nog niet zindelijk willen worden

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Lindy, 31 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lindy

    Lindy VIP lid

    16 jan 2007
    5.390
    1
    36
    ben fulltime mama
    Hallo meiden


    Ons meisej van bijna 3 jaar wil het gewoon nog niet.
    ze heeft een periode iedere dag netjes op het potje geplast en daarna was het ineens over :(
    ze wil ook echt alleen een luier om ze voelt heel goed dat ze moet plassen want dat zegt ze dan ook en dan vraag ik van zullen we het op het potje doen en begint ze direct te gillen :(.. wehebben alles positief benaderd stickers systeem gewoon laten lopen maar alles lijkt averechts te werken,.

    IK krijg nu van de PSz opmerkingen van zijn jullie nog niet bezig met zindelijkheidstraining? en van opa`s en oma`s die zich ermee gaan bemoeien dat het aan mij ligt dat ze nog niet zindelijk is :( en dat doet me zeer..

    moet er wel bij vertellen dat demy ontzettende moeite heeft met poepen al ruim 1,5 jaar ze houdt het op en krijgt hierdoor obstipatie.
    dit werkt dus ook niet mee met zindelijk worden.

    Hebben jullie tips?
    of moet ik het nu gewoon laten rusten en afwachten tot ze het zelf aan geeft ? ik weet het niet meer wordt er zo onzeker van..

    Lief lin
     
  2. huggybird

    huggybird Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.738
    803
    113
    Ik zou het laten rusten, misschien begint ze er dan binnenkort zelf wel over, geef haar de tijd...
    laat vooral alle mensen die zich er mee bemoeien links liggen en heb het er met hen niet over waar je dochter bij is, dit kan ook de tegenstand aanwakkeren...
    rot dat ze jou er "de schuld"van geven, het is immers iets waar een kind aan toe moet zijn, geestelijk en lichamelijk, en dat kun je niet afdwingen, zeker niet als ze problemen heeft met haar ontlasting....
    sterkte er mee meis... laat je niet gek maken door anderen hoor!
     
  3. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Laten rusten. Hier een van 2 jaar en 3 maanden die nu wel begint, maar grote broer van 3,5 krijst de hele boel bij elkaar als hij het potje of de wc ook maar ziet. Hij doet het gewoon echt niet, en gaat zelfs zo ver dat hij het potje verstopt voor zn broertje.
     
  4. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.819
    6.968
    113
    Vrouw
    Brabant
    Inderdaad laten rusten, zo af en toe vragen of ze op de wc wil plassen en als ze dat dan een keer wil en het lukt, kun je vragen of ze haar luier uit wil laten. Zo hebben wij het ook gedaan en opeens wilde Eva wel op de wc plassen en haar luier uitlaten en binnen een week was ze zindelijk! (vlak voor haar 3e verjaardag)
    Ik kan me voorstellen dat het bij jouw dochtertje wat lastiger zal gaan omdat ze wat problemen heeft met poepen. Maar het komt heus wel. Ik heb Eva wel gezegd dat als ze 4 is naar school gaat en dan wel op de wc moet plassen en poepen. Misschien heeft dat wel gewerkt ;)
     
  5. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Die heb ik ook gebruikt, antwoord: Nou dan ga ik lekker NIET! :$
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.819
    6.968
    113
    Vrouw
    Brabant
    :D

    Eva wil al een half jaar heel erg graag naar school ;). Gelukkig vindt ze het op het kdv nog wel leuk :)
     
  7. Monique27

    Monique27 Fanatiek lid

    10 mrt 2006
    2.096
    28
    48
    Gemert
    Los laten!!

    Ik weet hoe moeilijk het is, hier ook de opmerking gehad van SM dat ik maar eens naar de huisarts moest want was niet normaal en bla bla.
    Met CB over gehad en ook op PSZ, maar daar kreeg ik te horen, het komt vanzelf, laat het los.
    En een week of 2 geleden, jawel hoor, daar ging de luier.
    Nu plast ze keurig op de WC thuis, alleen poepen wil ze in de luier en ook plassen op een vreemde WC doet ze nog niet.
    Maar ook dat laat ik los en dat komt vanzelf!!

    Mirthe is bijna 3,5
     
  8. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    wij hebben dezelfde ervaring gehad. laten rusten en over een paar maanden gewoon eventueel met sticker systeem opnieuw proberen.
    wij hebben hem toen gewoon een paar keer beloond met sticker te plakken als hij dan op de wc zat. en toen.. nee nu mag je pas plakken als je wat plast.
    en toen ging t uiteindelijk wel.
    je kan ook wachten tot ze t zelf wil hoor. maar je zou t over een paar maandjes relaxed gewoon nog een keer kunnen proberen. als t maar heeeeeeeeeeel ongedwongen is.
     
  9. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Ik zou het even een maandje laten rusten. Even een maand helemaal niet over beginnen. Dus ook niet toch even een keertje proberen want dat legt druk. En als je na minstens een maand weer begint niet wisselen per dag, dan zou ik gewoon wel doorzetten en één methode aanhouden. Dus niet de ene dag stickers, de andere dag boos, weer een dag opgeven etc.
     
  10. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    laten gaan en nier pushen. Ik lees vaak verhalen van maanden werk en veel moeite, terwijl er ook verhalen zijn van ouders die het loslieten en dan is het vaak binnen een week gepiept. Zo ook mijn dochter, een maand of 3 geleden wilde ze opeens haar luier aan. Dat mocht, en ze was vanaf dat moment meteen zindelijk.
     
  11. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    onze meid is nu 3jr en 4 maanden, sinds 3 weken doet ze haar behoefte op de wc (let wel, alleen op de kdv, thuis niet). daarvoor heeft ze nooit wat op wc of potje gedaan. sinds dag voor kerst wil ze ineens zonder luier, en sindsdien is ze zindelijk. alleen 's nachts krijgt ze een luier om.
     
  12. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Let hierbij wel op dat de meeste kinderen het niet uit hun zelf zullen aangeven. Er zijn kinderen die er geheel uit zichzelf mee komen maar het merendeel zal niet eens op het idee komen uit zichzelf zindelijk te worden.
     
  13. Lindy

    Lindy VIP lid

    16 jan 2007
    5.390
    1
    36
    ben fulltime mama
    bedankt meiden
    dit geeft mij net wat meer rust. je gaat op den duur toch twijfelen of het echt niet aan mij ligt omdat er zo op gehamerd word door de omgeving. ik had zelf zo iets van straks wordt het mooier weer en dan ben je toch sneller geneigd om die luier af te gooien :D. en is ze misschien wel in een mum zindelijk, we zien eht wel eerst deze drukkemaanden afsluiten ze word
    a.s dinsdag 3 jaar :D een mijlpaal :D vind ik toch wel.
    en dan kmt er een beetje rust en misschien kunnen we het daarna wel weer rustig aan gaan beginnen we merken het wel
    vind jullie tips en verhalen fijn om te lezen :)

    Ja als je gaat kijken hoe snel ik zindelijk was.. dat is wel erg vlot hoor met nog geen 2 jaar wou ik geen luier meer om had buikgriep gehad en vodn ht zo vies dat ik in 1 klap zindelijk was overdag inclusief snachts :D.
    maarja je moet niet vergelijken he ;)
     
  14. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Inderdaad laten rusten, M wilde ook een paar weken geleden op eens zonder luier ... nu overdag zo goed als zindelijk, met uistapjes en nacht nog niet. M heeft ook moeite met poepen, als ze moet poepen dan vraagt en krijgt ze een luier. Ze probeert het wel eens op de po, maar dat lukt haar niet: ze moet lopen tijdens het poepen :D
     
  15. johana79

    johana79 Fanatiek lid

    22 aug 2006
    4.311
    0
    36
    beslismedewerker
    overijssel
    danielle gaf er ook werkelijk niets om, ik probeerde het te stimuleren maar ik kreeg geen sjoege. Ineens stond ze sochtends op en zei ze dat ze geen luier meer om wilde...en klarie sindsdien is ze zindelijk dus het komt echt vanzelf.
    (ze was zindelijk met ongeveer 2,7 jr.)
     
  16. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    Ik weet niet of je er wat aan hebt hoor, maar ik vertel het gewoon maar :D

    Sam is nu 1 jaar en 8 maandje, en is al heel erg bezig met poepen en plassen. Ik had eerst altijd een potje beneden staan... en als ik zag dat ie stond te poepen zei ik altijd; Sam!!!???? poepen moet je op het potje doen he... Dan trok ie snel zn potje uit de kast en ging ie erop zitten. Hij deed alles zelf (wel met kleren en luier aan hoor, hij was toen nog geen anderhalf)

    Sinds kort wil hij ook bijna niet meer op het potje gaan zitten maar gaat ie al zelf op de wc zitten als ie moet poepen. Hij gaat ook ectht zitten poepen, (wel nog steeds met zn kleren aan maargoed)

    Wij laten heb gewoon in de wc als we moeten plassen en poepen, klinkt raar.... maar hij was erg door gefascineerd. Als kindjes dit nooit zien snappen ze ook niet wáárom ze iets moeten. Mijn vriend zegt ook altijd, Kijk Sam , pappa plassen!!!! Dan wil hij ook snel op de wc.

    misschien moet je het eens zo proberen... of eerst met haar naar de wc gaan en wat wc papier erin gooien, dat zij dan mag doortrekken .... vind mijn zoon ook helemaal geweldig. en dat je dan een keer een drol van haar , waar ze bij is , in de wc gooit en haar die dan laat doortrekken. Misschien krijgt ze er dan plezier in....

    Misschien is Sam wel uniek hoor in dit gedrag.... maar ik dacht, alle kleine tips helpen , en misschien zit er 1 tussen waar je echt wat aan hebt :)

    Liefs Muis
     
  17. koetjeukkel

    30 apr 2008
    27
    0
    0
    onze meid is vorige week 2 jaar geworden. Ze is al een tijd bezig dat ze haar luier niet om wil. Blote billen lopen noemt ze dat zelf. Op zich prima natuurlijk, alleen liet ze haar plas lopen. Dan kwam ze daarna wel naar ons toe dat ze plas gedaan had en wees het ook aan. Ook op zich goed, maar nu plast ze niet meer als ze geen luier om heeft. Ze wil niet op het potje en niet op de wc maar wel in blote billen lopen. Met als gevolg dat mevrouw of buikpijn heeft omdat ze moet poepen en niet gaat of ze heeft een overvolle luier 's nachts waardoor ze helemaal nat wakker wordt.
    Ik ben nu van mening dat ze niet meer zonder luier mag lopen totdat ze op het potje of op de wc plast. Maar is dit wel de juiste aanpak? Ze weet heel goed hoe ze moet plassen, hoe ze het op moet houden maar of ze weet hoe ze zelf haar blaas moet ledigen weet ik niet hoor. Iemand tips?
     

Deel Deze Pagina