prematuur en kraamzorg

Discussie in 'Prematuur' gestart door noel82, 15 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. noel82

    noel82 Bekend lid

    18 nov 2011
    533
    0
    0
    NULL
    Tilburg
    Hallo ik heb vorige week eeb tel intake gehad van mijn kraamzorg.
    Nu ben ik niet bevallen hoor, maar heb sinds 23wk heel veel harde buiken, bijna 2 cm ontsluiting en bmh die aan het verweken is.
    Ook heb ik laatste dagen steken wss van indalen en 2 dgn menstr krampen.
    Er is een grote kans dat ons mannetje besluit eerdder te komen.
    Nu zei de kraamzorg dat bij prematuur en zh opnamen die dagen eraf gaan.
    Maar als moeder krijg je wel als je naar huis gaat binnen die 8 dagen???

    Als ik goede bavalling heb en ik na bv 1 dag naar huis mag, zit ik denk ik niet te wachten op 3u kraamhulp per dag... ben je verplicht dit te nemen.

    En als je kindje langer als 8 dagen in t zh ligt komt voor hem alle kraamzorg te vervallen? Toen ze t uitlegde leek t logisch maar dan ga ik nadenken en snap er niks meer van.

    Jullie moeders hier hebben ervast ervaring mee.
    Kan iemand mij iets zeggen?
     
  2. Mirjam87

    Mirjam87 Bekend lid

    21 jul 2011
    987
    0
    0
    GO
    Je bent nooit verplicht voor Kraamzorg volgens mij, en inderdaad heb je geen recht meer op kraamzorg als je mannetje in het ziekenhuis ligt.
    Ik heb zelf 10 dagen in het ziekenhuis gelegen ivm keizersnee en borstvoeding. en ons zoontje heeft 3 weken in het ziekenhuis gelegen, als je flink aanvullend verzekerd bent heb je wel nog recht op couveuse nazorg.... helaas pindakaas voor ons dus niet

    Succes


    Daar zou je je verzekering even voor kunnen bellen, of bekijken op internet
     
  3. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Ik heb mijn "kraamdagen" wel in het ziekenhuis doorgebracht. Lichamelijk had ik het niet nodig, maar geestelijk was het erg fijn om te blijven. In ons ziekenhuis was dat ook de "regel", als het kind blijft, mag de moeder ook 8 dagen blijven, dat vergoeden alle verzekeringen. Wil je graag naar huis? Je zou eens in het ziekenhuis kunnen vragen of dat eventueel kan. Wij hebben na 3 weken ziekenhuis wel couveusenazorg gehad, 2x 4 uur. Dat vond ik best wel fijn.

    ps kijk eventueel of je dit jaar nog naar een hoger pakket kan, grote kans dat je dat wel terug "verdient". Zo kreeg ik 350 kraamuitkering van de verzekering!
     
  4. noel82

    noel82 Bekend lid

    18 nov 2011
    533
    0
    0
    NULL
    Tilburg
    Ok bedankt, ik kan iig niet naar een pakket en ben wel aanvullend verzekerd, maar niet zo vaak dat dat er bij zit. Maar moet ik nachecken. Het is niet dat ik graag naar huis wil, maar 8dgn boven is geen optie. Ik heb thuis nog en peuter lopen en als het wel eerder wil komen heeft papa geen vrij. Dus ga dan liever op en neer zh is on de hoek. Het ging mij er ook met om dat ik t onzin vind dat mocht ik gewoon naar huis mogen dat IK dan kaamhulp krijg. Zit ik niet op te wachten.Ik moet het anders gewoon eens navragen bij verzekering.

    Jullie iig bedankt. Met jullie kindjes alles goed, vind best eng omdat t nu toch lijkt die te zetten.....
     
  5. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    3
    0
    Ik hoop dat de kleine nog een paar weken blijft waar hij zit! Maar mocht hij eerder komen: iemand die het huishouden wat van je overneemt in zo'n hectische periode is toch wel heel fijn hoor... Wij kregen 30u couveusezorg toen de thuis kwamen en de kraamhulp heeft vooral gezorgd dat wij ons konden focussen op de kinderen - zij zorgde voor de was, poetsen, eten voor ons....dat was toch wel heel fijn. Kan me voorstellen dat dat ook zo is als je alleen tussen ziekenhuisbezoeken door thuis bent om te rusten net na de bevalling. En als het niet bevalt, kan je haar altijd weer wegsturen....
     
  6. noel82

    noel82 Bekend lid

    18 nov 2011
    533
    0
    0
    NULL
    Tilburg
    Ja kan me idd heel goed voorstellen dat t dan heel fijn is, maar zit niet op haar te wachten als ik naar huis mag en kleine moed blijven. Maar ik dacht dat t verkocht was kraamzorg. Zal eens extra informeren.
    Ik hoop idd dat kleine mooi blijft zien nog mndje minimaal. Hopelijk is ie net zo koppig als zijn zus en blijft ie wat hij is ha ha.
    Jullie iig bedankt.
     
  7. Moeder van Rick

    Moeder van Rick Actief lid

    23 jan 2012
    225
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi,
    Ik heb 5 dagen in het ziekenhuis gelegen en had nog gewoon recht op kraamzorg, zelf nog toen rick thuis kwam had ik recht op uitgestelde kraamzorg.
    Ligt ook aan welke verzekering je hebt.
    Ik zou als ik jou was maar is informeren want volgens mij snapt die dame van de intake er ok niets van zo te lezen.

    Succes meid!
     
  8. Moeder van Rick

    Moeder van Rick Actief lid

    23 jan 2012
    225
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het is precies wat miepje zegt, best fijn om iemand in huis te hebben die wat doet voor je thuis, want zelf heb je er dan echt geen zin in en tijd voor, omdat je mogelijk elke keer weer heen en weer naar het ziekenhuis wilt.

    Zal voor je duimen dat de kleine nog heel veel weken mag blijven zitten!
     
  9. wennepen

    wennepen Bekend lid

    30 dec 2008
    908
    0
    0
    Tegen mij is dit gezegd: als de baby geboren wordt in het ziekenhuis en we moeten blijven gaan deze dagen van je kraamzorg af. Als de kleine binnen de 8 dagen naar huis gaat bijvoorbeeld op dag 5 dan krijgen we nog 3 dagen kraamhulp. Als de baby in het ziekenhuis blijft mag ik zelf ook max 8 dagen blijven, mits het niet te druk is op de afdeling anders moet je naar huis. Maar stel dat de kleine in het ziekenhuis blijft en ik op dag 4 naar huis ga dan krijg ik nog 4 dagen kraamhulp, ongeveer 2 uur per dag. Dit is omdat ze mij dan kunnen controleren.

    Omdat ik een uitgebreid pakket heb krijg ik van mijn verzekering 15 uur couveuse nazorg. Dus als de kleine dan naar huis komt kan ik van deze uren gebruik maken als ik wil.
     
  10. Laure80

    Laure80 Fanatiek lid

    26 aug 2008
    1.036
    0
    36
    Zoontje kwam ook te vroeg en ben zelf dag na de bevalling naar huis gegaan (en toen iedere ochtend en avond naar ziekenhuis).
    Heb 6 dagen 4 uur per dag kraamzorg gehad. De ene dag kwam ze 's morgens als wij in het ziekenhuis waren en de andere dag 's middags als wij thuis waren.
    Kraamverzorgster deed huishouden, mijn controles en paste enkele keer zelfs op onze peuter als wij naar het ziekenhuis gingen.
    In feite was ze meer een huishoudster dan een kraamverzorgster. Met een premature baby kom je zelf nergens aan toe, dus vond het wel handig dat de kraamverzorgster nog even alles goed had gedaan.
    Toen ons zoontje na 3 weken thuis kwam nog 2 keer 3 uur uitgestelde kraamzorg gehad. Bij een 1e kind denk ik echt nodig, vanaf een 2e meer handig voor huishouden, want kindje in bad doen en bedje opmaken etc ken je wel van de 1e.
     
  11. nedjla

    nedjla Fanatiek lid

    16 jun 2008
    1.773
    40
    48
    hoi mijn zoontje is met 30,6 geboren en ik ben 3 dagen in het ziekenhuis geweest mijn schoonmoeder heeft thuis ales gedaan schoonmaken eten maken en op mijn andere 2 kids gepast zodat wij gewoon naar het ziekenhuis konden die na zorg heb ik niet genomen hij heeft 7 weken in het ziekenhuis gelegen en ik vondt het niet nodig want toen was ik alweer goed op de been hopelijk blijft die van jouw nog even zitten is wel wat fijner dan elke keer op en neer naar het ziekenhuis en dan thuis zijn zonder je kindje is geen pretje veel succes
     
  12. ylvi

    ylvi Actief lid

    9 dec 2011
    298
    0
    16
    Onze dochter is met 31,4 geboren en heeft bijna 6 weken in het ziekenhuis gelegen. Ik ben zelf na 4 dagen thuisgekomen en heb geen kraamhulp gehad toen, vond ik niet nodig.
    Toen onze dochter thuis kwam hadden we nog recht op 15 uur couveuse nazorg (is per verzekering verschillend) Hiervan hebben we wel gebruik gemaakt, 5 keer 3 uur per dag 's ochtends met het opstarten van de dag, was wel erg lekker...
    Je kunt het beste even met je zorgverzekering bellen, zij kunnen je telefonisch een duidelijke uitleg geven waar je recht op hebt.
    Succes!
     

Deel Deze Pagina