Hoe genieten van de zwangerschap?

Discussie in 'Eerste symptomen' gestart door Jazz87, 1 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jazz87

    Jazz87 Actief lid

    17 jan 2016
    233
    1
    18
    16-12-2015 gestopt met de pil
    NULL
    Hi dames,

    Ben ruim 8 weken zwanger en ik voel me op zich prima. Enige symptomen van de zwangerschap zijn extreme moeheid, af en toe wat kramp en veel speeksel/slijm. Dus ik mag van geluk spreken dat ik geen last heb van gevoelige borsten of misselijkheid.

    Toch ben ik doodsonzeker dat het mis gaat. Hoe genieten jullie van jullie zwangerschap? Ik leef van echo naar echo, zonder aanleiding onzeker te zijn.

    Ik hoor het graag!

    Ps. De beste wensen voor 2017!
     
  2. Victoria30

    Victoria30 Fanatiek lid

    1 nov 2016
    2.082
    320
    83
    Vrouw
    Acceptatie dat het eerste trimester een onzekere fase is. Mijn eerste zwangerschap werd uit het niets een mk. Dus was ik de zwangerschappen erna wat onzekerder.

    Na het eerste trimester lekker gaan fantaseren en voorbereiden. Misschien nog een cursus erbij als je dat leuk vind.

    En stiekem ook een beetje blij zijn dat je iets hebt om onzeker over te zijn. Dat geeft aan dat je iets heel belangrijks in je buik hebt.
     
  3. Kim13891

    Kim13891 Lid

    14 nov 2016
    89
    8
    8
    Ik had ook weinig klachten tijdens mijn zwangerschap. De eerste maanden hield ik eigenlijk vast aan het idee dat als het mis zou gaan, dat het kindje niet gezond zou zijn en het dus beter was. Klinkt misschien beetje raar, maar het gaf mij toch de rust om het idee van het kan ook fout lopen los te laten.
    Ik moet wel zeggen dat ik geen roze wolk gevoel heb gehad zowel tijdens en na de zwangerschap, ondanks dat ik niks te klagen heb gehad. Voor mij persoonlijk hoeft het zwanger zijn niet haha. Maar wat ik ervoor terug heb gekregen is onbetaalbaar en onbeschrijflijk mooi. En dat heb ik tussen de oren geknoopt om naar uit te kijken!
    Dus als je geen roze wolk ziet, is er niks mis mee en daar moet je dan zeker niet op gaan wachten want ook dat houdt je tegen om te genieten en lekker uit te kunnen kijken naar je kindje!
     
  4. Friesje203

    Friesje203 Fanatiek lid

    31 dec 2014
    1.142
    844
    113
    Ik ben ook erg onzeker ook omdat ik steeds wat bruin verlies heb.
    Maar vandaag gebeld en volgens de fa kan dit prima, benalve als het echt bloed wordt pf erge krampen.
    Zij gaf mij ook als advies om het los te laten, als het wel fout is kan je er toch niets aan doen.

    Verder ook geen klachten, maar goed, ben ook nog niet zo ver als jou.
     
  5. Jazz87

    Jazz87 Actief lid

    17 jan 2016
    233
    1
    18
    16-12-2015 gestopt met de pil
    NULL
    Jullie hebben gelijk, je kunt er er toch niets aan doen dus waarom stressen?

    Ik ga het proberen los te laten! Ik wens jullie een fijne zwangerschap!
     
  6. MFE

    MFE Actief lid

    23 mei 2016
    396
    207
    43
    Hi Jazz,

    Ik herken je verhaal volledig! Ik heb afgelopen zomer een miskraam gewassen nu 7,5 week zwanger. Genieten lukt bijna niet. Wel al 1 goede echo gehad maar toch... Dat heeft 1 dag geholpen. Ik heb helaas geen tips voor je, behalve afleiding zoeken. Weet dat je iig niet de enige bent!!! X
     
  7. Soulfood

    Soulfood Niet meer actief

    Ik blijf ook onzeker deze zwangerschap. Waar ik vorige keer bij m'n eerste het vrij snel geloofde en ook dingen durfde te kopen heb ik dat nu niet. Een dag na de echo gaat het wel een paar dagen later weer onzeker. Nu is de laatste ook bij 11,5 week geweest en de volgende bij 20 welen en dat is echt een lange periode voor mijn gevoel. En pas 24 jan een eerste afspraakbij vk weer met hartje luisteren. Ik kreeg vorige week uitslag nipt en geslacht en toen werd ik even twee dagen blij en zeker om vandaag me weer af te vragen of het wel goed gaat allemaal. Vreselijk!

    Ik probeer het gevoel te negeren en uit te gaan van het beste. Meer kun je niet doen. Maar ik vind het tot nu toe echt wel veel lastiger dan de eerste keer. Ik denk dat de enige tip afleiding is helaas. En het moment dat hij gaat bewegen!!
     
  8. Babyluvv

    Babyluvv Fanatiek lid

    28 aug 2016
    1.269
    133
    63
    Vrouw
    Niks kan je garantie geven. Maar je moet echt genieten. Hoe lastig dat ook lijkt. Geloof in je zelf, geloof in je lichaam.. hier ook lang ontzettend bang geweest, en 8weken is nog een rot tijd, maar het gaat leuker worden. Als ik een onzekere moment had, dan dacht ik aan later. Dat ik met mijn dochtertje/zoontje aan het knuffelen ben. Dan bloei ik helemaal op
     
  9. Nanoe2

    Nanoe2 Niet meer actief

    Ik was tot de 12 weken echo ook erg onzeker.
    Besefte het ook nog niet helemaal.
    Inmiddels is het goed geland en vind ik wel erg leuk en geniet ik er wel van.
    Maar bij mij kwam dat echt pas na de 12 weken echo.
     
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ik heb dat ook wel eigenlijk. Afgelopen dinsdag een echo gehad en van te voren zo onzeker. Ik voel me eigenlijk gewoon net zoals anders en ik dacht 'dat kan nooit goed zijn'. Maar het hartje klopte en alles lag mooi op schema! Na de echo werd het wel al weer 'echter' maar nu kijk ik al uit naar de termijnecho rond de 10e week.. Het is en blijft toch wel onzeker.
    Volgende week (met 8w1d) hebben we de intake bij de vk. Helaas dan geen echo maar als het goed is volgt die twee weken later.
    Als ik dit zo opschrijf, dan gaat de tijd eigenlijk toch wel hartstikke snel. Ik bedoel, komende maandag ben ik 8 weken zwanger. De positieve test is dan alweer bijna 4 weken geleden. De tijd is voorbij gevlogen! Ik wil er echt graag meer van genieten want volgens mij is deze bijzondere periode echt voorbij voordat je het weet. Ik hoop dat dit me eerder lukt dan bij de 12-weken echo.
     
  11. Lizzie93

    Lizzie93 Actief lid

    8 aug 2012
    277
    163
    43
    NULL
    NULL
    Ik snap je gevoel heel goed. Toen ik net zwanger was heb ik om de dag echt testen gedaan om te "checken" Bang onzeker, hoop. alles vliegt door je hoofd.

    Wat wij nu doen, is in stapjes denken en daar naar toe leven. elk stapje is maar 3 weken dus is goed te doen :)

    De eerste stap is toeleven naar de eerste echo. dat is gelukkig maandag al. de volgende dag hebben we de intake bij de VK. Na de VK als alles goed is gaan we manieren bedenken hoe we t gaan vertellen. En zo gaan we elke keer een stapje verder.

    Ik wilde ook eerst alles gelijk doen want je bent bij, maar op deze manier kan ik meer genieten :) Kijk naar je buik die beetje bij beetje gaat groeien.

    Succes meid!
     

Deel Deze Pagina