vraag voor kraamkado

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Mopje, 18 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Aangezien wij straks uitgesteld kraambezoek krijgen, belt iedereen nu met de vraag "of we nog wat nodig hebben als kraamkado..."

    Ik vind dat zo moeilijk, je weet ten eerste niet hoeveel geld mensen uit willen geven, en ten tweede weet ik niet wat ik "nodig" heb. Een kadobon vragen vind ik stom.

    Hebben jullie nog nuttige/leuke kraamkado ideetjes?
     
  2. Anna27

    Anna27 Fanatiek lid

    7 feb 2011
    2.484
    0
    0
    Ons zoontje was kleiner dan verwacht bij zijn geboorte, en ik had maar 1 pakje in maat 50... Mijn antwoord was de eerste dag dus simpel: "Ja! Kleertjes in maat 50!"

    Later ben ik gaan aangeven dat ik liever kadobonnen van prenatal of hema had (gewoon omdat ik geen idee had wanneer mijn zoontje welke maat zou hebben, en omdat ik nog geen zomerkleertjes had). Speelgoed hadden we meer dan genoeg, en ook kleertjes in maat 56 lagen er in overvloed.
    Misschien niet zo leuk om te geven, maar ik was er heel blij mee!
     
  3. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    ik heb prenatal bonnen gevraagd. Omdat ik een zeer lastige kledingsmaak heb en ook omdat we alles gewoon al hadden (vooral bij de 2e). Ik heb echt een berg van die bonnen gekregen. Echt een paar honderd euro. Ze lagen hier ook gewoon te vergaan in de kast want had niks meer nodig van de prenatal.
    Maar nu hebben we net een nieuw autostoeltje van mijn dochter gekocht en niet de goedkoopste en nog wat slaapzaakjes en kleertjes van name it en hoefte niks te betalen. Heb nog geld over.
    Koop af en toe wat flesjes/tuitbekers etc er van.
    Ja ik ben er wel blij mee.

    Je kan trouwens ook luiers vragen. Dat deed een vriendin van mij. Haar hele zolder is nu vol met luiers. Toch ook lekker.

    O en als je wel kleertjes krijgt nemen mensen vaak maat 68 en dan van het huidige seizoen. Maar zodra ze in 68 kunnen is het seizoen al weer voorbij en kunnen ze de kleertjes nooit aan. Dat vond ik echt zonde.
     
  4. Jane 31

    Jane 31 Actief lid

    22 feb 2009
    324
    0
    0
    Je kan alvast dingen voor "later" vragen een speelkleed van Fisher Price, slaapzak, wipstoeltje etc. Of dingen die je zelf niet zou kopen maar wel erg leuk vind. Ik heb voor mijn bevalling een lijstje gemaakt en aan mijn beste vriendin gegeven (ze vroeg er zelf om)
    Zij communiceert met de andere dames en ik krijg erg leuke cadeaus.

    Groeten Jane
     
  5. Jane 31

    Jane 31 Actief lid

    22 feb 2009
    324
    0
    0
    Luiers:D wat een goed idee. Ik ben namelijk al heel wat pakken verder sinds de geboorte.
     
  6. Done

    Done Fanatiek lid

    5 jan 2009
    2.634
    0
    0
    Huismoeder
    Ik heb gezegt kleertjes in grotere maten (had zelf al veel klein maatje 50 spul genoeg gekocht),nutrilon standaart 1 voeding,kruidvat luiers (daar de newborn versie van in klein verpakking 18 st. geloof ik kost 2,49) of een kado bon ofzo.

    Uiteindelijk heb ik veel leuke kleertjes in diverse maten gehad,een hunkermuller bon,nutrilon standaart 1 voeding verder kreeg ik badcape's en speentjes enzo nog los erbij van
     
  7. p1982

    p1982 Niet meer actief

    ben benieuwd wat wij voor onze 2e dochter krijgne omdat we nog heel veel van 1ste dochter hebben
     
  8. misa

    misa Niet meer actief

    Wij hebben dan wel een zoon en krijgen nu een dochter, maar ik zou ook niets weten hoor.. Speelgoed... liever niet, we hebben zoooooveel!
    Kleding, altijd leuk, maar wel in allerlei maten.
    Bonnen, leuk en handig, maar minder leuk voor anderen om te geven.

    Verder dacht ik aan een bijdrage voor een kinderstoel of autostoel.
    Maar de kinderstoel willen we wel al zo'n beetje vóór of vlak na de geboorte hebben, want we willen er weer een stokke bij hebben en we kunnen zo'n newborn setje lenen van iemand.

    Verder.. ja we hebben nog veel luiers op zolder op voorraad. Over van de vorige keer. Bovendien vind dat niemand leuk om te geven, net als flesvoeding.

    Ik vind het dus ook lastig, nu bij een tweede. Dus ik zal voornamelijk kleding en bonnen vragen als mensen erom vragen. :)
     
  9. Mamajuf

    Mamajuf Fanatiek lid

    22 apr 2009
    1.213
    0
    36
    peuterjuf
    Noord Nederland
    wij hebben een online verlang/wensenlijstje gemaakt met artikelen in verschillende prijsklasse.

    Men kan hier evt zelf iets uitkiezen of zelf een leuk kado bedenken.

    Een lijstje kan je evt maken op : www.gratisverlanglijstje.nl.

    Ik gaf trouwens pas de link als men vraag wat onze wensen waren. Het stond dus niet in het geboortekaartje.
     
  10. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Pff, dat werd ons ook gevraagd, en het antwoord was altijd: LUIERS!
    Kreeg ik te horen dat dat niet leuk was om te geven .
    En kregen we dus één of ander prul wat heel leuk is om te geven maar waar je als ontvanger dus geen h*l aan hebt. Lieve help zeg, maak dan een luiertaart. Doe eens moeite ofzo :).
    Ik zeg dus: Luiers :).
    Of billendoekjes, ook geweldig dure dingen die je eigenlijk wel nodig hebt. Je kunt ook met washandjes in de weer maar dat doen nog maar weinig mensen geloof ik.

    En cadeaubonnen maar dat is al gezegd, en vind ik zelf ook niet zo'n leuk cadeau om te vragen omdat je mensen dan verplicht er een bedrag aan te hangen.

    Wat ook leuk kan zijn is een tegoedbon voor een dagje oppassen met eventueel een leuk uitje voor jullie erbij.
     
  11. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hai Mopje,

    Wij hadden ook al veel gekregen, en tot een half jaar kraambezoek gehad ;).
    Op een gegeven moment gingen mensen ons die vraag ook stellen...
    Wat we nog nodig hadden... euhm.. niets?
    Wij hebben toen aangegeven graag boekjes te krijgen.
    Zijn er in allerlei prijzen en "later" ook nog leuk.

    GRTZ.
     
  12. debby82

    debby82 VIP lid

    18 nov 2008
    25.903
    1
    0
    Hypotheekacceptant
    zaandam
    een kennis van ons zei trouwens, je krijgt nu niks... je krijgt later iets wanneer je iets echt wil kopen. Heb toen gezegd, je hoeft helemaal niks te kopen, is toch leuk als je langskomt!
    Nooit meer aangedacht. Tot mijn dochter 2 was en hij er achter kwam dat we een tafeltje met 2 stoeltjes bij de ikea gingen kopen (echt niet goedkoop ook, was 50 euro ofzo) en toen stond hij erop dat te geven. Want dat vond hij leuk om te geven.

    Vond dat zo leuk dat hij het toch wel echt onthouden had terwijl ik het allang vergeten was.
     
  13. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Ik ga denk ik een lijstje maken met spulletjes die ik wil/nodig heb. En dat doorgeven aan mensen. Kunnen ze zelf een keuze maken. En ook de prijs. En daar zet ik ook een cadeaubon op, want er zijn genoeg kleine dingen die duur zijn en we echt wel nodig hebben!

    Bedankt voor de tips!
     
  14. miepens

    miepens Fanatiek lid

    24 nov 2009
    1.160
    2
    0
    onderzoeker
    Limburg
    Ik vind het ook moeilijk om dingen te vragen. Kleding is ook moeilijk aangezien je niet weet watje krijgt en wanneer je kindje een bepaalde maatgaat dragen. Zomerkleertjes of winterkleertjes is echt erg maat gevoelig en helemaal zonde als ze ze uiteindelijk niet kunnen dragen.
    Ik heb nu ook al veel speelgoed etc. Vanmijn moeder hebik de triptrap stoel gevraagd en aan mi vader een camping bedje. Mijn zusje geeft de babyfoon. Maar aan vrienden durf ik die grote cadeaus niet te vragen.
    Daar vraag ik nu leesboeksjes of cadeau bonnen aan. Ook aaneen enkeling badspeelgoed aangezien ik dat nog niet heb aan speelgoed
     
  15. Janneke1979

    Janneke1979 Actief lid

    23 dec 2011
    448
    1
    16
    NULL
    NULL
    Als mensen vragen wat ik wil hebben zeg ik altijd dat ik het heel gezellig vind dat ze komen maar dat ze vooral niks mee moeten nemen, omdat we al omkomen in de rotzooi. Kleertjes die ik niet leuk vind in de onwaarschijnlijkste maten, tig paar extreem lelijke nep-uggs ('want die vind je toch zo mooi!') Maar mensen willen blijkbaar niet niks meebrengen, dat vinden ze niet leuk. Daarom vraag ik nu maar om rompertjes met korte mouwen, want daarvan kun je er nooit teveel hebben en ook de grote maten komen uiteindelijk wel van pas. De nadrukkelijk ongevraagde dingen die mijn smaak niet zijn gaan, al naar gelang de lelijkheidsgraad, óf in de prullenbak, óf naar m'n schoonzus die in april moet bevallen, óf in de zak van Max. Dan heeft er in ieder geval nog iemand plezier van :)
     
  16. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.508
    496
    83
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Wat te vragen????

    Foto-album
    Bolderkar
    Kinderstoel
    Campingbedje (met matrasje.... want alleen die van het bedje is te hard :D )
    Slee :$

    Leesboekjes divers
    Kleding grotere maten

    Moet zeggen dat we bij de tweede (van het zelfde geslacht) toch ook best vaak kleertjes kregen hoor. Maar ook van veel mensen een bon of geld.
     
  17. boefjesmama

    boefjesmama Niet meer actief

    Ons zoontje was 5wkn tevroeg en pas net in maat 50. Heb dus veel kleine kleertjes gevraagd. Later werden dit grotere maten omdat we erg veel kleintjes kregen.

    Voor de 2e willen we geld vragen voor een 2e tripp trapp. Als het een meisje word dan meiden kleertjes-dingen. Voor een jonen hebben we alles nog.
    Hopen ook geen speelgoed idd.
     
  18. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.689
    3.471
    113
    Luiers??? Zijn er echt mensen die graag luiers willen als cadeau? Ik bedoel, alles wat je krijgt is leuk hoor, maar ik zou noooooit zelf luiers vragen, dat vind ol een beetje alsof je voor je verjaardag allemaal dozen Kleenex vraagt ;).

    Wat ik erg leuk vind:
    - kleertjes in verschillende maten
    - boekjes
    - speelgoed voor als ze wat ouder zijn
    - Lodger wrapper
    - snoozebaby omslagdoek
    - babygym
    - speelkleed
    - Tiny love mobile
    - kleine, lichte speeltjes voor als de kleine net dingetjes gaat vastpakken
    - cadeaubon voor de babyfotograaf
     
  19. Biene

    Biene Actief lid

    2 jan 2012
    410
    2
    0
    Ik denk dat het gerust kan als je een kadobon vraagt als ze echt iets willen geven. Kun je zelf kijken wanneer je hem gebruikt toch?
     

Deel Deze Pagina