Sneller vruchtbaar na een miskraam?

Discussie in 'Miskraam' gestart door ProudMom28, 18 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ProudMom28

    ProudMom28 Niet meer actief

    Hallo allemaal,

    Als deze vraag al eens gesteld is dan verwijder hem direckt maar weer,

    Ik Heb vorige week een miskraam opgewekt met cytotec het vruchtje leefde al weken niet meer ma kwam niet vanzelf opgang, nu vrijdag het opgewekt en naar alle waarschijnelijkheid is het er nu uit.

    Ik vroeg de vk hoe het met de cyclus zat ben je sneller vruchtbaar na een miskraam? Heb je gelijk weer een eisprong over 14 dagen?

    Ik wil beslist nog niet weer zwanger raken ik wil mijn lichaam eerst de rust en de tijd geven, maar vandaar wel de vraag moeten we extra voorzichtig zijn nu? Na de geboorte van mijn dochter vertelde de gyn en de vk wel extra voorzichtig te zijn want je bent heel vruchtbaar, maar dat was ook na een bevalling van 38 weken.

    Mijn vk antwoorde dubbel ze vertelde dat het heel goed kon maar dat het verschilde per persoon en dat je eisprong gewoon over 14 dagen weer aanwezig zou kunnen zijn.

    Ik vroeg mij af of de meiden snel zwanger zijn geraakt naar een miskraam en dat ze extra vruchtbaar waren.

    Vele Groetjes Wilma
     
  2. Loki09

    Loki09 VIP lid

    2 okt 2009
    7.631
    2
    38
    Brabant
    Ten eerste wil ik je heel veel sterkte wensen. Heb afgelopen zaterdag na 7 weken en 3 dagen ook ons kleintje verloren... Weet helaas dus precies hoe je je voelt...

    Ik lees even mee met de antwoorden, heb geen idee wat me te wachten staat namelijk...
     
  3. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    je hoort wel vaker inderdaad dat je dan extra vruchtbaar bent... bij mij was het niet zo, tenminste, niet in de directe maand erna. Ik heb namelijk waarschijnlijk geen eisprong gehad, omdat het hcg in mn lichaam bleef. Op dag 31 na mn mk heb ik het laatst een posi test gehad en op dag 33 werd ik weer ongie. De maand erna was ik weer zwanger. Maar dat heeft (denk ik) niets meer met de mk te maken gehad, want wij hebben tot nu toe sowieso het geluk snel zwanger te raken...

    Heel veel sterkte! En ik hoop dat als je er weer aan toe bent, dat het dan snel weer raak mag zijn!
     
  4. ProudMom28

    ProudMom28 Niet meer actief

    Lieve Lokie,

    Wat vreselijk is het he, Het is zo leeg je voeld je zo verdrietig je hebt het idee dat niemand weet wat je voeld. Veel kenissen en vrienden weten ervan maar toch het voeld zo verdrietig. Ik wil jou heel veel sterkte wensen ik hoop zo dat ons volgend kindje blijft zitten, en heel mischien dat we samen zwangeren. Lieve meid voor jou heel veel sterkte ook!
     
  5. ProudMom28

    ProudMom28 Niet meer actief

    Heel erg bedankt voor je antwoord, is het zo zolang je hcg in je lichaam hebt je geen eisprong kunt krijgen? Waarvoor moet het hcg eingelijk uit je lichaam zijn? mischien stomme vragen maar ik ben zo benieuwd. Alvast heel erg bedankt voor de antwoorden weer.

    Liefs
     
  6. speransa

    speransa Actief lid

    30 okt 2008
    333
    0
    16
    Amsterdam
    Hoi wilma,ik wil je nog sterkte toe wensen..,
    En over de vruchtbaarheid ik was in dec zwanger (vmk)en in january was ik weer zwanger(vmk)dus ja ik was wel meteen vruchtbaar,en over de hcg weet ik eigenlijk niet veel maar van de eerste vmk was in 1 dag de hcg weg en van deze maand was na 4 dagen de hcg weg..

    Liefs S
     
  7. MeisjeV

    MeisjeV Bekend lid

    11 nov 2009
    750
    0
    0
    MAMA & student
    Hoi,

    Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
    Ik ben na 13 weken zwangerschap ook mijn kindje verloren, dus ga door dezelfde periode heen.

    Over het HCG hormoon. Dit is het hormoon waar een zwangerschapstest je urine op test. Zolang je dit nog in je lichaam hebt is dit voor te lichaam het teken dat je zwanger bent en er dus geen eiersprong komt. Zodra dit uit je lichaam is moet het weer op gang komen.

    Dit is wat ik te horen heb gekregen dus hoop dat dit voldoende duidelijkheid biedt.
     
  8. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    ik heb me toen laten vertellen, dat omdat het hcg hormoon aangeeft dat je zwanger bent, dan is het zo dat zolang je dat in je lijf hebt dat je lichaam nog steeds denkt dat je zwanger bent. je cyclus komt dan dus ook niet verder op gang. je hebt dan geen eisprong. hoe lang dit hcg in je lichaam blijft is per persoon verschillend en hangt ook af van de lengte van de zwangerschap. ik was op het moment van mn mk 9+3 weken... baalde wel dat het hcg nog zo lang bleef, maar gelukkig daarna meteen weer zwanger... hopelijk mag het bij jullie ook zo snel gaan!
     
  9. marjon 2

    marjon 2 VIP lid

    23 jul 2008
    13.211
    0
    36
    in mijn vel
    Wilma , ik heb bij mijn bbz en ma niet het idee gehad dat ik extra vruchtbaar zou zijn .Bij mijn vmk waar mijn lichaam het vruchtje gelijk had afgestoten was ik die maand daarna wel gelijk zwanger ....en bij bbz en ma gingen er wel wat rondes overheen ...

    dikke kmnuuffffff
     
  10. ano

    ano Fanatiek lid

    12 jul 2009
    2.294
    350
    83
    allereerst heel veel sterkte.
    Ik heb in oktober een miskraam gehad en bij mij bleef het hcg ook nog lang in mijn lichaam.
    De eerste ronde was ik gelijk zwanger na het stoppen van de pil.
    toen de miskraam in oktober.
    En nu tot op heden nog niet zwanger.
     
  11. Lin71

    Lin71 Fanatiek lid

    19 apr 2007
    3.481
    0
    0
    prov.groningen.
    Ik lees ook even mee. Ook ik heb een miskraam gehad met tussen de 12,5 en 14 weken. en ben met 15,5 week gecurreteerd.
    Hebben jullie steeds getest om te kijken of het HCG al uit jullie lichaam was? of liet je dit bepalen door de gyn ?

    @ iedereen die een vmk of een mk heeft gehad heel veel sterkte met het verlies en verdriet.
     
  12. justfortoday

    justfortoday Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.312
    0
    0
    En toch he.... 5 weken geleden MK opgewekt met Cytotec, dag 17 had ik mijn eisprong, en afgelopen zaterdag verloor ik wederom een vruchtzakje. Dit alles onder constante begeleiding van zwangerschapstesten die nog steeds een heel licht streepje gaven.. (waardoor ik niet wist dat het weer direct raak was).
    Schiet mij maar lek, maar het is echt zo. Een vriendin van mij net zo, MK van 2ling, testen bleven positief, kon volgens de arts niet zwanger zijn, en haar dochter is inmiddels 6 jaar ;)

    Ook van mij aan iedereen in dit topic STERKTE, 't is allemaal niet niks wat we moeten doorstaan.
     
  13. MeisjeV

    MeisjeV Bekend lid

    11 nov 2009
    750
    0
    0
    MAMA & student
    1 ding is zeker, het lichaam is een wonderlijk iets...

    Bij mij nu wachen tot mn menstruatie op gang komt.
    Testen of het HCG hormoon uit mn lichaam is durf ik niet echt.

    Klinkt misschien stom, maar je blijft altijd een beetje hoop houden.
    Hoe klein de kans ook is, en hoe goed ik het ook besef. Ik ben bang dat ik te veel hoop koester en mezelf teleur stel als ik een test doe vanwege het HCG hormoon en deze dus positief is en ik niet zwanger ben. Dan wacht ik liever nog evenjes :).
     
  14. justfortoday

    justfortoday Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.312
    0
    0
    Als het voor jou het beste voelt om te wachten met testen, dan is het goed meid. Volg je gevoel!
     
  15. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Hi Wilma, het verschilt volgens mij een beetje per vrouw. Mijn gyn en vlos waren beiden ontzettend optimistisch over zwanger worden na de curretage. Doordat het zo schoon zou zijn van binnen zou ik binnen no time weer zwanger zijn. Tja.... de teleurstelling was heel groot toen dat niet waar bleek te zijn, en we hebben hard ons best gedaan. Ook het fabeltje dat het HcG binnen 5 dagen weer uit je systeem is (vooral als je relatief vroeg het kindje verliest, zeg maar rond de 8 weken) bleek niet waar. Ik testte na ruim 4 weken nog positief. Dat zou een nieuwe vmk kunnen zijn, maar dat denk ik niet. Het was een vage streep en mijn ongesteldheid was niet anders dan anders. Bij sommige vrouwen schijnt het zelfs nog 8 weken te kunnen duren voor alles weg is.

    Als je niet zwanger wil worden is het handig om extra voorzichtig te zijn, maar dat "extra vruchtbaar" verhaal gaat zeker niet voor iedereen op.

    In ieder geval heel veel sterkte, het is zo'n rotperiode!
     
  16. Dopey

    Dopey Bekend lid

    21 nov 2008
    893
    1
    0
    Ik heb inmiddels 2x een miskraam gehad, 1x een MA van 10 wk met curettage bij 12 weken en 1x een vmk bij 5-6 weken. Bij de curettage was een restje blijven zitten, waardoor ik niet vruchtbaar was (is later verwijderd). 16 december heb ik de vmk gehad en ik voelde mijn eisprong keurig 13 dagen daarna en werd ook ongesteld 27 dagen na de miskraam. Hier ook de hoop op extra vruchtbaar na de mk's maar helaas, gewoon weer verder met IUI's ook al is er geen reden.
     

Deel Deze Pagina