Nog meer moeders die alles op de fiets doen?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Ahava, 23 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Op een stormachtige dag als vandaag word ik weer eens meewarig aangekeken op het schoolplein...alsof ik zielig ben, onverantwoord bezig of gewoon gek bij mijn hoofd...

    Ik doe alles op de fiets, omdat wij bewust (geen geld-issue) maar één auto hebben, over het algemeen geen probleem, op sommige dagen is het even bikkelen. Maar ik heb sterke, gezonde jongens en ik vind dat ze er niets van krijgen om nat te worden of flink te trappen.

    Jammer genoeg ben ik hier vrijwel de enige moeder die altijd fietst...
    Herkent iemand het zo aangekeken alsof je wereldvreemd bent? Wat doe je dan? Ga je ertegenin? Of ga je de discussie niet eens aan?
     
  2. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Ik woon in de binnenstad, alle moeders fietsen hier eigenlijk. Dus hier is het heel normaal.
     
  3. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Ik wil ook naar de stad :-D
     
  4. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.097
    5.275
    113
    Jep ik ook. Werk ook nog eens in de thuiszorg dus doe daar ook alles fietsend. Geld voor een 2de auto is er wel maar ik zou hem maar een paar keer per maand gebruiken, enorm zonde dus. Plus net wat je zegt het is ook gezond om te doen.

    Ik zeg altijd dat het wel meevalt, de keren dat het enorm slecht weer is valt reuze mee. Regenpakkie aan en gaan met die banaan.
     
  5. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.510
    8.362
    113
    Wij hebben wel twee auto's en ik doe dus ook niet alles op de fiets, maar ik breng de kinderen altijd lopend of op de fiets naar school. Voor langere afstanden ben ik erg blij met die tweede auto en maak ik daar dus ook graag gebruik van. :) Maar hier in de wijk zijn ook genoeg ouders die wel vrijwel alles op de fiets doen. Vind er niets raars aan en ga me dus ook niet verantwoorden oid. ;)
     
  6. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Wij hebben 1 auto, welke vaak voor mij beschikbaar is.

    Echter ik ga bijna altijd met de fiets naar school met de kinderen. Je bent langer bezig met auto starten, rijden en dan nog een parkeerplek zoeken dan fiets pakken, fietsen en fiets neerzetten.
    Sowieso zit er een stuk tussen waar als er een fietser er fietst je deze niet kan inhalen. Daarnaast zitten er 3 scholen bij elkaar en is het dus mega druk met auto's, fietsers en wandelende mensen. En minimale aantal parkeerplekken.

    Ze hebben nu vakantie, maar anders had ik ook gewoon gaan fietsen.
     
  7. Maartt

    Maartt Fanatiek lid

    30 mrt 2011
    4.843
    725
    113
    Huh? Mensen die in de buurt van school wonen gaan dus met de auto?
    Ik denk dat je daarmee hier juist opvalt. Ik doe zoveel mogelijk met de fiets of lopend. Overigens met deze storm ga ik wel met de auto naar de supermarkt. Daarbij vind ik het nu echt eng en gevaarlijk om de jongste achterop te hebben en de oudste zelf te laten fietsen. Een druppel houdt me niet tegen maar deze rukwinden wel.
     
  8. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.414
    4.736
    113
    Ik heb wel een auto, maar doe het meeste wel op de fiets. Vandaag ook gewoon met de fiets gegaan.
     
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Wij hebben 1 auto, maar die staat meestal stil. Laatst kon in door een blessure een tijdje niet fietsen en was dus steeds de keuze: lopen of auto. Ik heb mijn fiets zo gemist! Trouwens ook toen we in de 'maxicosi-periode' zaten. Toen probeerde ik veel te voet te doen, maar bij sommige afstanden gaat dat gewoon niet. Was beide keren erg blij toen onze zoons eindelijk goed in de fietsstoel konden.

    Met de storm van vandaag zijn we trouwens naar huis gelopen in plaats van gefietst. Ik vond het voor een zesjarige iets te heftig. Maar verder doen we het meeste lopend of met de fiets: naar school, naar de stad, zwemles. Als het regent gewoon regenkleding aan.

    Ik heb er eigenlijk nooit een reactie op gehad. Als iemand er wel iets over zou zeggen, zou ik denk ik mijn schouders erover ophalen. Ieder z'n keus toch? Ik fiets gewoon graag. Voor het verkeersinzicht van onze oudste (jongste fietst nog niet zelf) vind ik het ook goed, trouwens. En natuurlijk conditie, milieu, portemonnee. Voor mij allemaal prikkels om de auto zo veel mogelijk te laten staan.
     
  10. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Ik ben zo'n auto-watje. We:) hadden een tweede auto aangeschaft omdat het voor mij op werkdagen net niet lukt om met de fiets naar kdv en school te gaan en dan de trein te halen. De vrije dagen deen ik wel met de fiets. Maar dan wordt het winter, je bent eens laat en voor je het weet is de gewoonte erin gesleten om altijd de autote pakken.

    Tot mijn oudste zoon vorige week vroeg wanneer we weer eens gingen fietsen. Dus sindsdien doen we de maandag woensdag en vrijdag weer fietsend.:D
    Ik ben ook van mening dat ze wel een paar druppels moeten kunnen hebben. En een beetje wind ook!
     
  11. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Ja echt...hier komen zoveel mensen die in de buurt van school wonen gewoon met de auto...
    Op een dag als vandaag of op een andere regendag val ik echt enorm op.
    Er stonden vandaag 7(!) kinderfietsen in de fietsenstalling, waarvan er dus 2 van onze jongens waren.
    Er is geen parkeerprobleem hier, dus geen noodzaak om op de fiets te komen...gewoon makkelijk voor veel mensen denk ik...
     
  12. Ahava

    Ahava Fanatiek lid

    27 mei 2011
    1.138
    201
    63
    Ik krijg dus wel veel reacties, maar ik kan er maar beter mijn schouders over ophalen inderdaad. Eigenlijk heb ik zin om te zeggen dat het gezonder is, beter voor het milieu en de portemonnee, maar dat doe ik niet, ieder z'n keuze, maar het ligt wel eens op mijn lippen als ik weer wordt behandeld of ik sneu ben. Maar misschien roep ik dat ook wel over mezelf af, hoewel ik er gewoon lachend bijsta hoor in mijn regenjas ;)
     
  13. Fietwordtmama

    Fietwordtmama Niet meer actief

    Ik vind je stoer en goed bezig :)
     
  14. Tegeirian

    Tegeirian Fanatiek lid

    27 sep 2016
    1.218
    215
    63
    Vrouw
    Nou als het droog is en niet keihard waait als vandaag breng ik op mijn werkdagen fietsend de jongste naar school (op mijn vrije dagen niet, want dan ga ik gelijk langs de supermarkt voor de boodschappen), maar als het hartstikke regent ga ik me echt niet nat laten regenen als ik ook een auto voor de deur heb. Wat een ander doet moet hij/zij weten, ik vind daar verder niks van.

    Overigens, toen we nog maar 1 auto hadden had ik geen keus en fietste ik ongeacht de weersomstandigheden altijd met zoontje naar het kdv.
     
  15. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Ik heb niet eens een fiets 🙈
     
  16. Saar22

    Saar22 Niet meer actief

    Ik doe ook alles op de fiets, ook de boodschappen. Ik merk op een dag als vandaag ook dat er heel veel ouders zijn die hun kinderen met de auto wegbrengen en dan laten ze je er nog niet eens door ook haha. Maar ik vind het op zich niet zo heel erg om af en toe een nat pak te krijgen en de kinderen maakt het ook niet uit. Die lagen gisteren in de regen in de plassen te rollen in hun regenpak. Als ik nou elke dag goed nat zou regenen zou ik het weleens zat zijn, maar nu geniet ik er maar gewoon van.

    Overigens had ik toen de kinderen kleiner waren een fietskar waar ik vanaf dat de jongste 3 maanden was mee fietste. Dan zaten ze in ieder geval droog. Nu met 15 en 16 kilo vind ik ze wat te zwaar worden.
     
  17. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    Wij hebben 1 auto maar die heb ik altijd tot mijn beschikking omdat mijn man zijn werkbus heeft doordeweeks.
    Ik doe alles met de auto. Mijn werk is te ver om te fietsen en na werk moet ik altijd direct door de kinderen ophalen of mijn zoon snel naar school brengen en dan boodschappen doen tussendoor, dus alles op de fiets doen is geen optie voor mij.
    School is lopend 15-20 minuten (met kinderen 30 minuten) en met de auto 5 minuten dus ja, keus is snel gemaakt.
    Wanneer ze oud genoeg zijn om zelf naar school te fietsen zullen ze zelf gaan. Maar met regen en wind zal ik ze brengen.
    Ik vond het altijd vreselijk om door weer en wind te moeten fietsen want wij hadden geen auto. Dat wil ik mijn kinderen echt niet aandoen.
     
  18. Niandra

    Niandra Actief lid

    19 sep 2013
    311
    1
    16
    Wij hebben geen auto. Dus doen ook alles op de fiets of met het OV. Gelukkig zijn er veel dingen op loopafstand, zoals de opvang, werk, het winkelcentrum en het station. Soms zou een auto wel makkelijk zijn maar dit gaat ook prima!
     
  19. Superjollie

    Superjollie Fanatiek lid

    13 feb 2011
    1.821
    72
    48
    Groningen
    Wij hebben ook bewust 1 auto, de lease auto van mijn vriend. Ik doe dus altijd alles op de fiets. Mijn werk is 20 minuten fietsen, school 5 minuten (10 als mijn oudste zoon zelf fietst).

    Op dinsdag en donderdag brengt en haalt mijn vriend de kinderen met de auto.

    Ik krijg nooit opmerkingen op het schoolplein, hier lopen en fietsen de meeste mensen, ook als het niet zulk fraai weer is.
     
  20. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik houd van fietsen :). Hebben wel een tweede auto maar die wordt maar heel weinig gebruikt. Vandaag wel gebruikt, eerlijk gezegd vind ik dit weer echt te gevaarlijk om te gaan fietsen, zeker met kinderen (achterop). Wij zijn vanochtend dus gaan lopen naar school (10 minuten), ik ben daarna naar huis gelopen en ben met de auto naar mijn werk gegaan. Is 6,5 km en normaal dus prima te doen met de fiets. Een paar drupjes regen vind ik ook nog prima, maar als het 's ochtends stortregent pak ik wel de auto. Voor de terugweg maakt het me niet zoveel uit.

    Hier ook veel ouders die met de auto komen terwijl het van hun huis uit 7 minuten lopen is of 3 minuten fietsen. Dat snap ik dus ook echt niet, ik vind het ook onveilig dat zoveel mensen met de auto komen. Als je door moet naar je werk heb je vast ook nog wel 3 minuten extra om naar huis te fietsen en daar de auto te pakken. Maar van een aantal weet ik dat ze daarna gewoon naar huis gaan. Er zitten kinderen op school die dus eigenlijk nooit fietsen omdat hun ouders er geen zin in hebben. Ik vind dat echt zonde ;) en die kinderen vinden het vaak ook helemaal niet leuk. Mijn kinderen zijn juist blij als we een keer met de auto gaan ;), maar ze vinden fietsen ook erg leuk.
     

Deel Deze Pagina