Draadjesvlees recept

Discussie in 'De lounge' gestart door wafelijzer, 21 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Hallo,

    Ik wil graag draadjesvlees gaan maken. Heb het nog nooit eerder gedaan en vind op internet zoveel verschillende recepten en manieren!
    Maar wat is nou het lekkerste recept?
    En welk vlees gebruik je hier het beste voor? Ik hou niet echt van dat vet wat er altijd aan zit...
    Stoven jullie het in de oven of gewoon op het gasfornuis?

    Ik moet overigens ook nog een pan kopen om het in te bereiden, tips hiervoor?

    Alvast bedankt!!
     
  2. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.514
    1.559
    113
    Zuid-Holland
    Ik gebruik eigenlijk altijd een emaille pan en stoof dan riblappen, borstlappen of runderlappen.
    eerst aanbraden en dan de pan in met croma, takjes rozemarijn, ui en tomatenpuree.

    Of met croma en een zakje kruiden.

    Af en toe omdraaien en een uurtje of 4 sudderen op een laag pitje tot het vlees van de vork valt.

    Ik lust het zelf echt totaal niet, ik proef er ook niets van, maar tot nu toe geen klachten :D
     
    Winter30 en wafelijzer vinden dit leuk.
  3. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant
    Als je ervan houdt... Zou ik zeker een slowcooker kopen.
    Zoooo handig


    En anders ee gietijzeren braadpan
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  4. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    Dit, alleen wel af een toe een klein laagje water toevoegen, anders wordt het keihard en zit het aan je pan vast, verkoold ;)
     
    Kanarie vindt dit leuk.
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Voordat ik een slowcooker had, stoofde ik ‘draadjesvlees’ in de oven, zodat de temperatuur gelijkmatiger blijft. Nu dus in de slowcooker (voor mij inmiddels onmisbaar)
    Ik gebruik bijna altijd magere runderlappen, omdat ik ook niet van veel vetstukken hou. Of ik pak riblappen en snij de echt grote vetbrokken weg (ook al geeft dat vet juist veel smaak).

    Mijn favorieten:
    Limburgs zuurvlees (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees)
    Boeuf bourguignonne
    Zwolsche stoof (https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/)
    Rendang (Indisch draadjes vlees: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/)

    En verder zijn er natuurlijk nog tal van heerlijke recepten. Wat handig is om te weten is dat stoofvlees malser wordt van lang stoven en van een zuurtje (bv scheutje azijn, tomatenpuree, rode wijn, e.d.) En eerst goed aanbraden zorgt voor meer smaak.
     
    Casara, Elena22, Manque en 2 anderen vinden dit leuk.
  6. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    En dan geen koud maar juist warm water want van koud water word het vlees weer taai ;)
     
    amdaa, Emama en wafelijzer vinden dit leuk.
  7. sleutelbloem

    sleutelbloem Bekend lid

    10 sep 2018
    940
    1.039
    93
    ik zet altijd gewoon een glas op mijn aanrecht en af en toe gooi ik wat over het schuin gezette deksel.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  8. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Ik gebruik ook altijd kruidnagel en laurierblad tijdens het stoven. En op het laatst gooi ik er nog wat stukken ontbijtkoek door.
     
    Manolito, Zusterke en wafelijzer vinden dit leuk.
  9. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    Heb beiden even opgezocht en zien er beide handig uit haha. Kan niet kiezen:p

    Maar bij de slowcooker moet je dan alsnog het vlees eerst aanbraden in een andere pan toch?
     
  10. wafelijzer

    wafelijzer Fanatiek lid

    26 nov 2015
    1.828
    782
    113
    Vrouw
    En dat is dan om de saus wat te binden, die ontbijtkoek? Of voor de smaak?
     
  11. Sneeuwvlokjes

    Sneeuwvlokjes Fanatiek lid

    12 mrt 2014
    2.130
    1.209
    113
    frummeltje31 vindt dit leuk.
  12. Marre1985

    Marre1985 Bekend lid

    1 mei 2017
    586
    495
    63
    Vrouw
    Ik koop altijd bij de AH rendang pakketjes.
    Runderlappen erbij en in een grote pan, super makkelijk en heel lekker!! (Ik doe er vaak nog champignons bij maar dat hoeft niet)
     
    frummeltje31 vindt dit leuk.
  13. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.387
    111
    63
    Nee hoor. Je hebt een binnenpan die je uit de slowcooker haalt. Die kun je op bet gasstel zetten. Als beide kanten even zijn gebakken, zet je de binnenpan in de slowcooker met de rest vd ingrediënten. Ik vind het ook ideaal en kan niet meer zonder mijn slowcooker
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  14. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.466
    1.650
    113
    Brabant

    Doe ik nooit. Wordt soms wel aangeraden. Maar dat kan gewoon in de koekenpan
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  15. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    Ik kruid het vlees met peper en zout en stoof het inderdaad met laurier en kruidnagel. (kruidnagel in het laurierblad, dan hoef je later niet te zoeken)
    Maar ik doe als de boter in de pan heet word, daar een theelepel sambal en een theelepel mosterd bij en daarna het vlees in de pan.
    Grandioze geur en smaak.

    De ontbijtkoek heb ik nog nooit gedaan, waar is dat voor.
    Puur smaak of binding van de saus.
     
    Zoe123, wafelijzer en februari2012 vinden dit leuk.
  16. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Hier bak ik nooit aan voor het in de slowcooker gaat. Er komt dan namelijk een korstje op en je schroeit het vlees dicht waardoor kruiden er minder intrekken.
     
    wafelijzer vindt dit leuk.
  17. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.602
    1.796
    113
    Vrouw
    Elena22 en wafelijzer vinden dit leuk.
  18. februari2012

    februari2012 Bekend lid

    31 okt 2012
    686
    390
    63
    Waarom heb ik daar nog nooit aan gedacht????? :oops:
    Dank voor deze super tip, voortaan geen geroer en gezoek meer :thumup:
     
    wafelijzer en masami vinden dit leuk.
  19. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Ik koop runderlappen of sukadelappen.
    Kwartiertje uit de koelkast voor het braden.
    Kruiden met peper en zout.
    Aanbraden in boter en afblussen met water. Doe er ook altijd laurierblaadjes in met kruidnagel. En tegen het einde aan ontbijtkoek.

    Of ik neem riblappen, snij het in blokjes.
    Kruiden met peper en zout.
    Aanbraden in boter met een gesneden uitje. Afblussen met een glas rode wijn.
    Even laten bakken en dan gepureerde tomaten en laurierblaadjes erbij.


    Ik stoof het altijd op een petroleumstel :)
     
    wafelijzer en masami vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina