haaruitval na bevalling

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Dovaca, 5 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dovaca

    Dovaca Lid

    10 okt 2008
    86
    0
    0
    #1 Dovaca, 5 okt 2009
    Laatst bewerkt door een moderator: 9 okt 2009
    Hallo dames,

    Ik ben op 22 juli bevallen van mijn dochter. Inmiddels heb ik nu al een week of 3 enorme haaruitval.. ik word er echt helemaal gierend gek van en vraag me af hoe lang dit nog gaat duren.

    Heeft iemand hier ervaring mee? ..en vooral: wanneer houdt dit eindelijk op?? Ik heb al niet zo´n dik haar.. ik hou niks meer over als dit zo nog weken doorgaat :$

    Groetjes,
    Dovaca
     
  2. aukje86

    aukje86 Actief lid

    6 jan 2009
    366
    1
    0
    Jongerenwerkster
    Zuid Holland
    Ik heb er geen ervaring mee. Maar je hoort het wel vaker. Dan had je tijdens je zwangerschap vast mooi dik haar?! Nu verlies je dan al die haren die je toen extra had. Normaal gesproken verlies je zo'n 100 haren per dag, nou dat met 9 maanden zwangerschap zijn een hoop haren....
    Maar kaal wordt je niet hoor! Misschien is het leuk om dan nu een nieuw kapsel te nemen?
     
  3. Saartje1

    Saartje1 Actief lid

    12 aug 2009
    199
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    Geen paniek. Het is een normaal verschijnsel dat ook weer vanzelf ophoudt. Bij mij begon het ook ongeveer 3 maanden na de bevalling. Ik schrok heel erg, vooral aan de zijkanten kon je het merken. Het heeft ongeveer 1 tot 2 maanden geduurd geloof ik. Ik slikte ook vitamine B complex forte, speciaal voor huid, haar en nagels. Maar ook zonder die vitamine komt het weer helemaal goed hoor, is meer voor ondersteuning en niet om het tegen te gaan (je kan het helaas niet tegen gaan). Dus heb een beetje geduld.

    Leuk is het niet, maar hopelijk heb ik je een beetje gerustgesteld.
     
  4. Saartje1

    Saartje1 Actief lid

    12 aug 2009
    199
    0
    16
    Vrouw
    NULL
    NULL
    oja, dat het bij mij zolang heeft geduurd wil niet zeggen dat het bij jou ook zolang zal duren he. Is gewoon even afwachten wanneer het stopt. Het zal echt vanzelf ophouden en herstellen.
     
  5. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Het is heel normaal. Tijdens de zwangerschap valt het haar niet/minder uit. Dat wordt weer normaal als de hormonen uit je lijf gaan.
    Bij mij heeft is het in maand 4-5 begonnen en na zo'n 9 maanden was het weer over. Maar ik was er wel blij mee. Tijdens de zwangerschap was mijn haar wel erg dik geworden.
     
  6. Heart

    Heart Fanatiek lid

    28 jan 2008
    1.572
    0
    0
    Limburg
    Ik ben een jaar+halve maand geleden bevallen en ik heb het nogsteeds! Heb nog altijd 'genoeg' haar over, ik ga dr maar vanuit dat het ooit nog eens stopt:D

    Oh ja, mocht het écht heel veel zijn wat je verliest en je denkt dat je kale plekjes op je hoofd hebt zou ik even langs de huisarts gaan. Heb ooit zo'n horrorverhaal gehoord van mijn kapster...blergh;)
     
  7. happymama

    happymama Niet meer actief

    ik heb t nu al voor de bevalling . als ik een zwart truitje aan heb en ik kam me haar dan zit alles onder. heel vervelend
     
  8. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Pffff, ik had het ook, dacht echt dat ik kale plekken zou gaan krijgen zoveel verloor ik. Het heeft bij mij geduurd van 3t/m5 maanden na de bevalling ongeveer, ben er nu weer grotendeels van af gelukkig.
     
  9. Pioen

    Pioen Fanatiek lid

    11 jun 2008
    1.903
    0
    0
    Ooow ik had dat ook:D Heb tijdens mijn zwangerschap geen een haar verloren en daarna een heeeeeeeeeeeeleboel:)
    Ik ben nog niet kaal gelukkig:D
     
  10. 4days

    4days Niet meer actief

    Hier is het ook nog steeds bezig ja... :( En ik had al geen dik haar...
     
  11. Marieke1983

    Marieke1983 Niet meer actief

    oh jee, ik heb er geen last van, maar ik lees hier dat het dus nog kan komen...
     
  12. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    Ik ben nu ook al een maand of 3 aan het verharen en ik ben nog steeds niet kaal maar echt vrolijk word ik er ook niet van. Overal liggen, hangen, zweven en plakken haren. Ik heb 'smorgens echt een soort van extension rondom mijn kussen liggen. Met kammen en harenwassen (laat staan fohnen wat ik nu dus maar niet meer doe) vliegen de haren je echt om de oren. Ik slik nu ook een vitamine B supplement en ik hoop dat het snel wat minder gaat worden want anders kan ik echt voor een pruik gaan kijken :(
     
  13. Ellen1982

    Ellen1982 Actief lid

    18 jun 2008
    363
    0
    0
    Verzorgende ig
    Eindhoven
    Ja goeie vraag, ik kan per dag volgens mij wel 2 pruiken maken...zo erg!
     
  14. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    ja hier nog een slachtoffer.... bah
    ik ook eerst blij zijn dak t niet heb..... maar toen Sam 3.5 maand was begon t bij mij ineensssssss... met plukken man, onder de douche als ik mn haren was en ik strijk dan door mn haar, dan zit mn hand vol met haar.... en met kammen idd en fohnen, drama... mn hele badkamer behang ik met haar..... kan elke dag stofzuigen.

    je ziet t inderdaad aan de zijkant goed. maargoed we blijven hopen dat snel stopt.. ik moet zeggen dat ik er wel doodongelukkig van word. elke keer wordt mn haar dunner en dunner.... jak.

    ben al bij de huisarts geweest en bloed geprikt . daar kwam niks uit. alles was goed. hij zei ook dat het een normaal verschijnsel is, helaas..

    wel fijn dat je dan hier wat steuk kan vinden!!!!! voel me in ieder geval niet de enige met dit probleem nu!!
     
  15. Michelle04

    Michelle04 Fanatiek lid

    6 aug 2008
    1.805
    0
    0
    misschien kunnen we een kalekoppenclub beginnen:D
     
  16. Charlie007

    Charlie007 Niet meer actief

    It's not funny. Bij de meeste mensen stopt het maar bij mij is het al ruim 1 1/2 jaar bezig. Mijn dochter is 2 jaar en 3 maanden nu en het valt nog steeds uit. In mindere mate nu, duidelijk erg cyclus gevoelig en op zijn ergst toen ze 1 jaar was...brrr...als ik er aan terug denk. Ben zeker de helft van mijn haar kwijt nu en ik heb ook weinig en fijn haar. Heel vervelend dus. Heb me er nu wel bij neergelegd en weet waar hier in de buurt de haarspecialisten zitten!

    Als je googled vind je ook forums over haarproblemen en uitval. Kan met stress, pilgebruik en van alles te maken hebben. Is het gewoon van de zwangerschap moet het na 6 maanden toch wel over zijn. Veel vitamines slikken. Men denkt namelijk ook dat het met te weinig ijzer in je bloed te maken kan hebben (ferritine gehalte). Ik denk zelf dat ik gewoon veel reserves kwijt ben geraakt tijdens en na de zwangerschap en vond het ook wel een hele verandering allemaal na de geboorte.

    Hopelijk stop het bij jullie snel.

    Groeten, Charlie
     
  17. Loesjuh

    Loesjuh Niet meer actief

    Hier ook extreme haaruitval, had wel kale plekjes, je weet wel bij de slaap waar de mannen ook kaal worden. Inmiddels groeit er weer mooi haar voor terug maar ik was ook wel even aan het zweten hoor pff er had niet nog meer uit moeten vallen.
     
  18. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    ja daar heb ik t dus ook, helemaal aan t uitdunnen daar. er groeit ook alweer nieuw haar, ziet er echt raaar uit als ik een staart in doe (wat ik dus ook nie meer doe nu) alsof ik t daar heb geknipt ofzo.. hhii

    naja ooit zal t stoppen, anders zouden er alleen nog maar kale mamas rond lopen en die zie ik nooit :D hihi

    en de kalekoppenclub.... hahahahahahahaha goeie :D
     
  19. fiona1987

    fiona1987 Fanatiek lid

    16 mrt 2009
    1.074
    0
    0
    renkum
    heb ik geluk geloof ik mijn haar was tijdens mijn zwangerschap en daarna nu dus hetzelfde als voor ik zwanger werd.
     
  20. Annalise74

    Annalise74 Fanatiek lid

    6 mei 2006
    2.258
    2
    38
    West Nederland
    Mijn haar viel tijdens de zwangerschap al uit. Bij het haren wassen zaten er al hele plukken in mijn handen en na het douchen lag dan het hele putje vol. Ik hoopte tijdens de zwangerschap op een mooie volle bos haar (ik heb normaal al dun haar), maar dat bleef dus uit.
    Nu, al sinds zo'n 3 maanden na de bevalling, is het weer begonnen, weer hele bossen haar vallen uit.
    Mijn staartje wordt steeds dunner....
    Misschien een combi met de herfst, dan valt er ook meer haar uit. Maar irritant is het wel....
     

Deel Deze Pagina