fietsen met peuter achterop, wat een ramp :(

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Jalea, 10 jun 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    ik heb nu diverse keren geprobeerd te fietsen met mijn peuter van bijna 2,5 achterop maar ik vind het een ramp!
    het fietst vervelend dat al zijn gewicht zo ver achterop de fiets terecht komt, en het meest irritante is nog wel dat hij het gewéldig vind, en daarom heel hevig van links naar rechts gaat hangen in snel tempo en we daardoor enorm gaan zwabberen, ik ben echt bang dat ik met fiets en al omval! hoe vaak ik ook zeg dat hij het niet doe mag, hij blijft het doen. het op- en afstappen vind ik ook erg lastig door al dat gewicht achterop.

    zijn er meer mama's die dit lastig vinden?? (en vooral ook, hebben jullie tips?)
     
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm mij lijkt het oo prettiger om het kinderzitje voor te hebben.

    buiten dat je dan kan zien wat hij/zij uitvreet.. (dat is voor mijn gemoedsrust) lijkt het gewicht me ook practischer verdeeld.
    en in geval van uitgebreid links/rechts hangen.. kun je er wat van zeggen EN met 1 hand wat aan doen

    (maar hebben de meeste moderne kinderfietszitje niet een tuigje?)
     
  3. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.059
    4.263
    113
    Gewoon je veiligheidsriempjes goed strak zetten, dan kan hij (hoe gemeen het ook klinkt) alleen nog maar iets bewegen en wordt het zwabberen een stuk minder.

    Ik weet niet maar heb je ook fietstassen achterop, heb inderdaad wel eens gehoort dat je fiets dan te zwaar beladen is van achteren (fietstas/inhoud + kindje).

    Groetjes Anita
     
  4. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    Geen last van..
     
  5. fioontje

    fioontje Fanatiek lid

    3 jul 2007
    2.748
    0
    0
    Den Burg, Texel
    dat van die fietstassen klopt wel ja, onze fietsenmaker adviseerde die er af te halen toen ik een achterzitje kreeg, want anders komt alle gewicht op je achterwiel. jouw eigen gewicht komt namelijk ook vooral op je achterwiel.
    op en afstappen voor mezelf vind ik wel gaan, alleen lars uit het zitje vissen en zorgen dat mijn fiets niet omkiepert, dat is wat lastiger :D
     
  6. Niki

    Niki Fanatiek lid

    13 dec 2005
    1.663
    1
    0
    Venlo
    misschien dat Hugo wat minder beweeglijk is achterop, maar vind het zelfs nu met 39 weken zwanger nog goed te doen... misschien ligt het aan het stoeltje en hoe ver het van je afhangt...:(
     
  7. ManonGJ

    ManonGJ Actief lid

    16 apr 2009
    206
    0
    0
    Barendrecht
    Ik fiets met fietstassen en een achterzitje en ik herken het wel.

    Ik heb één voordeel, mijn dochtertje stopte wel nadat ik was afgestapt met een geschrokken gezicht en haar had uitgelegd dat ik echt onwijs geschrokken was van het gewiebel en dat ik me zorgen maakte dat we om zouden vallen.

    Ik zet haar echt wel goed vast, zowel haar voetjes als het riempje over haar schouders. Maar ze kunnen altijd wel wat bewegen natuurlijk en ik voel ook echt alles. Soms kijkt zij achterom omdat ze nog wat wil zien en dat voel ik ook heel goed.

    Ik haal haar er niet zo verantwoord uit misschien....ze weegt 15 kg en ik vind haar nog wel goed te dragen. Wat ik doe is (zelfs zonder standaard want die moet ik even laten maken), de fiets tegen mij aan laten leunen, haar los maken en met één hand onder haar oksel haar eruit tillen. Ze klaagt er niet over :)
     
  8. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.059
    4.263
    113
    Ik zet altijd mijn voet op de standaard en mijn heup tegen het zadel, zo heb ik wel beide handen vrij om Kylian te pakken en heb ik het idee dat de fiest wel stevig staat.

    Het klopt ook wel dat je ze altijd voelt bewegen maar heb niet het idee dat ik echt over straat zwabber.

    Aan de andere kant zie ik moeders bij de peuterspeelzaal weg fietsen die hun kindje gewoon in het zitje zetten zonder de veiligheidsriempjes en schoenriempjes vast te zetten.
    Die ene moeder fietste zelfs gewoon door terwijl de kleine op de knieën in het stoeltje naar achter zat te kijken :$.

    Groetje sAnita
     
  9. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Dominique zit al tijden achterop, omdat ze vrij snel al niet meer in het voorzitje paste. Het gaat hier prima. Ik zet haar gewoon vast met het riempje wat ervoor bestemd is. Soms gaat ze inderdaad heen en weer in een soort van spelvorm, maar dan leg ik uit dat ze dat niet mag doen en dan stopt ze. Ik ervaar verder geen enkel probleem van het achterzitje! En qua gewicht, er zit ook nog een fietskar aan gekoppeld met een baby van 9 kilo erin, dus ik ben wel wat gewent :)
     
  10. Jalea

    Jalea Fanatiek lid

    24 jun 2006
    2.396
    0
    0
    misschien ligt het aan mijn fietszitje? ik heb die van de Hema en vind het een rotding, het voelt alsof de fiets ook snel achterover kan kiepen als mijn zoon al in het zitje zit
     
  11. Sjalleke

    Sjalleke Fanatiek lid

    21 okt 2005
    2.151
    402
    83
    Nikki zit in een Bobike zitje en die zit op het frame en niet op de achterdrager en dus ook niet op het wiel.
    Verder heb ik er ook 2 fietstassen op die vaak goed gevuld zijn :D
    Ik merk het wel dat ze op en neer wiebelt maar het valt goed bij te corrigeren. Ik merk wel het verschil tussen mijn Gazelle Bloom en de gewone omafiets die ik hiervoor had, dit voelt echt wel steviger.
     
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.059
    4.263
    113
    Ik had eerst die van mgm (ook makkelijk te verplaatsen tussen 2 fietsen) en die beviel heel goed (omdat die meteen op je bagagedrager zit).

    Maar bij aanschaf van mijn nieuwe fiets bleek deze niet geschikt te zijn voor mijn achterzitje.
    De fietsenmaker (natuurlijk blij met zijn inkomsten) heeft er toen een bobike zitje opgezet (oud model) en deze is inderdaad wat wiebeliger.

    Ik moet er wel even bijzeggen dat ik een fiets met meetraphulp heb en dus wat meer gewicht aan de voorkant heb zitten door dit systeem.

    Groetje sAnita
     
  13. 123miesje

    123miesje Bekend lid

    5 dec 2008
    872
    0
    0
    Ik heb wegens medische redenen ook lang niet gefietst. Toen de kleine de leeftijd kreeg wilde ik het wel weer proberen. Nou voorop vond ik niks. Ik ben niet zo groot en kan dus niet stoppen met twee voeten op de grond. En opstappen ging al helemaal moeilijk.
    Achterop heb ik haar duidelijk gemaakt dat ze wel stil moet zitten, want als ze veel gaat bewegen of 1 kant ophangen dan voel ik me nog niet zo veilig.
     
  14. mamamaaike

    mamamaaike Actief lid

    18 jan 2008
    153
    0
    0
    Ik vond voor juist veel enger!! Heb mijn fiets op zijn laagst gezet zodat ik met mijn voeten aan de grond kon, anders is het zo gevaarlijk met op en af stappen vond ik. Achterop geen enkel probleem eigenlijk, maar ze gaat dan ook niet wiebelen....
     
  15. mussie

    mussie Fanatiek lid

    5 jan 2006
    2.000
    0
    0
    Noord-Holland
    Hoi,
    ons zoontje zit sinds vorige week achterop. En ik moet zeggen kwa gewicht vind ik het heerlijk, dat ik dat niet meer aan mijn stuur heb hangen. Ik moet zeggen dat ik het contact en ff knuffelen onderweg wel heel erg mis:( Van het wiebelen heb ik gelukkig nog geen last, maar het is nu ook nog allemaal nieuw voor hem. Ik hoop zeker niet dat hij dat gaat doen. Maar ik vrees van wel, hij deed dit nl ook al toen hij nog voorop zat.De fietsenmaker, heeft een verlengstukje op mijn bagagedrager gezet, zodat ik mijn fietstassen kon behouden. Dus ik ben helemaal blij, behalve........ nouja, dat heb ik al verteld;)
    Liefs, mussie
     
  16. ManonGJ

    ManonGJ Actief lid

    16 apr 2009
    206
    0
    0
    Barendrecht
    Jaaaa dat vond ik ook echt een enorme domper!!! Ik kroelde altijd met haar haartjes en ik rook aan haar haartjes terwijl ze voorop zat.

    Ik heb ook zo'n verlengstukje en dat betekent dus dat ze ook niet tegen me aan kan kruipen!
     
  17. tweety

    tweety VIP lid

    2 okt 2005
    10.054
    0
    36
    dordrecht
    ik heb er een voorop en een achterop van de week voor het eerst met ze gefietst en het ging prima. mijn zoontje bewoog wel achterop maar toen ik er wat van zei stopte die.

    @pluk vreemd dat de mgm niet meer op jou fiets paste je hebt speciaale beugels ervoor zodat ie op elke fietst past ik had ook het probleem dat ie er niet gelijk op kon.
     
  18. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.059
    4.263
    113
    Klopt die had ik ook op mijn oude fiest alleen is de bagagedrager van mijn nieuwe fiets van aluminium en dus simpel weg niet sterk genoeg voor het stoeltje.
    Bij de bobike stoel "hangt" het meer aan je zadelpen.

    Groetjes Anita
     
  19. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    ik ben een heel onzekere fietser maar het gaat gelukkig goed met Erik achterop.
    Ik geef hem dan ook wel vaak iets te eten voor onderweg. Zo is ie lekker bezig. Af en toe wiebelt ie wel maar ik zeg dan streng dat ie daarmee moet ophouden en dat doet ie gelukkig dan ook.
    De fietsenmaker had speciale fietstassen achterop bevestigd. Dat zijn speciale tassen voor als je ook een kinderstoeltje achterop hebt. Je kan er niet zo veel inladen.
    Heb ook een mandje voorop laten plaatsen. Ik merk dat toen ik het mandje voorop erbij had dat het iets stabieler was de fiets maar dat kan ook tussen de oren zitten ;) :p

    Anders dan als ie blijft wiebelen is misschien een fietskar iets voor jullie?
     
  20. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.366
    1.766
    113
    Ik heb een handigheidje ontwikkeld voor het erin zetten en het eruit halen. Omdat ik 2 kids heb, moet ik er 1 met 1 hand doen. Eerst gaat Misha in het voorzitje. Daarna haal ik mijn fiets van de standaard (ik sta dan aan de linkerkant van mijn fiets) en houdt met mijn linkerhand m'n stuur vast. Dan laat ik Milan zijn linkerarmpje om mijn nek doen (Milan staat dan met zijn gezicht richting mij) en ik pak hem op met mijn arm om zijn middel. Vanuit die positie zwaai je hem zo in zijn zitje. Dan met 1 hand de riempjes vastmaken en dat gaat erg makkelijk.

    Zwieberen vind ik ook eng. Gelukkig luistert Milan erg goed op de fiets en stopt hij meteen met heen en weer bewegen als ik dat vraag..Mss een keer een bijna val veinzen als Hugo erg beweegt, zodat hij echt goed snapt wat er gebeurt als mama de fiets niet meer onder controle kan houden?
     

Deel Deze Pagina