Ontwikkeling prematuur

Discussie in 'Prematuur' gestart door Merelleonie, 7 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Merelleonie

    Merelleonie Actief lid

    14 mrt 2011
    180
    0
    0
    Office Manager
    Alkmaar
    Mijn dochter is geboren met 35+3 weken en heeft het in het begin heel goed gedaan. Later wat reflux klachten en een voorkeursligging. We gebruiken nu JBPM in de voeding, waarbij ik vermoed dat ze er obstipatie van krijgt. Kan dat? Ze krijgt Infacol tegen de krampjes, maar volgens mij zorgt ook dat jij voor obstipatie, kan dat?

    Maar goed wat ik eigenlijk wilde vragen. Onze dochter is nu 8 weken en 5 dagen oud. Qua ontwikkeling moet ze nu wel gaan lachten, toch? Dat doet ze nog niet. Alleen uit reflex na de voeding vlak voor ze in slaap valt, maar nog niet spontaan uit enthousiasme. Moet ik haar leeftijd blijvend corrigeren, dus dat ze nu drie weken en 5 dagen is? Kan dat verklaren waarom ze nog niet lacht?

    Ze lijkt niet echt een gelukkige baby te zijn. Veel huilen en erg veel pijntjes, hartverscheurend.

    Hoe doen jullie dat met jullie kindjes?
     
  2. jongenmeisje

    jongenmeisje Bekend lid

    2 jan 2012
    838
    0
    0
    Ik zie dat je een heleboel vragen hebt, ik zal proberen ze te beantwoorden.
    Volgens mij kun je van jbm obstipatie krijgen maar misschien kun je deze vraag stellen in het refluxtopic bij baby en dreumens.

    Ons zoontje had ook veel last van krampjes. Bij ons hielp de infacol niet wel sab-simplex. verkrijgbaar in duitsland bij apotheek is ook via internet te bestellen. Wij gebruikten dit samen met de omneo voeding van nutrilon ( = tegen krampjes en moeizame ontlasting)

    Ik denk dat je haar wat betreft de vroege ontwikkeling zoals lachen zeker nog moet corrigeren en dan is ze dus 3 weken.

    Je schrijft dat ze op dit moment niet echt een gelukkige baby lijkt te zijn. gezien voorkeursligging reflux en voorkeursligging is misschien een bezoekje aan de osteopaat een optie of anders kinderfysio inschakelen. Zij geven beleiding en houdingsadviezen.

    Verder hebben prematuur geboren kindjes veel baat bij rust en veel huidcontact. De prikkelverwerking is vaak toch wat gestoord. Een draagdoek is vaak erg prettig

    ik hoop dat je er iets aan hebt

    mama van zoontje geboren met 29+4
     

Deel Deze Pagina