Kdv kiezen - saaie inrichting?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Japs, 23 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Japs

    Japs Actief lid

    17 aug 2007
    150
    0
    16
    Ik heb een vraagje:
    Wij zijn begin van de week op een kinderdagverblijf geweest en dat was erg positief, we zijn erg enthousiast over het beleid van het kinderdagverblijf en over het kinderdagverblijf opzich.

    Alleen, toen we op de groep gingen kijken vond ik het vrij saai, weinig aan de muur, de slaapkamer was gewoon met 6 bedjes en dat was het. Nou moet ik zeggen dat het een rustig moment was, de kindjes waren al opgehaald en alles was opgeruimd, dus geen speelgoed, spelende kindjes enzo.


    Tot in hoeverre hebben jullie dit mee laten wegen?
    Hoe is dit bij jullie?
     
  2. Dana

    Dana Niet meer actief

    dit heb ik niet mee laten wegen, ik zou nog een keer gaan kijken als de kinderen op de groep zijn, dan krijg je meer een indruk van hoe druk het is en wat voor speeltjes er zijn.
     
  3. lydia1986

    lydia1986 VIP lid

    16 aug 2009
    22.737
    2
    38
    Vrouw
    pm'er kinderdagverblijf
    uden -> NB
    wij hebben de visie van emmi pickler weet niet of ze dat daar ook hebben maar dan is het juist de bedoeling dat het rust uitstraalt
    niks aan de muur , geen overdreven speelatributen enz..
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Bij ons KDV is het ook niet erg druk. Er hangen soms wel tekeningen aan de muur, of een raamschildering, maar echt druk is het er niet. Zeker als we ons jochie laat ophalen en er is opgeruimd, is het leeg. Overdag is het wel drukker&gezelliger met al die kinderen en hun speelgoed.
    De slaapkamer zijn inderdaad gewoon 4 bedden op een kamer, en meer niet.

    Maar als je erover twijfelt kun je nog eens gaan kijken op een drukker moment?
     
  5. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Bij ons is het wel wat drukker denk ik. Er is een open kast met speelgoed. En er hangt van alles aan de muur qua knutselwerk en plasposters (kinderen krijgen een sticker als ze op de wc hebben geplast). Er staan ook wat speeldingen en een tafeltje met stoeltjes. En dan verder de groepstafel.

    Valt het misschien tegen omdat je je iets anders had voorgesteld?
     
  6. adi

    adi Niet meer actief

    Hier is het ook heel opgeruimd als de kindjes al weg zijn (dat vond ik juist een pluspunt) en de slaapkamer is niks anders dan een aantal bedjes, daar wordt immers alleen geslapen.
    Overdag vind ik het meer een gestructureerde chaos. Er ligt natuurlijk wat speelgoed op de grond en de kindjes doen van alles aan tafel, maar echt geen bergen speelgoed. Ik zou daar een voorbeeld aan moeten nemen denk ik, dan spelen ze ook veel beter met dat ene speeltje.
     
  7. Japs

    Japs Actief lid

    17 aug 2007
    150
    0
    16
    We zijn wel op de babygroep wezen kijken, de kindjes daar zijn tot 1 jaar, misschien dat dat ook scheelt? Zaterdag is er open dag, dan kunnen we ook een kijkje nemen op de oudere groep!
     
  8. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    Wat betreft de babyzaal lijkt het me vrij gewoon als daar alleen maar bedjes staan. De zalen van de groepen zijn hier wel vrij druk. Er hangen wat tekeningen van de kinderen en er zijn vooral veel ramen. Op de vloer staan veel kasten met speelgoed, hekjes met matten etc voor de baby's (zeg maar een grote box op de grond), tafeltjes met stoeltjes en een grote tafel met banken.

    Wat vooral belangrijk is er op de zaal meerdere hoeken zijn gecreeerd zodat kinderen de mogelijkheid hebben zich terug te trekken en op meerdere plaatsen kunnen spelen. Dat is 1 van kwaliteitskenmerken naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek (is mij verteld door iemand die pedagogiek heeft gestudeerd).
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Bij ons is de dreumes groep (1,5 tot 2,5) qua tekeningen etc, véél drukker dan de babygroep. Op de dreumesgroep hangen iedere week wel anderen tekeningen lijkt het :) . Maarja, daar wordt dan ook heel wat geknutseld/gekleurd :) . En op de babygroep een stuk minder.
    In de slaapzaal is het heel rustig, maar dat vind ik ook logisch. Het is al anders dan thuis, ze liggen met meerdere kindjes gelijk in één kamer, dat is al onrust genoeg... Dus ik vind dat fijn juist.
    Maar oke, mét en zónder kinderen scheelt ook enorm denk ik. Gewoon, qua levendigheid.
     
  10. Peetje08

    Peetje08 Bekend lid

    30 mrt 2008
    704
    0
    0
    Ik zou gewoon even vragen, het kan een belangrijk onderdeel zijn van het beleid.

    Ons KDV heeft bewust niets aan de muur in de aparte ruimten van de groepen (werd dus ook uitgelegd toen we gingen kijken). Als de kinderen erg druk zijn bijvoorbeeld omdat er slecht weer aan komt, kunnen ze zo in een mum van tijd de rust terug brengen door wat minder speelgoed aan te bieden. Als de muren gezellig zijn aangekleed met schilderijtjes etc. schijnt dat moeilijker te zijn. Elke groep heeft wel een eigen groot speelonderdeel, de 1 tot 2 jarigen een ballenbak, de 3 tot 4 jarigen een groot kasteel met glijbaan, etc. De centrale speelhal is wel heel gezellig aangekleed met muurschildering, knuffelhoek banken etc. Midden overdag is het overigens druk en gezellig genoeg met al het speelgoed. Ik zou dus niet zomaar uit gaan van de indruk als het stil is.
     
  11. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    Je moet eens gaan kijek als de kinderen er zijn. Zo kun je zien hoe ze met kinderen omgaan. Wat voor speelgoed ze hebben en of er rust, en regelmaat is. Je krijgt een veel beter beeld van hoe de sfeer op d egroep is.

    gr
     
  12. Japs

    Japs Actief lid

    17 aug 2007
    150
    0
    16
    Ja goed idee!
     

Deel Deze Pagina