Enorm hongerige prematuur

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door missiemaartje, 4 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nou, ik ga even mijn verhaal doen en ben benieuwd wat anderen ervan denken.

    Mijn zoontje is geboren met 30 weken + 1 dag. Heeft 7 weken in het ziekenhuis gelegen en is sinds 1 maart thuis. Het voeden ging super. Meneer zat snel op 6 voedingen en kwam netjes om de 4 uur. Ook snachts zat er vaak 5 uur tussen. Super dus!

    Een aantal weken geleden ben ik de borstvoeding gaan afbouwen (hij kreeg die met de fles) en Friso zuigelingenmelk erbij gaan combineren, dus 50/50. Ging eigenlijk super goed. Toen kwam ik bij de kinderarts voor controle en zij wilde dat hij Friso prematuren ging krijgen. Prima, wij gekregen van het ziekenhuis.

    Maar sinds hij volledig op deze voeding zit (sinds een paar weken) is hij gewoon niet tevreden. Grote flessen kan hij niet drinken. Hij drinkt rond de 135 in 20 min a 30 min en is dan moe. Wanneer ik hem in bed leg, komt hij na een half uurtje weer of hij wil niet meer slapen, omdat ie honger heeft. Na een korte pauze geef ik hem dan nog 35. Maar 2 uur later komt ie weer. Enorme honger is het..
    En ik weet zeker dat het honger is trouwens. Heeft verder geen krampen of last van spugen of wat dan ook. gewoon echte honger.

    Inmiddels zat hij dus bijna aan een liter per dag en nog steeds is meneer ontevreden.

    Dus heb ik gisteren het ziekenhuis gebeld. De kinderarts adviseert om Nutriton toe te voegen. 1 schepje per 100 ml. Dit om de voeding dikker te maken zodat hij langer tevreden is.

    Punt is een beetje dat onze Niek sowieso een langzame drinker is. Kan gerust een half uur over zijn fles doen. De 1e 10 minuten drinkt hij gewoon normaal, daarna steeds langzamer.

    Heb het net geprobeerd, Nutriton toevoegen. Hij dronk 135 in 20 minuten, op zich netjes. Heb hem in bed gelegd, en hup, het was krijsen van de honger. Weer 35 gegeven, waren binnen een paar minuten op.

    Hij heeft de voeding gehad om 18:00. Hij ligt nu weer in bed te huilen. Ik laat hem even liggen, maar kon al zien dat hij weer aan het sabbelen was op zijn handjes..


    Mijn vraag: wanneer moet de Nutriton gaan werken? En heeft hij bij jullie kindjes gewerkt tegen de honger??

    een aantal vriendinnen van me met hetzelfde probleem vinden het een raar advies van de kinderarts. Die zeggen dat het niet werkt tegen de honger.
     
  2. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    Oh trouwens, grotere flessen geeft werkt hier dus niet. Kan hij niet op. Hij moet echt een pauze hebben. Ik word het een beetje beu op deze manier!
     
  3. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Nutriton werkt ook helemaal niet echt tegen honger..

    Nu heb ik geen verstand van prematuren.. Maar hoelang moeten ze prematurenvoeding hebben dan?
    Dat is toch maar tot een bepaald gewicht?
    Lijkt mij dat prematurenvoeding ook sneller verteerbaar is...

    Want je kindje is ondertussen gecorrigeerd een maand/anderhalve maand ofzo?
     
  4. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    heb je al een andere speen/fles geprobeerd?
    mijn dochter is dan geen prematuur maar dronk ook erg langzaam (wel 3 kwartier over een fles en dan nog niet helemaal opdrinken)
    met de Avent flessen knoeide ze heel erg, met de Difrax dronk ze dus heel langzaam ondanks een Medium speen/3 standenspeen en ook nog knoeien en nu een dr Brownfles en het gaat hartstikke goed!
    binnen 20 minuten de fles leeg van 120/4 en dan heeft ze tussendoor ook nog geboerd en eventjes een rustmomentje gehad en ze knoeit bijna niet meer.

    als het niet beter wordt zou ik gewoon weer contact opnemen met de kinderarts.
     
  5. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    prematurenvoeding is hier tot een half jaar. Zijn ook ziekenhuizen waar ze het alleen in het ziekenhuis geven en thuis niet meer.
    Het is inderdaad erg lichte voeding. Kindje van een vriendin had precies hetzelfde. Zij mocht van de huisarts overstappen naar HA voeding.. Maar ik mag dus niet overstappen van de kinderarts. Ze vindt dat ik hem te kort doe als ik hem geen prematuren voeding meer geef..

    Gecorrigeerd is mijn kindje bijna 6 weken.

    Ik vind het echt heel lastig wat ik moet doen.

    Daarstraks geprobeerd met nutrilon. 3 uur geleden sinds hij de eerste druppel binnen kreeg, heeft nu weer honger. Hij wil de speen nu nog even, dus die geef ik dan maar. want het is nog beetje vroeg voor de laatste fles. Maar ik ben echt de halve dag aan het voeden hier. Wordt er gek van!

    @ tuttie; heel veel spenen geprobeerd. Difrax en avent een grote ellende, heel veel knoeien en verslikken. De beste fles hier is dr brown fles, met speen 2 inmiddels. Want met speen 1 ging hij ineens 3 kwartier over zijn fles doen. Nu met 165 ml ongeveer een half uur. En vaak nog eerst 135, even pauze, daarna pas de rest. Maar hij knoeit amper in ieder geval. Drinkt wel erg rustig maar oke..
     
  6. geennaam

    geennaam Lid

    9 mrt 2012
    32
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik zou eens een andere speen proberen. Mijn dochtertje dronk in het begin ook heel langzaam op het laatste (dat kwam bij ons door de nutriton) een iets grotere speen (de 1-2-3 speen van difrax op standje 2) bleek bij ons te werken
     
  7. adi

    adi Niet meer actief

    Prematurenvoeding is heel licht verteerbaar. Aan de andere kant bevat het heel veel calorien en voedingsstoffen, zodat de prematuur in het begin hard kan groeien.

    Volgens onze kinderarts is die 6mnd advies vooral commercieel, die voeding is reteduur namelijk. Er zijn studies gaande waaruit blijkt dat kinderen die deze voeding te lang hebben gehad (en hier geen medische oorzaak voor was), grotere kans hebben op overgewicht, omdat het lichaam te hard blijft groeien.
     
  8. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.500
    5.591
    113
    Vrouw
    Ik zou zeker nog eens contacten met de KA ofzo...
    Dit kan je toch niet een half jaar zo doen..
    En heel fijn dat die voeding heel goed voor m is!
    Maar een half jaar? Dan zit je kindje een half jaar lang elke dag honger te lijden.. denk dat jij en je kindje daar niet echt happy van worde

    Gewoon zeggen dat het een doen is zo..
    En nutriton helpt zeker niet tegen honger en daarbij kunnen ze ook erge krampen ervan krijgen dus let er mee op
     
  9. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Drinkt hij ook zo als je i.p.v. 50/50 moedermelk/kunstvoeding gewoon weer meer moedermelk gaat geven?

    Op zich is een pauze tijdens het drinken, of eerst veel en kwartier later een toetje niet gek hoor. De meeste kinderen doen dit vanzelf al aan de borst, het is normaal babygedrag.

    Zoals Adi al zegt, er kleven wel nadelen aan lang, veel ptmaturenvoeding. Hoe doet je kindhet op de curve voor preemies?

    Vindt de art dat je je kind tekort doet zonder deze pokon vanwege het protocol of vanwege individuele eigenschappen van je kind?

    Wat zegt het CB?
     
  10. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik geef hem nu 1 flesje borstvoeding per dag en de rest kunstvoeding. Ik ben gestopt met de borstvoeding maar heb nog wat in de vriezer.

    Mijn kindje zit al bijna aan de normale curve, zo goed groeit hij. Hij groeit een kilo per maand. CB zei zelfs dat ze wel hoopte dat ie over een tijdje wat minder hard zou gaan.
    Sinds hij continue honger heeft ben ik niet meer gaan wegen, dus weet ik niet wat het effect is op zijn gewicht.

    De KA is van mening dat prematuren over het algemeen meer hebben aan die voeding. Heeft verer niets met de groei of eigenschappen van Niek te maken. 'Volgens haar gaat het juist overgewicht tegen.
     
  11. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    CB niet gevraagd trouwens omdat zij niets van prematuren weten
     
  12. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Daar heeft je KA het dan goed mis, want de enige melkvoeding die overweldig tegengaat is moedermelk. Juist preemies hebben een grotere kans op overgewich, vooral als ze tot 6 maanden pokon krijgen. Deel de zorg van je CB, te lang te snel groeien is absoluut niet goed.
    Het is natuurlijk niet zo dat ze op een CB niets weten over preemies...en in elk geval weten ze er vaak meer over voeding dan een kinderarts!
     
  13. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Wat vreemd dat advies van de kinderarts! Mijn dochter is prematuur en was dysmatuur, maar heeft na 6 weken bv in het ziekenhuis, gewoon nutrilon gekregen. En uiteindelijk vanwege reflux nutrilon omneo met een beetje nutriton er door.
    Ze is super tevreden op het moment. Volgens onze ka's was hypoallergene voeding ook echt niet nodig.
    Als ik jou was zou ik overstappen naar normale voeding en dat eens 2 weken aankijken. De eerste week zal je kindje wel last van de darmen krijgen, maar daarna is dat voorbij.
    Veel succes met je kindje!
     
  14. Anissa85

    Anissa85 Nieuw lid

    23 aug 2011
    2
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat raar dat je nu nog steeds moest overstappen.
    Mijn baby is met 31,5 weken geboren op 03-03-2012 en heeft 5 weken in er ziekenhuis gelegen. Bij ontslag recept voor Friso prematuur gekregen en kinderarts zei t/m gewicht van 3,5 kilo moest ik dat geven. Gister bij cb geweest en hij is 3490 dus ga zo snel mogelijk over op nutrilon want ik heb ook zeker het idee dat het licht verteerbaar is. Hij mag eigelijk volgens de berekening 180x3,5:6=105 en geef hem 135 en dan zelf soms nog 7 voedingen dus hij krijgt ook veel meer binnen dan normaal.
    Vandaag weer eerste gesprek met kinderarts, ben benieuwd wat hij zegt.

    Als k jou was zou ik gewoon over gaan op nutrilon, denk zeker dat die daar meer verzadigd van raakt.
     
  15. adi

    adi Niet meer actief

    Even een offtopis tip: de meeste babys die friso hebben gehad willen niet over op nutrilon. Friso is een zoetere en romigere voeding (nutrilon stinkt behoorlijk en is enorm waterig).
    Waarom stap je niet over op friso standaard als je kindje al gewend is aan deze merk?
     
  16. missiemaartje

    missiemaartje Fanatiek lid

    6 jun 2011
    2.986
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik ben inmiddels overgestapt op friso standaard en moet zeggen dat dat goed gaat.

    Nog steeds is de fles drinken wel een probleem, maar daar zal ik zo eens een nieuw topic over starten.

    Hij heeft in ieder geval geen honger meer, dat scheelt..
     
  17. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Een stap gewonnen! Succes!
     

Deel Deze Pagina