Tips gezocht van moeders met ervaring

Discussie in 'Prematuur' gestart door Aloha, 2 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    Hoi allemaal,

    Ik ben met 28.2 opgenomen en met 28.3 met spoed aan de weeenremmers Tractocile en longrijping gezet en per ambu vervoerd naar de OHC van het sofia in zwolle. Ik heb daar 5 dagen gelegen en ben toen ontslagen omdat me baarmoederhals rustig was en de weeen kalmer.

    Ik sta nu onder strenge controle en absolute rust etc.
    Omdat ik sowieso met 36 weken ingeleid zal gaan worden, mits ik die haal natuurlijk, wil ik me graag voorbereiden op wat komen gaat. In het gewone zwangertopic al eens iets hierover gepost, maar weinig respons gekregen. Toen waren de premature weeen etc nog niet geweest, maar was alleen het inleiden bekend wegens cholestase.

    Wat schaf je nu zoal aan? en wat niet..
    Hoe hebben jullie de periode na weeenremming doorstaan.. kwa in je zinnen verzet en je eraan overgegeven dat het kan gaan gebeuren.

    We hebben al gesprekken met de neonatoloog gehad en de nicu bezocht tijdens de opname op de ohc. wat dat betreft zijn we dus voorbereid op hoe het eruit kan zien daar etc.

    Maar toch.. niemand kan betere raad geven dan een moeder of vader die hetzelf beleefd heeft..
     
  2. Bobby

    Bobby Lid

    10 mei 2011
    5
    0
    0
    NULL
    NULL


    Hey meis, eindelijk lees ik wat van je, maakte me al zorgen. Die kleine maakt het wel spannend zo voor jullie he. Ik hoop dat jullie het nog even kunnen volhouden, hoe langer de zwangerschap duurt hoe beter het voor jullie is, dat zeggen ze altijd dus neem aan dat dat wel waar is. Ik wens jullie alvast heel veel sterkte met de bevalling, en de tijd zal het leren wanneer dit zal zijn, hele dikke knuffel voor jullie en neem lekker je rust meis en laat je goed verwennen. Groetjes Ria
     
  3. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb me vooral veel ingelezen (oa op dit forum en op kleinekanjers.nl).
    Verder ben ik op een gegeven moment foto albums gaan maken en films gaan monteren (hobby van me).
    Films kijken op de laptop vond ik ook prettig.
    Ben je nog in het ziekenhuis? Laat eens eten meenemen door iemand anders en dan gezellig samen eten.
    Mijn s-zus en soefman zijn wezen shoppen (wij hadden nog niets) voor de kinderkamer.
    Zij hadden ook rompers en een paar pakjes meegenomen in kleine maatjes en ook mutsjes.
    Verder heb ik ook veel on-line geregeld (bedje, commode etc via marktplaat's, BV BH's, draagdoeken etc.)
    Verder zijn een aantal omslagdoeken handig voor het buidelen (als hij/ zij echt te vroeg komt...)

    Ik heb altijd het gevoel en de rust gehad dat ze nog even ging blijven zitten...
    En ze IS ook nog 7.5 week blijven zitten ;)!

    Maar volgens mij kan het best zijn dat jouw kleine nog lekker blijft zitten; dat hoop ik van harte!

    Ik mocht tussendoor ook wel naar huis (als het goed was) en dat vond ik altijd heerlijk!

    Sterkte, hoe je zo rustig mogelijk!

    LFS.
     
  4. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Bij mij is het allemaal erg onverwachts gegaan dus geen voorbereiding en niks gekocht.

    Mijn schoonmoeder stond stand by om snel naar de winkel te gaan voor maatje 50. Toe ze mee naar huis mocht was maatje 50 wel nog te groot en manlief heeft 2 pakjes in maatje 46 gevonden maar die heeft ze al met al niet veel aangehad.

    Tja wat te doen. Je ukkie kan eerder komen maar ook nog later. Is het niet een optie door niks of 1 a 2 pakjes te halen en de rest na de geboorte? Als je toch iets wil halen dan zou ik 1 a 2x maat 46 doen en 1 of 2x maat 50.

    Ik duim dat je ukkie nog even blijft zitten!
     
  5. Aloha

    Aloha Fanatiek lid

    29 dec 2010
    4.229
    2
    38
    Gelderland
    Ben momenteel thuis. Baarmoederhals is rustig momenteel en nu alleen verweekt, 3cm en funneling ( funneling meegemeten in de 3cm)

    me buik blijft wel onrustig, heb vrijwel non stop harde buiken alleen zijn ze nu minder heftig dan 2 weken geleden. maar goed die kunnen dus omslaan, kunnen ;) hoeft niet.
    Maar ookal blijft alles rustig dan alsnog word ik eerder ingeleid wegens zwangerschapscholestase in week 35 of 36 ik zie dat zelf niet meer als prematuur hoor ga echt juigen als we zover komen! maar kan me voorstellen dat je dan wellicht ookal andere zaken hebt om rekening mee te houden dan bij een kindje wat nog een dikke maand langer gezeten heeft?
     
  6. Toto

    Toto Fanatiek lid

    21 mrt 2008
    2.061
    9
    38
    Ik ben met 32 weken opgenomen met PE en met 33 weken is mijn dochter gehaald. Haar hartslag was dusdanig gedaald dat het beter voor haar was.
    Gelukkig had ik het belangrijkste zoals het wiegje klaar staan. Uiteindelijk heeft het drie weken geduurd voordat ze naar huis mocht.
    In die tijd heeft mijn vriend veel kunnen regelen aangezien ik na de bevalling ook nog twee weken in het ziekenhuis heb gelegen.

    Wat ik wil zeggen is dat je je wel een voorstelling kunt maken hoe je denkt of zou willen hoe het gaat, maar in de praktijk kan het zo anders zijn. Geniet zover het kan nog van elke dag van de zwangerschap en laat het allemaal over je heen komen.

    Misschien wel handig om van te voren twee pakjes te halen in bijv. maat 44 of 50, want je beebje zal met die termijn waarschijnlijk nog niet in 50/56 passen. De rest is allemaal makkelijk bijgekocht in de kraamweek door je moeder of je partner. Bovendien kun je bij de kraamvisite aangeven dat kleine maatjes gewenst zijn.

    Heel veel sterkte nog de komende weken. Ik hoop voor je dat je de 36 weken haalt. En geniet als de kleine er eenmaal is.
     
  7. Moeder van Rick

    Moeder van Rick Actief lid

    23 jan 2012
    225
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi Aloha,

    Wat een spannende tijd!
    Bij bij ging het zo, (mijn zus was met 31 weken en 1 dag bevallen)
    Ik was er sterk van overtuigd dat ik ook vroeg zou bevallen, vanwege mijn zwangerschapssuiker moest ik naar de gyn daar vertelde ik ook van mijn zus haar vroeggeboorte.
    Ik moest maar kijken hoe ht ging, vond dat ik vanaf week 27 al vrij vaak harde buiken had, kreeg ook 2 keer blaasontsteking. En in week 29 werd ik opgenomen vanwege het verlies van de slijmprop moest ik opgenomen worden en kreeg ik net als jou ook longrijping en weeenremmers, dit was allemaal goed ingewerkt en deed zijn ding. Na 5 dagen mocht ik weer langzaam aan gaan wandelen in de hal van het ziekenhuis, kon ik betr niet doen want ik kreeg alleen maar meer last en pijn (waarschijnlijk ook weeen.
    Ik werd daardoor de volgende dag ook overgeplaatst naar het LUMC omdat ik 30 weken zwangerr was. We hadden alle doem senario's al gehoord en van mijn zus wist ik ook al heel veel en zag alles dus ook helemaal voor mij.
    Toen ik 31+1 was braken mijn vliezen en moest de kleine gehaald worden omdat hij met zijn voetjes en navelstreng bij mijn baarmoederhals zat, ze wilden eerst kijken die nacht of het vanzelf zou beginnen met weeen maar helaas ging dat niet dus moest ik een keizersnede. De kleine deed het super en kreeg na 10 minuten een 10. Geweldig!
    Hij heeft maar 4 dagen in het LUMC gelegen en daarna nog 7weken in het plaatselijke ziekenhuis om te groeien en te leren drinken. Het enige wat hij nog kreeg was coffeïne omdat hij soms even stopte met ademen maar door dat spul een soort hulp was die het weer aanwakkert ofzo. In ieder geval. Hij heeft niets geks gehad hij hoefde alleen maar te groeien.
    Zelf zit ik ook op het forum van kleine kanjers, een super forum, die meiden weten ook zoveel en zijn zo lief!
    Misschien ook wel iets voor jou.

    Als je vragen hebt brand maar los hoor!

    Groetjes,
    De mama van Rick
     
  8. san84

    san84 Fanatiek lid

    5 nov 2009
    1.222
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi lees nu je bericht heb ook in zwolle gelegen en bevallen met 27+4 en mijn meisjes zijn ook op de nicu geweest en zijn vandaag over naar de kinderafdeling.
    Wij hadden niks bij ons en je hebt ook niet veel nodig alleen een mutsje van jezelf pakjes mogen ze nog niet aan onder de 32 weken. Doeken voor buidelen krijg je op de nicu . Knuffel kan je ook meenemen wel op 60 graden wassen . Mocht je meer willen weten stuur dan even een pb tje ben veel in het ziekenhuis maar laat het over je heen komen en ze zijn echt goed op de nicu leuke verpleging .

    Groetjes san84
     

Deel Deze Pagina