lekkere hapjes oud en nieuw topic

Discussie in 'De lounge' gestart door lovewinnie, 28 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    wie heeft er lekkere recepten of hapjes voor oud en nieuw en wil die graag delen met andere.

    ik ben op zoek naar hapjes voor op tafel naast de gangbare oliebollen. zelf ben ik totaal inspiratieloos. we zouden eigenlijk gewoon met het egzin thuisblijven dit jaar en lekker gaan gourmetten maar nu krijgen we toch bezoek. nu willen we gewoon lekkere hapjes neer zetten maar wat is lekker. zelf lust ik echt niks maar mijn gasten en partner lussen echt alles en het kan niet gek genoeg zijn,

    kom maar op met de recepten :)
     
  2. snoes4rx

    snoes4rx Bekend lid

    18 feb 2009
    787
    0
    0
    Marketing en communicatie
    midden van het land
    Ik ben zelf gek op monchourolletjes. Heel simpel: je koopt een pakje roomkaas, doet er kruiden (zout peper knoflook) en een uitje fijngesnipperd doorheen en dit doe je in een plakje ham of in een wrap. Als je dit mengsel in een wrap doet kun je er nog wat rucola of veldsla bij doen. Oh, voor de roomkaas hoef je niet persé monchou te hebben, je kunt ook gewone roomkaas kopen. Is veel goedkoper ;)

    Ook lekker is donkerbruin brood roosteren en dan met een koekvormpje er cirkel of sterretjes maken. Vervolgens maak je een mengseltje met mosterd en creme fraiche en doe je daar een plakje osseworst en een zilveruitje op. Is ook altijd een groot succes op feestjes!

    Veel succes...

    Ik ga dit topic in de gaten houden, want ik ben dol op lekkere en makkelijk te maken hapjes.
     
  3. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Bladerdeeghapjes met kaas! Plakjes bladerdeeg ontdooien, in vier stukjes snijden, vullen met een beetje geraspte oude kaas (en als je dat lekker vindt wat Italiaanse kruiden of zoiets). Dichtvouwen, bestrijken met wat eigeel en nog wat geraspte kaas er bovenop. 10 minuten in de oven op 200 graden (of iets langer/korter, moet je even uitproberen, als je ze goed in de gaten houdt zie je vanzelf wanneer ze klaar zijn).
    Wat ik zelf ook heel lekker vind is stukjes Turks brood met tapenade (gekocht of zelfgemaakt).
     
  4. Vagans

    Vagans VIP lid

    13 aug 2010
    8.491
    0
    0
    Zwijndrecht
    * bladerdeeg met een knakworstje
    * Kleine cups met ragout
    * komkommer schijfjes met verschillende soorten dip
    * gevulde eieren
     
  5. muis26

    muis26 Fanatiek lid

    cherry tomaatjes met mozzarella en blaadje basilicum.. beetje peper, zout en balsamico +olijfolie erover sprenkelen... heeerlijk!!!

    komkommer in de lengte door de midden, uithollen en vullen met roomkaas en dan in stukjes.,..

    rolletjes roomkaas met parmaham

    Turks brood met aioli

    mini pizaatjes

    sashimi --> rauwe zalm en tonijn in stukjes, met bakje soja saus erbij....(mijn favoriet :p )
     
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    zie heerlijke dingen voorbij komen :).
     
  7. Only me

    Only me Niet meer actief

    Zalm of ham wraps.

    - Neem een wit casinobrood, snij daar de korstjes vanaf en snij door de helft.
    - Smeer de beide helften in met een dikke laag kruidenkaas, (die van de C1000 met Bieslook is het lekkerste) en doe daar wat verse rucola-sla op.
    - Leg er dan een plakje ham of zalm op. Rol vervolgens dmv huishoudfolie strak op. Leg een klein uurtje in de koelkast en pak ze dan uit en leg op een bordje met wat verse bieslook!
    Gegarandeerd succes!

    Gevulde tomaatjes
    - Cherrytomaatjes (hoeveelheid naar wens)
    - 1 blik tonijn
    - 1 eetlepel sojasaus
    - 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    - 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen
    - 2 eetlepels chilisaus
    - 2 eetlepels mayonaise
    - 1 eetlepel bieslook

    Snijd het kapje van de tomaatjes en hol ze met behulp van een lepel uit. Snijd de tonijn in hele kleine stukjes en roer de sojasaus en olijfolie erdoor.
    Meng de garnalen, chilisaus, mayonaise en bieslook door elkaar.
    Vul de helft van de tomaatjes met het tonijnmengsel en de andere helft met het garnalenmengsel.
    Klaar is Kees (Kim:p)
     
  8. Anita1983

    Anita1983 Bekend lid

    18 aug 2010
    524
    27
    28
    NULL
    NULL
    Bladerdeeg in 2en of 4en.
    Gevuld met:
    Kruidenkaas + Salami
    Ham en kaas
    Geruld gehakt met uitje en tomatenpuree
    Knakworstje
    Geitenkaas + honing + tijm
    Brie + pijnboompitjes
     
  9. Citroentje

    Citroentje VIP lid

    7 apr 2007
    5.556
    0
    0
    Schijfjes komkommer met kruidenkaas of roomkaas en gerookte zalm erop.
     

Deel Deze Pagina