Misselijk

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Anna10, 20 jun 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anna10

    Anna10 Lid

    31 mei 2015
    37
    0
    6
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hey Dames ,
    Ben nu voor de eerste keer zwanger. Ben nu 7 weken en heb behoorlijk last van misselijkheid. Op mijn werk heb ik al verteld over de zwangerschap omdat ik naast mijn slechte humeur ook ineens bloed deed plassen en dus nogal in paniek was. Eenmaal bij de huisarts aangekomenen bleek dat ik een urineweginfectie heb. Allemaal niet zo erg en heel normaal volgens de assistente.
    Probleem is nu dat ik niet zo goed weet wat ik met die misselijkheid aan moet. Sta misselijk op dan wordt het daarna wel iets minder maar dan komt het ook net zo snel weer terug. Ook savonds heb ik er last van. Hoop dat iemand goede tips heeft..
     
  2. Kleinewonderr

    Kleinewonderr Actief lid

    2 dec 2012
    237
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het is erg vervelend! Je moet voor jezelf uitzoeken wat voor jou werkt, dat is nl bij elke vrouw anders. Ik ben bij m'n eerste van 5 tot 17 weken misselijk geweest met spugen, nu vanaf week 6 (ben nu 9 weken). Ik ben dit X eerder aan de medicijnen gegaan, emesafene en dat haalt het ergste eraf. Ik begin s ochtends met beschuit en thee in bed, blijf ik even liggen en dan eruit. Als ik de hele dag kleine beetjes eet is het te doen... Crackers, matzes, rijstewafels, vla, cruesli, kaas, gekookt eitje, droog wit brood, cup a soup, banaan, appel, druif is mijn menu... Maar dat is dus bij iedereen anders... Sommige hebben juist baat bij fastfood... Ik dus bij droge smakeloze troep... Een beetje cola en aquarius om suiker op peil te houden, maar daar moet ik niet te veel van nemen, anders ga ik heel erg boeren en kokhalsen. Verder proberen je partner te laten helpen. Hier doet mijn man koken, boodschappen en voor onze zoon zorgen. Ik zou niet weten wat ik zonder hm moet! Vieze luchtjes vermijden, rust en frisse lucht helpen mij.....
    Heel erg veel succes!!
     
  3. Blue Water

    Blue Water Actief lid

    20 nov 2014
    232
    0
    16
    NULL
    NULL
    Die misselijkheid is super super vervelend!
    Hier ook in het begin erg last van gehad.
    Bij je huisarts of vk kun je medicijnen vragen tegen de misselijkheid.
    Meestal krijg je Emesafene,die hebben ze in tabletjes of in zetpillen.
    Bij veel vrouwen werken deze medicijnen goed maar bij sommige niet.
    Het is een kwestie van uitproberen,het kan geen kwaad voor de baby.
    Bij mij werkte het in mijn eerste zwangerschap heel goed maar bij deze (mijn 5e zwangerschap) werkte het helaas niet en kreeg ik naast de Emesafene zetpillen ook Primperan zetpillen (Ook tegen misselijkheid en braken) en zantac om mijn maag te kalmeren.
    Dat werkte gelukkig wel,was nog wel misselijk maar de scherpe kantjes waren er vanaf en het spugen was bijna gestopt.
    Wat bij mij ook erg hielp toen ik de medicijnen niet meer nodig had maar nog wel soms misselijk was,was een appeltje eten.
    Daar ging mijn misselijkheid ook even mee weg.
    Heel stom haha maar het hielp!!
    Vaak is het ook echt uitproberen wat jou misselijkheid wat tegen gaat qua eten en drinken.
    Medicijnen zijn een hulpmiddeltje maar zijn geen wondermiddelen helaas (als ik kijk naar mijn ervaring)
    Zorg wel dat je genoeg drinkt!
    Drinken is echt belangrijk,hoe beroerd je je ook voelt,vocht is super belangrijk want uitdroging wil je ook niet uiteraard.
    Je bent nu 7 weken zwanger dus de kans is groot dat je wellicht bijna het ergste gehad hebt!
    Meestal zit de piek van het hcg hormoon (waar je zo misselijk van kan zijn) tussen de 7 en 9 a 10 weken,dus je bent daar al bijna!!
    Je schrijft ook dat het in de avond er is.
    Kan te maken hebben met ook vermoeidheid dus doe lekker rustig aan in de avond,lekker op tijd je bed in of gewoon echt ontspannen.
    Zelf was ik ook misselijker wanneer ik moe was.
    Hoop dat de misselijkheid snel weg trekt en je optimaal kan gaan genieten van je zwangerschap!!
    Oh en wat ook kan helpen bij sommige vrouwen is gember (thee) of wat gember eten.
    Ik lust geen gember dus voor mij was het geen optie maar je hebt ook capsules,die kun je bij de apotheek halen voor weinig geld!
    Schoot mij net te binnen.
    Succes en nogmaals,ik hoop dat je misselijkheid snel voorbij is!!!
     
  4. Anna10

    Anna10 Lid

    31 mei 2015
    37
    0
    6
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Dankjewel meiden voor de tips!! Ga eerst eens proberen met kleine hapjes eten de hele dag door. Mocht het niet helpen vraag ik inderdaad voor medicijnen. Gelukkig geef ik niet zo snel over dus dat heb ik nog niet hoeven doen gelukkig.
    jullie ook succes met de zwangerschap!!
     
  5. Sherra

    Sherra Actief lid

    4 jun 2015
    312
    174
    43
    Van harte proficiat met je zwangerschap! :)

    Hier ook eentje 7wk en misselijk. Geur van gebraden vlees maakt mij het meest beroerd. Tot nu toe niet overgegeven maar wel de grens met kokhalzen. Heb Emasefene gekregen (zetpillen). Ik ben nogal huiverig omdat ik met de auto naar mijn werk moet dus stel het alleen maar uit :(.

    Tot nu toe helpen inderdaad kleine beetjes eten, een glas melk, en voordat ik opsta zo'n babykoekje 6-12mnd met thee. Fruit en fruitsap gaat zonder problemen of 'afkeer'. Weet niet of meerdere dames dit ervaren, maar extra kussens of verhoogd hoofdeinde in bed helpt bij mij, vooral voor dat zenuwachtig gevoel tussen maag en borstkas.
     
  6. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Antibiotica helpt natuurlijk ook niet bij de misselijkheid...

    Qua eten zou je misschien kunnen kijken wat werkt, is per persoon verschillend. Melk, vanillevla, krentenbollen, junkfood (mcdonalds, echt!) en milkshakes, ijs, knijpfruit, appels en bananen zijn dingen die bij mij "hielpen".

    Zet je koelkast zo koud mogelijk, dat helpt ook.

    Het eten hielp niet genoeg bij mij, en heb uiteindelijk medische drinkvoeding gehad en medicijnen.

    Sterkte!
     
  7. skye81

    skye81 Bekend lid

    24 aug 2013
    920
    11
    18
    NULL
    NULL
    Vervelend he? Die misselijkheid. Ik heb er ook veel last van gehad! Ik kreeg emesafene en dronk daarnaast ook gemberthee, maar ik weet niet meer zo goed of dat nou voor mij werkte, vriendin van me gaf het als tip. Ook vitamine B6 geloof ik geslikt. Maar soms is het ook gewoon een beetje uitzitten...Maar ik lag vaak voor pampus hoor.

    Heel veel sterkte!!
     
  8. mom2be21

    mom2be21 Bekend lid

    11 jun 2012
    777
    591
    93
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Hier ook erg misselijk vanaf week 5 (nu 9+5). Daarnaast ook weinig eetlust. Heel lastig, want een lege maag zorgt weer voor misselijkheid.

    Ik kreeg als tip van de VK om smoothies te maken/kopen. Ik maak ze met volle yoghurt, banaan, framboos en blauwe bes. Vorige week deed ik er ook nog havermout door maar dat ging na een paar dagen niet meer, dan was het te dik en ging ik kokhalzen en soms zelfs spugen. Wat verder goed gaat zijn knijpfruit, appelmoes (evt met rijst erdoor voor wat licht verteerbare vulling), beschuitje met suiker, vanillevla en fruit zonder velletjes, druiven gaan bijvoorbeeld niet goed maar banaan en aardbeien en (water)meloen wel. En idd echt proberen genoeg te blijven drinken! Hier gaat koud water goed, en ik drink sinds vandaag ook af en toe een slokje cola.

    Verder zit ik vanaf week 7 aan de medicijnen. Begonnen met emesafene pilletjes, dat leek niet te helpen dus primperan gekregen. Toen een week lang 3x per dag primperan en dan voor t slapen gaan emesafene maar ik krijg erg last van de bijwerkingen van primperan (sombere gedachtes, en mijn prolactine gehalte schiet ervan omhoog waardoor mijn borsten dus nu al melk geven) Verder zorgt primperan ervoor dat je maag sneller leeg is, en dat lijkt me nu juist niet zo handig aangezien ik al niet zoveel eet. Daarom vanaf vandaag 4x per dag emesafene. Dat ga ik even een week of 2 zo volhouden en dan hopelijk afbouwen. Ik hoop echt dat ook voor mij (en voor alle andere misselijke dames) geld wat voor de meeste vrouwen geld, dat het met 12-16 weken over of iig beter zal gaan!
     

Deel Deze Pagina