Een fluxus? Hevig bloedverlies na de bevalling?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Fluxim, 23 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fluxim

    Fluxim Nieuw lid

    23 apr 2012
    1
    0
    0
    NULL
    NULL
    In het academisch ziekenhuis UMC St Radboud in Nijmegen, doen wij onderzoek naar de zorg rondom een fluxus (oftewel hevig bloedverlies na de bevalling). Een fluxus is het hebben van 1 liter of meer bloedverlies na de geboorte.
    Wij hebben eerst gekeken naar hoe de zorg rondom een fluxus nu is door met vrouwen met een fluxus te praten. Hierbij hebben veel vrouwen met een fluxus aan gegeven graag meer informatie te krijgen over een fluxus (ook al voor de bevalling), het risico hierop, preventie en de behandeling hiervan.

    Wij hebben daarom een website gemaakt over fluxus. Wij zoeken nog vrouwen die recent (afgelopen jaar) bevallen zijn en een fluxus hebben meegemaakt, en die onze website willen beoordelen. Hierbij gaat het om lay-out, gebruik gemak, compleetheid van informatie, enz.

    Mocht je mee willen doen, mail dan naar s.devisser@iq.umcn.nl. Dan sturen we je zo snel mogelijk de instructies en beoordelingsformulier. Informatie over de studie kun je vinden op: www.studies-obsgyn.nl/fluxim.
    Namens de Fluxim studie groep,
    Suzan
     
  2. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.513
    883
    113
    Goede zet! Ik had inderdaad meer als een liter bloedverlies. De naam fluxus werd niet genoemd er werdt gezegd; Mw u heeft te veel bloed verloren,u moet minimaal 1 nachtje blijven.. Dag later weer hb co, wel te laag maar net genoeg (6.0) om naar huis te mogen. Moest wel ferro slikken, komt er een andere arts; U mag geen ferro ivm u totaalruptuur.. U kunt floradix etc. etc etc. nemen.. Gevolg; Nu maanden laten nog bezig om mn hb op peil te krijgen..
     
  3. Loveazra2

    Loveazra2 Bekend lid

    8 mei 2006
    570
    0
    0
    Nederland
    ik heb na de bevalling 1700 bloed verloren. Naam fluxus bij mij ook nooit genoemd mocht volgende ochtend weer naar huis. Ook floradix nemen.
     
  4. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Bij de eerste 7 jaar geleden 2,5 liter bloed verloren, bij de tweede 3 jaar geleden meer dan 4 liter. Dit kwam omdat de placenta niet los kwam. Op OK verwijderd en direct ook bloedtransfusie gekregen. Wel nog een tijd floradix genomen en staalpillen.
     
  5. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Ook ik heb een fluxus gehad. Totaal ruim 1,5 liter bloed verloren. Ben in de Ok leeggezogen. Ik vond op zich de info die ik gekregen heb prima.
     
  6. Wendie1979

    Wendie1979 Actief lid

    28 jan 2009
    187
    0
    0
    bevalling 2010 2,5 liter verloren
    Recente bevalling 11-04-2012 bijna 3 liter verloren.
    Ik wil graag meedoen aan jullie onderzoek
     
  7. Loveazra2

    Loveazra2 Bekend lid

    8 mei 2006
    570
    0
    0
    Nederland
    Er is mij verteld dat het een herhalingsrisico heeft van 60% bij een eventueel volgende bevalling en zo te lezen klopt dat en is het vaak nog erger.
    Bij mij trok de baarmoeder niet goed en niet vanzelf samen heb 2 injecties gehad en uiteindelijk 6 pillen rectaal. Buik is ook 2x door verpleeging uitgedrukt en daar kwamen allemaal stolsels uit.
    Nu 3,5 wk later zit ik in de molen op verdenking van longembolie verga van de pijn met ademhalen en sit zou kunnen komen door een overgebleven stolsel dat is gaan dwalen.
     
  8. sassie25

    sassie25 Fanatiek lid

    15 nov 2009
    4.613
    0
    0
    bakkersmeisje
    Bleiswijk
    Ik ben bijna 2 jaar geleden bevallen en heb heftig bloedverlies gehad. In het bevallingsverslag staat 500cc maar de VK heeft gezegd dat dat niet klopt. Er is een gyn op mn buik gesprongen naderhand en heeft er ontzettend veel grote stolsels uitgedrukt. Bij kwam de placenta ook niet goed los en ze stonden net op het punt om de OK te bellen toen het toch gebeurde. Ze controleerden hem en alles leek in orde.Ik moest een nacht blijven,kreeg een catheter enz enz.

    Na 3weken kreeg ik heftige buikpijn en na een bezoek aan het zhuis bleken er nog placentaresten in mn baarmoeder te hebben.Die zijn verwijderd dmv curratage en heb daarbij weer meer dan 1,5 liter bloed verloren. Een bloedtransfusie en een versnelde antibiotica kuur (baarmoederontsteking) waren nodig om me weer op te lappen.

    Ik ben maanden bezig geweest om mijn HB weer op peil te krijgen. Staalpillen,floradix,appelstroop tot in de oneindigheid ....

    Maar goed dat ik van te voren niet wist dat het allemaal kon gebeuren, maar maak me wel grote zorgen om de volgende bevalling: Wat als er nou weer zoiets gebeurt...

    xx
     
  9. mamsie86

    mamsie86 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.635
    0
    0
    Ik ben 29-11-2011 bevallen, en heb ook een fluxus gehad. In het ZH is me dat allemaal niet uitgelegd, maar later door de verloskundige. Ben 1,5liter bloed verloren, de volgende dag ook in het ziekenhuis moeten blijven en toen die dag erna pas naar huis. Kon bijna niet op mn benen staan, alles was teveel. Toen ik naar huis mocht was mn Hb 5.0. Gekgenoeg was deze na 6 weken weer 8.6 maar heb er ook wel alles aan gedaan om weer aan te sterken. Ferro tabletten, ferro roosvicee, floradix, biefstuk enz. Weet nog dat ik in het ZH lag net na de bevalling had ik een kreng van een zuster, die zei je gaat wel een beetje meewerken want je gaat morgen naar huis, hup draaien dit dat. En ik had heel graag gewild maar ik had gewoon de kracht niet!! Wat kan ik daar nu nog boos om worden zeg..
     
  10. mamsie86

    mamsie86 Fanatiek lid

    8 okt 2010
    1.635
    0
    0
    Bij mij kwam het trouwen doordat mn baarmoeder niet goed samen trok na de nageboorte, mn baarmoeder was lui. Voeld met het persen ook al geen persweeen meer. Toen ik zo vloeide kwamen er ook meteen artsen die mn buik hardhandig masseerden auwwww, kreeg zetpillen en een injectie. Had ook een kindje van 9 pond en veel meer vruchtwater dan gemiddeld dus missch dat mn baarmoeder het niet aankon. Ben zelf maar klein vrouwtje van 52kg.
     
  11. moonlight159

    moonlight159 Fanatiek lid

    20 mei 2008
    3.051
    1
    0
    In m'n huis
    Ik heb 2x een fluxus gehad. De eerste keer 3 liter, waarbij ik op de OK een ballonkatheter in m'n baarmoeder kreeg om het te laten stoppen. Bij de jongste 2liter, maar dat stopte gelukkig vanzelf.
     
  12. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hier bij de eerste gehad, andere 2 gelukkig niet. Geen idee hoeveel bloed ik ben verloren. Het kwam voornamelijk in stolsels ter grootte van sinaasappels de volgende dag. Had een hb van 4.0 en heb een bloedtransfusie gehad.
     
  13. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Wil ook wel meedoen hoor. Ben in feb bevallen bijna twee liter verloren. bloedtransfusie gehad.
    Vond de zorg ook Tegenvallen, bij mij ook zuster die me wel even onder de douche wilde laten lopen.. Hop daar lag ik... Pff
     
  14. lilstar

    lilstar Lid

    12 mei 2011
    16
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier ook wel intresse. Bij die ander stond ook een bericht hierover. Heb ze al een mail gestuurd.
    Zelf ook een fluxus gehad in Feb.
     

Deel Deze Pagina