Baby en kinderdagverblijf

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Inaya, 26 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inaya

    Inaya Actief lid

    4 dec 2011
    189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wanneer de kleine 17 weken (4 maanden) is moet ik weer aan het werk :( We hebben het zodanig proberen te plannen dat de kleine zoveel mogelijk bij mij of mijn partner is. In de directe omgeving hebben we verder niet echt iemand die op kan passen ( lees: die ik niet op willen laten passen :) ).

    Dus we komen op 1.5 dag opvang, het is een leuke en nette opvang met leuke leidsters, maar toch zie ik er nu al enorm tegenop... Weet ook echt niet hoe ik die eerste dagen door ga komen. Denk dat ik jankend de auto in zal stappen.

    Anderen die het kindje al zo jong naar de opvang hebben gebracht? En hoe hebben jullie dat ervaren?

    Pffff snap nu eerlijk gezegd wel waarom vrouwen zich vaak ziek melden na de verlof periode.... ;)
     
  2. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Ik vond het met name de eerste keer erg vreemd om haar achter te laten, maar toen ik haar weer ging ophalen een paar uurtjes later en te horen kreeg dat ze het erg naar haar zin heeft gehad maakte dat wel veel goed!
    Zat ook jankend in de auto toen ik naar m'n werk ging, maar dat ging steeds beter ;)
    Je hebt gelukkig nog even verlof, dus geniet er nog van! Je groeit er vanzelf steeds meer naartoe...komt goed!
     
  3. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    hier ook beide kids vanaf die leeftijd op kdv gehad. tuurlijk zijn vooral de eerste keren erg slikken. maar besef dat het meer jou eigen verdriet is dan van je baby.
    komt echt wel goed!!
     
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    hier ook kleine zo vroeg naar het KDV. je zou binnenkort kleine een paar x kunnen brengen om te wennen. dat doen ze hier i.i.g. wel in het KDV.
    paar uurtjes en dan een half dagje.
    desnoods laat je de kleine de eerste keren door je man wegbrengen. scheelt misschien ook een wel wat.
     
  5. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.191
    4.337
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Hier geen probleem gehad om haar achter te laten.
    Bleek wel dat het voor onze dochter, zeker de eerste weken, eigenlijk te druk was. Geregeld was ze compleet over de zeik als ik haar kwam halen. En 'snachts had ze heftige nachtmerries.
    Toen begon ik het kdv wel een stuk minder te vinden.
    Maar... volgens mij vindt ze het nu erg leuk. Nog steeds wel een beetje van slag als ze geweest is, maar het gaat steeds beter!
     
  6. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    11 jan 2010
    2.855
    0
    36
    ons kindje gaat ook rond de 4 maanden voor het eerst naar de creche.
    toen we daar aan het kijken waren was er ook een kindje van 4 maand en die vond het echt hartstikke leuk.
    ze waren lekker met haar aan het kroelen en flesje geven.
    de leidsters zeiden dat als je ze later dan een maand of 4 brengt dat ze dan lastiger wennen.
    we gaan wel eerst een proefochtendje doen in mijn verlof, daar kan ik ook al tegenop zien maar mijn man neemt dan ook vrij en gaan we wat leuks doen.
    je moet er gewoon even doorheen denk ik en de eerste weken zouden wel pittig worden maar volgens mij wordt het steeds makkelijker!
     
  7. Maia

    Maia Niet meer actief

    mijn dochter ging met 4 maanden voor het eerst en ik heb het een weekje moeilijk gehad, maar het ging goed met haar daar, en uiteindelijk toen ze wat ouder werd merkte ik dat ze zodra ze het kdv zag er al naartoe rende bij wijze van en mij niet meer hoefde te zien :) dus ik ben daar erg blij om geweest.
     
  8. Snowtje

    Snowtje Fanatiek lid

    6 dec 2009
    1.409
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter begon met wennen toen ze 10 weken oud was. Vanaf het begin ging het super. Ze houdt wel van wat levendigheid om haar heen ;) Was natuurlijk wel erg wennen voor mama, maar heb haar nog nooit overstuur opgehaald of achtergelaten of iets dergelijks. Ze was wel wat vermoeider dan als ze thuis was geweest. Nu vindt ze het echt helemaal fantastisch en ik vind het erg goed voor haar dat ze leert om met andere kindjes om te gaan. die hebben wij hier namelijk niet in de directe omgeving.
     
  9. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    Onze oudste gaat ook naar de opvang sinds ze 3 maanden is. Ik heb gekozen voor een horizontale groep, dus alleen baby's van 0 tot 1. Vantevoren wat wendagen gehad, meer voor mij dan voor haar, want zij heeft het altijd alleen maar naar haar zin gehad. De leidsters waren zo lief voor haar en konden haar signalen goed lezen. De eerste week is lastig, maar daarna zul je steeds meer vertrouwen hebben.
     
  10. Inaya

    Inaya Actief lid

    4 dec 2011
    189
    0
    0
    NULL
    NULL
    Bedankt voor jullie gerust stellende reacties!

    Ik denk dat het inderdaad meer mijn verdriet is dan van de kleine. Ik ben gewoon zo bang dat ze zijn signaaltjes niet begrijpen of te druk hebben met andere kindjes en hem niet horen ofzo... Terwijl ik dit allemaal vantevoren aan kan geven tijdens de gesprekken met leidsters en directrice.

    De wendagen moeten we nog inplannen, ik ben benieuwd hoe dit zal zijn...
     
  11. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Mijn ventje ging voor het eerst naar de opvang toen hij zo'n drie maanden was en zodra ik de deur uitwas liep ik jankend naar mijn auto en ik ben pas opgehouden voor de deur van mijn werk.
    Gelukkig heb ik lieve collega's.
    Mijn zoontje deed het vanaf dag één perfect. Hij vond en vind het schitterend, al dat leven om hem heen.

    Wendagen deden wij niet aan. Ik zag er niet het nut van in om mijn ventje te brengen wanneer ik zelf gewoon thuis was. Wennen moest hij toch wel, dat kon dan net zo goed wanneer ik moest werken.
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik mag hopen dat vrouwen zich niet ziek gaan melden omdat ze het moeilijk vinden hun kleine naar het kdv te brengen ;)

    Ik vond het vooral bij Eva ook erg moeilijk om haar naar het kdv te brengen, was toen ze 5 maanden was. Het voelde gewoon niet goed, mijn kleine meisje niet bij mij en ik gewoon aan het werk. Het is even een stap die je moet nemen, maar na die eerste keer ben je wel snel gewend. Eva vond alles wel prima, slapen ging niet zo heel goed, maar ze deden erg hun best, dus het voelde wel goed.
    Bij Lisa ging het wat minder, die heeft de eerste dagen alleen maar gehuild, ze had sondevoeding wat het allemaal wat lastiger maakte (maar gelukkig hoefde ze dus niet te drinken, daar had ze met al dat huilen helemaal geen tijd voor....). Maar ik wist dat het beter zou worden en na een paar dagen ging het super.
     
  13. babyproject

    babyproject Niet meer actief

    De eerste wendagen waren kort, terwijl ik er zelf bij was. Zo was er tijd om te vertellen hoe je baby "werkt", welke signalen hij geeft als hij honger heeft of moe is. Of hij ongeduldig is qua eten. Of hij de fles net ietsje warmer moet hebben. Of hij zichzelf in slaap moet huilen. Dat soort dingen. Tegelijkertijd kun jij dan als ouder ervaren hoe de leidsters omgaan met de kinderen. Of ze lief, goed, zorgzaam zijn. Hoe de groep reageert op de leidsters. Zo leer je ze een beetje kennen en dat geeft vertrouwen.
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    HIer vanaf 13 weken 2 dagen naar het kdv. Eerst verticale groep maar met 6 maanden overgeplaatst naar horizonale groep en dat was echt veel fijner. Binnenkort gaat hij naar een groep met oudere kindjes, ben benieuwd :)
     
  15. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Hier twee keer gewend, steeds 2 a 3 uur. Ik ging even winkelen en dan snel mijn baby weer ophalen. Vond dat zefl erg fijn.
     
  16. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Hier zit ze vanaf het begin in een verticale flexibele groep (0-4jr), ging meteen perfect. Toen ze nog klein was kon ze uren (bij wijze van spreke) vanuit een schommelstoeltje naar de andere kindjes kijken!
    Ze sliep daar nooit veel (nu nog niet), maar dat heb ik maar geaccepteerd voor die 1,5 dag per week.

    Inmiddels vindt ze het helemaal geweldig om te gaan.
    Komt thuis met knutselwerkjes, tekeningen... Leert er veel liedjes, doet er al dansjes bij en zo! Echt schattig...

    Dus in het begin wel even moeilijk, maar uiteindelijk hebben ze er zoveel lol aan!!
     
  17. ratatosk

    ratatosk VIP lid

    16 mrt 2010
    5.429
    5
    0
    Aha oke, zo ging dat bij ons niet. Dan mocht je de kleine een ochtend of middag brengen om te kijken hoe het zou gaan ofzo. Het was niet de bedoeling erbij te blijven. Dat had voor mij geen toegevoegde waarde.
     
  18. loes1990

    loes1990 Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    1.835
    0
    0
    NULL
    NULL
    ik werk zelf in de kinderopvang.. het wennen is inderdaad meer voor mama als voor je kindje.. plan de eerste keer als je kindje een paar uurtjes gaat wennen op de groep iets leuks en ga niet thuis zitten wachten tot je hem/haar op mag halen.. laat jezelf eens verwennen bij de schoonheidsspecialist of de kapper.. dat je het moeilijk vind is normaal.. schaam je daar ook zeker niet voor.. je brengt je meest kostbare bezit weg en moet het achterlaten bij een relatief vreemde.. vertel de groepsleiding het ook als jij het moeilijk hebt.. snappen de leidsters op de groep je verdriet niet.. ga dan op zoek naar een ander kinderdagverblijf.. je kindje zit daar in dat geval niet goed..

    liefs,

    Loes
     
  19. Kwabbernoot

    Kwabbernoot Fanatiek lid

    18 apr 2010
    3.248
    1
    0
    n.v.t.
    Hier vanaf 13 weken naar het KDV en ik vond het vreselijk.. Ik kon maar niet wennen..

    R was er van begin af aan thuis, alle leidsters waren hartstikke gek met hem en super lief en hij ging er blij heen en kwam er blij vandaan. Dus dat was zeker positief!!

    Maar ik vond het zo erg dat ik mijn baan zo heb verandert dat het niet meer hoefde(naar wonen gaan ipv dagbesteding, best ingrijpend, minder uren, en als gastouder aan 't werk). Pas toen had ik rust.. Ik kan er nu nogsteeds niet tegen als er vreemden aan mn kinderen zitten. Als ze er zelf heen gaan vind ik het prima maar omdat het moet of omdat een ander het wil, nee dat trek ik echt niet.
     
  20. Luuz

    Luuz VIP lid

    16 aug 2008
    23.842
    2.610
    113
    Hier
    Onze oudste is pas heen gegaan toen hij 1.5 jaar was.. Hij heeft er toen meer moeite mee gehad dan Elise nu.. Elise gaat nu sinds vorige week woensdagg echt heen (1.5 dag heen geweest om te wennen) En het gaat super goed.. Ze is wel helemaal gesloopt als ze thuis komt, maar vind het allemaal prima daar..
    Ikzelf had er minder moeite mee dan met de oudste. Ze zijn goed voor Lenn, Lenn heeft het daar super en leert er veel.. Staat letterlijk te springen als we 's morgens die kant op gaan.

    Tuurlijk is het wennen de eerste paar keer, maar zodra je ziet dat alles goed gaat went dat vanzelf..
     

Deel Deze Pagina