Hallo, Ik wil graag draadjesvlees gaan maken. Heb het nog nooit eerder gedaan en vind op internet zoveel verschillende recepten en manieren! Maar wat is nou het lekkerste recept? En welk vlees gebruik je hier het beste voor? Ik hou niet echt van dat vet wat er altijd aan zit... Stoven jullie het in de oven of gewoon op het gasfornuis? Ik moet overigens ook nog een pan kopen om het in te bereiden, tips hiervoor? Alvast bedankt!!
Ik gebruik eigenlijk altijd een emaille pan en stoof dan riblappen, borstlappen of runderlappen. eerst aanbraden en dan de pan in met croma, takjes rozemarijn, ui en tomatenpuree. Of met croma en een zakje kruiden. Af en toe omdraaien en een uurtje of 4 sudderen op een laag pitje tot het vlees van de vork valt. Ik lust het zelf echt totaal niet, ik proef er ook niets van, maar tot nu toe geen klachten
Als je ervan houdt... Zou ik zeker een slowcooker kopen. Zoooo handig En anders ee gietijzeren braadpan
Dit, alleen wel af een toe een klein laagje water toevoegen, anders wordt het keihard en zit het aan je pan vast, verkoold
Voordat ik een slowcooker had, stoofde ik ‘draadjesvlees’ in de oven, zodat de temperatuur gelijkmatiger blijft. Nu dus in de slowcooker (voor mij inmiddels onmisbaar) Ik gebruik bijna altijd magere runderlappen, omdat ik ook niet van veel vetstukken hou. Of ik pak riblappen en snij de echt grote vetbrokken weg (ook al geeft dat vet juist veel smaak). Mijn favorieten: Limburgs zuurvlees (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees) Boeuf bourguignonne Zwolsche stoof (https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/) Rendang (Indisch draadjes vlees: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/) En verder zijn er natuurlijk nog tal van heerlijke recepten. Wat handig is om te weten is dat stoofvlees malser wordt van lang stoven en van een zuurtje (bv scheutje azijn, tomatenpuree, rode wijn, e.d.) En eerst goed aanbraden zorgt voor meer smaak.
ik zet altijd gewoon een glas op mijn aanrecht en af en toe gooi ik wat over het schuin gezette deksel.
Ik gebruik ook altijd kruidnagel en laurierblad tijdens het stoven. En op het laatst gooi ik er nog wat stukken ontbijtkoek door.
Heb beiden even opgezocht en zien er beide handig uit haha. Kan niet kiezen Maar bij de slowcooker moet je dan alsnog het vlees eerst aanbraden in een andere pan toch?
Ik gebruik altijd dit recept. Heeeeerlijk! Ik eet vandaag: Suddervlees met frites #Appie https://www.ah.nl/r/591756
Ik koop altijd bij de AH rendang pakketjes. Runderlappen erbij en in een grote pan, super makkelijk en heel lekker!! (Ik doe er vaak nog champignons bij maar dat hoeft niet)
Nee hoor. Je hebt een binnenpan die je uit de slowcooker haalt. Die kun je op bet gasstel zetten. Als beide kanten even zijn gebakken, zet je de binnenpan in de slowcooker met de rest vd ingrediënten. Ik vind het ook ideaal en kan niet meer zonder mijn slowcooker
Ik kruid het vlees met peper en zout en stoof het inderdaad met laurier en kruidnagel. (kruidnagel in het laurierblad, dan hoef je later niet te zoeken) Maar ik doe als de boter in de pan heet word, daar een theelepel sambal en een theelepel mosterd bij en daarna het vlees in de pan. Grandioze geur en smaak. De ontbijtkoek heb ik nog nooit gedaan, waar is dat voor. Puur smaak of binding van de saus.
Hier bak ik nooit aan voor het in de slowcooker gaat. Er komt dan namelijk een korstje op en je schroeit het vlees dicht waardoor kruiden er minder intrekken.
Ik heb deze een paar keer gemaakt: https://www.brendakookt.nl/2017/02/15/draadjesvlees/ Ik gebruik een gietijzeren braadpan.
Waarom heb ik daar nog nooit aan gedacht????? Dank voor deze super tip, voortaan geen geroer en gezoek meer
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R810622/filosoof-stoofvlees-onder-pureedakje https://uitpaulineskeuken.nl/2015/01/stoofpotje-van-rundvlees-met-balsamico.html Deze zijn erg lekker. Ik doe er zelf nog wortel & champignons door.
Ik koop runderlappen of sukadelappen. Kwartiertje uit de koelkast voor het braden. Kruiden met peper en zout. Aanbraden in boter en afblussen met water. Doe er ook altijd laurierblaadjes in met kruidnagel. En tegen het einde aan ontbijtkoek. Of ik neem riblappen, snij het in blokjes. Kruiden met peper en zout. Aanbraden in boter met een gesneden uitje. Afblussen met een glas rode wijn. Even laten bakken en dan gepureerde tomaten en laurierblaadjes erbij. Ik stoof het altijd op een petroleumstel