kraamfeest

Discussie in 'Kraamtijd' gestart door lilian79, 4 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lilian79

    lilian79 Bekend lid

    28 feb 2013
    807
    0
    0
    alkmaar eo
    oke, allereerst als dit hier niet goed staat...mijn excuses alvast!

    wie heeft er ervaring met een kraamfeest?
    Ik ben zelf een keer op een kraamfeest geweest en vond dat zelf erg leuk en vooral ook makkelijk voor de kersverse ouders. wat vonden jullie? graag jullie ervaringen, ook als je een kraamfeest hebt gegeven en er ooit bij 1 bent geweest, en als je een kostenindicatie hebt, hoor ik dat natuurlijk ook graag...zit er nl aan te denken om zoiets te gaan doen....
    alvast bedankt!
     
  2. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.518
    887
    113
    Ik ben op 2 kraamfeesten geweest en al vond ik het gezellig ik zou het zelf niet doen.

    Je ziet de ouders maar even,je kunt niet echt even bijkletsen. De baby's werden door vele vreemde ogen aangekeken en werden huilerig na een tijdje. Ik had meer het idee dat ik op een gezellige receptie stond in baby thema als dat ik op kraamvisite was.

    Ik heb zelf dus gewoon geplande viste aan huis gehad,en dat gaf me ook wel mijn 'kraamtijd gevoel'. Ik kon met iedereen even persoonlijk bijpraten,en vol trots mijn kleine man laten zien. Ook kon ik iedereen persoonlijk bedanken voor het cadeautje.

    Nu wonen mijn Fam./vrienden en collega's allemaal om de hoek en heb ik geen 20neven en nichten. Was dit anders geweest dan had ik het wellicht wel overwogen omdat het dan praktischer zou zijn.

    (Enne degene die de kraamfeesten hier gaven hadden alsnog aardig wat aanloop aan huis)

    Kosten geen idee niet naar gevraagd ;)
     
  3. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ik heb vorige week een kraamfeest gegeven oor onze jongste.

    Reden; bij de oudste maanden bezoek. Ik niet fit en elke keer 'opzitten'. Vond het zelf niet fijn en zei direct; volgende keer kraamfeest! Nu zijn we intussen verhuisd en moet men circa 2,5 uur rijden (enkele reis) om bij ons te komen. Kreeg direct al te horen dat ik toch echt niet kon verwachten dat men dan maar een uurtje bleef. Dus kraamfeest in de buurt van familie ;)

    Wij hadden het gepland voor 6 weken na de uitgerekende datum. Hebben onze zoon in de wandelwagen gelegd om te slapen en midden in de zaal gezet. Iedereen kon hem zien, zonder dat iedereen roept dat die hem vast wil houden. L. heeft bijna het hele feest geslapen, op een flesje tussendoor na. Hij heeft er geen last van gehad.

    Ik vond het ideaal. Heb met de meeste idd maar even kunnen praten, maar ben wel direct klaar. Wij hebben alles uit handen gegeven, dus eten en drinken werd verzorgd.
    Wij hadden kraamtaarten, koffie, thee, fris, hapjes (luxe koude hapjes en bittergarnituur). Kregen vaak de opmerking dat het goed verzorgd was.
    Zaalhuur was 125 en dan de hapjes en drankjes. Thee/koffie/fris €2,-, taart €1,90 en hapjes €0,70 per stuk.
    Meeste mensen hebben 2x thee/koffie en 2x fris genomen. Wij hadden onze rekening dus op nacalculatie.

    Als je nog meer wilt weten; vraag maar :)

    Ohja. Niet veel aanloop in huis, behalve mensen hier uit de buurt.
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.180
    6.711
    113
    Ben op 1 geweest...

    Maar dan was het kindje al een maand oud

    Het was erg leuk alleen zou het voor mij niks zijn

    Ik vond het erg leuk dat mensen tijdens mijn kraamtijd kwamen. Kort maar alle tijd om even te praten. Omdat je toch meer 1 op 1 hebt ( of maximaal 1 gezin)
     
  5. mamazeyad

    mamazeyad Niet meer actief

    bij beide kinderen een kraamfeest gegeven. het is bij ons cultuur normaal om 7 dagen na de geboorte een kraamfeest te geven. heb het bij beiden kinderen 2 keer gedaan (1 keer in nederland en 1 keer in egypte). je kan het zo duur maken als je wilt. ik vind dit eigenlijk ook veel fijner dan dat ik weken lang dagelijks kraam visite krijg.
     
  6. Annette123

    Annette123 Niet meer actief

    1 woord: IDEAAL !!!
    Wij hebben een kraamfeest gegeven toen onze dochter 7 weken was. Wilde wel eerder maar alle weekenden in december waren ivm feestdagen geen optie. Maar uiteindelijk was het juist goed dat ze iets ouder was, omdat ze veel huilde toen ze kleiner was en nu dus niet meer. We hebben het in een soort van buurthuis gehouden van 15.00 tot 17.00 uur. Er waren 2 vrouwen van het buurthuis die bedienden. Zij kostten samen € 100 (voor 4 uurtjes werk) en drankjes waren uiteindelijk € 250 plus zaalverhuur € 100. Hapjes en chips/nootjes hadden we zelf gekocht en gemaakt. Misschien kan je het wel bij jullie thuis houden, maar ons huis was te klein.
    We hebben in de eerste 7 weken weinig bezoek gehad en dat was heerlijk. Het had me heel vermoeiend geleken om elke dag bezoek te krijgen.
     
  7. azucena

    azucena Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.366
    1
    36
    Wij hebben ook een kraamfeest gegeven. Nouja, twee kraamfeesten. Eentje voor familie en eentje voor vrienden/collega's. Beide feesten veel mensen geweest.

    In onze situatie vond ik het ideaal. Na 14 weken ziekenhuis zat ik niet nog op maanden 3x in de week bezoek te wachten. Maar toch denk ik dat los bezoek leuker is ;) dit was ook leuk, maar echt kletsen en baby showen zat er niet in. Bij een volgende zou ik misschien toch bezoek kiezen, mits deze op tijd geboren wordt.

    Dus praktisch is het wel, tijdsbesparend ook maar niet persoonlijk.

    Kosten waren bij ons minimaal. Wat decoratie, koffie, thee, fris, bier en wijn. Hapjes zelf gemaakt, taart, soesjes, chocolaatjes, spekjes, snoepjes. Feest zelf was bij mijn schoonouders omdat die er de ruimte voor hadden, statafels hebben we sowieso dus die 4 neer gezet en een hapjes/drankjes tafel. Tijd hadden we 12:30-16:30 geloof ik en het bezoek spreidde zich daar mooi over uit!
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik ben 2 keer op een kraamfeest geweest. Eerste keer was in een café, een kraamborrel. Tweede keer bij het gezin thuis. De baby krijg je amper te zien, en de ouders krijg je amper te spreken.

    Het zou niks voor mij zijn. Ik vond het wel gezellig, vaak bezoek over een langere periode. Wat moet je anders met die kraamweken? :D
    Nou ben ik beide keren ook makkelijk hersteld, dus dat verandert de zaak misschien tov mensen bij wie het wat minder soepel ging in het begin.

    Als ik het al zou doen, zou ik voor het gemak gaan, en het uitbesteden. Dus of met catering/bediening en al bij mij thuis, of in een café of iets dergelijks. Ik moet er niet aan denken dat ik dan de hele tijd bezig ben met koffie schenken, in plaats van met het bezoek te kletsen. En op z'n vroegst na 6 weken. Daarvoor lijkt het me véél te druk voor jezelf en voor je baby, zo'n grote groep mensen tegelijk.
     
  9. sjak

    sjak Niet meer actief

    #9 sjak, 4 mei 2013
    Laatst bewerkt door een moderator: 4 mei 2013
    Wij gaven het kraamfeestje vier weken na de geboorte. Tussen 14.00 en 17.00. ( Het is trouwens veel later geworden, maar dat heb je zelf in de hand) Ik kom uit een grote familie en we hebben een hele grote vriendengroep. Zeker op veel ooms en tantes zat ik niet te wachten naast mijn bed en weken avonden visite hebben daar had ik ook geen zin in!
    Nu was het de beste beslissing ooit, aangezien ik na de bevalling heel erg ziek was (HELLP) en ik de eerste tgwee weken maar een half uur per dag bezoek 'mocht'.
    Het was een hele leuke middag, erg gezellig en tja, met veel mensen geen diepgaande gesprekken gehad maar dat geeft niets. De kleine lag in haar box te slapen, even van hand tot hand geweest en ik heb haar daarna bij mij in de draagdoek gedaan. Zouden wij een tweede mogen krijgen zou ik het hetzelfde doen!
    Wij deden het trouwens thuis in de tuin (1 juli) en de kosten? Ja eigenlijk geen idee, maar voornamelijk koffie, thee, bier, wijn, frisdrank. Geen hapjes alleen veel zoetigheid, cupcakes, taart, geboortekoekjes, brownies etc.
     
  10. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij ook een babyborrel gegeven bij onze tweede. Dit 10 weken ma haar geboorte.
    We hebben het in onze eigen winkel gedaan (wij wonen daarboven, winkel staat leeg is een vuurwerkshop)
    Boven hadden wij voor de kinderen (ongeveer 25) een knutselhoek, tv, ballenbak en in de tuin een springkussen, popcorn en suikerspin maker.

    Beneden dus voor de gasten een uitgebreide hoek met taart, cupcake's, tompoucen en meer zoetigheid.
    Wij hebben verschillende dingen geschonken, koffie/thee, frisdrank, bier, wijn en sommige sterke drank.
    Ook hadden wij een hartige tafel en later een warme hap (mini pizza's en andere kleine hartige hapjes laten maken). We hadden mensen welke ons bedienden maar mensen mochten ook zelf pakken.

    Onze kleine meid lag ook in de kinderwagen, ze is er behoudens een flesje niet uitgeweest. Vond dit ideaal.

    De kosten, tja, je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Wij waren best wat geld kwijt, maar dat kwam ook doordat we veel voor de kinderen hadden gehuurd en gedaan. Je kan ook gewoon simpel houden, maar ach... We hadden al zoveel meegemaakt met ons meisje, we vonden dit erg leuk!
     
  11. Es85

    Es85 Niet meer actief

    Wij hebben bij de geboorte van onze eerste ook een soort van kraamfeest gehouden na de doop. Naaste familie en goede vrienden hadden we wel gewoon op bezoek gehad, maar alle ooms/tantes en andere vage kennissen waren welkom na de doop.
    Ik vond het heel prettig, onze zoon was 6 weken te vroeg geboren en de eerste drie weken van zijn leven hebben wij heen en weer gereden. Ik had er zelf echt geen trek in nog maanden daarna bezoek te hebben. Op dit moment ben ik ruim 33 weken zwanger van onze tweede en we denken eraan het weer op dezelfde manier te doen!
     
  12. Mutzie

    Mutzie Fanatiek lid

    30 apr 2009
    1.688
    0
    36
    Ideaal! Ik zag het bij eerste al echt niet zitten om collega's van mijn man en medewerksters van het bedrijf waar ik werk, vrienden van (s)ouders en 'verre' familie (die je vrijwel nooit ziet) over de vloer te hebben. Ik had veel liever dat mijn (s)ouders, broer/zus en beste vrienden alle tijd hadden om langs te komen in de eerste weken en niet per se op afspraak.
    Ik heb de kleine man de hele tijd vast gehouden (of mijn man). Iedereen heeft hem kunnen bekijken en ben bij iedereen langs gelopen voor een praatje.
    Wij kunnen het gelukkig thuis vieren of bij mijn ouders. De kosten kun je zo gek maken als je zelf wilt. Beetje vergelijkbaar met een verjaardag.
    Over een paar weken doen we het weer!
     
  13. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    Wij hebben een kraamfeest gegeven omdat we midden in D bouw van ons huis zitten, Vl. Alleen al meer dan 14 ooms en tantes heeft, studeert en zo kunnen we nog doorgaan... Ik vond het ideaal en mensen vonden het ook goed verzorgd!
     
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.249
    3.683
    113
    Ik heb het bij beide kindjes gedaan en vond het ideaal.
    Wij hebben heel erg veel familie en vrienden en ik had geen zin om een jaar lang iedere dag visite te hebben.
    Bij beide hebben we een zaaltje in de buurt gehuurt, twee vriendinnen van mij deden de catering en wij konden lekker genieten,
    Voor de kids hadden we een knutseltafel en iemand die daarbij hielp dus die hadden het goed naar hun zin en de volwassenen hadden het gezellig met een hapje en een drankje.
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    ik ben verschillende keren op een kraamfeest geweest (heel verschillende ook, sommige heel sjiek op locatie en sommige gewoon lekker thuis) alle keren vond ik er eerlijk gezegd geen reet aan. Als ik op kraamvisite ga vind ik het leuk om te horen over de baby enz en heb nog geen 1 kraamfeest gehad waarbij ik echt langer dan 5 minuten rustig met de kersverse ouders kon praten.

    Baby zien maakt mij op zich niet uit, want als ik gewoon op kraamvisite ga verwacht ik ook niet dat ze de baby uit bed halen ofzo, maar gewoon het persoonlijke mis ik heel erg.
     
  16. deb27

    deb27 Fanatiek lid

    17 okt 2010
    2.052
    0
    0
    in het noorden
    Lillian, hebben jullie al een keuze gemaakt?

    Wij geven ook een kraamfeest, dit omdat we samen in totaal 45 collega's hebben en ik het niet zie zitten om die in 8 groepjes op visite te krijgen, en ook voor de ooms en tantes van mijn man. Mijn man werkt in de horeca en in de zomer werkt hij helaas erg veel, en ik zie het niet zitten om elke keer kraamvisite te krijgen als hij net een dagje vrij heeft...dan hebben we totaal geen tijd als gezinnetje.

    We doen het zelf allemaal regelen (man is chef kok) en houden het thuis, wel pas in het 3de weekend van september omdat er in augustus en begin september meerdere verjaardagen en andere feesten zijn.

    Ik heb er nu al veel zin in en ben druk met het bedenken van hapjes, versiering, bedankjes etc....
     
  17. mientjuh2

    mientjuh2 Actief lid

    19 dec 2010
    282
    44
    28
    NULL
    Overal en nergens
    WIj hebben ook een kraamfeest gegeven.
    Ons schip lag maar een weekje stil na de bevalling waarvan ik 4 dagen in het ziekenhuis heb gelegen. Neem daarbij een hele grote familie/vriendenkring. We hadden 80 man uitgenodigt uiteindelijk zijn daar 60 van geweest om en nabij en moet er niet aan denken om dat in die paar waardevolle dagen in huis te hebben gehad. en daarbij komt qua kosten hoef je het tegenwoordig ook niet te laten want wij waren voor het zaaltje inclusief hapjes en drankjes, 3 uur lang 560 euro kwijt.
     
  18. Anna25

    Anna25 Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.049
    0
    0
    Wij hebben voor ons zoontje ook een kraamfeest gegeven, hij was toen 4 weken.
    Ben heeel blij dat ik het gedaan heb, mijn vriend heeft een grote familie en had geen zin om maanden lang visite te krijgen.
    Vrienden zijn wel gewoon op visite geweest, maar dat was goed te doen.

    Het was begin september en lekker weer dus iedereen kon naar buiten.
    Gebakjes, hapjes, drankjes, hoekje voor de kinderen.

    Wij hadden er wel een eindtijd opgezet, ik dacht van 14:00 tot 17:00 oid..
    Dan hoef je ook geen eten te verzorgen voor iedereen.
    Was wel blij dat iedereen weer weg was, want het is best druk maar je hebt dus wel iedereen tegelijk gehad! (Al komen naaste fam leden natuurlijk toch eerder al een keer kijken)

    Zou het bij een evt volgend kindje weer doen in ieder geval!!

    Liefs Anna
     
  19. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    3 aug 2008
    2.165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    Ik ben op 3 kraamfeestjes geweest...echt niks voor mij.
    De eerste 2 keren de kindjes (1e keer was de baby 2 maanden en de 2de en 3de keer was de baby 3 maanden) 5 min bij het feest geweest...er waren te veel prikkels dus kindjes overstuur...en achteraf kindjes echt van die 5 minuutjes nog een paar dagen van slag geweest. 3de keer baby ook na 5 min overstuur, maar die heeft er verder geen last van gehad.
    Dus hier absoluut geen kraamfeest.
     
  20. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Maar zo hoeft het niet te gaan!

    Onze jongste was 8 weken bij ons kraamfeest, 6 weken na de uitgerekende datum.
    Wij hadden een zaal gehuurd en waren er optijd. Onze zoon lag in de wandelwagen in het midden en heeft echt de gehele tijd geslapen! Heb hem zelfs wakker moeten maken voor een flesje (anders zou er echt te veel tijd tussen zitten) erna sliep hij zo weer verder.
     

Deel Deze Pagina