Naam veranderen?

Discussie in 'Babynamen' gestart door Tommy42, 26 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kikkertjekwak

    Kikkertjekwak Fanatiek lid

    5 jan 2017
    1.035
    966
    113
    Wat vervelend dat je twijfelt over de naam! Ondanks dat je de naam zo mooi vind. Ik denk dat veel mensen te snel reageren met "O Elsa van Frozen" zonder erbij na te denken, maar ik kan me niet voorstellen dat ze het altijd met elkaar blijven associeren. Het is gewoon zo dat de naam nou ook weer niet zovaak voorkomt dat iedereen een Elsa kent waardoor de enige andere Elsa die van frozen is en dan is een opmerking snel gemaakt.

    Ik ken een man die Ariel heet. Dacht toen wel gelijk aan de kleine zeemeermin, maar die koppeling was ik ook echt al weer snel kwijt en nooit meer over nagedacht! Als ik nu de naam Ariel hoor denk ik allereerst aan hem en niet aan de kleine zee meermin :).

    Volgens mij is de naam Wendy ook bedacht door de schrijver van Peter Pan. Ken genoeg Wendy's maar nooit denk ik aan Peter Pan!

    Kortom: je mag trots zijn op de lieve en vlotte naam! Schaam je zeker niet! Ik hoop dat je weer volledig 100% achter de naam kan staan.

    Kikker
     
  2. Lisa1987

    Lisa1987 Fanatiek lid

    11 sep 2013
    1.845
    183
    63
    Vrouw
    Als het jullie naam is dan is het jullie naam. Mensen hebben altijd wel wat.
    Onze zoon heet Kane en dan gaat het altijd over de band die al een aantal jaren niet meer bestaan of zelfs Cain van Abel o_O
    Zou je denken dat Kane niet veel voor komt?.. in the 100 (tv serie), Citizen kane (film), sowieso een wandelstok, soul reaver (game), de band, een worstelaar...

    Nu wordt het een Jack en laat nou net de laatste Pirate of the carribean uit zijn.. of jack skellington, jack the ripper.

    Het waait over en dan is Elsa gewoon Elsa. Niet dat de Frozen hype over waait maar wel dat iedereen maar vraagt of het van de film is. Dan is jullie meisje gewoon Elsa, klaar.

    Tref je iemand die iets kent en het ermee associeert dan hou je dat. Bij de ene naam meer dan de andere maar, het blijft altijd iets. Sterker nog. Als Frozen pas uit was gekomen over 2 jaar dan zouden er nog mensen zijn die zeggen "oh zoals in die film".

    Kortom; Als het jullie naam is dan laat het eerst goed bezinken. Nu schaam je je maar, ze is pas een maand oud. Hormonen gieren je nog om de oren (dooddoener, I know). Mensen vragen er nu naar omdat ze vers van de pers is.
    Laat haar mooie naam niet afpakken door een hype tot je er 100% zeker van bent.
     
  3. rocketscience

    rocketscience Fanatiek lid

    16 feb 2015
    4.180
    3.131
    113
    Vrouw
    Ik zou de naam zeker niet veranderen. Ik heb zelf een naam die toen ik rond de 20 was ineens werd toe geschreven aan een prinses uit een zeer bekende film (zeg even niet welke want dan weet iedereen meteen hoe ik heet). Er kwam een tweede, derde en vierde film uit en vooral kinderen associeerden mij alleen nog maar met die film. Ik vond het soms irritant maar het gaat echt voorbij.

    Ik wil er ook alleen maar mee zeggen, nu is het toevallig frozen maar het kan dus ook gebeuren dat je haar nu een andere naam geeft die over een x-aantal jaar ineens gebruikt wordt in een disney film. Er valt niks over te zeggen.

    Elsa is in de basis toch een prachtige naam vind ik en zoals hierboven al genoemd, als iemand zegt oh van Frozen, dan zeg je gewoon nee van zichzelf.
     
  4. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.523
    8.373
    113
    Ik vind Elsa een prachtige naam! Ik zal niet ontkennen dat 'Frozen' ook bij mij een keer door mijn hoofd zou vliegen, maar ik vind dat totaal niet storend en zou zeker niet continu aan de Frozen-Elsa moeten denken als ik een meisje/vrouw tegenkwam die zo heet. En wat iemand boven mij schrijft; geef je haar een andere naam, komt die misschien over een tijdje wel voor in een film. ;)
     
  5. K00

    K00 Niet meer actief

    Wat zonde dat je twijfelt, het is een prachtige naam. Zowel voor een kind, als voor een volwassen vrouw. Ik zou het zeker niet veranderen! (los van de vraag of het überhaupt kan?).
    En ja, ook ik denk aan Frozen, maar wel in de vorm, LEUK! En ik denk inderdaad dat het in de kindertijd alleen maar SUPER COOL is om te heten als een van de helden uit een film. Hoe gaaf is dat!!! En over 30 jaar gaat echt niemand meer tegen haar zeggen van Frozen.
    En wat er gezegd wordt, er is altijd wel iets..... Max, of een naam van een voetballer, of een naam die en hond zou kunnen hebben (Wat grappig, zo heet de hond van de buren ook!), of een naam die populair is......................................
    Misschien is het ook nog een klein hormoon dingetje??..................... (niet naar bedoelt)
    Ik denk echt dat het wel goed komt met jullie lieve kleine Elsa!X
     
    Rozewolk87 vindt dit leuk.
  6. K00

    K00 Niet meer actief

    Overigens vind ik Anna ook een geweldige naam. Weet je hoe vaak die naam gegeven wordt!
     
  7. Eva123

    Eva123 Actief lid

    9 apr 2013
    129
    15
    18
    Ja, ook ik denk als eerste aan Frozen als ik Elsa hoor. Maar dat komt ook omdat ik hier twee kleine wannabe Elsa's heb rondlopen ik zou me er absoluut niet aan storen. Het is een associatie die veel mensen zullen hebben, maar geen vervelende associatie. Ik denk dat menig klasgenoot straks jaloers zal zijn op haar naam!

    Het is een hele gangbare naam die toevallig in een mega populaire film is gebruikt. Net als Anna, en in mijn tijd Yasmine. Dus nee, ik zou haar naam er niet voor veranderen. Gewoon lekker genieten van jullie eigen kleine Elsa!
     
  8. Phloxx

    Phloxx Niet meer actief

    En dan geef je haar een andere naam en komt er een nieuwe disneyfilm uit met die naam in de hoofdrol...

    Elsa is gewoon een prima naam. En het is zonde om je te laten leiden door een paar opmerkingen. En daarbij is het ook niet iets naars waaraan het gelinkt wordt, alleen maar een leuke kinderfilm.
     
  9. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Prachtige naam en ik zou 'm zeker niet veranderen.
     
  10. Tommy42

    Tommy42 Lid

    23 jul 2017
    7
    3
    3
    Vrouw
    #30 Tommy42, 27 jul 2017
    Laatst bewerkt: 27 jul 2017
    Bedankt iedereen voor alle lieve reacties zeg! En fijn dat de meesten van jullie het een mooie naam vinden!

    Het gaat er mij vooral om dat het blijkbaar zo’n sterke associatie heeft met Disney, waardoor de naam misschien enigszins kinderachtig overkomt? Dat wij worden aangezien voor gekke Disney-ouders. Helaas denken mensen bijvoorbeeld niet aan de vrouw van Einstein, die ook Elsa heette ;) Natuurlijk is er een heel deel van de volwassenen die Frozen niet kent (ik kende het bijvoorbeeld niet, voordat we met namen bezig gingen), maar de generatie waarin mijn dochter opgroeit is er zeker weten wel bekend mee. Daarom heb ik het idee dat de associatie ook nooit weg zal gaan, aangezien Frozen waarschijnlijk net zo groot (misschien wel groter) wordt als andere Disney klassiekers (Leeuwenkoning, Belle & Het Beest etc.). Maar goed, dat is natuurlijk speculatie, niemand kan in de toekomst kijken. En ik denk dat ik me achteraf wel heel stom zou voelen als we haar een andere naam zouden geven en dat over een x aantal jaar niemand meer met Frozen bezig is (fingers crossed).

    Maar stel dat we ervoor kiezen om haar anders te noemen (officieel of niet), vraag ik me af wat de reacties van buitenaf hierop zullen zijn. Wat zouden jullie ervan vinden als bv je buurvrouw/kennis/vriendin plots de naam van haar pasgeboren kind veranderd? Dan wel met voorgaande argumentatie natuurlijk.
     
  11. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Ik zou denken: wat zonde van zo'n mooie naam om te veranderen.
    Wie weet wie er in het nieuws op in een film komt met de nieuwe naam als je je dochter die andere naam geeft. Misschien wel een zware crimineel of s werelds meest beroemde p*rno ster.
    Ik vind Elsa prachtig en zou de link voortaan leggen naar je dochter als ik die zou kennen en niet naar de prinses
     
    nizzie86 en Tommy42 vinden dit leuk.
  12. Rozewolk87

    Rozewolk87 Actief lid

    11 apr 2017
    365
    136
    43
    Dit!
     
  13. K00

    K00 Niet meer actief

    Ik zou het gek vinden...
     
  14. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.669
    10.574
    113
    Ik zou het in eerste instantie gek vinden, omdat het een normale naam is, maar als dat jullie keuze is, zou ik dat respecteren en na een paar maanden niet anders meer weten en er af en toe een grapje over maken bij keuzemomenten:D

    Maar ik denk dat jullie even terug moeten gaan naar het beslissingsmoment. Jullie hebben ondanks dat je de film kende toch voor de naam gekozen. Dan is dat toch voor jullie de mooiste naam?

    Belle zou ik bijv niet associeren met Belle en het beest, terwijl dat ook een klassieker is (Wendy en Peter vind ik ook goede voorbeelden).
     
  15. EverAfter

    EverAfter Bekend lid

    14 aug 2014
    674
    43
    28
    Vrouw
    Elsa is helemaal geen gekke naam, dus jullie worde echt niet aangezien voor gekke Disneyouders! Als je haar nou sneeuwwitje of doornroosje had genoemd...De naam doet ook absoluut níet kinderachtig aan, juist tijdloos en passend bij elke leeftijd.
    Ik vind de naam prachtig! Laten zo!
    En ik vind ook dat je je véél te druk maakt om wat anderen wel niet zullen denken bij welke keuze je ook maakt. Laat ze lekker denken! En als ze dan toch iets denken, zullen ze dat veel eerder doen wanneer je haar naam veranderd dan wanneer je het zo laat.
     
  16. mausi

    mausi Fanatiek lid

    22 jul 2009
    2.689
    570
    113
    Gelderland
    Prachtige naam, een vriendinnetje van mijn dochter heet Anna, nou dat vinden al die meiden in haar klas natuurlijk een geweldige naam, gaaf toch, 10 jaar geleden was Anna suf, nu weer hip. Elsa vind ik echt stoer en lief tegelijk. Geloof me, nu is het Elsa van Frozen, denk je... over een tijdje is Elsa gewoon jullie dochter.

    Een vriendin van mij kreeg een dochter Anouk, nou dat vond ik totaal niet passen bij haar. Anouk is toch die rock chick, tikkeltje aso, mijn vriendin was dat écht niet, eerder lief en schattig. En nu heeft ze gewoon een lieve schattige Anouk. Ik heb totaal de Anouk-rock-chick associatie niet meer. Dus na een tijdje zie je 2 namen en personages/personen echt los van elkaar.
     
  17. Torretjeee

    Torretjeee Niet meer actief

    Ik ken 3 kindere met de naam Elsa. Ik vind het niet gek hoor. In 2016 is hij 32 keer gegeven :). Vind ik nog best wel veel..
     
  18. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.656
    13.181
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Áls Frozen al nogsteeds zo populair is tegen de tijd dat jullie dochter naar school gaat, dan schat ik zo in dat de kindjes uit de klas het alleen maar leuk vinden dat ze een 'prinses Elsa' in de klas hebben.

    Denk niet dat je er te zwaar aan moet tillen.
    Al begrijp ik best dat het vervelend is om te blíjven horen 'o, van Frozen?'.
    Maar dat zeggen mensen alleen de eerste keer lijkt me en zodra je hun vraag hebt beantwoord dan vragen ze dat niet nogmaals denk ik zo..
    Dus nu de 1e maanden ff op de tanden bijten omdat nog niet iedereen jullie dochter/haar naam kent, maar daarna wordt het gewoon.

    En onthou; voor elke naam valt er wel wat te zeggen/zeuren
     
  19. mama en zoon

    mama en zoon Bekend lid

    27 jan 2017
    740
    209
    43
    Sorry.....:roflmao:
     
  20. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik vind het een hele mooie naam en ook de associatie met de film vind ik geen vervelende associatie.

    Een van de meisjes van K3 heet zoals mijn dochter, dat krijgen we ook vaaaak te horen. Deze nieuwe K3 werd na haar geboorte gekozen, dus wij hebben haar niet vernoemd ofzo ;) en zelf vindt ze het leuk, als ze K3'tje spelen mag zik altijd 'zichzelf' zijn :D
     

Deel Deze Pagina