Een winkel beginnen

Discussie in 'De lounge' gestart door sneeuwpop, 20 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hoi,

  wie heeft er ervaring met een winkel aan huis op te starten?
  en welke branche verkoop je? speelgoed, lingerie, huishoudelijke artikelen?

  ik wil n.l wel een winkel aan huis beginnen heb dus ervaringen nodig en ideeen van waarin en wat een beetje goed verkoopt.

  iemand een leuk idee waarin een winkel te beginnen?

  gr
   
 2. Heb je een winkeloptie op je huis?
  Maw, mag je daar een winkel beginnen van de gemeente?

  Wij zijn bezig met een winkel aan huis, we hebben een grote ruimte aan ons huis. We betalen ook een bedrag per jaar aan de gemeente zodat die winkeloptie erop zit.

  Nu zijn we altijd open met braderieen of op zaterdagmiddag, als Sterre groter is en naar school gaat ga ik alle dagen open.

  Wij verkopen streekproducten, tassen, sjaals, aardewerk (maakt mijn zwager, super leuke dingen), vaasjes, af en toe bloemen, vanalles dus. Ik sta ingeschreven als eenmanszaak in kado artikelen en woonaccessoires. Nu wil ik ook blikjes en ijsjes gaan verkopen dus nu zijn we daar weer voor bezig bij de gemeente want dat mag niet zomaar. En onze buren houden me ook tegen, zij hebben een hotel met terras dus vinden het maar niks als mensen bij mij een blikje voor een euro kopen :)
   
 3. Kinderkleding
  woonaccessoires
  Luxe kringloop
   
 4. hippe positiekleding en als het kan ook een kledinglijn voor de kids erbij....
   
 5. #5 sneeuwpop, 21 apr 2010
  Laatst bewerkt: 21 apr 2010
  hoi marijke

  ik weet niet of daar een winkel optie op t huis zit, het is n.l een grote loods waar een motorwinkel heeft gezeten en daarnaast staat het huis.

  ik begrijp dus dat ik daar niet zomaar een winkel in kan beginnen dit moet dus 1st via de gemeente worden aangevraagd en moeten ze dan ook al weten wat je wil gaan verkopen?

  gr
   
 6. positiekleiding zou idd ook wel wat wezen is hier in de buurt maar weinig te krijgen.
   
 7. Als er al eens een winkel heeft gezeten is het waarschijnlijk gewoon goed hoor!
  Ik zou eens een informatief gesprek aanvragen bij de kvk, kost 30 euro en dan heb je precies op een rijtje wat je allemaal moet regelen. Ik vond het super, dan heb je een overzicht, ik zag door de bomen het bos niet meer op een gegeven moment. Terwijl het allemaal zo simpel is :) Maar je moet het even weten :)
   

 8. Grijns, als ik een goed idee had zette ik dat niet op internet maar begon zelf een winkel ;)

  Ik zou eens beginnen met nagaan wat er in jouw omgeving nog ontbreekt aan winkels...
   
 9. ik wel hoor, gun een ander net zoveel als mezelf.....
   
 10. Inderdaad even met de gemeente contact opnemen of dat allemaal kan, waarschijnlijk wel als er al eerder een motorzaak heeft gezeten. Dan een gesprek bij de KvK of zo'n informatiebijeenkomst, daar steek je vaak veel van op.

  Dan goed marktonderzoek gaan doen. Waar ligt die loods, is dat op een industrieterrein buiten het centrum? Hoeveel winkels zijn er al bij jullie in de woonplaats die verkopen wat je wilt gaan verkopen, komen mensen daarvoor naar de loods (bijv. kinderkleding zullen de meeste mensen gewoon in het centrum kopen en niet de moeite nemen wat verder afgelegen wat te halen, voor dingen als meubels zullen ze eerder die moeite nemen, al is de meubelbranche de afgelopen jaren volledig ingezakt, dus of dat nou wat oplevert is de vraag.
  Er komt best veel bij kijken. Mijn schoonmoeder heeft een webwinkel in dvd's, games, spelcomputers etc. Zowel nieuw als tweedehands, dat loopt goed hoor, ze hebben thuis de opslag en versturen het gewoon vanaf daar.
   
 11. als het goed is moet er dan al of nog een winkel bestemming opzitten.

  De Oude Bank | Zwolle | BROCANTE & LIFESTYLE

  winkel van mijn moeder, heb haar veel geholpen.
   

Deel Deze Pagina