1-15 mei 2018 sterretjesgroep

Discussie in 'Vlindertjes tot 16 weken' gestart door Raket78, 6 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Viviennee

    Viviennee VIP lid

    31 mrt 2016
    5.581
    3.734
    113
    Amsterdam
    Ook gefeliciteerd! :D

    Ben zondag al 30 weken joh.

    Heb je weer nieuwe, goede moed Soturi voor deze ronde?
     
    Ise vindt dit leuk.
  2. Mleenvs

    Mleenvs Fanatiek lid

    25 aug 2017
    1.504
    1.519
    113
    Vrouw
    @Ise gaat super hier! Vandaag weer controle gehad en de VK zei dat mijn buik zo gegroeid is dat ze me verder zou schatten als ze niet wist hoever ik was. Flinke buik dus! Word daar zo blij van. :D
     
    Soturi en Ise vinden dit leuk.
  3. Viviennee

    Viviennee VIP lid

    31 mrt 2016
    5.581
    3.734
    113
    Amsterdam
    Piiics
     
  4. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    Jullie gaan echt hard allemaal!! @Viviennee gewoon bijna 30 weken :eek: niet normaal
     
  5. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    Gister weer wat bloedverlies. Nou had mijn schoonzusje haar angelsound laatst meegegeven. Ik wilde hem niet of zelden gaan gebruiken, maar in deze situatie was het toch wel erg fijn dat ik het hartje even kon horen
     
    Soturi vindt dit leuk.
  6. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Heu. ZP en het gebrek aan meldingen. :mad:

    Maar ja hoor, mijn moed is er weer! Al heb ik eerder ergens geroepen de ovu's te laten liggen voor aankomend halfjaar. Maar heb toch besloten om dat maar niet te gaan doen. Vind duidelijkheid toch wel fijn.

    Wel is er een kans dat we de volgende ronde over gaan slaan als deze niet raak is. Reden daarvan is de vakantie.
    Wij gaan met mijn ouders mee op vakantie en met hen heb ik eigenlijk geen emotionele band. De tweede miskraam weten ze niet eens. En de eerste eigenlijk alleen maar omdat ik toen heel naïef al direct heb lopen roeptoeteren dat ik zwanger was. Iets met; een miskraam overkomt mij niet. Als ik daar anders in had gestaan, hadden ze de eerste ook niet geweten.

    Wij slaan dan de volgende ronde over omdat als mijn cyclus geen gekke dingen gaat doen, ik dan precies rond de dag van vertrek erachter zou komen dat ik zwanger ben. Of ongesteld geworden ben.
    En in het eerste geval betekent dat dus dat ik rekening moet houden met dingen. Eten laten staan bijvoorbeeld.
    We gaan naar mijn oma en daar gaat eigenlijk ook voor ons gekookt worden. Echt invloed heb ik dus niet op het menu. En mocht ik ineens bepaalde dingen wel laten staan, dan gaat dat opvallen. En ik zou het hen nog niet met +- 4 weken willen vertellen. Mocht deze ronde raak zijn, dan ben ik +- 8 weken. En dan heb ik al tenminste 1 echo gehad. Dus dan is vertellen toch anders.

    Situatie 2 is dan dat ik ongesteld ga worden. En gezien ik altijd rond die periode best een depressief moment heb omdat ik weer ongesteld ben, heb ik daar ook geen zin in. Want zoals ik al zei, geen emotionele band.
    En natuurlijk word ik ook ongesteld als ik een ronde over sla. Maar dan is het geen verrassing. Dus de teleurstelling dat het niet gelukt is, is er dan ook niet.

    En nu met de back-up van de fertiliteitsarts, vind ik het toch minder erg om een ronde te laten liggen.

    Oh, en last but not least, mijn gevoel zegt al een hele tijd dat ik in september weer positief ga testen. Dus dat is toch na die tijd.
     
  7. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Jaa! Ik wil overigens pics van al jullie zwanger-buiken!
     
  8. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    In ruil daarvoor mogen jullie een pic van mijn niet-zwanger buik hebben. :roflmao::roflmao:

    Ik wilde platte buik zeggen, maar helaas, het uitdeelmoment voor platte buiken heb ik gemist.
     
  9. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Stil hier
     
  10. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Oeps! Ik krijg geen notificaties meer en mijn brein holt alle kanten uit. Heb bakken energie (wat een schril contrast met het eerste trimester) en begin m tevens aardig te knijpen voor de bevalling. Dus dat is iets waar ik psychisch mee aan de slag ben.
    Mijn man is een paar dagen naar mijn schoonouders om te studeren voor een test die dinsdag plaatsvindt en waar zijn kansen op de baan vanaf hangen. Ik red me prima en doe een hoop in huis wat al veel te lang was blijven liggen (en bedankt, 2017!) en nu eindelijk gedaan wordt. Eigenlijk vind ik het heerlijk, dingen schoonmaken en verbeteren in mijn eigen tempo en met minder onderbreking. Raketje vereist natuurlijk wel het een en ander aan aandacht, maar die helpt mee, of gaat lekker een uurtje met playdoh aan tafel zitten of zo. En als we het zat zijn gaan we lekker in de tuin afkoelen met de tuinslang en daar wat rondmodderen. Kortom, wij amuseren ons best!
    Hoe gaat het met jou?
     
    Ise en Mleenvs vinden dit leuk.
  11. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    Ik krijg ook geen melding meer. Nu pas weer..

    Fijn @Raket78 dat je je goed voelt! En ik duim voor de baan

    Hier nog steeds regelmatig wat bloedverlies en vandaag wat stolsels. Er zit mogelijk een stolsel (er was op de echo afgelopen vrijdag "iets" te zien) in de baarmoeder dus zou heel goed kunnen. Vandaag lig ik maar weer voornamelijk op de bank :(
     
  12. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Dat lijklt me zo zwaar, met stolsels nog wel. Iik zou in alle staten zijn! Vreemd dat ze niet verder komen dan "er is iets te zien in de baarmoeder". Heb je contact gehad met de vk/gyn over de stolsels? Echt gewoon bellen hoor, met jouw voorgeschiedenis nemen ze het echt wel serieus!
     
  13. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Gewoon doen wat voor jou prettig voelt. Dat kan per cyclus, of zelfs per week of dag, veranderen. Ga er gewoon in mee joh! Je bent op geen enkele wijze verplicht jezelf iets op te leggen.

    Wat vervelend dat je daar op deze manier over na moet denken, maar wel goed dàt je het doet om een oplossing te zoeken voor een niet-ideale situatie.
    Ik heb deze zwangerschap ook meteen lopen roeptoeteren dat ik zwanger was, maar niet omdat ik niet aan een miskraam dacht (sterker nog: ik kon juist aan niets anders denken). Maar omdat ik de steun goed zou kunnen gebruiken als het wederom mis zou gaan. Ik heb het wel in de eerste instantie alleen verteld aan mensen met wie ik goed overweg kon en op wie ik kon rekenen.
    Wat naar dat je zo'n afstand ervaart naar je ouders toe. Hoe komt het? Als je daar tenmisnte op in wilt gaan.

    Dat kan ja. Maar omdat dat 2x gebeurd is, wil dat nog niet zeggen dat je alleen in augustus/september vruchtbaar bent hoor! Een dergelijk vrouwenlichaam bestaat niet. Ik hoop dat je in september op het punt staat je eerste trimester af te ronden of dat al gedaan hebt, o zo! :)
     
    Soturi vindt dit leuk.
  14. Raket78

    Raket78 Fanatiek lid

    7 dec 2011
    3.002
    1.139
    113
    Vrouw
    Canada
    Hoe gaat het met jou en de buikbaby, Viviennee?
     
  15. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    #3375 Soturi, 3 jun 2018
    Laatst bewerkt: 3 jun 2018
    Goed bezig ZP! Jij had geen meldingen, Raket niet en ik ook niet. Dat is al de helft van de mensen uit dit topic. Dan valt het ook wel stil ja.

    Oeps, ik wilde nog op jouw post verder ingaan. Dus dan nu maar even

    Jeetje zeg, deze zwangerschap gaat jou ook niet makkelijk af zo zeg. En dat 'iets' te zien is ook zo lekker onduidelijk. Hoe groot is nu de kans dan dat de zwangerschap alsnog mis gaat dan? Door deze reden dan. Sowieso is het natuurlijk altijd maar afwachten of er later niet alsnog iets aan de hand blijkt te zijn. @Viviennee is daar helaas het voorbeeld van binnen deze groep.
     
  16. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    @Raket78, als je het wil weten hoe dat komt, moet je me maar even via pb benaderen. Of via facebook ofzo. Ik ga dat niet open en bloot hier op het forum zetten.

    ----

    Ik zei trouwens ook iets over mijn cyclus die geen gekke dingen zou moeten gaan doen. Maar ik zit nu op CD17 en heb nog geen ei gevonden. Wat dus voor mijn cyclus best apart is.

    Ik zeg overigens ook niet dat ik denk dat ik buiten augustus/september om niet vruchtbaar ben. Mijn gevoel zegt het me alleen dat ik dan positief ga testen.
    Wat ik inmiddels wel geleerd heb, is het toch een beetje los te laten. Dus ik ga me ook niet meer vastpinnen als dat ik hoop rond een bepaalde tijd een bepaalde termijn voorbij te zijn. Want ik had dan eigenlijk al vanaf begin 2018 daarmee bezig kunnen zijn. En het feit is dat het bij mij gewoon langer duurt. En gelukkig heb ik nu een back-up plan.
    Neemt niet weg dat ik nog soms flink mijn baalmomenten heb hoor. Maar toch op een andere manier.
     
  17. Soturi

    Soturi Fanatiek lid

    24 sep 2016
    3.621
    3.550
    113
    Vrouw
    Wij hebben hier besloten om even een pauze te houden. We gaan de laatste helft van juli op vakantie, dus tot en met dan even niks meer. Geen ovu's. Geen getimede seks, geen vroege tests. Niks. Alleen seks als we zin hebben.
    Dit hele gedoe begint mij een beetje naar mijn hoofd te stijgen. En mijn vriend vindt de seks niet leuk als ik het niet leuk vind. Dus dat werkt niet.
    Na de vakantie kijken we verder. En we gaan sowieso wel eind oktober/begin november de mmm in. Maar daar willen we wel een beetje fris in gaan.
     
    Raket78 vindt dit leuk.
  18. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    Naast dat ik vrij kalm ben vind ik het ook erg spannend. Vooral omdat ik gewoonweg niet weet hoe en vooral wanneer dit gaat aflopen. Is het weer te vroeg.. hoeveel te vroeg dan. Of gaat de placenta omhoog of gaan de injecties de baarmoeder echt kalmeren en hou ik het nog 20 weken vol bv. En ook, hoeveel invloed hebben mijn activiteiten op het bloedverlies. Daar is niks van te zeggen maar ik hou me voor het gemak maar rustig en doe bijna niks. Ik ben bijna nutteloos eigenlijk haha. Maar ik durf bijna niks meer te doen
     
  19. Ise

    Ise VIP lid

    28 okt 2007
    5.163
    436
    83
    Ik hoop dat deze rust je goed doet, wat ik me wel heel goed zou kunnen voorstellen. Je focus ligt al een tijd op zwanger worden en ik begrijp goed dat jullie daar een pauze van willen. Al een vakantie geboekt?
     
    Soturi vindt dit leuk.
  20. Mleenvs

    Mleenvs Fanatiek lid

    25 aug 2017
    1.504
    1.519
    113
    Vrouw
    Pff logisch dat je het spannend vindt @Ise . Met jouw voorgeschiedenis en dan die bloedingen... goed dat je er wel kalm onder blijft. Hoop ook dat deze lekker lang kan blijven zitten.

    @Soturi Gewoon doen waar jij/jullie behoefte aan hebben. Het is ook zwaar om maand na maand tevergeefd op een zwangerschap gefocused te zijn. Lekker even het verstand op nul en van de zomer/ vakantie genieten!
     
    Soturi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina