Moeder (oppas) houdt zich niet aan onze regels!

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Samama, 19 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Samama

    Samama Niet meer actief

    Even in korte versie;
    Mijn moeder past sinds mijn dochter naar school gaat 1x per week op (met alle grote ergenissen onzerzijds omdat zij zich totaal niet aan onze enkele regels houdt).
    Donderdag moesten wij naar de tandarts, en wat blijkt; mijn dochter heeft een gat tot aan haar zenuw in haar kies. Waarop de tandarts zegt; je moet haar niet zoveel snoep geven...
    Ik kijk mijn man aan en zeg; maar ze snoept helemaal niet zoveel bij ons.

    Enfin, ik oma gebeld en gezegd dat ze geen snoep meer mag geven en moet minderen met de sapjes. Zegt oma; maar dat doe ik helemaal niet, ze krijgt maar 1 snoepje per dag (wat dus totaal niet waar is, uitgaande dat mijn dochter de waarheid spreekt). Oma geeft mijn dochter altijd gelijk snoep direct als ze uit school komt, daarna gaan ze thuis pas brood eten. Ik tegen mijn moeder gezegd; mam, eerst brood, dan snoep. Oma zegt oké, zal het niet meer doen. Vervolgens doet zij het de week erop gewoon weer!

    Dus ik zeg aan de telefoon; je houdt je niet aan onze regels (bovenstaande scenario verteld). waarop mijn moeder begint te schreeuwen en de telefoon erop gooit.

    Ik de volgende dag er naartoe. Ik gevraagd waarom zij niet naar onze regels luistert, krijg ik als antwoord: jullie hebben zoveel regels (???) vervolgens draait zij het verhaal zo dat zij en mijn vader de slachtoffers zijn (we zien je zo weinig, we gaan eraan onderdoor met huilen en al) waardoor mijn verhaal en waarvoor ik kwam dus volledig weg viel. Vervolgens zegt zij (ben al 3 jaar getrouwd, inmiddels 27 jaar en al 8 jaar het huis uit): Kom je 1x per maand langs voor een moment met z'n 3en (dus mijn vader, moeder en ik). Dit viel bij mij dus in het verkeerde keelgat, kwam erg kinderlijk over, ben tenslotte 27 en geen 17 meer. overigens is de verstandhouding echtgenoot en mijn ouders niet optimaal, mijn vader heeft mijn man een aantal jaren geleden zo enorm zwart gemaakt tegenover mij (als je het niet meer naar je zin hebt, moet je maar bij hem weg gaan et cetera. En dit terwijl ik al getrouwd was!). Dus mijn man gaat er al niet te graag naartoe, wat ik dus volledig kan begrijpen.

    Wat moet ik hier nou mee? Ze lappen onze regels mbt onze dochter volledig aan hun laars, behandelen mij als een klein kind en proberen met te beëinvloeden door in de slachtofferrol te gaan zitten.

    Ik stuur mijn moeder vanmiddag een berichtje (praten heeft toch geen zin, loopt alleen maar uit de hand) met het verhaal dat "een moment met zijn 3en" bij mij kinderlijk overkwam en vervolgens krijg ik een sms terug met; ik bedoel het goed maar je vat het weer eens verkeerd op, je ziet maar wat je ermee doet.

    Ik word hier zo dood en doodmoe van. Dit speelt inmiddels al 8 jaar.
     
  2. HabibiAna

    HabibiAna Fanatiek lid

    24 nov 2008
    2.635
    0
    0
    Lijkt me heel simpel: niet meer laten oppassen!
     
  3. vief

    vief Actief lid

    19 aug 2012
    115
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik sluit me aan bij HabibiAna.
     
  4. Samama

    Samama Niet meer actief

    Dat waren we sowieso al van plan; in het nieuwe jaar blijft mijn man thuis die middag. Dus dat is al opgelost.

    Maar het kinderlijk behandelen, niet luisteren en standaard de slachtoffer rol opzoeken?
     
  5. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    lekker een ander oppas ader zoeken het is toch van de zotte dat je kind rotte tanden heeft door de rotzooi van oma
     
  6. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    weetje als jij daar geen zin in hebt zou ik ze lekker links laten liggen. Lullig ja maar wel beter voor je zelf
     
  7. Samama

    Samama Niet meer actief

    Dank je Amfy voor je heerlijk oprechte, ongezouten mening :)
    Dat vind ik dus eigenlijk ook, maarja, mijn gevoel "het zijn toch je ouders" komt dan weer opzetten ;)
     
  8. Samba25

    Samba25 Fanatiek lid

    22 okt 2008
    2.082
    0
    0
    Zuid Holland
    Nou ik vind het wel erg kort door de bocht antwoorden, misschien eens over praten met je ouders, wat jullie dwars zit en wat hun dwars zit?
    Mijn dochter zegt zoveel dingen, die ze soms toch echt verzint, dus daar kan je ook niet 100% van uitgaan natuurlijk, je zult het ook niet alleen daarop baseren dat begrijp ik wel. Maar voordat je ze straks nooit meer ziet, het zijn inderdaad je ouders en je hebt er van elk maar 1..
     
  9. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Daarom past mijn moeder niet op haha. Ze loopt altijd rond met een zak snoep in haar tas en dan zegt ze, maar ik ben zijn oma dan mag dat. Nou wij zijn nog altijd zijn ouders. Als ze niet luisteren wil dan past ze ook niet op. Simpel! (al snap ik dat sommige mensen niet anders kunnen, bij ons is het geen noodzaak)
     
  10. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Kind naar de opvang ipv je moeder laten oppassen!
     
  11. aappie20

    aappie20 Fanatiek lid

    19 feb 2012
    3.214
    492
    83
    Dit lijkt erg op het verhaal, leuk naar opa en oma (voor het kind dan) maar dan alleen met kerst verjaardagen en thats it...
    Wat is het toch de laatste tijd met al die opa's en oma's pfff
    Echt voor geen goud dat mijn kind daar meer heen ging
     
  12. Amfy

    Amfy Niet meer actief


    weetje ik ken je gevoel maar ik heb voor mijzelf gekozen toen ik zwanger was van de eerste en sindsdien geen contact meer met mijn vader. en natuurlijk het is mijn vader maar als je bij je ouders op eierschalen moet lopen dat is dat geen gezonde relatie
     
  13. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Ik vind dat toch wel kort door de bocht hier van mensen ... "nou, dan zien ze ze toch helemaal niet, als ze niet willen luisteren" ... sorry hoor, maar wat is er gebeurd met praten met elkaar. Het lijkt me dat je ouders met andere dingen zitten, dat ze blijkbaar slecht tegen alleen zijn kunnen, en je graag wat vaker zien. En dat dit geval gewoon de welbekende druppel is.

    Ik ben ook van mening dat bij Oma altijd ietsje meer mag. Wij kregen vroeger ook rollen met snoep mee (die had Oma altijd in de kast, in de grote soepkom ... die overigens wel te hoog stond voor onze grijpgrage vingertjes :D). En mijn nichtjes mogen bij mijn moeder ook altijd wat meer (wat later opblijven, lekkere dingen eten zoals pannenkoeken, plaatpizza's en patatjes) .. daar is ze Oma voor.

    Maar goed, probleem is prima op te lossen door ze niet meer op te laten passen.
     
  14. vinisa

    vinisa Fanatiek lid

    8 sep 2008
    4.346
    1
    36
    Als ze binnenkort niet meer oppassen is het ook geen probleem meer.

    Oh ik vind het totaal niet kinderlijk dat ze je graag meer zien. Ik hoop mijn kind(eren) later ook wat meer dan 1x per maand over de vloer te hebben. Het kinderlijk vinden en ook nog zo noemen naar je ouders toe vind ik nogal een respectloze actie.
     
  15. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Ik zou er toch een goed gesprek aan wagen. Het zijn je ouders en dat zullen ze altijd blijven. Maar daarin moet je jezelf ook volwassen opstellen want de manier hoe jij de dingen hebt gezegd vind ik persoonlijk ook niet zo netjes.

    Ik zou ze sowieso niet laten oppassen. Niet omdat ze zich niet aan jouw regels houdt (ik vind nl. dat bij een oma dat ook wel een beetje moet kunnen). Maar omdat dat jouw relatie met hun onder vreselijke druk zet.

    Nog even over het tandenstukje, mijn zoon snoept nooit. Hij lust het eigenlijk niet. Eet veel fruit en komkommer, tomaten enz. Hij drinkt ook alleen maar water en melk, pas sinds de laatste tijd dringt hij wel eens siroop en Spa fruit oid. Hij is inmiddels 10 maar toen hij 5 was klaagde hij over pijn in zijn mond. Wij poetste 2 keer pd zijn tanden maar er zat zo'n gat in die je met het plote oog kon zien.

    Ik denk niet dat 1 middag per week het verschil heeft gemaakt. Buiten dat neem ik aan dat ze 's avonds ook weer dr tanden goed poetst. Ik vind dat je dat gat niet je ouders kan aanrekenen maar je hebt haar wel de schuld gegeven en ik kan me voorstellen dat je haar hiermee gekwetst hebt.
     
  16. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.388
    3.259
    113
    + 1.
     
  17. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Sorry hoor, maar een kind krijgt echt geen gaatjes in dr tanden omdat ze 1 middagje in de week wat meer snoep en sap krijgt als anders ;)
    Erg jammer dat je je moeder hiervan de schuld geeft en dat je dochtertje hier nu onder moet lijden omdat oma nu niet neer op mag passen.
     
  18. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.505
    5.604
    113
    Vrouw
    Dit dus...
    Je krijgt heus niet ineens poef een mega gat door 1x in de week wat meer snoepjes..
    Misschien moeten jullie zelf beter poetsen...(net zo lullig als oma beshuldigen van t gat)

    Dat je t er niet mee eens ben dat ze meer snoep e.d krijgt kan ik me in vinden..
    Ik vind wel bij oma mag altijd net iets meer/anders maar wel met grenzen

    Enne.. Ik hoop mn kind(eren) ook vaker te zien als 1x per maand hoor:)
     
  19. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Hihi hier precies hetzelfde....en precies dezelfde tekst ;)

    Oma past nu sporadisch op, en ik als ik zeg geen snoep door de weeks, dan krijgt hij dus eventjes fruit, maar een aantal weken later is ze dat goede voornemen alweer kwijt.;)

    Ik lig er niet wakker van.

    Maar van 1 middag in de week oppassen lijkt het me sterk dat ze daar zulke gaatjes van heeft. Zit t niet meer in de manier van poetsen?
     
  20. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Oh ik zie dat er meerderen mensen ook vinden dat je van eens per week geen groot gat kan krijgen..had niet verder gelezen.
     

Deel Deze Pagina