peuter verjaardag kraamweek

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door Lyso, 19 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Dag dames, zouden jullie mee willen denken? Als alles zoals gepland gaat, wordt ik morgen ingeleid. Die moet een vlotte bevalling worden, anders grijpen ze in dmv een ks. Nu is het zo dat mijn dochter komende maandag 3 wordt. We hadden al bedacht dat ze maar 1 keer gaat trakteren op het kdv, voor de baby en dr verjaardag in een. Maar hoe doen we dat met de gewone verjaardag? We zaten te denken aan het op volgende weekend, maja, zit ik te wachten op die drukte? En gaat niet iedereen dat als een soort kraamfeest zien? (is dat erg? ) heb een grote familie, 9 broers en zussen grootse deel met aanhang en dan ook nog vrienden...pff lastig, ze wéét dat haar verjaardag na de geboorte komt, dus overslaan is ook niet echt een optie? Kortom, wat zouden jullie doen? Bedankt voor het mee denken! :)
     
  2. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Ik zou het wel vieren. Ze wordt 3 dus ze begint wel te beseffen dat jarig zijn iets betekend.

    Ik zou het maar een korte tijd dan doen, van 13.30 uur tot 16.00/17.00 uur of zo. Alles van tevoren klaar zetten zodat je niet zoveel hoeft te lopen steeds.

    Kan niemand je helpen op de dag zelf? Zussen, broers, schoonzus of broer, ouders?

    En tja of ze het als een kraamfeest gaan zien, dat denk ik niet als je specifiek op de uitnodiging zet dat het om het verjaardagsfeest van je dochter.

    Of als je alles in 1 wilt doen zou je het erbij kunnen zetten. Maar misschien wel minder leuk voor je dochter omdat dan alle aandacht misschien nog uit gaat naar haar broertje of zusje.
     
  3. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ik zou het lekker tegelijk doen. Ik denk dat 3 nog te jong is om te beseffen dat het dan een soort van kraam-verjaardagsfeest is: zij zal blij zijn met alle aandacht en kadootjes.
    Je kunt het natuurlijk wat beperkt houden en gewoon aan de mensen die je dan voor haar verjaardag niet vraagt, vragen dat ze hun kadootje meenemen als ze op kraamvisite komen? Op deze leeftijd vindt ze het waarschijnlijk juist heerlijk als niet alleen de baby, maar ook zijzelf volop in de belangstelling staat....
     
  4. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk

    Ik zou het ook zo doen! X
     
  5. oxbow

    oxbow Niet meer actief

    Hier hebben we de verjaardag van onze zoon wel gewoon door laten gaan.
    Maar dit was 6 dagen na de bevalling.

    Hij werd 2 en we hebben het toen iedereen een tijd gegeven dat ze welkom waren, zodat niet in 1 keer het hele huis vol zat.
    Dit vonden mijn broer en zusjes en de rest van de fam niet erg.
    Moet wel zeggen dat ik het evengoed best nog wel pittig vond, maar de kraamhulp heeft ons super geholpen toen.
     
  6. Libelle82

    Libelle82 Fanatiek lid

    26 jun 2008
    4.999
    355
    83
    Gezinsbegeleider
    Zeeland
    Gaat hier ook 't geval zijn... tenminste.. zoals het er nu naar uit ziet. Als het precies in mijn kraamweek valt dan komen enkel de opa's en oma's en ooms/tantes. Vrienden met kids moeten dan helaas maar op een ander moment komen.. als zijnde een kinderfeestje ofzo.. Ik wil dat mijn dochter weet dat zij het middelpunt hoort te zijn op haar verjaardag.. en niet alle aandacht naar haar kersverse broertje/zusje gaat. Dus vermoedelijk zal haar verjaardag in twee keer gevierd worden. Overigens wordt er wel twee keer getrakteerd, ofwel twee traktaties tegelijk. Eentje als aankondiging dat ze grote zus is geworden .. + een traktatie omdat ze 3 is geworden! Had gehoopt dat haar broertje/zusje al geboren zou zijn.. maar helaas.. we zitten nog steeds te wachten en haar verjaardag komt steeds dichterbij! ;)
     
  7. nikkie83

    nikkie83 Fanatiek lid

    16 jun 2007
    2.054
    1
    0
    tussen hier en daar
    ik zou alleen de elangrijkste mensen uitnodigen :)
    Heb het 2 keer meegemaakt en 2 keer spijt gehad dat ik het gedaan heb

    toen Sen geboren werd was n week later Dani jarig de familie was er en jheel goede vrienden maar ook kinderen , het was echt druk en ik zat dus met een aby die overstuur was , ondanks dat ik gevraagd had rustig te doen .

    Vorig jaar werd Sen 3 en 5 dagen eerder was Ise geboren dus zat nog in de kraamweek .
    Ook Ise was overstuur en ik stond om 23:00 met mn kleine meisje onder de douche om te ontspannen , ik was al naar mijn kamer gegaan en demonstratief in bed gaan liggen met Ise maar ook daar kwamen ze me storen dus weer een kindje over de zeik .
    ze bleef krijsen tot 23:00 toen heb ik de kraamhulp gebeld en die raadde me aan om even lekker te gaan douchen met Ise .
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Mijn zus is van haar jongste bevallen één dag na de 3e verjaardag van haar oudste. Dat jaar hebben ze die verjaardag alleen met het gezin en opa+oma gevierd, terwijl ze normaal gesproken flink uitpakken.
    Dit was prima uit te leggen aan de 3-jarige, ik heb er in elk geval nooit iets over gehoord dat hij daar toen erg van ondersteboven was.
    Ik zou er zelf niet aan moeten dénken, een verjaardagsfeest met een hoop visite zo kort op een bevalling. Gelukkig zat er bij mij (bijna) een maand tussen.
    Kortom: ik zou zeggen, denk ook een beetje aan jezelf. Een verjaarsfeestje als je net bevallen bent lijkt me gewoon niet reëel. Natuurlijk vier je het in jullie gezin, maar maak er verder maar even niet te veel poespas van.
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Nog even, iets andere ervaring, maar van Thirza was ik 10-11 uitgerekend destijds. De verjaardagen van mijn stiefkids vieren wij altijd tussen hun verjaardagen in (stiefdochter is van 6-11, stiefzoon van 7-12) en dat zou normaal gesproken dan de 22e zijn geweest.
    Toen ik bij mijn man aangaf dat ik dat dat jaar niet zag zitten, vanwege ofwel al bevallen zijn, ofwel net liggen te bevallen, was hij eerst boos, wilde het wel door laten gaan, maar uiteindelijk snapte hij gelukkig wel dat het gewoon niet zo'n handige was en dat ze dat jaar even pech zouden hebben....
    Uiteindelijk begonnen de 22e dus de weeen en ben ik die nacht bevallen. Was ik even blij dat we de verjaardag niet gepland hadden, anders hadden we iedereen af kunnen bellen.... :(

    We hebben van beide kids hun verjaardag wel gevierd hier thuis met de opa's en oma's erbij, meer niet. Van de kraamvisite namen de meeste mensen alsnog een kadootje mee, dus wat dat aangaat, zijn ze dus uiteindelijk niets te kort gekomen ;)
    En ze snapten het beiden goed hoor, (werden dat jaar 8 en 6).
     
  10. shanandoah

    shanandoah Fanatiek lid

    21 jan 2012
    1.514
    0
    0
    Onze oudste dochter werd 2 jaar in mijn kraamweek. (ze zijn 3 dagen na elkaar jarig)
    Een dag voor haar verjaardag kwam ik thuis.
    Wij hebben het verdeelt.
    Opa's en oma's en een tante kwam op haar verjaardag zelf.
    Een paar goede vrienden kwamen in het weekend.
    We hebben duidelijk aangegeven dat dit geen kraamvisite was.
    Dit was haar dag. Wat fijn was,was het feit dat de kraamverzorgster er nog was. Zij hielp mijn vriend bij het klaarzetten en koffie en gebak.
    Ik vond het wel erg druk maar vond het wel fijn dat we het zo gedaan hebben.
    Voor een 3e verjaardag zou ik het zeker door laten gaan.
    Helemaal als ik bedenk hoe ze de 3e verjaardag besseffen.
    Of je het met een kraamfeest combineerd moet je zelf weten.
    Ik zelf wilde dat gewoon niet. Het was haar dag!
    Succes en veel plezier in elk geval :)
     
  11. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.054
    1.164
    113
    Centrum België
    Hier werd onze dochter 2, 2 dagen na de geboorte van onze jongste. We hebben het in het ZH gevierd met grootouders, peters & meters. De taart was voor beiden samen - zowel geboorte als verjaardag.

    Ik zit meer met later. Het zijn toch 2 individuen, dus vind dat ze beiden aparte feestjes met vriendjes & vriendinnetjes verdienen. Familie zal dan weer wel op 1 hoop zijn :)
     
  12. Koon

    Koon Niet meer actief

    Zou je het niet een weekje later kunnen doen? De eerste week kon ik bijna niet lopen en was ik na een half uur kraamvisite uitgeput. Ik had een verjaardagsfeest echt niet getrokken. Maar een week later was ik al heel wat opgeknapt! Je weet nooit hoe je uit de bevalling zal komen.

    Dan maak je een leuke kalender voor je kindje waarop ze de dagen kan afstrepen tot haar feestje.

    Verder zou ik ook de tijd beperkt houden en vragen of er een of twee mensen willen helpen. Als je dan zelf moe bent, of je baby heeft rust nodig, kan je jezelf in ieder geval terug trekken.

    Een kindje van 3 is zich zeker bewust van de verjaardag, maar heeft geen groot spektakel nodig om die verjaardag te vieren. Quality time met een mooie taart met kaarsjes en cadeautjes speciaal voor haar maken al dat ze zich waarschijnlijk super jarig zal voelen!
     
  13. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.174
    113
    Ik zou het dit jaar een keertje beperkt houden en alleen de opa's en oma's vragen. Ooms en tantes dan maar een keer niet. In mijn ervaring mist een driejarige die echt nog niet op zijn feestje, zolang het verder maar wel echt een feest is (taart, kaarsjes, zingen, cadeautjes, slingers).
     
  14. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Dit zou ik ook doen. En dan inderdaad enthousiast zingen voor de jarige, feliciteren, cadeau's en taarrrrrt!
    Oh en misschien het huis extra versieren met duidelijke verjaardagsversiering die echt opvalt tussen de geboortedecoratie.
     
  15. Ike1983

    Ike1983 Bekend lid

    21 okt 2009
    853
    32
    28
    Ik lees mee met dit topic. Mijn zoon wordt eind oktober 2 en ben 9 dagen daarvoor uitgerekend. Zit er nu al een beetje mee, hoe we dat gaan organiseren. Ik denk dat het uitnodigen van opa's en oma's en ooms en tantes genoeg is. Die dag zelf is er wel taart, cadeau's en slingers. Een week later is mijn man ook jarig, of we dat vieren zien we dan wel.
     
  16. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Iedereen harstikke bedankt voor het mee denken! Ik ben uiteindelijk vorige week donderdag bevallen via een keizersnee van een prachtige zoon en had dus even andere dingen aan mijn hoofd ;) Ik ben uiteindelijk wel zondag gelukkig al thuis gekomen, en dus niet pas op de verjaardag van mijn dochter zelf. Slingers hadden we even niet meer aan gedacht die zijn er dus bij in geschoten, maar we hebben uiteindleijk smorgens uitgebreid gezongen voor dr, en kadootjes open gemaakt. Ook de kraam was erg lief voor dr, extra aandacht enzo. Schoonmoeder woont in engeland en kwam dus sowieso niet, mijn eigen ouders zijn aan hte eind van de middag even langsgekomen. Ook kwam er 1 broer op kraamvisite maar we hebben hun gevraagd éérst stil te stan bij de verjaardag, en dan pas de geboorte. Hun zoon van 2,5 was ook mee, dus lekkre spelen met het nieuew speelgoed! :D We hebben ook besloten (na het lezen vande reactie ook!) om zaterdag nog een klein feestje te geven (2 uurtjes) voor iedereen die dat wil, maar wel te benadrukken dat het een feest voor S is. En geen kraamfeest, we vinden zl gewoon nog te jong ook daarvoor. Mocht hij wel wakker izjn, gaat hij denk ik in de draagdoek, lekker bij mama, of ik ga boven zitten met hem, wie zl dan graag wil zien, mag een andere keer langskomen! Zaterdag krijgt ze ook echt taart en slingers enzo! Gaat helemaal goed komen!:)
     
  17. Lyso

    Lyso Fanatiek lid

    3 jul 2009
    1.081
    2
    36
    Lastig he, ik wist tenminste dat ik voor die tijd bevallen zou zijn, maar jij loopt het risico dat je óp je zoons verjaardag bevalt! Bedenk dat een 2 jarige er nog niet zo mee bezig is als een 3 jarige :)
     
  18. Ike1983

    Ike1983 Bekend lid

    21 okt 2009
    853
    32
    28
    Ten eerste gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!
    Ja dat klopt, dat "geluk" hebben we wel, dat hij er nog niet heel veel van begrijpt.
    Maar stel dat ik op de dag zelf of een dag eerder beval, dan ga ik het denk ik hetzelfde aanpakken zoals jij dat hebt gedaan.
     
  19. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    Dit hadden wij vorig jaar. Heb toen de verjaardag van Ties een maand eerder gevierd.
     
  20. Woefje85

    Woefje85 Fanatiek lid

    3 feb 2011
    3.396
    0
    0
    OV
    Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! En gefeliciteerd met jullie dochter! Volgend jaar samen vieren ? En zo hebben jullie het goed geregeld toch! Veel plezier zaterdag!

    Groetjes
     

Deel Deze Pagina