vakantie buitenland

Discussie in 'Gezondheid' gestart door sonya one love, 14 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    mijn vriend en ik willen graag in september naar suriname toe.. dan is de baby rond de 7 weken.erg klein dus.. zijn familie woont daar en hij wil natuurlijk ook als trotse papa zijn kleintje laten zien. ik ben er zelf ook al eens geweest en de voorzieningen zijn goed en schoon. zijn familie woont allemaal in de stad. maar heeft iemand ervaring met reizen naar een ver land en dan vooral de tropen... weet niet of zon kleintje er ziek van gaat worden.....
     
  2. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Ik zou even contact opnemen met de GGD.
     
  3. toerist18

    toerist18 VIP lid

    23 okt 2005
    8.317
    1
    0
    ik maak babymutsjes met naam
    Nederland
    Ik zou het niet doen met z'n kleintje.
     
  4. alkievalkie

    alkievalkie Fanatiek lid

    23 jul 2006
    1.705
    0
    36
    groepsleidster
    in zuid-holland
    Er zijn ook mensen die hele wereldreizen maken met een kleintje. Gewoon goede voorzorgsmaatregelen nemen! Neem inderdaad even contact op met de GGD.
    Succes.
     
  5. Mist

    Mist Fanatiek lid

    18 dec 2006
    1.201
    1
    0
    Brabant
    Inderdaad gewoon even informeren bij GGD is dat geloof ik ja, daar kunnen ze je alles vertellen over waar je rekening mee moet houden, of je baby inentingen moet hebben etcetc.
    Verder lijkt het me niet zoveel kwaad te kunnen hoor, als alles daar schoon en fris is en bovendien hoef je nog geen voeding te kopen daar, want de baby drinkt dan toch alleen nog maar melk ;)
     
  6. kiki80

    kiki80 Fanatiek lid

    6 sep 2006
    3.967
    0
    0
    Centraal
    Hopelijk is dit geen probleem, wij willen als de kleine zo'n 2 maanden is naar azie vertrekken, en dat heb ik al meer mensen zien doen met een klein hummeltje. Zeker als ze alleen nog maar melk drinken is het juist een stuk makkelijker.
     
  7. bink

    bink Lid

    14 dec 2006
    48
    0
    0
    Ik werk zelf bij een vaccinatieadvies centrum, en dat zal zeker niet aangeraden worden. Er wordt voor Suriname gele koorts aangeraden, en die mag je kindje pas krijgen vanaf 9 mnd. Dan zou hij zonder bescherming op reis moeten. Verder heeft hij amper of geen kindervaccinaties gehad, dus geen tot weinig bescherming voor polio, difterie en tetanus. Teven kan zo'n kindje snel diarhee oplopen, eat heel snel tot uitdroging lijd. Inderdaad is borstvoeding dan nog het minst risicovol voor het krijgen van diarhee. Als ze niet in het malariagebied wonen scheelt dat wel, want dat kun je maar beter helemaal niet opzoeken met zo'n kleintje.
    Als je toch perse wilt gaan moet je zeker even langsgaan bij een ggd of travel clinic. De kans is heel groot dat het afgeraden wordt kan ik je uit ervaring zeggen. Succes!
     
  8. Renate28

    Renate28 Fanatiek lid

    22 mei 2006
    3.334
    0
    36
    Mijn zwager komt ook uit Suriname en zij zijn vanwege de vaccinaties die hun kleintje nog moest krijgen pas daarna gegaan. Ik geloof dat mijn nichtje toen een maand of zes was, kan dat?
     
  9. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    oeps...ik zal de ggd eens bellen....gek dat je in het vliegtuig zoveel van die kleine babys ziet dan.. nou ja zijn familie woont in paramaribo..net zo een stad als amsterdam...we komen niet in de binnenlanden..maarja we zullen er toch eens hard over na gaan denken of het wel verstandig is....
     
  10. cristel1986

    cristel1986 VIP lid

    25 feb 2006
    5.200
    0
    0
    bij nijmegen
    hoi,

    ik woon zelf min of meer in warm weer.... maar ben met mn dochtertje naar nl geweest... erg koud dus maar het vliegen viel reuze mee... heb ook een bedje gevraagd was gratis.... en ik moest 11 uur vliegen.. naar suriname heb je natuurlijk wel inentingen nodig dus ja is dan wel een verschil mijn baby krijgt hier gewoon hep b prik maar net als malaria weet niet of ze dat in suriname hebben maar dat wordt dan al moeilijker denk ik
     
  11. Niet meer actief

    Ik zou niet gaan met 7 weken. Dat is wel heel vroeg. Je moet zelf ook nog heel erg aan elkaar wennen. Maar die keus is natuurlijk voor jou. Kun je niet gaan wanneer jullie baby een maand of 3/4 is?
     
  12. Batchie

    Batchie Fanatiek lid

    6 apr 2006
    1.002
    0
    0
    Juridisch Adviseur
    Rotterdam
    Mij is het afgeraden door het cb, ik wilde heel graag naar mijn oma en opa in su omdat hun te oud zijn om hier te komen en ik wilde e toch hun achterkleinkind laten zien en mijn hele familie gaat in feb maar dat is mijn zooontje pas 4 maanden, dus wij wachten nog tot de zomer...
    ben je wel eens in su geweest?
     
  13. sonya one love

    sonya one love Niet meer actief

    ja ik ben al vorig jaar 3 weken in su geweest. zijn familie woont allemaal in paramaribo zelf...
     

Deel Deze Pagina