SKON en buikslaapster van 3 maanden

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door sweetchocolate, 17 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Hallo dames,

    Per 1 januari gaat onze dochter (dan 3 maanden) naar een kinderdagverblijf van SKON. Onze zoon gaat dan ook over naar SKON, zit nu nog op ander kdv.

    Bij SKON is ons tijdens infogesprek en rondleiding gezegd dat ze niet aan inbakeren doen en op de buik mogen de kindjes niet slapen. En nu blijkt ons meisje een hardnekkige buikslaapster te zijn die alleen op haar rug in de kinderwagen en maxi cosi slaapt. We hebben geprobeerd om haar op de rug te doen laten slapen. Met als gevolg een overstuur, oververmoeid kind dat niet gaat slapen.

    Om de reden buikslaapster overgaan naar een ander kdv die buikslapen wel accepteert vind ik onzin eigenlijk. Hoe gaat SKON hiermee om? Laten ze de kindjes desnoods op hun buik in de box slapen?

    Er zullen vast meer mama's zijn die hiertegenaan lopen die wel een oplossing met de opvang hebben :)

    Alvast bedankt.
     
  2. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Hoi hoi,

    Ik heb geen ervaring met Skon, maar bij het kdv waar ik werkte hadden we ook wel buikslapertjes. Dan moest er een verklaring worden ondertekend. En kindjes werden altijd in onze buurt te slapen gelegd. Bijvoorbeeld in een wieg in het lokaal of in de kinderwagen. Zo waren ze nooit uit het zicht.
     
  3. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Onder de 6 of 7 maanden slapen ze sowieso nog niet apart in de slaapkamer tenminste dat is bij de Skon vestiging van mijn kinderen het beleid. Ze slapen dan in de box of in de lullaby.
    Er hangen wel briefjes bij de slaapkamers dat buikslapers omgedraait moeten worden naar de rug.
     
  4. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Mijn dochtertje gaat naar een SKON dagverblijf. Ze doen daar inderdaad liever niet aan buikslapen. Maar als ouders het echt willen dan moeten ze een toestemmingsformulier invullen waarin staat dat het kdv niet verantwoordelijk is als er wat met kind gebeurd tijdens buikslapen. Inbakeren deden ze hier niet aan. Maar misschien ook met zo n toestemmingsformulier?
    Hier slapen de kleintjes de eerste 2 maanden in de wandelwagenbak die donker is gemaakt met een doek, in een hoek van het lokaal. Daarna gaan ze naar een slaapzaaltje in het lokaal. Daar kunnen ze net iets meer in de gaten houden, even door raampje van de deur spieken enz. Als ze groter zijn gaan ze naar een slaapkamer op de gang. Als mn dochtertje sliep dan draaiden ze haar wel altijd weer om naar rug.

    Hier laten ze ze niet in de box slapen. Of ze moeten echt in slaap gevallen zijn maar anders niet. Rond dd box spelen veel kindjes en die zouden dan allemaal rustig moeten doen omdat er 1 slaapt. Ook is het te licht bij de box en willen ze de box als speelplek houden en niet als slaapplek. En daarnaast, grote kans dat het een buikslaper blijft dus ze kunnen dr niet eeuwig in de box of wandelwagen laten slapen.
    Hier hebben ze maar 2 boxen die door meerdere kindjes gebruikt moet worden.
    Zou ze gewoon even bellen.
     
  5. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Maaaruh, een kind dst op buik slaapt MAG niet eens ingebakerd worden he. Dat is gevaarlijk en ook logisch dat ze dat niet doen. Zodra ze gaan rollen of buikslapen mogen ze niet meer ingebakerd worden.
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik zou zo'n verklaring vragen waarin jij toestemming geeft..ik snap het probleem van de opvang eigenlijk niet zo. Een spugertje op de rug laten slapen is mi veel gevaarlijker.
     
  7. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Ze ligt ook niet meer ingebakerd sinds ze op haar buik ligt vanwege die reden :) bedoelde meer dat het beleid van skon zo is
     
  8. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Ooooow, gelukkig. Jullie stellen mij enigszins gerust. Had echt gedacht dat het ook na toestemming van ouders niet mocht. Had al allerlei scenarios in mijn hoofd dat ik een oververmoeid kind thuis ga krijgen. Die toestemming durf ik te geven. Het risico ken ik (zoon is ook buikslaper).

    Thanks dames!
     
  9. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    Geen ervaring mer skon maar mijn kinderen waren ook buikslapertjes. Wij moesten toen een verklaring ondertekenen. Daarna was het geen probleem
     
  10. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    Klopt inderdaad
     
  11. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Inmiddels gaat ze er heen. 2 keer wezen wennen. Maandag hele dag. En ze stellen tot nu toe niet zo'n verklaring op. Heeft vandaag tussen 08:45 en 15:00 uur 1 uur geslapen. In een wiebelwieg. Maandag gaan ze haar in bed leggen. Nou, succes he. Die gaat echt niet slapen kan ik nu al zeggen. Zijn nu zelf al een ruime week haar proberen af te leren om op haar buik te slapen, met als gevolg aan het eind van de rit een overstuur meisje dat niet gaat slapen :( Waarom stellen ze niet gewoon een verklaring op?! :(
     
  12. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Heb je er nasr gevraagd? Zo niet,doen.
    Bij mijn kleine hebben ze ook eerst 2 dagen geprobeerd met slapen. Soms slapen ze op een kdv net even anders dan thuis. Toen ze zagen dat ze echt op hasr buik wilde, kwamen ze met de brief voor de handtekening.
     
  13. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Vriendlief heeft vandaag de vestiging gebeld en komen er maandag op terug :) Maandag gaat ze weer en dan woensdag voor het echt.
     
  14. prettymum

    prettymum Niet meer actief

    Ik zou het even met de leidinggevende bespreken. De leidsters mogen namelijk dit echt niet doen. Ook niet als ze het eigenlijk zelf ook een raar beleid vinden. Doen ze het wel dan kan het hen hun baan kosten.

    Inbakeren mag bij Skon alleen als er een medische verklaring is en er een verpleegkundige of arts naar de vestiging komt om de leidsters te instrueren. En ja, vind in de praktijk maar een arts die dat komt doen...

    Als je kindje nog niet omrolt is het misschien een oplossing om het in een wiegje op de groep te laten slapen? Of in een verrijdbaar bedje op de groep zodat er altijd toezicht is. Dit laatste doen wij met een kindje dat echt in een zijligkussen moet ivm reflux. Zo zien we het op tijd als hij mocht spugen.
     
  15. Aagje90

    Aagje90 Bekend lid

    25 apr 2012
    909
    334
    63
    Vrouw
    Ik werk ook op een kdv, op een babygroep. En kindjes mogen bij ons gewoon op de buik slapen hoor. Na het tekenen van een verklaring dan he. Ook zijligingskussen is geen probleem moet ook voor getekend worden. Inbakeren doen we ook gewoon oudes moeten ons wel uitleggen en laten zien hoe ze het doen en er voor tekenen. Die kindjes slapen ook gewoon in de slaapkamer. De kindjes in de slaapkamer worden in de gaten gehouden door de babyfoon en, omdat je natuurlijk niet alles in de gaten kunt houden via babyfoon, lopen wij om de 10 min. Even de slaapkamer in om te checken. Wij mogen baby's ook niet langer dan 10 min. Laten huilen in bed. Tenzij ouders anders willen natuurlijk.
     

Deel Deze Pagina