sterretjes zien & bloeddruk problemen

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Jalea, 11 feb 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik ben bijna 15wk zwanger en voel me niet bepaald goed.
    een paar dingen vallen me op:
    - enorm moe (slaap zo 12 uur per nacht en dan nog enorm moe en moeilijk uit bed komen)
    - veel dorst, vooral 's avonds drink ik het liefst nog een liter ijskoud water voor het slapen gaan
    - sinds vandaag bij vlagen opeens sterretjes zien (heel felle puntjes die bewegen), vooral bij voorover buigen/opstaan
    - gevoel van hoge bloeddruk, terwijl ik in rust een lage bloeddruk heb (95/54, hartslag van 82), en zodra ik een trap oploop voel ik me duizelig worden, hart in m'n keel, en heb ik opeens een behoorlijke bloeddruk (181/95! hartslag van 114) en ben ik compleet buiten adem

    iemand enig idee hoe dit kan en wat eraan te doen? ik ga zowieso a.s. do naar mn verloskundige maar ben sinds ik sterretjes zie zo nu en dan natuurlijk toch een beetje bezorgd
     
  2. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Meestal komt een hoge bloedderuk pas vanaf 20 weken zwangerschap, mits je niet al een hoge bloeddruk hebt. Ik heb pre-eclampsie gehad en ging pas sterretjes zien bij een onderdruk van 95 en dan nog maar af en toe. Bovendien komen daar meestal nog veel meer klachten bij kijken, als veel vocht vasthouden, een bandgevoel om je buik en hoofdpijn. Ik denk dat jouw klachten eerder van een wat lage bloedruk komen, heel normaal voor deze termijn van de zwangerschap. Die verhoogde bloeddruk na traplopen is ook vrij logisch, na inspanning gaat je bloeddruk altijd omhoog. Als hij in rust maar netjes is. Ook zou ik me niet teveel zorgen maken, ook door stress stijgt je bloeddruk. En die vermoeidheid en het snel buiten adem zijn hoort volgens mij ook bij deze fase van de zwangerschap, we zijn ongeveer even lang zwanger en ik heb het ook. Dus, relax meid, maak je niet zo druk. En niet teveel met zo'n bloeddrukmeter in de weer gaan, word je alleen maar onzeker van! Geniet van je verdere zwangerschap.
     
  3. Wen26

    Wen26 VIP lid

    16 jun 2007
    12.487
    0
    36
    Klinken mij allemaal als normale zwangerschapskwaaltjes... nu je zwanger bent zul je het wat rustiger aan moeten doen... ;)
     
  4. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Hoe weet je uberhaupt hoe je bloeddruk is voor en na het traplopen? Als je je echt druk maakt om je bloeddruk zou ik liever met je ha overleggen over wie en hoe te meten. Dit geeft jezelf enorme onrust.
     
  5. miekiemiek

    11 feb 2008
    97
    0
    0
    Hoge bloeddruk kun je niet voelen. Jouw klachten klinken als gejaagheid, gespannenheid. Dat is iets anders.
    Probeer wat meer te ontspannen, luister goed naar je lijf en als je het echt niet vertrouwt natuurlijk even de huisarts bellen. Sterkte.
     
  6. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    nou dat ben ik niet met je eens miekiemiek, ik voel wel degelijk wanneer mijn bloeddruk niet goed is. ik ben schildklierpatient en als ik iets aanvoel is het wel of mn bloeddruk te hoog of te laag is, simpelweg omdat ik al heel vaak onder- en overgedoseerd ben geweest en dat directe gevolgen heeft voor m'n bloeddruk.
    de reden dat ik het gemeten heb is omdat ik na 1 trap oplopen bijna flauwval, zo erg heb ik dan m'n hart in mn keel en zo benauwd heb ik het dan, dit heb ik anders nooit. toevallig heb ik een loge met een bloeddrukmeter, dus lijkt me niet zo vreemd om dat dan ff te meten.
     
  7. minke

    minke Actief lid

    Hallo,
    Ik denk dat je vooral moet gaan proberen om het los te laten. Een te hoge bloeddruk komt zoals eerder gezegd vaak pas na de 20e week. Na inspanning is de bloeddruk altijd gestegen, dus gek is het niet dat het na het traplopen hoog is. Daar komt de spanning van het meten zelf ook nog bij. Ik heb bij mijn eerste zwangerschap pre-eclampsie gehad, en dus ook heel veel bloeddrukmetingen. De eerste was altijd een heel stuk hoger want dan ben je nog een beetje gespannen voor wat er komt. In het ziekenhuis werd ik dan ook minsten een 20 min. aan de automatische meter gelegd voor een betrouwbaar resultaat.

    Ik voelde het trouwens pas dat mijn bloeddruk verhoogd was toen de onderdruk steeg naar 120! Het lijkt mij dus ook een beetje vreemd dat je een iets verhoogde bloeddruk al kunt voelen. Dat was juist ook het verradelijke aan pre-eclampsie was mij verteld; dat je er niets (zo weinig) van voelt. Maar goed, ik ben geen dokter.

    Als ik jou was zou ik dus proberen om zoveel mogelijk te ontspannen en te genieten van je zwangerschap. Probeer je niet te druk te maken, dat is niet ook goed voor je bloeddruk. Vertrouw je het niet, meld het dan gewoon bij de volgende controle. Dan kunnen ze je bloeddruk eens extra meten en zo nodig je wat beter in de gaten houden.

    Succes!
     
  8. Vermanen

    Vermanen Fanatiek lid

    13 aug 2007
    2.227
    0
    0
    Oppasmoeder
    Dordrecht
    Hoi Jalea,
    Ik las dat je schildklierpatient bent. Heb je er wel eens aan gedacht dat dit ook met hormonen te maken heeft en tijdens de zwangerschap al je hormonen gaan schommelen?
    Wellicht is het handig om bij de specialist even je waarden te laten testen en op advies van hem/haar je medicatie aan te passen.

    Daarnaast heb ik jouw klachten in het begin ook gehad. Volgens de gyn was mijn HB goed (8!) dus daar lag het ook niet aan. Ik ben toen floradix gaan gebruiken. Kan je gewoon kopen bij DA ed.
    Helaas voor mij zit er B12 in waar ik niet tegen kan. Maar verder heeft het mij enorm geholpen.

    En als jij je onzeker voelt door je klachten trek dan maar gewoon aan de bel bij een deskundige hoor.

    Sterkte ermee!
     
  9. Puck70

    Puck70 Bekend lid

    6 jan 2008
    759
    0
    0
    Als ik jou was zou ik mijn bloed laten controleren. Dan heb je wat meer zekerheid of alles ok is of niet, het kan zoveel meer zijn dan je bloeddruk en misschien maak je je nu zorgen om niks. En daar ga je je ook niet echt lekkerder door voelen. ;)
     
  10. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik ben inmiddels bij mn vk geweest die bloed heeft laten prikken. mijn hb is net op het randje en alle klachten passen bij bloedarmoede volgens mn arts, echter omdat ik net op het randje zit (bloedwaarde 0,1 boven officiele bloedarmoede) wilden ze me niks voorschrijven :evil:
    terugkijkend heb ik dit 3 jaar geleden ook gehad, ook met een hb op t randje, toen had ik dus gewoon echt een tekort.
    heb dus zelf maar wat ijzertabletten gekocht alleen ik krijg er enorme diarree van, zo erg dat ik de deur niet meer uit kan.

    iemand andere suggesties?
    dat floradix, dat is ook ijzer toch? heeft dat dan hetzelfde laxerende effect?

    ohja, ik ben onder 6weekse controle bij een endocrinoloog Vermanen, dus op m'n schildklier word gelukkig ook goed gelet, al blijft het behelpen als je zwanger bent vind ik. zowel bij mn 1e als deze zwangerschap ga ik me niet joepie voelen zolang ik zwanger ben, die schildklier blijft maar jojo'en
     
  11. Vermanen

    Vermanen Fanatiek lid

    13 aug 2007
    2.227
    0
    0
    Oppasmoeder
    Dordrecht
    Ik heb floradix ook gebruikt. En ik heb normaal altijd vrij vaste ontlasting, maar dat was toen wat zachter. Niet abnormaal zacht oid.
    Je zou een kleine fles kunnen kopen om het te proberen?
     
  12. Niet meer actief

    je kan ook roosvicee ferro drinken als je dat lust, ik drink dat ook bij mij werkt het niet leaxerend
     
  13. Pendrag

    Pendrag VIP lid

    26 jul 2006
    6.458
    1
    0
    Mocht je Floradix gaan gebruiken: het is enorm vies. Ik vond de tabletten daarom heel veel fijner dan het drankje.
     
  14. Vermanen

    Vermanen Fanatiek lid

    13 aug 2007
    2.227
    0
    0
    Oppasmoeder
    Dordrecht
    Nou enorm vies....
    Smaak verschilt per persoon hé.
    Ik persoonlijk vind Gaviscon tegen maagklachten veel viezer.

    Je moet gewoon een sapje oid vinden waarin de smaak meevalt. Ik deed het in de sinaasappelsap. En dan was het gewoon te drinken.
     

Deel Deze Pagina