baby 4 maanden drinkt geen hele flesjes meer leeg

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door ambonmanise, 5 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ambonmanise

    ambonmanise Fanatiek lid

    15 mei 2011
    1.724
    0
    0
    Secretaresse
    Hallo,

    Sinds mijn dochter vorige week 4 maanden oud is wil ik proberen om haar van 5 naar 4 flessen te laten gaan en dan van om de 3 uur naar om de 4 uur een fles. Helaas drinkt ze sinds donderdag alle flessen van 150cc niet meer helemaal leeg. Ze drinkt soms maar 70-120 cc dus kan ik de voeding ook niet verhogen. Gemiddeld krijgt ze nog wel bijna 600cc maar vandaag heeft ze dan ook 6 flessen op ipv 5!! Ze was dan ook heel actief vandaag en heeft vanaf 15 uur ook niet meer geslapen. Gelukkig slaapt ze 's avonds nog wel van 20 - 6.30 of 7 uur. Wat kan ik hier aan doen?

    Ik heb van de week in haar laatste fles van 19.30 uur 2 eetlepels rijstebloem gedaan omdat ik had begrepen dat ze dit eerst moet leren te eten voordat ze een fruit- of groentehapje krijgt. Klopt dit?
    Ze wou het trouwens niet hebben, ze hield haar mond stijf op elkaar. Pas toen ik een normale fles voor haar gemaakt had, dronk ze die op. Moeten ze persé rijstebloem eten?

    Als ik haar een fruithapje wil geven, wanneer kan ik dit het beste doen en hoeveel baby eetlepels moet ik dan geven?

    Ik hoop dat je antwoord kunt geven op mijn vragen.
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hallo,
    Het is nog wel vroeg om met 4 maanden al over te gaan naar 4 flessen per dag, daar kun je het beste nog een maandje mee wachten. Vanaf 4 maanden mag je vaste voeding geven, dit is pap, fruit en groente. Het maakt niet uit waarmee je begint en het moet ook niet. Het is meer om je baby te laten wennen aan een andere smaak en te leren eten van een lepeltje. Wanneer je fruit of groente geeft, kun je beginnen met een eetlepel per dag.
    Groetjes, Petra
     

Deel Deze Pagina