Zwanger en een Hernia

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Naantje20, 9 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Naantje20

    Naantje20 Actief lid

    13 jul 2008
    241
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Vanochtend is er bij mij een hernia geconstateerd:(
    Zijn er mensen die dit ook hebben of gehad hebben.
    En hoe ging het bij jullie toen jullie tegen het eind liepen, werd het erger of viel het mee?? En wat hielp bij jullie tegen de pijn?

    Gr Naantje
     
  2. Froetsel

    Froetsel Fanatiek lid

    11 sep 2012
    1.154
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ik heb het dus ook ben vanaf vandaag gestopt met stage lopen.
    Ik trok het niet meer met de pijn ik heb vrijdag te horen gekregen dat het rughernia zit dat uitstraalde naar me been. Begin was de pijn niet heftig en dachten Ze aan bekkeninatabiliteit maar toch een hernia. Ik neem momenteel 6 paracetamols van 500mg om de pijn een beetje draagbaar te maken zit dus aan de maximum van paracetamols.
     
  3. m0es

    m0es Actief lid

    25 jun 2012
    243
    0
    0
    Niet helemaal tevergelijken natuurlijk maar ik heb mijn rug gebroken en heb het korset afgedaan toen m'n buik er niet meer inpaste.. Maar tot nu toe is het erg goed te doen met de pijn had het erger verwacht..
     
  4. Boukje34

    Boukje34 Bekend lid

    20 sep 2006
    654
    0
    0
    Fryslan
    Ik werd een half jaar na een hernia operatie zwanger. Tijdens de zwangerschap had ik meer last van mijn rug en ook tijdens de bevalling. Ik kan je alleen als tip geven; luister goed naar je lichaam! Misschien kan een fysio je helpen om de nabijgelegen spieren te versterken en de druk te verminderen. Je hebt nog 22 weken om te herstellen, maar het wordt natuurlijk steeds zwaarder.. Je moet zien te voorkomen dat je uitval krijgt die erger wordt, want daardoor kon ik minder krachtig persen tijdens de bevalling. (Ik heb permanente uitval, die nooit meer over zal gaan). Dit kwam niet door de bevalling hoor! Ze hebben mij gewoon te laat geopereerd en te lang laten doorlopen met een zware hernia. Bevallen met een hernia kan hoor, maar doe vooral rustig aan en laat je goed controleren! Veel sterkte. Ps: ik weet niet hoe 'erg' je hernia is? Heb je rugpijn? Of ook uitstraling naar je been? Kan je nog op je tenen staan?
     
  5. Naantje20

    Naantje20 Actief lid

    13 jul 2008
    241
    0
    0
    De ergste pijn zit bij mij voornamelijk in de uitstraling naar mijn bil. En hij loopt ook verder naar mijn been, heb wel een tintelbeen, maar gelukkig nog geen uitval. En daarbij sta ik ook echt ontzettend scheef en heb heel veel moeite met opstaan dan moet ik echt ergens eerst steun aan hebben om helemaal rechtop te komen.

    Ik ga nu idd meer naar mijn lichaam luisteren en dus ook minder werken of stoppen moeten we maar ff kijken hoe het gaat.

    De fysio kon niks meer voor mij betekenen, dus ben nu onder behandeling van de chiropractor en de pijn wordt daardoor wel wat minder, maar me weer helemaal recht krijgen lukt ze nog niet.

    Wat hebben jullie allemaal voor behandelingen gehad tijdens de zwangerschap? Want ik heb het idee dat je niet veel verder komt dan Chiropractor of fysio, aangezien je geen foto's mag laten maken enzo.

    Kijk vooralsnog wel erg op tegen de bevalling als deze natuurlijk zou gaan, hebben bij mijn dochter buik been en rugweeen gehad en alles staand opgevangen, en ik denk dat als het niet beter wordt dat dat erg moeilijk gaat worden, maar goed dat duurt nog ff.
     
  6. kimmiikim

    kimmiikim Fanatiek lid

    26 jan 2011
    1.609
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi hoi,

    Ik heb een dubbele hernia gehad voor ik zwanger werd.
    Ik heb dmv bekken oefeningen bij de fysio heel erg sterk geworden in mijn bekken.
    Dus in princiepe niet te vergelijken maar nu ik zwanger ben, heb ik helemaal nergens last van!! :D ik kan zelfs nog een sprintje trekken met mijn hond! :eek:
    vind het raar dat jou fysio jou niet meer kan helpen?!

    Idd goed naar je lichaam luisteren!

    Mijn moeder was zwanger van mij en had een hernia. zij heeft de laatste 6 weken in het ziekenhuis gelegen. maar goed dus natuurlijk alweer aantal jaren geleden dus ik weet niet hoe ze daar nu mee omgaan....
     
  7. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Oei wat vervelend meid! Ik ben nu net herstellende na een lange periode van zeer veel pijn door een rughernia. Verschrikkelijk! Ik herken trouwens alles wat je zegt; ik stond verschrikkelijk scheef in de beginfase (echt zo scheef dat de fysio er foto's van maakte omdat hij zoiets nog nooit gezien had). Dacht dat dat nooit meer goed zou komen, maar het is puur een uitwijkhouding en dat trekt dus echt weer recht (GELUKKIG!). Ik kon ook niet staan/lopen, had erg veel pijn in mijn bil en later uitstraling in mijn been tot in mijn enkel waardoor ik niet meer kon lopen. Gelukkig was ik niet zwanger! Had wel een zoontje van een jaar, poeh dat was zwaar zeg. Het kutste jaar uit mijn leven tot nu toe...

    Ik wil nu wel graag nog een kindje, maar zeker het komende jaar ng niet. Eerst moet mijn rug aansterken. De zenuwpijn is nu weg, dus ik ben nu hard aan het oefenen met lopen etc.

    Ik heb trouwens erg veel baat gehad bij mensendiecktherapie. Die kijken samen met jou hoe je (onbelast) oefeningen kan doen om je spiercorset te verstevigen. Onbelast kan je vaak best veel, waardoor je toch je spieren traint en de zenuw ontlast waardoor de pijnprikkels snel afnemen als de hernia terugtrekt. Ik kwam er echt kruipend binnen en ging er 4 maand later huppelend weer naar buiten (bij wijze van spreken). Oefenen, oefenen, oefenen.

    80% van de hernia's herstelt gelukkig zonder operatie! Het is alleen een kwestie van een lange adem hebben, het kost veel tijd en energie. Mits je uiteraard geen uitval hebt of incontinentieproblemen, want dan MOET je wel geopereerd werden. Ik ben zelf dolgelukkig dat ik toch heb gewacht en mijn tijd letterlijk uitgezeten heb, want zelf herstellen is zoveel beter op de lange termijn.

    Nou is een operatie toch geen optie als je zwanger bent. Dat lijkt me echt vreselijk zwaar, zwanger zijn en die uitstralende zenuwpijn hebben. Ik kon al niks zonder dikke buik, laat staan MET zwangere buik. Heftig hoor. Plus ik gebruikte diclofenac om het leven dragelijk te houden en dat kan jij natuurlijk ook niet. Ik zou je dan ook echt aanraden om MORGEN direct contact op te nemen met een goede, ervaren mensendiecktherapeut! Ik ging in het begin twee keer id week, heeft me zoooooveel opgeleverd!!
     
  8. Zinaa

    Zinaa Fanatiek lid

    28 mei 2010
    3.719
    22
    38
    Ps. NIET met een hernia naar een manueel therapeut en of chiropractor gaan. Een goede manueel therapeut of chiropractor zou je ook niet moeten behandelen als je een hernia hebt. Het probleem kan er zoveel erger van worden. Ik ben zelf behandeld door een manueel therapeut (omdat ze in het begin dachten dat ik en scheefstaand bekken had ivm die rare uitwijkhouding) en die heeft echt meer kwaad dan goed gedaan. Hij zei zelf later ook dat hij me nooit had behandeld als hij had geweten dat de oorzaak van de bilpijn toch een hernia was.
     

Deel Deze Pagina