Gevoelige borsten tijdens of kort na de vruchtbare periode

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door , 16 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Hallo,

  Vraagje. Op 1 dec. was de eerste dag van mijn laatste menstruatie. Mijn menstruatie heeft ongeveer een dag of 3 geduurt en toen was het abrubt over. We zijn daarna meteen begonnen met klussen en hebben minimaal om de dag seks gehad. Nu ben ik net over de helft van mijn cyclus. Ik heb ongeveer een cyclus van een dag of 27/28. Dat was voor tijdens en na het verwijderen van mijn Mirena. Mijn Mirena is 17 november eruit gehaald. Buiten de bloeding die ik vlak na de verwijdering kreeg ben ik daarna gewoon op het normale tijdstip ongesteld geworden. Dus ik ga er van uit dat er niets is veranderd. Maar nu heb ik ineens last van gevoelige borsten. In mijn buik rommelt het ook al 3 dagen. Ik heb ook last van witverlies. Kan dit bij mijn eisprong horen? Ik heb me er nog nooit eerder mee bezig gehouden, dus heb geen flauw idee hoe dat voelt. Ik ben tegelijkertijd bang dat er door het verwijderen van mijn Mirena helemaal niets meer van mijn cyclus klopt en dat ik helemaal verkeerd zit te rekenen. Wie heeft hier ervaring mee?
   
 2. inge08

  inge08 Actief lid

  21 mrt 2008
  204
  0
  0
  Verder geen ervaring mee.. maar die gevoelige borsten heb ik ook ... ik heb het vooral na de vruchtbare dagen.. vreemd! ben nu vanaf vorig jaar oktober gestopt met de pil, maar heb sinds twee maanden "last" van gevoelige borsten... Misschien hoort het erbij?!? Succes..
   
 3. Hope1982

  Hope1982 Bekend lid

  13 nov 2008
  565
  0
  0
  Ik heb dat altijd kort na mijn ei.. dus sinds vandaag heb ik weer hele hele gevoelige. Bij mij is dat dus normaal.
   
 4. Tinkerbellmama

  Tinkerbellmama Actief lid

  11 dec 2008
  201
  0
  0
  Toevallig valt het mij vandaag voor het eerst op dat ik af en toe kleine steekjes in mijn borsten voel en had de afgelopen dagen mijn vruchtbare dagen.
  Heb in oktober mijn mirena laten verwijderen. geen flauw idee of dat er iets mee te maken heeft, had meteen na het verwijderen een regelmatige cyclus.
   
 5. marleentje26

  marleentje26 Fanatiek lid

  25 aug 2007
  4.754
  0
  0
  Bemiddelingsmedewerker gastouderopvang
  Rondom nijmegen
  Ik heb dat ook altijd na dat mijn eisprong is geweest en het word dagelelijks erger tot de dag dat ik ongesteld word dan is het ineens weg.
  Naar mijn idee heeft het neit altijd met ontpillen te maken want ben al ruim 1,5 jaar gestopt met de pil.
   
 6. Loe

  Loe Niet meer actief

  Altijd! tot de menstruatie, aan het eind kan ik gewoon zonder enorme pijn mijn bh niet meer uitdoen..........ik moet zeggen toen ik net met de pil gestopt was, leek het wel alsof ik het continu had, heb er zelfs al een arts voor geraadpleegd. Waarschijnlijk duurde het toen gewoon langer de eerste cyclus voordat ik ongesteld werd, daarom had ik er zolang last van.
   
 7. Lemi

  Lemi VIP lid

  5 okt 2008
  13.307
  0
  0
  toen ik gestopt was met de pil kreeg ik ook ineens last van mn tepels. Na de eerste echte menstruatie was dit over. Heb t vorige maand nog wel gehad na mn eisprong, maar dat was maar een beetje.

  Volgens mij kan dat heel goed te maken hebben met hormonen in je lichaam. Dus kan het ook te maken hebben met dat je cyclus weer een normaal ritme probeert te krijgen.
   
 8. Flipper2288

  Flipper2288 Actief lid

  21 nov 2008
  155
  0
  0
  Voorhout
  Hoi

  Lastig, want pijn in de borsten tussen ei en menstruatie is idd bij iedereen anders. Sommige vrouwen hebben er helemaal geen last van, ik krijg altijd 5 tot 7 dagen voor mijn menstruatie zere borsten.

  Ik zou zeggen: neem wat tijd om je cyclus te leren kennen. Of deze in de war is door de mirena weet ik niet, maar ik denk wel dat je, net als bij de pil, andere lichamelijke klachten kunt hebben opeens.

  Veel succes!
   
 9. Lilly

  Lilly Fanatiek lid

  1 jun 2006
  4.842
  0
  36
  Vegan blogger, vloger en coach!
  Bussum
  Wat betreft je cyclus kun je niets anders dan ff afwachten.

  Ik heb 2 maal een mirena gehad. Voor de geboorte van mijn zoon. Na het verwijderen was ik heel snel zwanger de 1e keer. 30 mei spiraal eruit, nooit ongesteld geworden en 27 juni! had ik een posi test.

  Nu is mijn mirena 11 augustus verwijderd, de 13e kreeg ik mijn 1e menstruatie. De volgende pas na 43 dagen, toen na 31 en toen na 30 dagen.

  Wbt de pijnlijke borsten, die heb ik dus elke maand rond mijn eisprong.
  De 1e maand was heftig echt met pijnlijke plekken in mijn borsten, meerdere dagen. Nu is het minder, en meer een zuerend gevoel dat komt en gaat.

  Succes met zwanger worden.
   
 10. hankie

  hankie Actief lid

  9 nov 2007
  109
  0
  0
  Ik heb rondes lang wel pijn in mijn borsten gehad na mijn eisprong, toen ineens een aantal keren niet en nu weer wel...denk je net dat je je lichaam zo onderhand wel kent... :rolleyes:
   
 11. mounia

  mounia Fanatiek lid

  15 aug 2007
  4.139
  0
  0
  't gooi
  hier ook na de eisprong tot de menstruatie pijnlijke boobs
   
 12. Niet meer actief

  Ok! Das fijn om te horen dat de meeste vrouwen dat hebben na hun ei! Ik heb mijn moeder en een vriendin er ook eens op aangesproken en hun vertelden mij hetzelfde. Dat betekend voor mij dat mijn cyclus niet verstoord is door de Mirena iig en dat ik op de goede dagen geklust heb! Spannend hoor! Jullie ook allemaal succes met zwanger worden! :D
   
 13. spannendetijden

  spannendetijden Fanatiek lid

  9 jun 2008
  4.222
  0
  36
  medewerkster management ondersteuning ( en daarbij
  bij mn grote liefdes
  lieve meiden ook ik loop nu met verschrikkelijk zere borsten. normaal gesproken heb ik altijd rond mn ei zere tepels tot een dag of 2 erna en dan weer 1a2 dagen voor mn ongi zeker tepels... maar nu is het echt mn borst en mn tepels staan alsof ik het koud heb en zijn mega hard....maar mn borsten doen echt ontzettend pijn ik heb zelfs tot ergenis nu mn bh uit gedaan maar word er niet beter op. heeft iemand hier ervaring mee? ik ben al sinds mei van de pil af en ontpillen zal het niet zijn. maar heb t nog niet eerder zo gehad. hopelijk kan iemand me helpen x
   

Deel Deze Pagina