Welke meubels op peuterkamer?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Arja, 10 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Arja

    Arja Bekend lid

    2 nov 2008
    951
    0
    0
    Binnenkort verkopen we de babykamer in zijn geheel. Dus ledikantje, commode en kledingkast gaan er in een keer uit. We kopen een peuterbedje en een grotere kledingkast terug. Maar wat heb ik nog meer nodig en waar gebruiken jullie dat dan voor? Het kamertje is niet zo groot, dus heb geen plek voor grote dingen. Maar alle (verzorgings)spulletjes uit de commode moeten wel ergens een plekje krijgen.
    En hoe doen jullie dat met wassen en verschonen zonder commode, want ze is nog niet zindelijk? Gewoon op het bed?
    Ben benieuwd naar de reacties.
     
  2. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    wij hebben bewust heel weinig op zijn kamer staan.

    zijn bed met een hoop knuffels en en mand met spulletjes om te spelen. verder hangen er hoog 2 planken met knuffels. daar ligt een stapeltje luiers op en doekjes, billen zalf en vaseline. er hangen posters aan de muur met behangplaksel.verschonen doen we al anderhalf jaar staand en zonder commode. gewoon op de tafel beneden of op de grond.
    boven leg ik meestal iets om te spelen op bed en ik ga zelf op de grond zitten en hij speelt dan terwijl ik hem verschoon/aankleed.
    dit werkt veel beter dan een commode omdat ze vroeg of laat da liggen wel zat zijn. zijn kledingkast staat op de kamer van mijn dochter die veel groter is. zo kan hij hem ook niet leegtrekken.
     
  3. Boefjesmamma

    Boefjesmamma Fanatiek lid

    23 jan 2010
    2.378
    1
    0
    Afgestudeerd en werk zoekende.
    Gouda
    De kamer van Aaron is 8m2. Behalve zijn bed (150x70) staat er een ladekastje (smal en hoog), waar zijn verzorgingsspulletjes in liggen, knutselspulletjes, beddengoed en een lade met autootjes.
    Er staat namelijk ook een klein tafeltje met een kleine autogarage er op. Bij die tafel een bijpassende stoel. Deze meubeltjes staan trouwens op zo'n speelkleed.

    De kamer is nog niet helemaal af (vorige week begonnen), maar er komt ook een speelgoedkist te staan en 2 planken te hangen voor zijn boekjes.

    Zijn kledingkast hebben we in de kamer die over is staan. Daar hangt namelijk altijd de was en wordt gestreken etc. Kunnen we het gelijk daar weer wegleggen.
     
  4. Arja

    Arja Bekend lid

    2 nov 2008
    951
    0
    0
    Hoe doe jij dat dan? Als mijn dochter in haar luier gepoept heeft zit het tussen alle kieren en gaten zeg maar en dan lukt staand verschonen echt niet hoor. Hoor graag hoe jij dat fikst.
     
  5. RianneF

    RianneF Bekend lid

    31 okt 2008
    712
    0
    0
    Zoonlief heeft een halfhoogslaper, dus verschonen is een makkie op bed. Verder staat er een kledingkast, een kist met speelgoed, een stoeltje en hangt er een bord met krijtjes aan de muur. Er komt nog een boekenplank en that's it.
     
  6. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    J krijgt binnenkort een nieuwe kamer, met een eenpersoonsbed, een kledingkast en waarschijnlijk nog een Ikea kast met van die vierkante vakken er in. Daar kan dan een deel van haar speelgoed in, zodat ze niet altijd alles beneden heeft staan. Ik denk dat er nog een mooie plank komt voor wat boekjes en misschien idd wat flesjes en tubetjes. Verschonen doen we hier ook niet altijd meer op de commode, en met een poepluier gewoon op de grond (op een matje).
     
  7. mamasim

    mamasim Actief lid

    8 mrt 2009
    255
    0
    0
    Wij laten hem dan bukken. Hij staat dan met zijn handen en hoofd op de grond en zo kunnen we keurig alles schoonvegen ;).
     
  8. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ik lees nu pas je bericht.ben 2 dagen afwezig geweest.

    hoe wij het doen. eerst gebruikte ik you tube zodat hij stil stond en ik goed kon oefenen. het is echt ene kwestie van aanleren en dan is het zoveel gemakkelijker dan dat gevecht liggend elke keer.

    het sleutelwoord is dat je eigenlijk eerst moet oefenen met bukken. mijn zoon maak ik eerst schoon zoveel als er poep in de weg zit zeg maar en voor het laatste laat ik hem bukken. ik zeg dan even bukken en dan bukt hij voorover. in het begin kun je iets op tafel leggen wat hij dan pakt. uitgebreid complimenteteren en dan kun je gemakkelijk alles wegvegen.daarna de voorkant schoon maken en zalf smeren. dan doe ik eerst de voorkant tegen zijn buik aan houden van de luier trek de recht eronder door en het vastmaken is ook weer ff een handigheidje wat je na een paar keer oefenen steeds beter afgaat. de kunst is ff dat hij hoog genoeg zit. maar da lukt vrij snel al veel beter.

    hopelijk snap je wat ik bedoel met deze uitslag. succes!

    als ik hem aankleed uit bad boven dan is het nog eenvoudiger uiteraard dan hoef ik niks schoon te maken en hij speelt aan de rand van zijn bed.
     
  9. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.511
    8.362
    113
    Op J.'s kamer staan een (eenpersoons)bed, een kledingkast, een klein kastje, een houten speelgoedbankje en een ladenkast, die we als commode wilden gaan gebruiken, maar dat doen we niet. ;) In die ladenkast liggen wel de luiers, luierdoekjes, enz. Maar verschonen doe ik eigenlijk altijd beneden of anders op bed of op de grond. Ik verschoon ook geregeld staand, maar alleen plasluiers. Misschien maakt het daarbij uit of het een meisje of een jongetje is? Bij een meisje red je het bij een flinke poepluier met alleen bukken echt niet... :eek:
     

Deel Deze Pagina