alleseter ben kan ik vrijwel niks bedenken. De gedachten aan bijna alles maakt me misselijk en alleen al bij de gedachte aan sommige dingen begin in te kokhalzen.

    Het probleem is dat ik MOET blijven eten om niet misselijk te worden, een hele lastige combinatie!

    Wat tot nu toe wel ging was: lasagne, chips, rijstgerechten en sapjes. Overdag eet ik tarwebollen met kaas en soms een appeltje, iets anders lukt niet.
     
  10. Nooitgedacht81

    Nooitgedacht81 Nieuw lid

    18 nov 2014
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Fijn te lezen dat er veel herkenning is. Ik hoop idd van harte dat het beter wordt na de 12e week. Drinken is ook problematisch. Maar weet nu dat ik mezelf dus toch echt moet pushen om te drinken.. Roosvice is het enige wat ik een beetje weg krijg. Alle rest is drama. Jus d orange nog niet geprobeerd. Wel taxi Enzo jak. Maar dalijk toch maar een sinaasappeltje uit gaan persen.
    @maantje.
    Oh dat had ik dus tot de vorige week ook! Das ook echt vervelend hoor. Heb in die periode best veel gegeten maar moest telkens zo op zoek naar WAT. En dan was het een hap dit bleh dan maar en hap dat bah, aarh!!
    Echt heel vervelend. Hoop voor je dat dit snel beter wordt!
     
  11. LoveShineALight

    LoveShineALight Fanatiek lid

    16 feb 2014
    1.217
    116
    63
    Zoals eerder gezegd; het kindje neemt wel wattie nodig heeft het gaat allen ten koste van jou ;) Eerste 15 weken ben ik 10 kg afgevallen.. Nog steeds gaat het met kindje prima. Nu val ik niet meer af en kom sinds een aantal week klein beetje aan of blijf gelijk.

    Mijn tip: maak het jezelf niet moeilijk en eet wat lukt. Ik had het streven heel gezond te eten maar dat lukte niet.. Na verloop van tijd gaat het beter.. Alleen wanneer verschilt per persoon. Succes en zet em op!
     
  12. Doornroosje1987

    Doornroosje1987 Bekend lid

    25 okt 2014
    593
    1
    0
    Banaan helpt bij mij het beste tegen de misselijkheid
     

Deel Deze Pagina