hoeveel flessen kopen?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Mamzie, 22 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Hoi allemaal,

    Volgende week word ons tweede spruitje geboren :) ( word ingeleid )

    Bij de eerste gaf ik volledige borstvoeding maar deze gaat meteen volledig aan de flesvoeding.

    Maar hoeveel flesjes moet ik nou kopen? Van die hele kleine. Of ook grotere?
    En hoeveel pakken voeding moet ik alvast inslaan?
    En fopspeentjes? MOet ik daarvan een paar verschillende kopen of is 1 voldoende?

    Groetjes Mamzie
     
  2. Humbly89

    Humbly89 VIP lid

    15 apr 2008
    8.514
    2.233
    113
    Vrouw
    Productiemedewerker
    ik heb maar 1 flesje ( nu 2, 1 hier en 1 op het kdv )
    ligt er aan welk merk je koopt,, ik heb hier dodie en ben begonnen met het kleine flesje en pas naar de grote wanneer hij grote flessen kreeg,,
    ik heb 1 pak voeding op voorraad,, en 1 in gebruik,,
    fopspeen heb ik er 2 :p 1 in bed en 1 beneden ( ik vergat altijd de speen meej te nemen naar boven dus vandaar ;) )

    Succes met de laatste loodjes!!

    Liefsz 8)
     
  3. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik zou er eerst 1 kopen.
    Ikzelf had het starterspakket van Avent, maar die spenen waren te breed. Noor kon haar mondje er niet goed om doen. (nog steeds niet trouwens)
    Dus het is echt even afwachten wat je kindje prettig vindt.
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Qua voeding zou ik gewoon 1 pak standaard voeding kopen. Mocht je kleintje toch last van krampjes/honger/allergie krijgen, dan moet je alsnog over naar een andere voeding. En met 1 pak kun je in het begin best een poosje vooruit..

    Qua flesjes hadden wij een paar van Avent bij de kolf inzitten. En later nog een van difrax om te proberen. Maar werkte ook niet..
    Ik zou 2 flesjes kopen in een klein maatje, bijv die van 120 van Avent met een nr1 speen. 2 flesjes, zodat je wat meer kunt afwisselen. Wij gebruikten 1 fles een dag (tussendoor goed heet spoelen), en dan kun je om de dag uitkoken..
    Je zou ook nog een ander type fles/speen kunnen kopen, maar opzich kun je ook redelijk makkelijk een nieuwe fles kopen als het nodig is. Als je eentje extra wil kopen, dan zou ik een ander soort speen kopen. Bij die van difrax met smalle speen..

    Die grotere flessen heb je meestal vanaf zo'n 2 maand nodig. Dan kun je die tzt wel kopen.. Dan weet je ook wel, welk merk goed werkt voor je kleintje..

    Fopspeen hadden we toevallig 1 van liggen uit een kraampakket. Maar de eerste dagen hing de kleine eigenlijk steeds aan onze pink. Hij pakte de fopspeen pas na een anderhalve week.
    Maar misschien heeft hij/zij de fopspeen helemaal niet nodig. Ik zou max 1 aanschaffen, en dan evt nieuw kopen als die niet werkt..
     
  5. Sweetness

    Sweetness Actief lid

    9 apr 2007
    152
    0
    0
    Ik zou ook van alles in 1e instantie 1 kopen. Onze eerste deed het namelijk niet goed op de Avent en daar had ik toen een heel startpakket van. Zij deed het super op de B-free. Onze tweede van nu 2 maanden kreeg met B-free teveel lucht binnen en ook met Avent. Ik heb zo'n beetje alle flessen getest en dat was een dure hobby. Uiteindelijk is het Difrax geworden en pas toen heb ik een 2e fles aangeschaft als reserve.

    Geldt ook voor voeding. Onze zoon ging van hypoallergeen naar Standaard, van Standaard naar Nutrilon AR en toen weer terug naar Standaard. Ook dat was dus even zoeken op welke voeding hij het beste reageerde.

    Succes!
     
  6. Bowen

    Bowen VIP lid

    21 jul 2008
    7.344
    0
    0
    OV
    Ik zou in eerste instantie ook 1 kopen. Ik heb ondertussen nl een hele flessenverzameling staan, zonde als je direkt overal veel van koopt en het bevalt niet.
     
  7. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Ik zou er idd eerst 1 kopen. Dan kan je kijken of je kindje hier goed uit drinkt. Ik kan 3 kleine flesjes en nu heb ik 6 grote avent flessen. Ik had er nog 4 van mijn dochtertje en heb er nu 2 bij gekocht. Zo hoeft ik ze maar 1 keer per dag schoon te maken. (lui he) Ze zijn zo aangekoekt door de AR die ik gebruik.
     
  8. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb aventflesjes, al was dat meer omdat ze bij de kolf zaten... Aan 1 heb je gewoon genoeg hoor. Als ze wat meer beginnen te drinken, zo rond de 3 maanden, is het handig om een grotere fles + flessenspeen te gebruiken; in die kleine flesjes gaat max. 135 cc dacht ik.
    Ik zou gewoon voor een goedkoper flesje gaan, die avent vind ik belachelijk duur. De baby zelf merkt er toch niks van.

    Wat ik trouwens wél handig vind: Bij sommige flesjes zit een deksel (o.a van Avent). Die vind ik makkelijk om poeder in mee te nemen voor als ik niet thuis ben.
     
  9. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    oke bedankt allemaal voor jullie antwoord. Heb gewoon 1 flesje gekocht :)
     

Deel Deze Pagina