HOE vraag je alleenstaande ouderkorting aan?

Discussie in 'Alleenstaande moeders' gestart door Shaddixxx, 2 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik krijg het écht niet voor elkaar ;)

  Iemand die me stap voor stap kan vertellen welk (en vooral WAAR) programma ik moet downloaden en wat ik dan precies in moet vullen? ;)
   
 2. Beate

  Beate Fanatiek lid

  13 apr 2007
  2.202
  0
  0
  Je moet dit programma downloaden:
  Voorlopige aanslag 2010 - Downloaden & bestellen
  Dan gewoon het programma doorlopen. Alleenstaande ouderkorting (en eventueel aanvullend) valt onder de heffingskortingen. De vragen daarover krijg je aan het eind.
  Succes ermee!
   
 3. Beate

  Beate Fanatiek lid

  13 apr 2007
  2.202
  0
  0
  O ja, als je alles hebt ingevuld krijg je uiteindelijk het bedrag te zien waar je recht op hebt. Als je het dan verstuurt, krijg je het in maandelijkse termijnen uitgekeerd.
   
 4. mamavan3

  mamavan3 Fanatiek lid

  24 mei 2007
  1.839
  0
  0
  fulltime huismama
  rotterdam
  als je recht heb t op alleenstandde ouder korting heb je ook recht op de ouder korting ik weet niet of je die al krijgt? en ook als je werkt als alleenstaande ouder heb je ook nog recht op n andere korting alleen weet ik niet hoe die heet....
   
 5. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  Op ouder(en)korting heb je geen recht ;) das pas als je 65+ bent haha. Ik werk bij de belastingdienst trouwens. Je moet idd het progr. Voorlopige aanslag 2010 downloaden op www.belastingdienst.nl persoonlijke gegevens invullen en inkomen gegevens. daarna alle heffingskortingen doorlopen en dan berekent het prog. het voor je uit. Als je werkt dan heb je ook recht op de aanvullende alleenstaande ouderkorting en de combinatiekorting.
   
 6. Ik werk niet, ik krijg momenteel nog een uitkering. Ik dacht dat je dan helemaal geen recht had op kortingen, maar de gemeente zegt dat dit wel zo is en ik ben verplicht het voor 7 januari allemaal geregeld te hebben :)
   
 7. Dat programma heb ik overigens al gedownload en doorgelopen, maar ik snap er echt helemaal niks van ;)

  Er is bijna niets wat ik kan aanvinken, en als ik dan uiteindelijk bij 'Berekening voorlopige aanslag' kom kan ik daar helemaal niks invullen, geen inkomen, niks ;)

  Er staat nu dus dat ik 0 euro per jaar inkomen heb, en dat klopt natuurlijk niet ;)
   
 8. Devy

  Devy Fanatiek lid

  23 aug 2008
  3.437
  0
  0
  Tilburg
  Even een inbraak. :)

  Een uitkering telt vaak als 0 inkomen, net zoals bij studiefinanciering. Dus dat je op 0 inkomen uitkomt vind ik niet zo vreemd. En als je er echt niet uitkomt zou ik bellen met de belastingtelefoon, die kunnen je daar vaak goed bij ondersteunen op korte termijn. Ik geloof dat er ook loketten zijn waar je met dit soort vragen naar toe kan, maar ik weet niet of je daar zo snel terecht kunt.

  Succes (en ik breek weer uit :) )
   
 9. Ahw okay,, Bij toeslagen telt een uitkering wel als inkomen, daarom vond ik het zo raar ;)
   
 10. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  De uitkering moet je neerzetten bij arbeid uit vroegere arbeid. Je moet wel inkomen vermelden anders komt het idd op 0,00 uit ;) Probeer je jaarinkomen te schatten (met uitkering rond 18000 geloof ik bruto) dat zet je neer bij arbeid uit vroegere arbeid. Bijn loon en werk. Dan kan je heel veel overslaan (op nee klikken e.d.) en kom je de heffingskortingen tegen... wordt gevraagd of je kids hebt geboren na zo'n datum (ik geloof op ja klikken) dan verder goed lezen wat van toepassing is op jou situatie. Heb je dit scherm doorlopen ga je naar Overzicht en als het goed is staat er dan door u te ontvangen 900 zoveel euro. Dit is een jaarbedrag en krijg je in maandelijkse termijnen uitbetaald. hopelijk lukt het je zo! anders meldt je het maar dan help ik je er mee!
   
 11. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  0
  0
  Friesland
  Is het je al gelukt inmiddels?
   

Deel Deze Pagina