Allergy care & moeilijk poepen

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Suusjeuh, 27 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Onze zoon is nu 1 maand oud, na 3 weken van extreem huilen zijn we in overleg met het CB over gegaan op allergy care. Onze dochter heeft koemelk allergie en kan geen soya verdragen. Ze reageerde ook maar net aan op de pep, heb lang gedacht dat 't maar net voldoende allergievrij was voor haar vandaar dat hij allergy care krijgt. Na een paar dagen is het huilen nu enorm afgenomen, nu is het gewoon normaal, een keer een huil half uurtje en als hij moe of hongerig is, niet heel de avond door uren aan 1 stuk. Ik moet echter nog een pak allergy care hebben, bij het CB heb ik 2 pakken meegekregen om te proberen omdat het er stond van een andere moeder. Waar kan ik allergy care kopen, alleen via de apotheek te bestellen of ook bij de drogist?

    Daarbij poept hij al vanaf het begin slecht. Hij poepte voor het eerst na 48 uur - moet binnen 24 uur - en nooit elke dag, moet er enorm voor persen ookal is de ontlasting wel zacht. Nu poept hij op het moment maar 2x per week en laat in de tussentijd veel stinkende windjes. Is 2x per week poepen voor een fles gevoede baby acceptabel? Ik ben gewend dat kinderen elke dag of om de dag poepen.
     
  2. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,
    Friso Allergy Care is alleen te koop bij de apotheek. Bij het gebruik van Friso Allergy Care is het normaal dat de ontlasting wat dunner wordt, groen van kleur en wat meer gaat ruiken (ook de windjes). Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Maar je zoontje moet geen moeite hebben met de ontlasting, dat is niet de bedoeling. Het is niet erg om 1x 3 dagen ontlasting te hebben zolang hij er maar geen last van heeft.
    Groetjes Angelique
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Hij moet tijdens het poepen altijd flink huilen, trekt een rood hoofdje en is flink aan het kreunen. Hij heeft sinds de allergy care nog maar 2x ontlasting gehad, zou het nog bij trekken, of zou ik best tijdig een doorverwijzing naar de kinderarts kunnen vragen?
     
  4. Friso

    Friso Voedingsdeskundige

    1 sep 2009
    5.654
    0
    0
    Hoi,

    De voeding is heel veilig, de darmpjes hebben vaak even tijd nodig om te wennen aan een verandering.

    Groetjes Eveline
     

Deel Deze Pagina