Hoe doen jullie het? Werken en school kids?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door ZonStraal, 7 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ZonStraal

  ZonStraal Niet meer actief

  Hallo Mama's,
  Ik ben zojuist naar een informatie gesprek geweest van de basisschool waar ons zoontje volgend jaar naar toe gaat. We waren ontzettend enthousiast en hebben hem ook gelijk ingeschreven ... MAAR .... toen kwam het. Ik vroeg hoevaak hij naar school moet als hij 4 jaar is en toen zei die directeur 'de hele week mevrouw'.

  Uhmmm wat? Ik ging er vanuit dat hij maar 2 hele dagen in de week hoefde te gaan, omdat kinderen in feite nog niet leerplichtig zijn met 4 jaar. Een collega van mij haar dochter gaat elke maandag, woensdag en vrijdag naar school. Daarom dacht ik dat het overal zo geregeld is.

  Maar ik zit met mijn werk en ik maak me nu echt al ongerust! Ik werk 28 uur onregelmatige diensten en er wordt best veel van me veracht dat ik ook bepaalde ochtenden moet komen werken (vaste afspraken). Ik kan niet minder gaan werken of helemaal stoppen met werken ivm financien.
  Daarnaast heb ik ook een dochtertje waar ik rekening mee moet houden die dan de dagen dat haar broer op school zit naar opvang moet gaan. Ik heb geen familie in de buurt wonen of iemand anders waar ik beroep op kan doen.

  Zitten er meer mama's in hetzelfde schuitje als ik?
  Liefs Zonstraal

  PS: Om hem 4 dagen in de week (1 dag is papa dag thuis) naar voorschoolde en naschoolse opvang (+ overblijven) te sturen zie ik niet zitten.
   
 2. mavi derya

  mavi derya Fanatiek lid

  4 dec 2011
  3.397
  0
  36
  Vrouw
  zuid holland
  Hmmm.. Jij bent toch ook de hele week naar school gewwest vroeger en als je kindje 5 wordt moeten ze ook de hele dag.. Je zal toch een gast ouder of bso moeten regelen of op je werk iets..
   
 3. Angela2009

  Angela2009 Niet meer actief

  Kinderen gaan toch gewoon de hele week naar school?? zo is het toch altijd al geweest!

  Bij ons op school is het wel dat mijn zoontje een wenperiode heeft zodat ik zelf kan bepalen of hij eerst halve of gelijk hele dagen gaat. Dit is een wenperiode van 2 maanden na zijn 4e verjaardag.

  Maar je zit toch met hetzelfde probleem als je kindje 5 wordt, dan moeten ze sowieso de hele week naar school omdat ze leerplichtig zijn en als je werkt moet je toch van tevoren wat geregeld hebben qua opvang.
   
 4. Carla1980

  Carla1980 VIP lid

  16 jul 2006
  5.833
  0
  0
  Lerares basisonderwijs
  Noord-Brabant
  Hier gaan kinderen ook gelijk 5 dagen naar school. je zult dus echt iets moeten regelen qua opvang voor je kids. Zeker als hij dadelijk 5 is.
   
 5. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  ik snap het ook niet helemaal: Het is toch makkelijker juist met werken als hij meer naar school gaat?

  Ik ga er vanuit dat onze dochter in elk geval 4 dagen naar school gaat. Mogelijk één (half) dagje thuis in het begin als het te vermoeiend is.
   
 6. jada08

  jada08 VIP lid

  14 jan 2009
  7.177
  22
  38
  Onze zoontjes gaan straks ook elke dag naar school, en ik geloof 1 in de 2 weken een vrijdag vrij. Ik werk nu 3 hele dagen. Straks ga ik hun schooltijden werken. Iedere dag van half 9 tot 2 en dan om de week op vrijdag. De ene week is het dan 22 uur en dan de andere week 27,5 uur.

  Je zal toch wat moeten regelen qua opvang. Of andere werktijden als die mogelijkheid er is.
   
 7. ZonStraal

  ZonStraal Niet meer actief

  Voor de dames die zeggen 'vroeger ben je ook de hele dag naar school geweest': Je leest toch in mijn topic dat ik daar verbaast over was, omdat mijn collega haar kind maar 2,5 dag in de week naar school gaat. Dus ging ik er vanuit dat het allemaal zo ging.

  Nee het is juist moielijker voor mij als mijn kind alle dagen naar school gaat. Ik werk onregelmatig en heb werktijden die van 13.00-23.00 of 15.00-23.00 + een Slaapdienst waar ik de voglende ochtend 10.00 uur pas uitkom. Dus niet echt handig helaas.
   
 8. ZonStraal

  ZonStraal Niet meer actief

  Gastouder: Kan dat ook als een familielid dit voor je wilt doen? Ik heb een schoonzusje die bijna klaar is met haar opleiding en dan een jaar er tussen uit wilt alvorens ze verder gaat studeren. Misschien moet ik morgen even de Belastingdienst bellen voor wat meer info?
  Of heeft iemand hier er misschien ervaring mee?
   
 9. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  Mijn zoon gaat 4 hele dagen naar school is de vrijdagen vrij. de andere school hier is: dinsdag en donderdag een hele dag en maandag, woensdag, vrijdag een halve dag. Ik heb BSO er bij geregeld en mijn ouders halen en brengen mijn zoon af en toe naar en van school.
   
 10. koningsdochter

  koningsdochter Fanatiek lid

  4 dec 2010
  2.343
  8
  38
  Zuid-Holland
  je zegt 1 dag is pappa thuis....maar kan hij niet wat meer betekenen rondom het halen en brengen?? en als jij een avonddienst hebt dan kan je man toch de kids ophalen en de avond met hen doen???? jij staat hier toch niet alleen in??
  kan je op je werk geen vaste werkdagen/avonden gaan regelen?? dan heb je ook vaste momenten dat je opvang nodig hebt!

  en ja, eerlijk gezegd vind ik het wel een beetje naief van je dat je er vanuit ging dat je kind geen vijf dgn naar school moet gaan.
   
 11. mavi derya

  mavi derya Fanatiek lid

  4 dec 2011
  3.397
  0
  36
  Vrouw
  zuid holland
  Dat kan wel maar dan moet ze wel aan de voorwaarde voldoen om kot te krijgen volgens mij ehbo diploma en helpende geloof ik.. Maar welke opleiding weet ik niet zeker..
   
 12. ZonStraal

  ZonStraal Niet meer actief

  Hij heeft werkdagen van 07.30-17.00 uur. Dus veel speling zit er niet in om meer te beteken betreft het ophalen en brengen.
  Het spreekt voor zich dat hij de kids moet ophalen en avond doen als ik avonddienst heb!

  Op ons werk zijn we niet zo flexibel blijkbaar met vaste werkdagen en avonden ;)

  Zo naief is het blijkbaar niet als je de moeite neemt om de overige reacties te lezen van dames die hebben geschreven dat hun kinderen ook niet volle 5 dagen naar school gaan;)!!
   
 13. ZonStraal

  ZonStraal Niet meer actief

  Kijk, hier heb ik wat aan! Dat is helpende info ipv reacties met verwijten ;)

  Zij heeft een SPW diploma (tenminste in juni is ze klaar). Daarna gaat ze 1 jaar er tussen uit en dan erder studeren. Kot wat houdt dat in?
   
 14. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Hm hier afgesproken dat ik 2 dagen in de week om half 4 thuis kan zijn.
  Oorspronkelijk bracht ik dr elke dag naar voorschoolse opvang maar nu werkt manlief dichterbij en begint dan om 9 uur dus kan hij haar 's ochtends wegbrengen.
  2 middagen in de week past oma op en dan 1 middag bso.
  Om eerst maar eens antwoord te geven op de gestelde vraag.
  En ja ik zag er tegenop het leek onwijs handig... Maar eigenlijk bevalt het prima.

  Maar met 28 uur werken zou je regelmatig gewoon op tijd thuis moeten zijn voor school. Zeker met de diensten die jij draait.
  Want je draait 10 uur per dienst... Dus min 2 schoolmiddagen thuis.
  Wisselend, maar wel thuis.

  De truc is om een gashouder of bso met flexibele opvang te vinden.
  Bij ons op de bso kun je een maand tevoren je rooster doorgeven zodat je op de gewenste dagen opvang hebt.
  Je partner kan dan om 6 uur (of later wellicht) hem dan ophalen bij de bso. Maar met 2 kids is een gastouder wellicht handiger omdat je dan maar op 1 adres een kind hoeft te halen en te brengen en die zijn vaak wat soepeler met veranderingen.
   
 15. mavi derya

  mavi derya Fanatiek lid

  4 dec 2011
  3.397
  0
  36
  Vrouw
  zuid holland
  Kinder opvang toeslag ik denk als je op de site van toeslagen.nl kijkt dat je ook de voorwaarden en regels wel kunt vinden..
   
 16. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Oh en onze dochter gaat ma-di-do-vr tot half 4 naar school. Op woensdag tot half 1.
  Vanaf de dag dat ze 4 werd dus.
   
 17. Yolanthe

  Yolanthe VIP lid

  wat gaat dat kindje weinig naar school met maar 2,5 dag! Is dat een idee van die moeder of van de school?
  Hier gaan ze 4 dagen en zijn de woensdag vrij (en dan hebben ze nog zeer regelmatig een studiedag/vakantie.

  Hier is het wel de bedoeling dat ze 4 dagen komen (ze missen anders ook vanalles en vallen oveal tussen en horen er niet echt bij), maar natuurlijk mogen ze wel een keer thuis blijven of om 12;00 uur naar huis als ze te moe zijn en het niet volhouden.

  Spw is genoeg voor de Kotregeling al zal ze er wel kinderehbo bij moeten halen. Maar vergeet niet dat je ook bureaukosten betaald aan het gob. En wat doe je over een jaar als ze verder gaat studeren of werken?
   
 18. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  31.425
  70
  48
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Maar je weet toch wel dat een basisschool gewoon de hele week is?

  Het is geen peuterspeelzaal natuurlijk

  En met jou zijn er zo nog veel ouders die hier tegenaan lopen.

  En bijna alle ouders die het niet via familie kunnen regelen hebben hun kinderen op de BSO.

  Soms kun je ook nog wel met de ouders van klasgenootjes dingen afspreken. Ik neem bijvoorbeeld morgen ook een meisje mee naar huis zodat haar moeder even een uurtje naar de Fysio kan.

  Met 4 jaar zijn ze nog niet leerplichtig maar bij ons op school worden ze geacht om er elke dag te zijn. En als ze verlof willen dan moet dat ook echt via een formulier worden aangevraagd. Dat wordt natuurlijk altijd gehonoreerd maar toch...om het niet te makkelijk te maken

  Succes met puzzelen...jullie komen er vast uit.
   
 19. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Mja ook hier verwachten ze wel helemaal meedraaien.
  Ze zeggen niet dat het niet mag maar adviseren wel fulltime naar school te gaan en dan evt een keer 's middags thuis te houden indien echt nodig.
   
 20. mama van 2 meiden

  mama van 2 meiden Niet meer actief

  Ik snap t niet helemaal. Waar zou je je zoon dan laten als hij maar 2 of 3 dagen naar school zou gaan? Waar blijft hij die dagen nu?
  En...hoe had je t dan gedacht te regelen als hij 5 is?
  Ik wil niet vervelend doen, maar ik snap gewoon even niet wat je precies bedoelt met je vraag.

  En hij is idd niet leerplichtig en officeel mag je t allemaal zelf weten het eerste jaar, maar t is voor een kindje erg belangrijk dat hij structuur en continuïteit heeft, dat hij gelijk oploopt met zijn klasgenootjes en goed aansluiting kan vinden. Hierom dus belangrijk om hem gewoon naar school te laten gaan.
   

Deel Deze Pagina