Probiotica - gebruiken jullie dat?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Hilly1980, 24 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    Ik heb bij probiotica heel sterk het gevoel 'baat het niet, het schaadt ook niet'.

    Ik heb de 'normale' van Orthica gebruikt voor ik zwanger werd. Tijdens de zwangerschap, de speciale Fem-variant die tijdens de zwangerschap mag en nu deze laatste weken de 'Start'. Ik ben ook van plan om die zodra dat mag aan de baby te geven.

    Hoe zit dat met jullie? Gebruiken jullie wel of geen probiotica en waarom wel/niet?
     
  2. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik ben de orthiflor start gaan gebruiken vanaf week 30 in de zwangerschap. Er staat 6 weken voor de bevalling maar ik droeg een tweeling vandaar dat ik iets eerder gestart ben.

    Mijn twee kindjes hebben geen ( dochter) en minimaal (zoon) last van krampjes. Eigenlijk alleen als er ontlast moet worden nu ze niet meer 8x per dag poepen zoals in de eerste weken. Inmiddels krijgen ze het ook door de borstvoedingsflesjes vanaf dat ze 6 weken zijn, vandaag zijn ze 10 weken oud.

    Ik ben positief, ook over het merk orthica zelf. Gebruik oa de vitamine K en D en voor mezelf de Prenafem als supplement tijdens zowel zwangerschap als borstvoedings periode.
     
  3. Joyyke85

    Joyyke85 Bekend lid

    18 mei 2014
    682
    0
    0
    NULL
    Zuid limburg
    Ik ben het gaan gebruiken als tip van mevrouw van acupunctuur. Dit omdat ik aan een antibiotica kuur zat voor de griep en zij aanvoelde dat ik een schimmelinfectie zou krijgen.. ben er gevoelig voor dus braaf geluisterd en orthiflor basic gehaald. Vond die andere echt werkelijk belachelijk duur!

    2 dagen genomen, vond mn ontlasting er niet prettiger door worden dus heb ze eigenlijk niet meer genomen sindsdien. Denk dat als je een goede weerstand hebt en gezond eet dat het niet echt nodig is ook. Heb normaal prima ontlasting en ook een kind op de wereld gezet die nooit noemenswaardige krampjes gehad heeft
     
  4. Hilly1980

    Hilly1980 VIP lid

    23 jun 2014
    7.299
    3
    38
    @Klaasje
    Wat leuk dat jouw ervaringen met Orthica ook zo goed zijn! Ik heb qua multi gekozen voor Solgar (de prenatal nutrients), maar de Omega3 en vitamine D slik ik ook van Orthica. En war geweldig dat je kindjes het zo goed doen!

    @Joyyke
    Twee dagen lijkt me wel heel erg kort om effect te willen zien... Overigens: ik merk ook geen verschil van 'dag en nacht' ofzo, maar heb wel regelmatiger stoelgang. En ik hoop dus letterlijk de baby een goede start te geven. Ik las er zoveel positieve ervaringen over, bij het gebruik bij baby's.
     
  5. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Solgar heb ik ook het eea van in de kast :D. Beide fijne merken. K&D voor de kleintjes is ook maar 5 drupjes itt tot die davitamon (troep) met 10 druppels van het 1 en nog een riedel van het ander door alle toevoegingen.

    Mijn tweeling heeft de eerste week na geboorte antibiotica moeten gebruiken, 7 dagen aan een stuk vanwege een getecteerde streptokok bacterie die bij het breken van de vliezen werd geconstateerd. Toen was ik nog blijer dat ik de orthiflor al gebruikte.
     
  6. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Ons zoontje heeft erg last van obstipatie en daarom op advies van de osteopaat probiotica van Solgar voor zuigelingen gaan gebruiken. Zijn nu wel al een aantal weken verder maar helaas nog geen verbetering. Krampjes zijn wel over maar dat was het rond 12 weken al Maar ook ik ben het gaan gebruiken onder het mom dat het ook niet zal schaden als het niks doet...
     
  7. Nicole85

    Nicole85 Actief lid

    23 jan 2009
    312
    1
    0
    Ik vind dit altijd zo'n commercieel geneuzel.

    Als je goed eet, dat wil zeggen groentes en fruit en geen 'processed' food. Dan zijn er genoeg goede bacterien in je darmflora. Door weer dingen toe te voegen moet je steeds weer opnoeuw balans vinden.

    Als het belang van gezondheid in de wereld voorop stond en niet geld dan waren dit soort producten snel van de schappen verdwenen denk ik.:D

    Wil er wel nog aan toevoegen dat voor de aller kleintjes dit misschien anders is, maar ze hebben al zoveel waar ze aan moeten wennen, nog meer het lijf in zal dat niet vermakkelijken. Maar als het door een arts is geadviseerd zou ik dat advies wel opvolgen natuurlijk.;)
     

Deel Deze Pagina