Zwanger na pap4 cin3?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Jolien85, 24 apr 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jolien85

    Jolien85 Niet meer actief

    Hallo forumleden,

    Enkele weken geleden heb ik te horen gekregen dat mijn uitstrijkje niet goed was. Na dat er biopsie is genomen van mijn baarmoederhals bleek dat ik in pap4 zat en cin3. Dus een voorstadium van baarmoederhalskanker. Gelukkig kan dit goed behandeld worden.

    Mijn vriend en ik zijn al enig tijd bezig om zwanger te worden maar er was geen aanwijsbare reden waarom het maar niet lukte. De gynaecoloog gaf aan dat dit mogelijk kan komen door de onrustige cellen. Hij gaf aan dat het lichaam zichzelf soms blokkeert op het moment dat er iets niet in balans is en hierdoor een zwangerschap kan afbreken.

    Vorige week woensdag was heb ik een lisexicie ondergaan en alles verwijderd. Op deze dag zou ik ook mijn eisprong moeten hebben. Mijn vriend en ik heb 4 dagen voor de behandeling sex gehad. De dagen daarna niet omdat ons hoofd er gewoon niet naar stond vanwege de stress.

    Afgelopen dinsdag zou ik ongesteld moeten worden maar ben het nog steeds niet. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik zwanger ben maar begin behoorlijk te twijfelen. Heb erg pijnlijke borsten, s avonds ben ik om 8 uur al hartstikke moet en heb erg veel afscheiding. Deze is wel wat aan de gele kant. Heeft iemand ervaring met zwanger wordt kort na zo'n behandeling?

    De arts zei dat je baarmoeder behoorlijk samentrekt na zo'n behandeling. Ik kan me dan haast niet voorstellen dat een innesteling mogelijk is.

    Ik hoor graag van jullie!

    Gr. Jolien
     
  2. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Geen ervaring mee, maar misschien even een test doen.. Dan weet je meer. Wel spannend zo.
     
  3. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Hoezo had je eisprong per se op die woensdag plaats moeten vinden? Berekend via een calculator? Of heb je ovulatietesten gebruikt? Of heb je follikelmetingen gehad via je gynaecoloog?

    Anders kun je nooit zeker weten wanneer je eisprong is! Die kan dus ook al veel eerder (wellicht op de dag dat jullie sex hadden) of later zijn geweest! Indien later, dan is je NOD dus ook later.

    En ik weet ook niet in hoeverre een lisexicie van invloed kan zijn op je cyclus? Misschien weet iemand anders dit?

    Sowieso even een testje doen in elk geval.
     
  4. Jolien85

    Jolien85 Niet meer actief

    Zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Maar wij zijn al een tijdje bezig en heb een half jaar via de temperatuur methode bijgehouden wanneer mijn eisprong is. Ik ben altijd stipt op en tijd en mijn eisprong vind vaak plaats tussen dag 8 en 10. Dag van de lisexicie was op dag 10 van mijn cyclus. Vandaar dat ik vermoed dat het dag zou moeten komen.

    Heb inmiddels mijn gynaecoloog gesproken en hij geeft aan dat deze ingreep geen invloed heeft op mijn cyclus. De ingreep vindt namelijk plaats in de baarmoederhals en niet in baarmoeder zelf. Dus volgens hem zou mijn cyclus niet ontregeld kunnen raken van deze ingreep.

    Dus dit weekend er toch maar een testje tegenaan gooien :)
     
  5. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    91
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    Succes. En inderdaad alleen met een test weet je meer ;)
     
  6. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Spannend! Hou er wel rekening mee dat stress ook je cyclus kan ontregelen. Ik hoop voor je dat het raak is! Laat je het nog even weten?
     
  7. Jolien85

    Jolien85 Niet meer actief

    Het was dus helaas de stress :( Afgelopen zaterdag ben ik ongesteld geworden. Volgende keer beter!
     

Deel Deze Pagina