Hoe gaan jullie om met moeheid?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door RRW83, 14 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RRW83

    RRW83 Niet meer actief

    Hallo!

    Ik ben pas 4 weekjes zwanger, maar besloot te testen omdat ik suuuuuper moe was. Echt zo moe dat ik mezelf met moeite staande kon houden op het werk. Super natuurlijk dat ik zwanger ben! Maar ik vroeg me af hoe jullie hiermee omgingen? Vooral nu het zo pril is , ik het niet uit kan leggen en anderen hier dus ook geen "rekening" mee kunnen houden.. En hoelang duurde dit bij jullie? Tot welke week?
     
  2. Pechvogol

    Pechvogol Fanatiek lid

    19 jun 2014
    1.361
    678
    113
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!
    Qua vermoeidheid zit er niks anders op dan eraan toegeven. Bij mij Namen de ergste klachten af vanaf ong 10 weken, maar toen leek de vermoeidheid juist toe te nemen ( of viel extra op??). 50% aan het werk sinds week 16 om daarna te rusten. Tis ff niet anders! Succes!
     
  3. Rebelleflower

    Rebelleflower Fanatiek lid

    26 sep 2015
    1.256
    2
    38
    Vrouw
    Na werk slapen op de bank haha. Op werk gewoon rustiger aan doen.
    Ik was ook dood moe na een dag werken of eigenlijk hoefde ik niets te doen en viel bijna om van vermoeidheid. Toen ging het rond de 12 weken een stuk beter en nu sinds de 16 weken weer dood moe.
    Nu hoef ik het geen geheim meer te houden dus kan af en toe eerder weg van werk.
    Maar probeer zo veel mogelijk rust momenten te pakken want dat heeft je lichaam nodig. Je kan ook een smoes verzinnen dat je slecht geslapen heb.. Deed ik ook wel eens. Of oververmoeid.. Het weer.. Noem het maar op haha.
     
  4. RRW83

    RRW83 Niet meer actief

    Dankjewel voor jullie reacties! Ik ben eigenlijk vooral heel blij dus we slaan ons er wel doorheen hihi :)
     
  5. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.830
    1.677
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd!

    Slik je al multivitamine voor zwangerschap?
    Dat wil ook weleens net dat zetje geven.
     
  6. RRW83

    RRW83 Niet meer actief

    Yess ik slik mama plus omega nogwat hihi
     
  7. Whoopie

    Whoopie Fanatiek lid

    20 jul 2015
    1.488
    308
    83
    Toegeven aan de vermoeidheid. Zeker als het je eerste is kan dat nog! Ik ging na het werk eten en douchen en dan naar bed! Na de 1e 12 weken werd het beter en kreeg ik mijn sociale leven een beetje terug 😉

    Nu hebben we al een zoontje en is het veel lastiger om rust te nemen. Maar probeer wel echt op tijd naar bed te gaan en niet teveel te plannen.
     
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Gefeliciteerd met je zwangerschap!

    Hier heel veel herkenning, ik weet precies hoe het voelt. Ik was alleen nog bezig met werken & slapen, tussendoor even eten en dan weer slapen.
    Ik had me erop ingesteld dat dit met een week of 12 over zou zijn. maar het duurde bij mij een paar weken langer. Volgens mij krabbelde ik rond 16 weken weer wat op.

    Het is echt heel vervelend. De enige tip die ik kan geven: doe wat je moet doen en sleep jezelf door de dag. En zorg verder dat je gewoon zoveel mogelijk rust pakt. Ga op dagen dat je niet werkt overdag gewoon op de bank of op bed liggen. Zet het huishouden op een laag pitje. Je ramen en de keukenkastjes overleven het echt wel een paar weken zonder poetsbeurt. Doe alleen wat echt noodzakelijk is en vraag je man wat meer over te nemen. Heerlijk als hij in ieder geval kookt, zodat jij na een werkdag op de bank kunt ploffen totdat het eten op tafel staat.
    Doe het ook wat afspraken even rustig aan. Smoesjes zat, het griep / verkoudheidsseizoen is nog niet voorbij. En het is best een venijnige dit jaar, bij ons in de omgeving in ieder geval wel. Je kunt dus makkelijk zeggen dat je iets onder de leden hebt en daarom even wat rustiger aan doet om niet ècht ziek te worden.

    Succes! Em vergeet niet af en toe wat voorpret te hebben door jezelf te trakteren op een leuke setje babykleding of een grappig slabbetje ofzo. Als je de lasten hebt, moet je ook de lusten hebben. :)
     
  9. Fee89

    Fee89 Fanatiek lid

    23 aug 2013
    2.349
    808
    113
    Gent
    Ik heb me in de middagpauze wel eens in een niet-gebruikte vergaderzaal verstopt op 't werk en daar een powernap gedaan op een stoel. Allesbehalve ideaal, maar kon mijn ogen gewoon niet meer openhouden.
     
  10. RRW83

    RRW83 Niet meer actief

    Dankjewel meiden voor de reacties! Kan hier zeker wat mee en merk ook echt dat als ik ff m'n rustmomentjes pak ik me daarna wat beter voel :) . Thanks!
     
  11. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Bij mij zo ongeveer rond de 12 weken wat minder moe..
    soms komt het ineens een dag, of twee terug.
    Gewoon zoveel mogelijk aan overgeven (zodra je kunt)
    Dus direct na je werk, lekker even een dutje doen..
     

Deel Deze Pagina